Ezt a posztot most azért osztom, hogy legyen min morogni, a tartalmától teljes mértékben elhatárolódom. (a szerk) Egyre nagyobb hanggal bírálják a magyar kormányt – Magyarországon. Ez pedig egyre idegesítőbb, mert az emberi hülyeség olyan mérteket ölt, hogy legszívesebben azt mondanám: ez a társadalom nem is érdemel mást, mint a proli-kommunista csürhét. Pont olyat, mint önmaga… Ám, nem mondhatom, mert a társadalom belőlem is áll, magam is részese, tagja, alkotóeleme vagyok azokkal egyetemben, akik hasonlóképpen gondolkodnak, mint én. Olyanokból is áll ez a társadalom, kik szeretik a hazájukat, igyekeznek gondolkodni és tenni is. Nem hiszik el minden elmezavarral küszködő, de önmagát zseninek képzelő hülye igazságát, s nem dőlnek be a Fideszről és magáról a Miniszterelnök Úrról hazudott, liberálisok, kommunisták és egyéb hazaáruló söpredék által terjesztett ostobaságnak. Vagyunk egy páran effélék, s mert ez a kis csonka ország a miénk is, hát engedtessék meg a mi emberi jogaink,...

Feltöltő: pbalage
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csapnivalo
Szerintem az író túl idealista, emellett álomvilágban élő személy. Értem, amit ír és hogy miért is írja, de az is átjön, hogy nincs reális kitekintése a valóságra, sem a jelenre, sem a múltra. Így a cikk témáját tekintve mind a tartalommal, mind a konklúzióval nagyot téved. Írja:

"Csak eszembe jut, hogy az ántivilágban a nemesek kisebb seregeket tartottak fönn, mert a haza védelme és érdeke számukra olyan természetes volt, mint a levegővétel. A haza sorsa a saját sorsukként élt a tudatukban, s ha kellett büszkén és bátran vállalták a halált akár az uralkodó ítélete, akár a Fennvaló akarata szerint. Ha a haza úgy kívánta hadba vonult a magyar nemes, ha pedig béke volt, saját költségén építette a templomokat, az iskolákat, a kolostorokat, taníttatta a birtokán élő cselédek jófejű gyermekeit, fenntartotta a plébániákat, s kenyeret adott mindazoknak, akikért családja évszázadokon keresztül felelősséggel tartozott."

Így van, ha arra a talán 20 százalékra gondolunk, akik így viselkedtek, de náluk sem volt ennyire ideális a hozzáállás. Tudom, mert ilyen környezetből jövök, s vagyok büszke őseimre, de attól még a jelen világban élek.

Az idézet még az írása elejéről való, utána is érdemes elolvasni a többi részt, akármelyik "oldalon" áll is valaki. Mert a cikk tartalma "oldalakra" osztja Magyarországot és a magyar embert. És emellett egyetlen igazság van, az jó, minden más rossz és pátosz nélküli.

Jó példáját adja annak a személyiségnek, aki nem fogad el más véleményt, csak a sajátját. Beszélgetésbe nem szívesen vannék részt vele, mert az meddő lenne.

Örülök, hogy nem ilyen vagyok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.