A Magyar Helsinki Bizottság a strasbourgi bírósághoz fordul a férfi ügyében. A strasbourgi bírósághoz fordul a Magyar Helsinki Bizottság egy volt határőr ügye miatt, aki a megváltozott nyugdíjszabályok miatt egy fillér nyuigdíjat nem kap, mivel 60 nap hiányzik a 25 év szolgálatához. A korábban a határőrségnél és rendőrségnél dolgozó férfit egészségi alkalmatlanság miatt mentették fel. 2012. január 1-jétől néhány kivételtől eltekintve az Országgyűlés megszüntette a szolgálati nyugdíjat, és az 57 évesnél fiatalabbaknál szolgálati járandósággá alakította át az addig már szolgálati nyugdíjban részesülők ellátását, a jövőre nézve pedig az általános nyugdíjszabályokat rendelte alkalmazni, áll a bizottság oldalán megjelent írásban.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr lópicigáspár
25 év szolgálatra mit akar? Menjen dolgozni!
Tudni illik, hogy aki 25 év "munkaviszony" után megy el korkedvezményes nyugdíjba, azt mindegyiket "egészségi alkalmatlanság miatt mentették fel". Egyébként tovább kellett volna szolgálniuk...
Toby
@dr lópicigáspár: Ne irigyeld tőle, 25 év szolgálati viszony után a "nyugdíj" összege is ennyivel arányos !
Több, mint a 90 éves Mari nénié, de kevesebb mint egy olyan parazitáé, aki egy gyufaszálat életében nem tett odább, csak úgy hívják " önkorményzati" vagy parlamenti " képviselő" !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.