Navracsics Tibor, az Európai Bizottság oktatási, kulturális, ifjúságpolitikai és sport ügyekért felelős biztosa ismét megszólalt a paksi bővítéssel kapcsolatban. Az Inforádiónak azt nyilatkozta, a Financial Times félreérthette az ügyet – írja a Portfolió.

Navracsics szerint bár az Európai Bizottság vétózta a paksi szerződés fűtőanyag beszerzésére vonatkozó részét, ez nem jelenti automatikusan a teljes projekt blokkolását. Ugyanis ha Magyarország diverzifikálja a beszállítókat –  vagyis nemcsak az oroszoktól, hanem máshonnan is szerzünk fűtőanyagot – akkor a Bizottság jóváhagyná a szerződést.

Azzal kapcsolatban, hogy az Európai Bizottság mikorra hagyhatja jóvá a paksi bővítést, Navracsics úgy nyilatkozott: az Uniónak vannak jóváhagyási hatáskörei, és azt nem lehet megmondani, hogy ez mennyi időbe telik. Ugyanakkor ez nem hátráltatja a beruházást, vagyis addig nem kell, hogy az építés megálljon.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lajospapa
Dunaszaurusz, Paksiszaurusz?! Mi az nekünk? Majd háromnegyed készen lebontjuk. Azzal is küzdünk a munkanélküliség ellen.
Hofipisti
Ha jól emlékezem, a kormánybiztos néhány hete elmagyarázta, hogy azért nem tárgyalnak mással "üzemanyag" ügyben, mert a különböző gyártók különböző technikai paraméterekkel rendelkező "elemekkel" dolgoznak. Ez valahogy úgy van, mint hogy pl. egy adott motorba csak egy adott főtengely építhető be.
Ez az egész ügy oly sötét, mint akik kigondolták, előkészítették és végrehajtatják - a mi kontónkra! Persze azt még mindig nincs magyarázat, válasz, hogy ki a többi öt! Ne feledjétek!!!
kamazuka
Hogyan?
Aki az autót adja,attól kapjuk a sofőrt is,sőt,még az utat is ő építi?Az üzemanyagot is tőle vesszük?
Ilyen devizahiteles autót már fizetünk,hányszor is?
3x-os áron az értékéhez viszonyítva?
Gratula
karma1
Ez a hulye a felteteles modot hasznalva irna at a FT cikket??? Ez olyan hulye helybol, mint mas nekifutasbol!
Bercifiu
@Mirabilis: Ezt már eljátszottuk egyszer Bős-Nagymaros ügyben.
Bercifiu
@Hofipisti: Ha téged is zsarolnának a múltaddal, te is keresnéd a menekülő utat. Mire ez megépül, Orbán már a Gánti bányában fekszik örök nyugalomban.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.