Orbán Viktor már régen sem szerette, ha csak úgy váratlanul kérdéseket szegeznek neki. Néhány hete felkerült a Youtube-ra egy kétperces részlet az 1993-as, első Szárszói Találkozóról készült filmből, amelyen György Péter számon kéri, hogy mi lett az akkor még liberális Fidesszel. Orbán cselszövéseként értelmezte a megszólítást, s bár sértődötten, de akkor még kiállt a hallgatóság elé.

Minderről Elbert Márta, a 70 perces film rendezője készített egy összefoglalót az atv.hu-nak, a lap pedig néhány akkori résztvevőt kérdezett a 22 évvel ezelőtti események utóhatásáról.

György Péter 1993-ban például azt mondta a váratlan számonkéréssel kapcsolatban Orbánról, hogy

vissza kell térnie a realitáshoz, nem képzelheti azt, hogy ő sérthetetlen, hogy százhúsz ember előtt nem lehet megmondani az igazságot

de arról is szó esett már akkor, hogy

Viktor kialakította magának azt a szerepet, hogy ő bírálhatatlan, de ez egy rettenetes szamárság, mert aki bírálhatatlan, az előbb-utóbb megőrül.

Orbán később a riporternek is tartotta, hogy csőbe húzták a találkozón, és "nem hiszi, hogy paranoid lenne, csak bizonyos dolgokat nem visel el".

A 22 évvel ezelőtti filmből készült részlet, illetve a szárszói résztvevők mai visszaemlékezései megtalálhatók az atv.hu cikkében.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bretagne
Senkinek sem esik jól, ha bírálják. De miért gondolja, hogy ő bírálhatatlan? Ő, aki annyi undorító megjegyzéseket tud tenni az ellenzékre.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@furfang: Nem karakteres, hanem ZERO a turokepessege, vagyis targyalhatatlan a pali!

Szerinted hogy tudja valaki ugy kepviselni a hazajat egy targyalason, hogy mondjuk egy nagyon fontos kerdesben leul targyalni valakivel egy elkepzelessel, es amikor 2-3 ora mulva felall az asztaltol, akkor egy jottanyit sem jutott elobbre a targyalas, mert o makacsul tartja magat a sajat elkepzelesehez? (Ami nem feltetlenul kell, hogy jo legyen, lehet, hogy egy orbitalis hulyeseg, de errol senki nem tudja ot meggyozni?)

Ez nem takar semmi mast, csak egy akarnok, diktatorikus elkepzelesekkel teli egyeduralkodot. Es mint latjuk, orbanbol ez jon be: senki nem tudja meggyozni semmirol, amit o egyszer kigondolt, azt tuzon-vizen at vegighajtja a torvenyhozason, a nepen, mindenhol.
Vizual
Be kéne nyújtani egy bizalmatlansági civil indítványt, hogy Orbán egészségileg nem alkalmas a funkciójára.
bundi
@szandokan: témától eltérve...erről a bevásárlókocsis gyerekágyról, mi a véleményed?
simmering73
@Hellcat: Bizony. Még a színész úr is megjelent. Leforgatták a Sandokan 2.0-át?
szandokan
@simmering73: Életművész, talán így helyesebb:-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.