A két NAV-ellenőrt a 35 éves L. Péter édesapja engedte be házuk kiskapuján, még hétfő délután.

Mihelyst a két férfi bejutott az udvarba, a zavarodott L. Péter azonnal kirohant a házból és a késekkel rátámadt a revizorokra.

"Az édesanyja a gyilkosság után vallotta be nekem, hogy a fia nem járt a pszichiátriai kezelésekre, és a felírt gyógyszereket sem szedte" – mesélte a Blikknek egy neve elhallgatását kérő szomszéd. "Péter egyébként az utóbbi időben már nem nagyon mozdult ki a házból, és betegesen sovány volt. Három éve már nem is csinált semmit, előtte szobafestő-mázolóként dolgozott."

Biztosra ment. A lap információi szerint két konyhakéssel indult a bejárat felé, egy harmadikat pedig ragasztószalaggal erősített a combjára. A mészárlás után cigire gyújtott, és nyugodtan végighallgatta, ahogy édesanyja a rendőröktől segítséget kér. A férfit azonnal őrizetbe vették és kihallgatták, beismerő vallomást tett.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
El kellene gondolkozni apuci bűnrészességén is, hisz tudta, hogy fia zavarodott. Miért nem akadályozta meg, talán ő is akarta? És persze az anyja mit (nem)tett, mikor látta a kisfiát két késsel kimenni!? Sajnos valószínűen nem fog börtönbe kerülni, hanem elrendelik a kényszer gyógykezelését, de a szülők felelősségét mindenképpen vizsgálnám!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lópicigáspár
El kellene gondolkozni apuci bűnrészességén is, hisz tudta, hogy fia zavarodott. Miért nem akadályozta meg, talán ő is akarta? És persze az anyja mit (nem)tett, mikor látta a kisfiát két késsel kimenni!? Sajnos valószínűen nem fog börtönbe kerülni, hanem elrendelik a kényszer gyógykezelését, de a szülők felelősségét mindenképpen vizsgálnám!
1magyar
@lópicigáspár: A szüleit is megverte időnként.
eszegfu
@lópicigáspár: Szerintem itt az is a baj, hogy egy 35 éves emberről a szülei hiába tudják a zavarodottságát, sajnos nem tudják kényszeriteni pl. a gyógyszerek szedésére. Max. minden követ megmozgatva gyámság alá helyezését talán elérhették volna, igy vélhetően még a tragédiát megelőzve kényszer gyógykezelését is kérhették volna. Azt pedig, hogy a szülőkben miért nem volt annyi erő, nem tudjuk megitélni igy "kivülről". Pont elég baj volt számukra gyerekük labilitása, igy ugy gondolták talán inkább gyámolitásra van szüksége, nem pedig ellenszegülésre. Szerintem ezért is hagyták magukat verni.
Strong
@lópicigáspár: azt gondolom, hogy ez eléggé tragikus esemény úgy ahogy van.
Meghalt egy ember, akit egy beteg, zavarodott ember ölt meg. Ez az elkövető szüleinek is nagyon nehéz, mert bizonyára nem így nevelték fel...
De...
Mostmég az öregekre húzni a vizes lepedőt, "bűnrészességről" írni, stb..szerintem átgondolatlanság...
lópicigáspár
@Strong: Elolvastad a teljes történetet? Nem tartom átgondolatlanságnak, sőt igen alapos és mivel még a menekülési útvonalat is lezárta az öreg, még az előre kiterveltet is kijelenteném. Általában hajlamos vagyok kompromisszumokra, de ezen eset alapján nincs mentség!
karma1
@lópicigáspár: Na, ha az apuka beszamithato, - marpedig ugy nez ki! - akkor minimum 100 ev Alcatrazt neki!!! Ha tudta -marpedig TUDTA- hogy a fiacskaja nem beszamithato, es nem figyelmeztette a NAV-os ugyintezoket, akkor bunreszessegert - netan otletadokent? felbujtokent? - es 100 %-os tudatossagert (elmebaj a papanal kizarva!) - ugy lecsuknam, mint a deli szel!

Ezek szerint a NAV nem hirtelen , bejelentes nelkuli latogatasarol volt szo, hanem mar vartak oket - kulonben az a hulye kolok mitol ragasztoszalagozta fel a nagykest a combjara? Erre volt esze? Talan a papa nelkul nem is volt ra esze, talan a papa segitette raadni a kest!
Nincs mentseguk, most mar minden a "fuggetlen" rendorsegtol, birosagtol fugg, remelem, mindenki megkapja a maga mazsas bunteteset!

@Strong: A bunreszesseg nyilvanvalo: NEM pillanatnyi elmezavarrol volt szo, hanem 3 eves , egyre romlo, kezeletlen, gyogyszerezetlen allapotarol a "kiskoloknek". Ha a szulei tudtak - marpedig, ha egyutt eltek, tudniuk kellett ! - milyen az allapota a fiunak, akkor ez nem "hirtelen felindulasbol" elkovetett, hanem elore megfontolt emberoles volt! (Ha EGY kest kapott volna fol az asztalrol, es szovaltas kozben szur, akkor az kimagyarazhato, de hogy ket kes a kezben, egy labra rogzitve??? Mi ez, ha nem szandekossag?
dedy
A fő problémát abban látom ,hogy egy 35 éves ember még a szüleinél lakik mert nem tud menni semmire.Valószínü a betegsége is ebből eredhet .Kiváncsi lennék ,hogy a népszámlálás amit most terveznek valamiért (kiváncsi lennék az igazi okra), mennyi fiatalt talál odahaza a szüleinél lakót kilátástalan depresszióhoz közeli állapotban ücsörögve.
kamazuka
Azt írja ,nem járt kezelésekre.
Melyik elmeháborodott párt vezér záratta be Lipót-mezőt?
orogordog
ki tette elme rottyantá az adó hivatal, ok okozat, szülőket kikel hagyni.
freemanpetya
Ki felelős ezért? A szülő? Ennyi erővel a szomszédok is kifejezetten felelősek, mert azok is kiállhattak volna szólni az ellenőröknek, hogy nagyon vigyázzanak mert a szobafestőnél már úgy állnak a dolgok, hogy bármi előfordulhat. Felelős a háziorvos is mert nem rakott ki egy táblát a ház falára amely tájékoztatta volna az ellenőröket arról, hogy olyan veszélyes területre lépnek ahol a bent lakók mentális állapotát már évekkel korábban nem vizsgálta senki. Felelős a polgármester is mert a város határában álló táblán nem jelezte, hogy létezhetnek olyan társasházi közösségek ahol nem mindenki tiszta elméjű, ezért fokozottan vigyázzanak a NAV ellenőrök a testi épségükre. Na és felelős a helyi rendőrség is akik az adóvizsgálat/ellenőrzés idején még csak a környékbeli utcákban sem adtak szolgálatot, holott egyeztethettek volna a NAv-val és azokon a környékeken ahol a NAV intézkedik megjelenhetett volna egy járőr-páros vagy egy meseautó. Szóval ha felelőst akartok akkor (így vagy úgy) felelős lehet itt mindenki, azonban a valódi felelősség a NAV-é mert lehetetlen helyzetbe került embereket sanyargat. Nem megoldást keres velük együtt ahogy az más országokban szokás, hanem lesújt, szankcionál, elvesz, lefoglal, végrehajt. Ennek ez a vége. Azon csodálkozom, hogy most történt meg az eset, én már jóval korábbra prognosztizáltam.
eszegfu
@Horizont: Abban igazad van, hogy csak ugy általában nem kötelezhetnek kényszer gyógykezelésre senkit sem. Viszont, ha valami bünt követ el (és talán a védekezése az, hogy "beteg"), akkor kényszeritheti a biróság erre. Mivel nem tudni igazán a családi körülményeket, csak amennyi olvasható erről (és ami vagy igaz, vagy nem), igy csak "kivülről" ugy gondolom: a szülőket annyiban tartom felelősnek, hogy nem próbáltak valamit is tenni, még a konkrét baj előtt. Mondjuk elmennek a gyerekük orvosához, tudatják vele, nem szedi a gyógyszereket, mit lehet tenni ilyenkor. Mindenképpen valamilyen segitséget igénybe kellett volna venniük. Az pedig, hogy állitólag párszor megverte őket is, felvetődik bennem: vajon a szülők fizikálisan, lelkileg, szellemileg még a "toppon" voltak? Esetleg már nem teljesen egészségesek? Nem tudok egyértelmüen állást foglalni...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.