A Jobbik üdvözli a Kúria azon döntését, mely szerint tartható népszavazás arról, hogy a nők mellett a férfiakat is megillesse a nyugdíjba vonulás lehetősége 40 év munkaviszony után – reagált az ellenzéki párt az MTI-nek szombaton a legfőbb bírói fórum döntésére. 

Hangsúlyozták: "az aláírásgyűjtő kampánynak egyik, ha nem a legfontosabb kérdése épp ez a lehetőség volt, melyet negyedmillió magyar ember aláírásával támogatott. Felidézték: szándékuk az volt, hogy nyomást gyakoroljanak a kormányzatra, a párt értékelése szerint pedig a Kúria döntése egy újabb lehetőséget adott a Jobbik és a választók kezébe e cél elérése érdekében.

Az ellenzéki párt ugyanakkor sajnálatát fejezte ki, hogy a Kúria elutasította a népszavazás lehetőségét a politikusok hozzátartozóinak nyilvános vagyonnyilatkozatáról. Mint közleményükben fogalmaztak, ez az ügy a Jobbiknak olyannyira sarkalatos kérdés, hogy a parlamenti pártok közül egyedül az ő képviselőik vállalták, megismerhetővé teszik velük egy háztartásban élő közeli hozzátartozóik vagyonnyilatkozatát.

"Meggyőződésünk, hogy a közélet megtisztításának egyik feltétele a politikusok családi vagyonának átláthatósága" – fogalmaztak. Hozzátették: a Jobbik a Kúria által is hivatkozott információs önrendelkezésről való alapjoggal visszaélés lehetőségének megszüntetése érdekében kezdeményezi az alaptörvény és az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló törvény olyan jellegű módosítását, hogy a feltett kérdés megfeleljen a Kúria által kifogásolt feltételeknek, így népszavazásra alkalmas legyen.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kamazuka
támogatom.Aki bizonyítani tudja,hogy 27 év alatt ledolgozta a 40 év munkaviszonyt,annak korkedvezményes nyugdíj járjon.
Tekla
Ehhez nem kell népszavazás!
Az Alkotmányunkban benne foglaltatik, hogy tilos a nem, faj , felekezet szerinti megkülönböztetés.
Nem kell jogásznak lenni ezek után ahhoz, hogy alkotmány ellenes legyen egy olyan jogi produktum, ahol a férfiakat hátrányosan megkülönböztetik.
Minek erre,pár millát kifizetni a bizottságosdi haveroknak?
Vizual
A jobbik rájött milyen sokat hoz ha valami olyanért állnak ki és követelik a népszavazást ami súlytalan. Hiszen éppen arról van szó, hogy a nyugdíjkorhatárt ki akarják tolni. Ez már megint a jobbik részéről a rózsaszínű kis öleb szindróma. De ha jártok más fórumokon nézzétek meg azt a mocskot amit a jobbikosok és tartozékaik kihánynak oda ! No az az igazi arcuk és nem pincsi.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.