A győri vasútállomáson leszállítottak 26 migránst a rendőrök a Budapestről Bécsbe tartó expresszvonatról – hangzott el az M1 aktuális csatorna csütörtök délutáni Híradójában. 

A beszámoló szerint az elmúlt időszakban Magyarország, Németország és Ausztria rendőrei fokozottabban ellenőrzik a nemzetközi, különös tekintettel a Bécs és München úti célú vonatokat, hogy megakadályozzák a migránsok nyugati országokba való illegális eljutását.

Egy Budapestről Bécsbe tartó vonaton csütörtökön is végigjárták a rendőrök a szerelvényt, minden utasnak ellenőrizték a papírjait. Győrnél 26 migránst – 22 felnőttet és négy gyereket – szállítottak le a vonatról, mert nem tudták igazolni, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon. Az előállított migránsok ellen idegenrendészeti eljárást kezdeményeznek, amelyet a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal folytat majd le – hangzott el az M1 Híradójában.

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kakaósbögre
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
vizinyuszi
Ezt a teljesen illegális(!) és Európa számára felesleges népvándorlást a jelenlegi hozzáállással nem lehet megállítani, de még féken tartani sem, legfeljebb ideiglenesen lassítani.
Ezeket össze kell vadászni Európa területéről és repülőkkel folyamatosan visszavinni az EU perem államaiba (Bulgária, Görögország), ahonnan folyamatosan toloncolják vissza mindet.
Persze újból próbálkozik a legtöbb, de ha állandóan és következetesen ki vannak toloncolva, akkor előbb-utóbb feladják, mivel a végtelenségig nem lehet próbálkozni, mert elfogy a pénzük és lelkileg, fizikailag sem jó.
Miközben takarítják Európát, addig közös katonai egységeket kell létrehozni, amely hatékonyan és gyorsan, távol tudja tartani a törvénytelenül vándorlókat a kontinens szárazföldi és tengeri határainál. Tulajdonképpen erőddé kell alakítani Európát.
Más, gyors és hatékony megoldás nincs és nagy szükség van a probléma megfelelő kezelésére, mert olyan nincs, hogy visszaélnek százezrével (hamarosan milliós lesz!) a menekültjoggal minden egyes országban, amely útba esik a célországig vezető úton.
Minden ilyen államban, amint betették a lábukat azonnal menekültstátuszért folyamodnak (pedig már régen elvesztették a menekült státuszt, ha egyáltalán volt ilyen) hogy azonnal ne lehessen kihajítani az egyébként papírokkal szándékosan nem rendelkező figurákat. Fényképes és egyéb hivatalos okmányok nélkül azt mondanak amit akarnak, nem lehet megállapítani a kilétüket, előéletüket. Olyan nincs és életszerűtlen, hogy ennyi figurának egyszerre vesznek el a személyes okmányai, még akkor is, ha háborús területről vándorolt.
Ha valakit üldöznek valamilyen ok miatt vagy az életét fenyegetik a hazájában, attól még a befogadó ország hatóságai előtt nem kell titkolni a kilétét az illetőnek.
Tehát, amíg tart az adott államban a kérelmük elbírálása, addig szépen meglépnek a következő országba, ahol ugyanezt eljátsszák.
Ezek után a legkisebb kockázat elve mentén, azonnal ki kell toloncolni a magas kockázati besorolású...
kakaósbögre
@vizinyuszi: nyuszibaba,az Európa Erőd már 44"-ben sem működött.egyébként megtanulhatnád hogy bármilyen bajnak NEM a tüneteit kell kezelni hanem a forrását kell elapasztani.nem mellékesen,mindezt te fogod finanszírozni?
Anna Mária
@vizinyuszi: Mondtam már neked, hogy ti vagytok a magas kockázati besorolásúak: az ostoba, embertelen szövegeket nyomó jobberek.
swordigo
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
nena
Börtönbe velük éhkopp mert megsértették a határainkat..Mariska várlak te
nena
@Anna Mária: Grammar Pedantry Syndrome Hehe. Kezelteted magagb:)
nena
@vizinyuszi: A baj az hogy mi vagyunk a határ aki a zöldhatáron átjön bassznám börtönbe de nem em tehetjük meg mert a libsi korormány anno aláítrta a menekült egyezményt
kakaósbögre
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
vizinyuszi
@kakaósbögre: Annak idején nem is csoda, hogy nem működött. Aki tanult történelmet tudja ennek az okát is és felesleges ezzel példálózni.
Én is azt mondom állandóan, hogy a tüneti kezelés nem ér semmit. Amit jeleztem, az nem tüneti kezelés, csak egyértelműbben nem mertem kifejezni.
vizinyuszi
@nena: A börtön vagy karantén azért nem jó, mert akkor már Európában van és az EU-nal el kell tartani. Azt kell elérni (bármilyen eszközzel!!!), hogy a kontinensre be se tudja tenni a lábát, közben anyagilag és mentálisan összeomoljon, tehát a megelőzés lenne a jó megoldás. A jól felszerelt, gyors reagálású katonai egységek vízen és szárazföldön egyaránt tökéletesen távol tudnák tartani ezeket különböző eszközökkel és módszerekkel.
A másik megoldás: a fentivel párhuzamosan totálisan felszámolni az embercsempész bandákat valamint minden olyan figurát, akinek köze van az ingyenélő, terrorista, bűnöző elemek Európa közelébe juttatásához.
vizinyuszi
@swordigo: Régen nem olvasom a hülyeségeit, csak olvasatlanul átugrom.
nena
Én pedig azt nem értem de qrvára, hogy miért az "államhatár"tól 20-25 méterre kell a kerítés hogy azt a narmot aki aláírta azt a bizonyos egyezményt... Én védtem a hazánkat 91-ben a kukoricásban - búzásban, feküdve a déli határainkat tűzparanccsal kiadva a mocskos szerbek - csetnyikekre kiadva ... Hipp hopp a hivatásos állományt átvezényelném .. 500 méterekként egy pár géppisztollyal azt hali
36
@nena: Így van. Most pont azok dumálnak arról, hogy fogadjunk be mindenkit és "szeressük egymást gyerekek" de minden áron, akik a honvédséget és a határőrséget feloszlatták. Én minden volt szdsz-es nyomorultat elküldeném kerítést építeni. A nyugati színvonalú nyugdíjaikért most dolgozzanak!
kakaósbögre
@vizinyuszi: ahhoz nem kell stratégiai lángelmének lenni-mivel egyikünk sem egy von Clausewitz-hogy felismerjem hogy amit te ajánlasz az csupán csak az egyik tünet tessék-lássék kezelése.a kiváltó ok megszüntetése szóba sem került.nem feltételezem hogy szűklátókörű vagy-mondjuk nem is érdekel úgy igazán- de azzal amire te gondolsz csupán két valós,vérbenoldódó probléma van.egyrészt nincs kivel végrehajtani-hacsak nem oldod meg John J.Rambóként a problémát-másrészt azok akiken végre szeretnéd hajtani az "Endlösung"-ot keményebb emberek mint amilyen te valaha is lehetsz,ebből következően bármilíyen kis eredmény elérése soksok magyar vér árán lehetséges.
vizinyuszi
@kakaósbögre: A valódi ok alatt az ázsiai és afrikai országok (ahonnan özönlenek) demokratikus társadalmi berendezkedésének elősegítését vagy létrehozását érted?

Amire én gondoltam, ahhoz senkinek nem kell keménynek lenni és nem járna veszteséggel a határokat őrző uniós egységek katonáit illetően. A feltételezés a kudarc melegágya...
kakaósbögre
@vizinyuszi: nincsenek úniós egységek.tudtad?
vizinyuszi
@kakaósbögre: Természetesen (bár a belga haditengerészet egyik hajója egy uniós program keretén belül, segítő szolgálatot lát el a Földközi tengeren.). De kellenének.
kakaósbögre
@vizinyuszi: Már leírtam egyszer de megteszem mégegyszer.A személyes véleményem az hogy épp ezekből a migránsokból kellene felállítani ezt az úniós egységet.
vizinyuszi
@kakaósbögre: Nagyon nem egyezik a véleményünk, de nem gond.
picike
@kakaósbögre: kutyából szalonát akarsz te mit nem irsz idd meg a kakaódat inkább nyugodtan
kakaósbögre
@vizinyuszi: egyezik nem egyezik,nem érdekes.de mivel nem vagy tisztában pl. az afgán migránsok harci képességeivel,ez így természetes.
kakaósbögre
@picike: lehetne ezt újra?mondjuk magyarul?
vizinyuszi
@kakaósbögre: Tisztában lenni? Minek? Semmi keresnivalójuk Európában, ha harcolni akarnak, akkor odahaza a tálibok ellen harcoljon mind! Te elmeorvosi eset vagy, komám!
picike
@kakaósbögre: te válaszolj inkább mit szeretnél te a migránsokból egységet , nahát ki hallott már ilyet
picike
@picike: itt örüljön ha él és lélegzik a migráns iratok nélkül. talán még dolgozni is fog persze később ,
Anna Mária
@vizinyuszi: Nem te vagy az, aki nyilatkozott, hogy a tálibok Táliából jönnek? :D
vizinyuszi
@picike: Hát peeeeeeeeersze! Azért jön, hogy beilleszkedjen, dolgozzon és tiszteletre méltó polgár legyen. Ezt csak az agyhalott jogvédők gondolhatják a hülye agyukkal.
kakaósbögre
@vizinyuszi:Mivel fingod sincs hogy a vallási,törzsi helyzetről,rossz alaphelyzetből,rossz következtetésekre jutsz.Mondjuk leszarom,és megkérlek a jövőben ne szólíts meg.Tudod,manapság az embernek ügyelnie kell a jó hírére,és nem szeretném ha a te nickeddel kapcsolatban emlegetnék az enyémet.Köszönöm.
kakaósbögre
@picike: minek válaszoljak?Nem gondolom hogy feléred ésszel.De ha képes vagy rá gondolkozz el a Francia és a Spanyol Idegenlégió létjogosultságán.
picike
@vizinyuszi: én nem sértek megsenkit se ha ők elhiszik mondják ugy én azt hiszem el amit látok mindig
picike
@kakaósbögre: ilyen szarságokon én magyar létemre nem gondolkodok kérd valamelyik minsztert meg erre
vizinyuszi
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
kakaósbögre
@picike: ez jó.Engedelmeddel,idézni fogom. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.