A két gyermekét egyedül nevelő Fodor Krisztinát sehova sem veszik fel, adósságai miatt bármikor az utcára kerülhet családjával – olvasható az Origo riportjában. Krisztina végső elkeseredettségében írt levelet a lapnak. Elmondása szerint egyetlen esélyük, ha a biztosító fizet nekik, ám erre már egy éve várnak, hiába.

A nő 2011 októberében kezdett dolgozni a HM Egészségügyi Központ, közismertebb nevén a Honvédkórház budakeszi telephelyén. A legkeményebb részlegre, a krónikus osztályra került, ahol haldoklókat ápolt napi 12 órában, sokszor egyedül végezve két nővér munkáját.

Fél évvel később kezdett zsibbadni testének bal fele és bár többször megvizsgálták, csak hónapokkal később jöttek rá, kiszakadt gerincsérve van. Baleseti járadékot nem kapott, 2012. márciusától mindössze 28 ezer forint táppénzt utaltak neki – írja az Origo.

Ezután a Honvédkórház 2014. január végén felmentette az ápolónőt. A lap megkereste a Honvédkórházat is, ahol éppen Krisztina személyes adatainak védelmére hivatkozva hárították kérdéseinek nagy részét. Arra, hogy miért küldték el a munkájába belerokkant ápolónőt, miért nem kínáltak neki legalább egy négyórás állást, nem válaszoltak.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
@verum: Érvényesül a lézeres elv ,,ennyit ér a munkában megbetegedett ápoló,, hogy nem kívánok mást csak mindegyik fütyiszes góré így járjon!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
@verum: Érvényesül a lézeres elv ,,ennyit ér a munkában megbetegedett ápoló,, hogy nem kívánok mást csak mindegyik fütyiszes góré így járjon!!!
m.macskosz
"Arra, hogy miért küldték el a munkájába belerokkant ápolónőt, miért nem kínáltak neki legalább egy négyórás állást, nem válaszoltak."
Egy kórháznak nem az a dolga, hogy tudja, mi az a sajtó szabadság, meg egyebek,
de azért azt illene tudnia, hogy ez nem magánügy. Félek, hogy ez nem egy egyszerű eset. Az Origó ugyan felhajintotta a magas labdát, de itt még akármi is kiderülhet...
magyarbakancs
Mindenki annyit ér amannyit élete során szerzett(Lázár János).
Jankó123
Ember!
Húzd az igát, amíg bírod! És pusztulj, ha már nem!
(Állampolgári életpályamodell 2015.)
:-(
bundi
@TASzSz: ne terelj...egyébként az unió támogatja őket eurómilliókkal...
izo
@bundi: De azért a mi pénzünkből is jut rá!
bundi
@izo: mint stadionra is...meg habonyra...vajnára...stb, de ez hogy került ide...ne tereljetek...
Desischado
Nem ez az a kórház, ahol a bejáratnál halt meg egy ember, mert nem kapott segítséget? azt hiszem, ez mindent elmond, arról, milyen állapotok vannak m ebben az országban! Remélem, a hölgy bepereli ezeket a szemeteket! Nagyon együttérzek vele, és szorítok neki, hogy harc nélkül ne nyugodjon bele ebbe a gyalázatosan embertelen hozzáállásba, amit a kórház vele szemben alkalmazott!
TASzSz
@bundi: Lényegtelen! Az ő napi étkeztetésük napi 2480 Ft / fő! Ennyit egy magyar dolgozó állampolgár sem kap!!!
bundi
@TASzSz: bocsi ezt honnan veszed?
légyszi egy linket dobj...
de hogy cáfoljalak
hvg.hu/itthon/20150130_Magyarorszag_a_lepattant_alagut__a_korma
" A „megélhetési menekültek” problémája 5 milliárd forintot emésztett fel csak tavaly, amikor 42 ezer menekült jelent meg az országhatárokon, és a dublini rendszer is többletterheket ró az országra."
eszerint kb 120 000 -et költöttek fejenként egy év alatt...amiben nem csak az étkezés, hanem a szállás, fűtés és minden egyéb is benne van...tehát napi kb 350 ből jönnek ki fejenként mindennel együtt...
tehát honnan jött ez a 2500 as kajaszámla?
és ne az mno-t külld...
mno.hu/belfold/a-koltsegvetest-is-megborithatjak-az-illegalis-bevandorlok-1272215
valahogy rogánban nem bízom...de az ujság is leírja a saját adataik cáfolatát...
"A politikus sajtótájékoztatóján „rémisztő” adatnak nevezte, hogy a január elseje óta Magyarországra érkezett illegális bevándorlók száma kedden már átlépi a 23 ezret. Viszonyításul jelezte, hogy tavaly összesen 43 ezren nyújtottak be menekültkérelmet. Megjegyezte, hogy a Keleti pályaudvaron az elmúlt hét végén végzett szúrópróbaszerű ellenőrzésekkel 501 illegális bevándorlót tartóztattak fel, többségüket már nem először."
ez alapján ahányszor elkapják annyiszor beleszámolják?
tehát honnan ez az adat?
izo
@bundi: Ne csúsztass és akkor helyes eredményt kapsz.Teúgy számoltál hogy 01.01-től 12.31-ig volt 42 ezer menekült.Normális??
bundi
@izo: bocsika...mi van? mivel is csúsztattam...?
az adatok Végh Zsuzsanna, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal főigazgatója és Kósa Lajos, a kormánypárt ügyvezető alelnöke álltal lettek nyílvánosságra hozva...
előbb a hölgy riportja...
www.stop.hu/belfold/bevandorlasi-hivatal-330-koszovoi-menekult-volt-gyorben/1297900/
ő a menedékkérőket 43 000-re taksálta míg Kósa:
hvg.hu/itthon/20150125_A_Fidesz_azonnal_hazakuldene_a_menekultek
csak 42 000-re...
az 5 milliárdot Kósa említette...
melyik cikk az amelyik csúsztat...és mint mondtam dobj egy hivatkozást, te honnan vetted az adataid...és nem csak kitaláltad...
tudod ha nevet váltasz az még nem jelent semmit...
bundi
@izo: de itt egy mno-cikk is...
mno.hu/belfold/drasztikusan-emelkedett-a-menedekjogot-kerok-szama-1267699ez még januári akkor még nem volt a vezér geci...
tehát mivel is csúsztattam?
"Végh Zsuzsanna közölte: 2012-ben 2157 menedékjogi kérelmet nyújtottak be, 2013-ban 18 900-at, tavaly pedig 42 777-et, a növekedés mértéke még a hatóságot is meglepte. A tavalyi menedékkérelmekről szólva azt mondta, a növekedés nyáron kezdődött, és az év utolsó hónapjaiban volt igazán jelentős: novemberben 9 ezer, decemberben 13 ezer kérelmezőt regisztráltak, az idén pedig már több mint háromezret."
bundi
@izo: de tudod mit?... kérdezd tőlük...illetve itt vannak a statisztikáik...
www.bmbah.hu/jomla/index.php?option=com_k2&view=item&layout=item&id=177&Itemid=1232&lang=hu
és itt is a bevándorlási és állampolgársági hivatal főigazgatója köszönt...
TASzSz
@bundi: Leszarom hazug online cikkeket! Ha te kórházba kerülsz 550 Ft a napi étkezésed, a börtönlakóé 1600 Ft, a menekültté 2480! A helyi menekültállomás vezetője haverom, ő mondta!
A gond az hogy egy 4 tagú család, ami ritka, mert nagyobb, a felesleget elviszi a piacra eladni! Pl. konzerv stb.
bundi
@TASzSz: ezt a haverod főnöke mondta nem én... kinek higyjek...kinek higyjek...neked akinek a haverod mondta, hogy tud olyanokról mert ő benfentes, vagy a nagytestvér embereinek...akik a nevüket adják az interjúkhoz...aprópopó..a haverod hogy hívják? már tudod ha hivatkoznék rá..hogy ez az adat tőle származik...
izo
@bundi: B.. meg a statisztikád! Ha nem tudod értelmezni az nagy baj! Te is írod mennyit nyújtottak be, nem azt írja 01.01-től 12.31-ig elláttuk ebből a pénzből ennyi embert! Gondolkodni nem ártana, de ez nehezen megy neked!!! Nem váltottam nevet te i..óta.
Castiel
Bundi! Rosszul számolsz! Nem kell egész évre számolni, ugyanis:

"Menekültügyi őrizet

A menekültügyi őrizet elrendelésére nem az idegenrendészet, hanem a menekültügyi hatóság rendelkezik hatáskörrel. Az őrizet 72 órára rendelhető el, melyet a bíróság 60 nappal, majd azt követően két alkalommal újabb 60 nappal meghosszabbíthat. Az őrizet 6 hónapnál tovább nem tarthat."
Tehát, ha így számolsz akkor egyből nem 350, hanem 700 Ft.
kkalman
Biztos Orbán pereputtyához tartozik a kórház vezetősége. Ők is g..ik!
kukac50
Ha valaki rokkant ebben az országban azt már nem veszik emberszámba,pedig nagyon sok ember a sok munkától lett rokkant. A kormány kitalált egy pontozási rendszert annak alapján döntenek a betegek betegségi fokáról. Legtöbb embert vissza minősítenek, annak érdekében,hogy kevesebb pénzt keljen kifizetni,vagy átrakják segélyezési rendszerbe 28 ezer forintért és még az özvegyi nyugdíjat sem kaphatja.
Pedig a párja 40 éven át fizette a nyugdíjjárulékot,de a nyugdíjat már nem érte meg.
Az a pénz hol van? Abból lehetne a kisnyugdíjasoknak emelni!
TASzSz
@bundi: Lesz*rom te kinek hiszel! Én a haveromnak! Nem fogom elárulni a nevét, nem 1955-t írunk, hanem 2015-t. A spiclik ideje lejárt! Ne hivatkozz te az én haveromra!
bundi
@TASzSz: oké...akkor eztán ha valaki kérdezi azt írom, hogy minden család akit befogad az ország családonként 5-10 ezerbe kerül naponta...mert egy beazonosíthatatlan kommentelő a propelleren így tudja egy haverjától...és ez tény mert neki lehet hinni...
erre gondoltál?
bundi
@izo: oké kezdjük elölről, miután oly kedvesen feldobtad b...meg a statisztikát...
tehát van egy cikk, ami arról szól, hogy egy állami intézménytől kirúgtak valakit, aki belerokkant abba, hogy túlterhelték...és a biztosítást sem fizetik ki neki...ezért jó esélye van, hogy utcára kerül, gyerekekkel együtt...
erre bedobja kedves@TASzSz: hogy bezzeg 33 ezer menekültre jut...később forintosítva is előjön az infó, ami kb napi 2500 fejenként...ami azt sugallja, hogy a 33 ezer emberre jut napi 2500 (sehol le nem írva, hogy ez csak egy hétig, vagy hónapig jár...csak annyi hogy jár nekik napi 2500 amennyi egy magyarnak sem...)
egyébként ha visszaolvasod, látod, hogy erre annyit mondtam, hogy ne tereljétek el a témát, meg ebbe az összegbe az unió is beszáll...és most emiatt hörögtök ennyire, meg hogy b...meg a statisztikát?
bocsika...de én csak annyit mondtam...illetve pár cikkel támasztottam alá, hogy az államnak kb évi 5 milliárdjába fáj ez és ebbe az unió is beszáll...és a fogadóbázisok kiépítése is jórészt uniós összegből történik...és nevesítettem, hogy ezt kik állítják...(tudod kósa, meg a végh)
de ez a téma...mármint az ápolónőé nagyon zavaró lehet, ha így igyekeztek terelni róla...
mert ez a bevándorlók elleni hangulatkeltés másnak nem nagyon jó...
mellesleg vajnáéknak, csak a kaszinóik után 7 milliárd az adókedvezmény...amit az állambácsi elenged nekik...évente...ez elég lenne a gyermekétkeztetés éves finanszírozására, és a bevándorlókra...meg az ápolónő biztosítására is...
www.napi.hu/ado/varga_ezert_kap_milliardos_adokedvezmenyt_vajna.585449.html
vagy itt
444.hu/2014/07/31/figyelo-andy-vajna-7-milliard-forintot-kapott-ajandekba-a-kormanytol/
TASzSz
@bundi: Próbáltam finoman megfogalmazni, virágnyelven, de úgy látom nem megy ez neked! Vedd már tudomásul, NEM vagy te olyan fontos ember, hogy tőled bárki is megkérdezne bármit! S arról neked esetleg hitelesen nyilatkoznod kellene?! NEM! Csak misztifikálod itt magad...
bundi
@TASzSz: lehet...minden lehetséges...de ennek ellenére illetve azért is mert senki vagyok nyugodtan dobhatnál egy csontot és elmondhatnád mit is magyarázok bele...látod milyen szépen tereljük a témát...
TASzSz
@bundi: Akkor nézd meg a cikk címét és tartalmát! Ezek szerint itt mindenki tereli a témát.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.