Bár nemrég hatalmas botrány volt abból, hogy óvodásoknak kellett éltetniük a kormányablakot, a nyíradonyi Szivárvány Óvodát ez nem rázhatta meg különösebben. Ugyanis az óvónők a kisgyerekekkel egészen Budapestig utaztak, hogy meglátogassák Tasó Lászlót és verset mondjanak neki a Képviselői Irodaházban– írta a hvg.hu.Ovisokkal szavaltattak a fideszes képviselőnekForrás: facebook.com/tasolaszlokepviselo

Tasó László Nyíradony polgármestere volt 2014-ig, jelenleg pedig a Fidesz országgyűlési képviselője és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára egyben. Azért kellett a gyerekeknek verselniük neki, mert tegnap, április 11-én volt a költészet napja.

Az eseményről szóló képeket egyébként maga Tasó töltötte fel Facebook-oldalára ezzel a szöveggel:

A Költészet Napja alkalmából a nyíradonyi Szivárvány Óvoda "verskommandósai" jártak a Képviselői Irodaházban.

Ám az akció már az ottani kommentelők körében sem aratott osztatlan sikert. Volt, aki feltette a költői kérdést:

A lelkes kis alattvalók meglátogatták a méltóságos urat?

Más a szülőkre is haragudott:

Ez elképesztő! Ki az a szülő, aki ilyesmire engedi fölhasználni a gyerekét? És ki az a képviselő, aki hagyja, hogy a jövő polgárait alattvalónak neveljék? A pedagógusokról nem mondanék semmit, ha csak azt nem, hogy hivatásukhoz több önérzetre, büszkeségre, de főként gyermek tiszteletre lenne szükség...

Az óvodát sem kímélték:

Őszinte hála és köszönet a gerinces és bölcs óvodavezetőnek, aki bölcs vezetőnk és a NER épülésére felvirágoztatta Tasó elvtárs dolgos perceit!

De olyan hozzászólás is volt, ami nemes egyszerűséggel csak egy rákosista munkásmozgalmi dalt küldött.

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Gondolom naluk is az volt a menet, mint Ceausescu idejeben, a kis lurkokat elobb 2 het karantenba tettek, mielott megpusziltak a Karpatok Geniuszat, nehogy a tokeire menjen mumpsz. Igy kell ezt, elvtarsak, ezt mar Rakosi apank is a nep egyszeru gyermekei spontaneitasanak fogadta el. Csak o azert nem volt ennyire pedofil, nala kis uttorok, es nem ilyen csepertyuk versikeltek.
Azert ez mar kesz hanyinger...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kkalman
A költészet napján inkább valamelyik költő szülővárosát, s benne annak szülőházát kellett volna felkeresni. Ez a dörgölődzködés, seggnyalás az óvónők és a szülők részéről undorító.
KERKA
@kkalman: neked elárulom, egy másik helyen kommenteltem, hogy a gyerekeket felhasználni politikai célokra visszataszító. Valamint, hogy ilyen verset mondatni velük ez felháborító, ( ez a Mórahalmi eset kapcsán történt)
Egy valaki válaszolt direkt nekem címezve, hogy a mocskolódó kommentem miatt süllyedjek el, én vagyok a kultúrszenny.
Totál kétségbe estem:))
kkalman
@KERKA: Kétségbe esni azért nem kell, de elszomorító, hogy már az óvodásokat is politikai célokra használják fel. Közel a hatodik "X"-hez, láttam már néhány dolgot, de talán még Rákosi sem használta fel az óvodásokat saját maga fényezésére. Mi lesz a következő? A bölcsiseknek is kötelező lesz a vezír és pártjának dicsőítése.
KERKA
@kkalman: megmondom őszintén,, nem sok eszük volt az óvónőknek, ilyen messzire utaztatták a gyerekeket. De persze, le volt ez játszva, hogy-hogy nem, annyi fénykép készült, hogy sajtóhír lett belőle:) Eszement emberek.
KERKA
@Mirabilis: hát ezt meg hol találtad??? zseni vagy:))
KERKA
@Mirabilis: Na most ezen jót mulattam, köszi. Hát igen, a régi barátság kötelez:))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.