Lezártnak tekinti a zsidókon gúnyolódó Kulcsár Gergely ügyét a Jobbik, miután a képviselő bocsánatot kért. A Jobbik szóvivője a Hír TV-nek azt nyilatkozta, hogy nem terveznek fegyelmi eljárást indítani, sem más szankciókat Kulcsár Gergely ügyében – írta meg az mno.hu.

A politikus ellen a hét folyamán ketten is feljelentést tettek holokauszttagadásra hivatkozva. A Központi Nyomozó Főügyészség állítása szerint a beadványokat már elbírálták, ennek ellenére eddig még nem lehet tudni, indítanak-e eljárást Kulcsár ügyében.

Mirkóczki Ádám kijelentette, hogy a radikális párt a holokausztot soha nem tagadta, valamint a párt elhatárolódik a jobbik képviselőjének e-mailjeitől.

– Az egyetlen kritikánk, hogy nemcsak a holokauszt esetében, hanem például a mohácsi csata esetében is ne írjuk elő, hogy az áldozatok száma 26253 és aki 26252-t mond az bűncselekményt követett el, én azt gondolom, hogy ezeket nem szabad btk-ban szabályozni, meg kell hagyni a történészeknek. Persze hogy nem tagadjuk, soha nem mondtuk, minden áldozatot természetesen sajnálunk, főleg ha ártatlan civilekről van szó – nyilatkozta az esetről Mirkóczki.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.