Elég szövevényes ez a brókerbotrány ahhoz, hogy egy keményen dolgozó kisembernek ne legyen könnyű kihámoznia belőle a lényeget.

Erre tett kísérletet a Vincent blog, mikor tömören és plasztikusan foglalta össze az elmúlt hetek történéseinek lényegét, és Orbán Viktor ezzel kapcsolatos nyilatkozatának értelmét.

"Van itt egy kormány, amelyik törvényellenesen költségvetési pénzeket tart egy pilótajátékban a felügyeletét ellátó nemzeti bank tudtával, majd amikor bedől a szarhalom, akkor néhány nap alatt kimenti mind a minisztériumok pénzét, mind a haverokét, hiszen a pilótajáték kurva jó befektetés, csak időben ki kell tudni szállni, és vigyék el a buktát a keményen dolgozó kisbefektetők.

És akkor jön a bandavezér és lassan, tagoltan belemondja a mikrofonba, hogy igen, az én tudtommal és utasításomra követték el a brókernél és a nemzeti bankban a törvénytelenségeket, sőt a bűncselekményeket is, és jól jegyezzék meg, hogy továbbiakra is utasításokat fogok adni, ha úgy tartom jónak. Jegyezze meg jól minden ügyész, rendőr és pénzügyi felügyelő, hogy velem gyűlik meg a baja, ha okoskodni próbál. Igen, Polt Péter barátom is tudott róla. Igen, Pintér Sándor barátom és Matolcsy György barátom is tudott róla. De, nagyon is lesz neki következménye. De azt majd én eldöntöm, hogy ki viszi el a balhét. Majd keresünk valami analfabéta borsodi cigányt. Vagy nem. Mindenki időben ki lesz értesítve. Kérdés van? Ha nincs, akkor hallgassák meg a szocialista brókerbotrány-kantátát az MTVA Kifizetőhely csimpánzkórusának előadásában."

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
rugacs
Tehát ha a minisztériumok pénzei pilótajátékba voltak befektetve, akkor ezek szerint az emberek is pilótajátékba fektették a pénzüket.
Helytelen.
Az előbbiek pénzéért a kormány vezetői (minisztériumok vezetői), az emberek pénzéért pedig maguk az emberek a felelősek. NEM?
Vagy hogyis van ez?
Az emberek nagyobb nyereség érdekében brókereknek adják a pénzüket, de ha bukta van, a kormány a felelős? Sőt, egyenesen a miniszterelnök?
Szerintem az Ő fejét akkor kellett volna venni, ha elbukták volna a pénzeiket.

De egy "ilyen" demokratikus országban, ahol mindenkinek joga van..., csak kötelessége nincs senkinek!!
nezelodo
"kkalman
Ezt a pénzsóvár, tolvaj bandát minél előbb a Tarsoly mellé kell tenni, de legalább 50 évre!"

Kevés lenne, mert ha harmadolják nekik, kiröhögnek minket, akik addig helyettük húzzuk az igát.
magyarbakancs
@rugacs: "Az emberek nagyobb nyereség érdekében brókereknek adják a pénzüket, de ha bukta van, a kormány a felelős? Sőt, egyenesen a miniszterelnök?
Szerintem az Ő fejét akkor kellett volna venni, ha elbukták volna a pénzeiket.

De egy "ilyen" demokratikus országban, ahol mindenkinek joga van..., csak kötelessége nincs senkinek!!"

Jó amit írtál csak kicsit sántít.
Az a probléma vele,hogy a politika nyakig benne van.
Kérdezném ,hogy mért kellett 2-3 hetet várni a letartóztatással.?
A nemzeti g*ci kormány minden emberi értéket mint tisztességet,haza szeretettet,nemzeti érzelmet lejáratott.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.