A pártfinanszírozás megvonásával fenyegeti a Fidesz a DK-t az Altus Zrt. uniós megbízatása miatt. Most a párt nem várt helyekről kapott támogatást, ugyanis az Együttől Szigetvári Viktor, míg az LMP-től Schiffer András álltak ki Facebook-oldalukon a DK mellett.

Szigetvári Viktor az alábbit írta:

Habony Árpád gumicsont-ügyi kommandója újra lecsap: ezúttal a Demokratikus Koalíció állami párttámogatásának felfüggesztésével fenyeget a Fidesz Gyurcsány Ferenc cégének, az Altusnak az uniós megbízása miatt.

Nyilván az új, piaci munkahelyek létrejöttét segítő gazdaságpolitika és a jövőt nem felélő oktatáspolitika helyett ez hazánk legfontosabb kérdése...

A magyar alkotmányos, liberális demokrácia felszámolásának újabb lépése ez a buta fenyegetés, amely a szezont keveri a fazonnal. És természetesen érdektelen, hogy valójában akar-e ilyet a Fidesz, mert a felvetésből magából árad a politikai pluralizmus elutasításának levegője, így mindez elfogadhatatlan. Heil Péter pedig, aki az Altus uniós szakértője, az ország legjobb fejlesztéspolitikai szakértői közé tartozik, így a Fideszt csak az irigység motiválja, semmi más. Tisztességes közbeszerzések ügyében pedig hazánknak kellene példát vennie az EU-ról, és nem fordítva.

Schiffer András pedig így látja az Altus-ügyet:

Az Altus uniós megbízása pontosan olyan botrányos, mintha Kaczynski, Sárközy, Ponta, vagy Seszták cége nyerne megbízást a fejlesztési költések monitorozására. Bármely tagállam, bármely vezető pártpolitikusának cége ilyet nem nyerhet.Pont. Akkor sem, ha a cége szakmailag kitűnő, akkor sem, ha üzleti működését szépen elválasztja a politikai tevékenységétől. A magyar miniszterelnök viszont tovább ment. Szerinte a vak is látja, hogy üzleti megbízásnak álcázott formában uniós pénzt adnak egy olyan cégnek, amely egyértelműen pártpolitikai célokra is használja ezeket. Azt én készséggel elhiszem, hogy Orbán Viktor vak, viszont a helyzet úgy áll, hogy a nagy elszámoltatási hullámban, az elmúlt öt év alatt egyszer meg nem nézték, hogy az Altus amúgy belefolyt-e a politikába, voltak-e összeférhetetlen megrendelései.Magyarul arra, amit most a miniszterelnök állít, momentán semmiféle bizonyíték nincsen. Orbán Viktor kormánya képtelen volt arra is, hogy kellő időben jelezze Brüsszelnek: elfogadhatatlan ha egy vezető pártpolitikus cége nyer monitorozási megbízást. Talán nem véletlen az elszámoltatás elmaradása és talán még jól is jött a Fidesznek a brüsszeli döntés: Gyurcsány felszínen maradása Orbánnak "egy lottóötös", s egy kis gyurcsányozással mindig újra lehet hevíteni a kiábránduló tábor lelkesedését. Ezek után viszont előhúzni a DK állami támogatásának megvonását, egész egyszerűen egy aljas, alávaló blöff.Ha megteszik, a végén még kénytelen leszek kiírni: je suis DK.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Katalina62
Schiffer András a kiállás mellett, azért kihasználta az alkalmat arra is, hogy belerúgjon Gyurcsány Ferencbe!
Katalina62
Schiffer András a kiállás mellett, azért kihasználta az alkalmat arra is, hogy belerúgjon Gyurcsány Ferencbe!
wagabund
olyan izzadtságszagot érezni...ez a siffer-habony-alkalmi páros újból nyomul..kicsit furcsa, de ha haszon van a gyurcsányozásból, akkor semmi nem számít...

ja, ha ez van kiadva, akkor ezt kell csinálni. ... csak szólok, hogy közben a karaván halad...
verum
Nocsak, nocsak, ha a pénzüket érzik veszélyben, az ellenséggel is összefognak (Schiffer-Gyurcsány)
Ha a Jobbik is veszélyeztetve érezné a pénzecskéjét (ami nagyobb biztonságban van Orbánnál, mint egy páncélszekrényben a tenger mélyén) az első pillanatban szétvernék a Kossuth teret Orbánostól.
Ezeknek ott a haza, ahol a pénz és a hatalom. Mit is várunk tőlük...?
justhpeter
Nem hiszem, hogy komolyan kell venni ezt a műbalhét. Ez is ócska gumicsont. Az egyre bizonyosabban látszik, ha máshonnan nem a félbehagyott autópálya építésből, hogy Orbán még nem volt senkivel szerződéses kapcsolatban, mert ha nem így lenne tudná, hogy egyiket sem nyerheti meg. Az Unió nem fog visszalépni semmitől sem, mert egy munka elvégzésére pályázat alapján szerződött. A szerződésszegésnek vannak pénzügyi konzekvenciái. Ezt Orbán pontosan tudja. Most a saját bugrisait akarja uszítani, hogy valamilyen módon lehetetlenítsék el a DK-t. Természetesen ez sem fog menni nekik. Csak meg kell nézni a csapatát. Mindegyik embere tőle függ. Szakember nincs a csapatban. Akkor ? Maradnak a "politikusok" és a degeneráltak.
papa.49
,,Gumicsont,, de a ,,agyhalottbudifülkeforradalmárok,, erre ugranak mint a nikkelbolha, és most ez kell, az amúgy nagyon megtépázott, pofozott hazugovicsnak!!!
Gondolom ha fütyisz közeli cég kapja a megbízást semmi probléma nem lenne!!!
Már ha lenne egy korrekt fütyisz közeli cég!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.