A kormány az előző évinél 15-20 ezerrel több közfoglalkoztatottra számít idén annak köszönhetően, hogy 2015-ben a tavalyi emelt összegnek számító 230 milliárd forintnál is 40 milliárd forinttal több áll rendelkezésre erre a célra – jelentette be Kovács Zoltán kormányszóvivő csütörtökön, Budapesten, sajtótájékoztatón.

A kabinet képviselője azt mondta, az elmúlt napokban több megtévesztő, valótlanságot állító hír jelent meg a közfoglalkoztatásról, amely ezzel szemben a valóságban népszerű és az érintettek – a szerdai tiszavasvári példa alapján – igénylik is.

Még több közmunkás lesz idén

Hangsúlyozta, a kormány célja, hogy értelmes, hasznos, hosszú távon fenntartható formáját hozza létre a közfoglalkoztatásnak, összhangban a szociális ellátó- és támogatórendszer átalakításával és a teljes foglalkoztatás célkitűzésével.

Kovács Zoltán kitért arra is, hogy idén hatezer ember bevonásával elindult a kulturális közfoglalkoztatási program, egy ferencvárosi mintaprojektet követően pedig tavasszal a hajléktalanoknak is közfoglalkoztatási program indul.

Részben az ózdi polgármester korábbi nyilatkozatára is utalva megjegyezte, az önkormányzatoknak csak a közfoglalkoztatás egy részéről vannak információik, hiszen egy jelentős részét más szervek, civil szervezetek végzik.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Bercifiu
Kovács elvtárs! Kurvára igénylik, mivel nincs más. ez van, ezt kell szeretni, olyan mint az anyós.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.