A Magyar Nemzet ma megjelent írása alapján, mivel az unió is rábólintott a tervre, ezért minden eddiginél nagyobb az esély rá, hogy a 3-as metró vonalát egészen a Liszt Ferenc Repülőtérig meghosszabbítsák.

A lap írása szerint azt, hogy milyen formában zajlana a reptérig tartó szakasz kiépítése, jelenleg a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban vizsgálják. Egy 8-10 kilométeres szakaszt építenének a 3-as metró szakaszához, mely valószínűleg egy elkülönített pályán haladna a 2-es terminálig, feltehetően a felszínen. Elvileg a Káposztásmegyerig tartó meghosszabbításról is gondolkoznak az illetékesek.

A cikkben felhívják rá a figyelmet, hogy ez elmúlt 15 évben, ahhoz képest, hogy háromszor is felmerült a meghosszabbítás ötlete, mégsem történt végül az ügyben előrelépés.

A Magyar Nemzet a VS.hu még márciusban szerzett információira hivatkozik, mely szerint a BKV most újra elkezdett foglalkozni a szakasz meghosszabbításának lehetőségével, melyről megvalósíthatósági tanulmányt is készítenek. A lap ehhez még hozzáfűzi, hogy tudomásuk szerint a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban már vizsgálódnak a lehetséges megoldásokat illetően. Úgy tudni, a döntés májusban fog nálunk megszületni.

A közlekedési vállalat becslése alapján, ha a projektet meg tudják sürgetni, akkor 2016 nyarán neki is lehetne állni az átalakításoknak. Előrejelzéseik szerint akár öt éven belül el tudnák végezni a szükséges munkálatokat, mivel az építkezés során nem a fúrópajzsos technikát alkalmaznák. Így azonban ez lenne a lehető legdrágább megoldás.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
ez egy kiváló ötlet...ha belekezdenek, akkor pár tízezer szavazatott biztos nyernek...

no meg 10-20%-ot vissza...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.