Az MSZP szerint a Jobbik nem ellenzéki párt ezért nincs helye a szocialisták által a Quaestor ügyében csütörtökre összehívott egyeztetésen.

Az MSZP MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy Tóbiás József elnök-frakcióvezető által kezdeményezett egyeztetésre minden demokratikus ellenzéki párt jelezte részvételét, de a résztvevő pártok nem tartják indokoltnak, hogy a Jobbik "a Fidesz szavazatbrókereként" megjelenjen a megbeszélésen.

A szocialisták szerint a külföldről pénzelt Jobbik nem nemzeti, nem demokratikus és nem ellenzéki, ezt maga Vona Gábor, a Jobbik elnöke ismerte el saját szavaival, illetve pártjának szavazataival, melyekkel a Fidesz kétharmados többségét biztosítja. A Jobbik összejátszik az embereket eláruló miniszterelnök pártjával – hangoztatta az MSZP.

Tóbiás József szerdai közleményében azért hívta egyeztetésre az ellenzéki pártokat, mert legitimitását vesztett Orbán-kormány körül kialakult helyzetben az ellenzék erőinek közös és összehangolt fellépésére van szükség.

Az MSZP elnöke szerint Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Sopronban beismerte, napokkal a Quaestor csődje előtt ő utasította minisztereit, hogy a brókercégekben levő kormányzati pénzeket vegyék ki, viszont semmit nem tett azért, hogy az emberek megtakarításait mentse.

A Jobbik szerdán este jelezte, hogy részt vesz az egyeztetésen.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coni
Nehéz elhinni, hogy az MSZP nem tudott a Külügy "befektetéseiről", és a bróker cégekhez irányított önkormányzati pénzekről.
wallenberg8805
Az MSZP pofáján vastag a bőr. Az MSZP a Fidesszel együtt 2010-ben leszavazta azt a jobbikos javaslatot, hogy a brókerbotrány felelőseire ne csak 100 millió, hanem 20 milliárd forint bírságot is ki lehessen vetni, tehát érdemi vagyonelkobzást lehessen velük szemben végrehajtani:

www.parlament.hu/kepviselok-elozo-ciklusbeli-adatai?p_auth=GXLZ4jbY&p_p_id=pairproxy_WAR_pairproxyportlet_INSTANCE_9xd2Wc9jP4z8&p_p_lifecycle=1&p_p_state=normal&p_p_mode=view&p_p_col_id=column-1&p_p_col_count=1&_pairproxy_WAR_pairproxyportlet_INSTANCE_9xd2Wc9jP4z8_pairAction=%2Finternet%2Fcplsql%2Fogy_irom.irom_madat%3Fp_ckl%3D39%26p_izon%3D1480%26p_alsz%3D53
Benyújtó(k) Volner János (Jobbik)

www.parlament.hu/irom39/01480/01480-0053.pdf
„(1) A fogyasztóvédelmi bírság összege tizenötezer forinttól a) a számvitelről szóló törvény hatálya alá tartozó, százmillió forintot meghaladó éves nettó árbevétellel rendelkező szervezet vagy személy esetében az éves nettó árbevételének [öt] tíz százalékáig, de legfeljebb [százmillió] ötmilliárd forintig, illetve a fogyasztók széles körének jelentős vagyoni hátránnyal fenyegető helyzetet okozó jogsértés esetén legfeljebb [kétmilliárd] húszmilliárd forintig,”

www.parlament.hu/kepviselok-elozo-ciklusbeli-adatai?p_auth=GXLZ4jbY&p_p_id=pairproxy_WAR_pairproxyportlet_INSTANCE_9xd2Wc9jP4z8&p_p_lifecycle=1&p_p_state=normal&p_p_mode=view&p_p_col_id=column-1&p_p_col_count=1&_pairproxy_WAR_pairproxyportlet_INSTANCE_9xd2Wc9jP4z8_pairAction=%2Finternet%2Fcplsql%2Fogy_szav.szav_lap_egy%3Fp_szavdatum%3D2010.12.06.19%3A10%3A06%26p_szavkepv%3DI%26p_szavkpvcsop%3DI%26p_ckl%3D39%26p_osszefuz%3D#szavazas-nevsz
Elvetett, nemmel szavaztak többek között:
Dr. Fónagy János (Fidesz) Nem
Lázár János (Fidesz) Nem
Rogán Antal (Fidesz) Nem
Lasztovicza Jenő (Fidesz) Nem
Mesterházy Attila (MSZP) Nem
Tóbiás József (MSZP) Nem
Gőgös Zoltán (MSZP) Nem
Gyurcsány Ferenc (MSZP) Nem
rugacs
Sebajtóbiás: bolond likból bolond szél fúj! A demokratikus ellenzéki baloldal a demokrácia új fejezetét ismerteti, miszerint egy másik párt jelenléte nem szükséges! A maszop (meg holnap is) szerinti demokrácia mindig kizárja a velük egyet nem értőket az irányításból, történt ez eddig is, meg láthatóan ezután is.
Ez a szellemileg visszamaradott fickó úgy gondolja, az ország irányítójának nem feladata az ország vagyonáról felelősen gondoskodnia, de szemére hányja, hogy a befektetésekkel foglalkozó magánemberek befektetéseit nem ő vigyázza!!
Ez egy vicc!
Ha nekem a Quaestornál vagy más hasonló bróker cégnél lett volna megtakarításom, a Buda-Cash botrány után első gondolatom az lett volna, hogy azonnal kiveszem a pénzemet az adott cégtől...
Másrészt, mint politikusnak még a sebajtóbiásnak is lehetne annyi sütnivalója, hogy tudja, mit tehet meg egy vezető politikus és mit nem!!
Például nem teheti meg, hogy felelőtlen ki és bejelentéseivel a pénzpiacon vagy bárhol máshol PÁNIKOT keltsen!!
Hiszen ha O.V. vagy bármelyik kormánytag felhívta volna a lakosság figyelmét az esetleges összeomlásra a brókerházakkal kapcsolatban, azzal katasztrófális helyzetet idézett volna elő!
Na ez pontosan az, amit a normális ember nem várna egy felelős politikustól!!
Ezek a tóbiásfélék mielőtt kiállnának az emberek elé égetni magukat, talán okosabb lenne, ha tájékozódnának arról, mi a politikus feladata!!!
Sebajtóbiás, a "futottak még kategóriába" még éppen beleférsz a temérdek eszeddel :-D
szolmekkoj
A rosszabbik már évek óta ott van a tűz közelében. Ugyanúgy felelős mindenért. Tud mindenről, első kézből vannak információi mindenről. De persze a fizetés nagyon jó, ezért nem is csinálnak semmit a bohóckodásokon kívül. Meg persze nem is tudnak, mert nem értenek semmihez. Az abszolutóriumosok. A kapcsolataikról meg a magyarságukról meg most ne is beszéljünk, az is megérne egy misét...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.