"Az érintett önkormányzatokkal történő egyeztetés jelentősen lassította volna az azonnali és gyors cselekvést" – indokolta Pintér Sándor, hogy miért nem egyeztetett a Pécs melletti Martonfára és a Nagykanizsa közelében fekvő Sormásra tervezett ideiglenes befogadóállomások megépítéséről – írta a Népszabadság.

A Belügyminisztérium vezetője Harangozó Tamás MSZP-s országgyűlési képviselő kérdésére adott írásbeli válaszában az alábbiakat is elárulta:

- a két ideglenes befogadóállomás összesen 3,7 milliárdért fog felépülni (helyszínenként 1,8-1,9 milliárddal számolnak)
- ősszel nyitnak
- ezer-ezer fő befogadására lesznek alkalmasak

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verum
Logikus.
Minek egyeztetni bárkivel? Az csak lassít mindent. Parlament sem kell, mert a sok tanácskozás is lassítja a vezér parancsait.
Az ország sem jó másra, minthogy uralkodjanak rajta.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
@justhpeter: Igazad van. Nyíltan beismerte olajszőke pintér sanya, hogy lesz@rják az emberek véleményét! Nem mintha ez újdonság lenne! Férgek!
tevje02
3.5 milliárd Ft, 2 x 1.000 ember "ideiglenes " elszállásolására. (Csak szállásépítésről beszélnek!!!) A Szoc.pol a magyaroknak (most éppen CSOK a neve) 2.4 millió, és 3 gyerek kell hozzá, meg egy csomó egyéb feltétel. Egy száz nm.-es ház, durván 150.000.-Ft.-/nm -ből felépíthető, minimális, de összkomfortos szinten. Ezek szerint a
3.5 milliárd Ft.-ból 23.333 nm építhető. S mindezt 2.000 ideiglenesen (mert azt mindenki tudja, hogy 2 %.-nál több nem akar itt maradni) migránsra. Akkor mennyibe fog kerülni az egy főre eső költség? Lehet többe mint Szijjártó Peti háza nm-ként. Valami itt nem nagyon van rendben a számtannal. Mert akkor minden migránsnak 11.67 nm alapterület jut. (2.000 fő X 11, 7 nm x 150.000.-FT/nm =3,48 milliárd Ft. Azaz durván 50 nm-es lakások, 4 fős családoknak. Akkor most menekült szállást építünk vagy lakásokat? Ja, és nem építőipari norma szerinti díjakért, hanem közmunkabérérét, és ideiglenesen "rekvirált" eszközökkel, gépekkel, ingyen, kisajátított földterületekre. Kicsit olyan Ócsás fillingje van a dolognak.
papa.49
@tevje02: A számtan soha nem volt erőssége ennek a rablóbandának, csak a hazudozás, no abban verhetetlenek))))))))))
papa.49
@justhpeter: Nem hülye, ENNYIRE BIZTOSNAK ÉRZI AZ URALKODÁSUKAT, de mi tudjuk ez se fog örökké tartani)))))))))))
kkalman
Eleve nem értem, miért nem a szerb határ közelében építik ezeket a táborokat. Nem kellene a menekülteket a fél országon át utaztatni, mikor csak ideiglenesen akarnak itt maradni.
Ja, akkor nem működne megfelelően a gyűlöletkampány? Na az lenne az igazán nagy baj. Az emberek akkor nem a menekültekkel foglalkoznának, hanem a Quaestor botránnyal, meg a többi brókerbotránnyal, melyekben a kormány nagyon is sáros.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.