Elindul az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. márciusban, a cégbírósági bejegyzés folyamatban van; a szolgáltatás megkezdése az energiahivatal engedélyétől függ, amely március végére várható – jelentette be Németh Lászlóné, a Miniszterelnökség államtitkára szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Az ENKSZ tavasszal a földgázellátásban kezdi meg a lakossági szolgáltatást, a Főgáz bázisán, de a cég tevékenységét az egész országra kiterjesztik – közölte az államtitkár. Németh Lászlóné a sajtótájékoztatón bemutatta a nemzeti közműszolgáltató vezérigazgatóját, Horváth Péter Jánost, aki eddig az MVM Magyar Villamos Művek gázüzletágának vezetője volt.

A Miniszterelnökség a napokban adta ki a Magyar Fejlesztési Banknak azt az alapítói határozatát, amely a nemzeti közműszolgáltató létrehozásáról szól, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő pedig meghatalmazta a bankot, hogy eljárhasson az állam nevében a cégalapításnál – ismertette, hozzátéve így hivatalosan is megkezdi tevékenységét az a társaság, amely az állami közműszolgáltatás egységes és központi irányításáért felel.

A cég feladata, hogy kialakítsa az állami közműszolgáltatások rendszerét a földgáz, a villamos energia és a távhő területén. Az államtitkár a hatékony és olcsó szolgáltatást hangsúlyozva kiemelte a Magyar Posta és a díjbeszedő bekapcsolását a szolgáltatási láncba.

Folyamatban van az állami tulajdonú Főgáz Zrt. tevékenységi körének kiterjesztése országos szintűre, így a lakossági gázszolgáltatás hamarosan az egész ország területén elérhetővé válik a fogyasztók számára. Az ügyfélszolgálati pontok a Főgáz ismert ügyfélszolgálatai mellett a posta kirendeltségein nyílnak meg. Még folyik az a vizsgálat, amely alapján kijelölik azokat a helyeket, ahol várják majd a szerződni kívánó ügyfeleket. Az államtitkár utalt arra is, hogy a posta és a díjbeszedő nyújtotta lehetőségek kihasználása ésszerű együttműködést tesz lehetővé, a fogyasztók számára pedig kényelmes, egyablakos ügyintézést biztosít. A későbbiek során bekapcsolják az egyablakos ügyfélkiszolgálásba a kormányablakokat is, hogy a lakosság még kényelmesebben intézhesse az állami közműszolgáltatással kapcsolatos minden ügyét.

Németh Lászlóné közölte, nem profitérdekeltségből tesznek meg lépéseket, az ellátásbiztonságot és a fogyasztók érdekeit tartják szem előtt, a takarékos működésből és az állami infrastruktúrák bekapcsolásából adódó megtakarítást pedig a további rezsicsökkentés lehetőségének biztosítására, illetve fejlesztésre, szolgáltatás-bővítésre fordítják majd.

Az államtitkár kitért arra is, hogy a második lépcsőben az áramszolgáltatási piacra lép be a nemzeti közműszolgáltató. A harmadik pedig a távhőszolgáltatás lesz, itt még sok feladat áll a kormányzati szereplők előtt.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr. Felipe
Jaj anyám. Laci néni fog bábáskodni felette? Akkor még az idén összefog dőlni. Úgy lesz mint a klikk esetében , nem győzik betolni a közpénzeket hogy valahogy működjön.
bakegya
@papa.49: bocs,de teljesen bekavar a sok gyomorforgató cselekménye ennek a szar kormánynak:a fenti válaszom a felcsuti-mészáros gellérthegyi építkezése okán figyelmetlenül ide írtam rád.
bakegya
Még hogy KÖZMŰ-LACI NÉNI KÖZÖS MŰVE A VICCTORRAL (a lajost kihagyták,nyilván)
és én ezekkel MŰ SZERZŐDÉST IS KÖSSEK-SOHA!
papa.49
@bakegya: Ha kitúrják a jelenlegi szolgáltatódat kénytelen leszel rá...
bakegya
@papa.49: kollektor és fatüzelés,és még egy harmadik megoldás is van,a geotermikus.
Hazai viszonylatban,három szomszédom van,azok is látó és halló távolságon kívül,de mind a három benne van,ha váltani kell.(ugynevezett ökoházbat építettünk)
Gáz csonkom van-de arra elvből nem csatlakoztam rá, eddig sem használtam egy grammot sem,ugyanis nyomvonaltévesztéssel baxták végig a területem teljes hosszában(akkor nem voltam hat hónapig itthon és végig bányászták a birtokom északi oldalát) Azt a bizonyos nyugatról visszatérített nyomvonalat az erdei léniámon amiért annyira teper a vicctor most az oroszoknál,hogy olcsó gázzal legyen tele akkor WE-gáznak hívták,debreceni bejegyzéssel-aztán adták vették-most már MAGYAR GÁZSZOLGÁLTATÓ A NEVE-NYOMVONAL KARBANTARTÁS NUKU-csakk a SUSKÁT veszik föl érte a sümegi részleg vezérei- szóval ,hogy a lényegre térjek,a szeremlei huba lett egyik napról a másikra az új (2000 karácsonyán) szomszédom.Tíz év elteltével,már mint az eng.nélk.nyomvonal kiépítése után jegyezték be a földhivatalba,és szolgalmi jogot az összes magánterületre-eredetileg lévainak hívták a privatizálót, a fidess-dr kókadt ildikókát- mindenki ismeri. A vissza nem térítendő eu támogatás benyelése ideéig ő szerepelt a tulajdoni lapokon.(szándékosan írok kisbetü szedettel)Itt tartunk.
papa.49
@bakegya: Hát nem irigyellek az biztos...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.