A hétfő este érkezett hidegfront már messze jár térségünktől, a magasban ismét melegedés veszi kezdetét, olyannyira, hogy csütörtökre valósággal berobban a nyár – tájékoztat az Időkép.hu.

Szerdán hajnalban még hűvös lesz, északkeleten helyenként talajmenti fagy is előfordulhat, napközben azonban a keddinél már több lesz a napsütés, és a megélénkülő, megerősödő nyugatias széllel egyre melegebb levegő áramlik fölénk: délutánra országszerte 20 és 24 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Csütörtökre még melegebb légtömegek érik el hazánkat, ízelítőt kapunk a kora nyárból. Sok napsütésre van kilátás, csak kevés felhő jelenhet meg az égen, a délnyugati szél pedig többfelé megélénkül, északkeleten helyenként meg is erősödik. A hajnal már kevésbé lesz hűvös, napközben pedig 23-27 fokot mérhetünk, akár a korábbi országos melegrekord is veszélybe kerülhet, melyet 1952-ben mért az Országos Meteorológiai Szolgálat: akkor Szarvason 27,6 fokig melegedett a levegő.

A meleg idő azonban nem lesz tartós, péntek délután záporokkal, zivatarokkal és megerősödő, helyenként viharossá fokozódó északnyugati széllel erős hidegfront éri el térségünket, hétvégére mintegy 10-12 fokkal visszaesik a hőmérséklet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.