Egészen bizarr helyzet alakult ki a magyarországi földgáz árát illetően. Azért nem lehet árat csökkenteni, mert az energiahivatal nem tudja, hogy az az állami MVM mennyiért kapja a gázt. Hihetetlenül olcsón...

Forrás: Napi Gazdaság
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

miazavalami
2013-ban, a nagy rezsicsökkentés idején még 391 dollár volt ugyanennek a gáznak az ára, és tavaly is 360 - 320 dollár között mozgott - vagyis most lehetne csökkenteni a földgáz fogyasztói árát - ám a kormány nem teszi. Egy MSZP képviselői kérdésre az energiapolitikáért felelős Seszták Miklós miniszter a kérdésekre rámutatott arra, hogy a lakossági gázárat nem a kormány, hanem a Magyar Energetikai Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) állapítja meg a törvény szerint. Ők megnézik, hogy mi mennyibe kerül, és aztán az adatok alapján javaslatot tesznek a gázárra.

Tehát Seszták megint mellélőtt és beszélt.
nyanya001
Napokon belül fény derül rá, kik és mennyi pénzt vágtak zsebre az utóbbi években az Ausztriából behozott olcsó földgázzal való offshore bizniszeléssel. Az állami MVM Partner Zrt.​ után ma a szintén állami MVM Zrt. ellen indított közérdekű adatigénylési perben is jogerősen kimondta a bíróság, hogy két héten belül ki kell adni azokat a szerződéseket, amelyekből kiderül, hogyan adta át az olcsó gázt az MVM Partner a Garancsi Istvánhoz kötődő, offshore hátterű MET Zrt-nek, amely ebből az elmúlt négy évben 100 milliárdos hasznot húzott a magyar fogyasztók helyett.

civilhetes.net/belfold/napokon-belul-kiderul-hogy-vagtak-zsebre-100-milliardot-a-fideszes-offshore-lovagok

Gázmutyi !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.