Jelentősen enyhítené a vasárnapi forgalmat az M7-es autópályán, ha az autósok betartanának néhány szabályt; ezek közül az egyik, hogy használják a Székesfehérvártól Budapestig tartó harmadik sávot – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szombaton az MTI-vel.

A közleményben figyelmeztettek, hogy az autópályán is érvényes a szabály: közlekedésre alkalmas úttesten jobbra tartási kötelezettség van.

Ezt azért jegyezték meg, mert az a tapasztalatuk, hogy a külső sávot alig-alig használják az autósok, pedig ezzel csökkenteni lehetne a nagyobb torlódásokat.

A tanácsok között szerepel továbbá, hogy ugyan a vasárnapi – például balatoni – hazaindulás forgalmi szempontból optimális időpontja nehezen határozható meg, de 12-14 óra előtti a legjobb, ugyanis a legtöbben 17-18 óra körül kelnek útra, de sokszor még 22 órakor is erős a forgalom.

Megjegyezték, hogy vasárnaponként az M7-es autópályán Budapest felé a legtöbb esetben több mint háromezer jármű per óra feletti a forgalom, ami megközelítheti a négyezret is.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Senara
Pár rendőr motoros és mindenki közlekedne ahogy illik .
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
coyote3
Megjegyzem Európa nyugati felén jobban betartják a közlekedési szabályokat. Én is sokszor találkozom olyannal, hogy ha egyébként üres a külső sáv Észlény Jóska akkor a középsőben nyomul 100-zal :)
justhpeter
De ha egyszer vezetni sem tanítják meg a tanulókat. Veszélyeztetni meg maguktól is tudnak. Közlekedési kultúráról nem is beszélek, ahol a közlekedéssel foglalkozó rendőrhatósági részleg csak pénzbeszedéssel foglalkozik.
kkalman
Az csak idióta lehet, aki azt tanácsolja, hogy vasárnap délben induljon haza az ember, ha hétvégére ment le a Balatonra.
Az persze más kérdés, hogy a KRESZ autópályákról szóló fejezetével sok autós nincs tisztában. Sokan a KRESZ többi részével sem!
mate03
@papa.49: Na azoktól óvjon meg a Jóisten minden autóst! A Románok,Bolgárok,rossz gumikkal rossz fékkel,90-vennel,egymás mellett ,kilométereken keresztül! Persze rendőr,egy szál sem!Sajnos én már nem vezetek,be vonták a jogsimat,nem kaptam meg az orvosit! Őszintén már nem is bánom!70-fölött már kopnak a reflexek,meg a szívem is szarakodik!
papa.49
@mate03: Szinte naponta járok a 4 főúton, és elkeserítő amit ott művelnek a ,,versenyzők,, a rendőr meg csak a magyar rendszámú autókkal szórakozik, a románokat meg a bolgárokat meg se állítja...
kicsilac
A sok hétvégi mazsola miatt emelkedett meg a balesetek száma, mert csak annyi pénze maradt, hogy a hétvégére egyszer tele tankoljon. Egyébként, ha már bekövetkezett a baleset, az illetékesek miért szarakodnak a pálya közepén fél napig? Ma a digitális fényképező gépek birtokában kb. fél óra alatt rögzíteni lehet miden momentumot, a roncsokat le túrni az útról és mehet tovább a forgalom. Utólag ráérnek kisakkozni, hogy melyik fél volt az okozó balfék.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.