Tarlós István főpolgármester szerint nem volt szerencsés a vasárnapi boltbezárás, ráadásul a Hír TV bojkottálásában sem vesz részt – nyilatkozta atv.hu-nak egy interjúban.

Tarlós itt nem állt meg az őszinte beszédben és a következőt mondta:

... ha Simicska cége a legjobb – egyébként nem tudom pontosan, milyen cégek tartoznak az érdekeltségébe, másrészt nem veszek részt közbeszerzési eljárásokban – szóval engem nem érdekel, ha Simicska cége nyer, ha ő a legjobb, akkor nyerjen. Nem kutatom, melyik cég nyer, melyik nem nyer.

A főpolgármester szerint azt, hogy Budapest 350 milliárdos fejlesztési pénzt kapott, a jól összerakott projektterveknek és négy ember együttműködésének köszönhető.

Az interjúban esett szó a dugódíjról is, amelyet annak idején még Demszky Gábor által irányított városvezetés terjesztette elő az Európai Uniónak. Budapest jelenlegi vezetése megakadályozná a díj bevezetését, viszont ha ennek ellenére mégis bevezetik, akkor Tarlós szerint az útdíj megszüntetéséről kell majd gondolkozni.

Egyébként a főpolgármester mindenkit meglepett azzal, hogy hétfőn hivatalosan is elnézést kért a főváros lakóitól a közlekedési káosz miatt, amely mostanában megzavarja Budapest.

Nem akarom senkivel összehasonlítani magam. Nem azért kértem elnézést, mert valami nagy szamárság történt, ilyen mértékű fejlesztési beruházásokat egy közel kétmilliós városban nagyon nehéz problémák és dugók nélkül lebonyolítani. Kétségtelen, hogy a budapestiek számára ez a két hónap nem lesz könnyű, ennyi emberi gesztust megérdemelnek.

A magyar politikában mostanság nem túl gyakoriak a politikusok részéről az ehhez hasonló gesztusok.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

feleselek
Lehet, hogy nem érdekli, de nem örül neki...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.