A Párbeszéd Magyarországért szerint Trócsányi László igazságügyi miniszter rasszista kijelentést tett a magyarországi cigányságról, ezért azonnal le kell mondania – erről a párt elnökségi tagja beszélt pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Szabó Rebeka az inforadio.hu-n megjelentekre hivatkozott. A portál beszámolója szerint Trócsányi László az Inforádiónak azt mondta, hogy Magyarország már csak azért sem tudja befogadni a gazdasági menekülteket, mert gondoskodnia kell 800 ezer cigány felzárkóztatásáról.

A PM felháborítónak tartja, hogy a miniszter a cigány közösséget olyan színben tünteti fel, mintha terhet jelentenének az ország számára – mondta Szabó Rebeka. Magyarországon a Fidesz hibájából nagyon súlyos a szegénység és ennek csökkentéséért kell dolgozni; ebből a cigányság ugyanúgy kiveszi a részét és tagjai ugyanúgy értékteremtő munkát végeznek, mint bárki más – tette hozzá.

Az ellenzéki politikus egy másik témáról szólva felszólította a kormányt, hogy haladéktalanul adjanak tájékoztatást arról, mikor és hová szállítják a jelenleg Zagyvaszántón található 26 ezer tonna azbesztcementet.

Jelezte: a rákkeltő veszélyes hulladékot eredetileg az inotai kommunális hulladéklerakóba akarták szállítani, de ezt a várpalotai civilek és a lakosság összefogása megakadályozta. Szabó Rebeka felhívta a figyelmet arra, hogy a hulladékot nem lehet szakszerűtlenül, például egy kommunális lerakóban tárolni, azt megfelelő módon ártalmatlanítani kell.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Ha valóban alkalmas lett volna a miniszteri posztra, most lemondana. Sajnos nem alkalmas a posztjára.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.