Bár módjában lett volna magánpraxist nyitni, Kispestre ment szegényeket gyógyítani, akik jó részének nem volt sem betegbiztosítása, sem pénze orvosra, gyógyszerre. Jahn Ferenc orvos, szociológus, "a szegények orvosa" 70 éve halt meg a dachaui koncentrációs táborban.

Forrás: cultura.hu
Feltöltő: pro
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

1magyar
Na ő megérdemli a tiszteletet és megemlékezést!
m.macskosz
Bevallom, semmit nem tudtam Jahn Ferencről. Rendkívül rokonszenves ember volt, szégyen az akkori orvostársadalom egy részére és a politika prominenseire a hozzáállásuk. Tekintve azonban a jelenlegi politikusi mentalitást, félő, hogy hamarosan névváltozás lesz a Dél-Pesti Kórház esetében :(.
Toby
Ahhoz képest, hogy egy orbánc a karitatív tevékenységéről sem híres, csak a sunyi mohóságáról, ez az ember valóban EMBER volt !
verum
@1magyar: - mint mindenki más, akit gyalázatos módon származása, vagy bőrszíne miatt ölnek meg, válogatás nélkül.
Annak a tisztelete semmit nem ér, sőt halottgyalázás, aki számára a magyar zsidó, vagy cigány nem magyar. Az jobb, ha azzal tiszteli meg az emlékét, hogy nem emlékezik és távol tartja magát minden emberséges embertől!
verum
Azon sem csodálkoznék, hogy a dél-pesti kórház nevét megváltoztatná Tarlós, mert méltatlannak találná. Bár ami igaz, Tarlósék méltatlanok is hozzá!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.