Hat rabnak ítélt meg kártérítést az európai emberi jogi bíróság a magyarországi börtönkörülmények miatt. Ha az államnak nem sikerül megoldania a túlzsúfoltsági problémát, hasonló perek ezreire számíthat. Már így is Strasbourg előtt van 450 hasonló ügy, több mint 1 milliárd forintnyi kiadás szinte borítékolható. 2013 végi adatok szerint a börtönök átlagos telítettsége 57 európai állam közül Magyarországon volt a legmagasabb. Nem is most kezdte szorítani a magyar államot a túlzsúfoltság-probléma. 2011-ben volt már olyan konkrét ügy, amelyben Strasbourg kimondta, hogy a túlzsúfoltság miatt sérülnek az emberi jogok Magyarországon. A mostani döntés abból a szempontból viszont sokkal jelentősebb ennél a 2011-esnél, hogy most általános cselekvési kötelezettséget írtak elő a magyar államnak. Tavaly az átlagos fogvatartotti létszám 18 204 fő volt. Ez több ugyan, mint egy évvel korábban, de mivel a férőhely is több lett, a túlzsúfoltság a 2013-as 143-ról 141 százalékra csökkent, mondta el...

Forrás: index.hu
Feltöltő: bundi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
embertelenek a magyar börtönök...nemááá... van egy csomó lakópark, ami tök öres..komfortos lakások, park, kellems környezet...tessenek kibérelni, és a fogvatartott hölgyeket/urakat ott elhelyezni...

tuti, hogy az unijó megdícsér...(mondjukkijafaszkivácsirá)

:-)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csizmás Kond
Miért nem vesznek néhány ezret örökbe...ne csak a cukorgyár kelljen hanem a retek is.
bundi
@Csizmás Kond: a cukorgyárat nem elvették...hanem a sok okos jópénzért eladta...most is eladják az összes állami földet...trafikot közművet...haveroknak...csak hogy a témára visszatérjünk...ezekbe a börtönökbe akarnak még betolni napi 1000-2000 menekültet...vagy csak ordas kamu ez a menekült ellenes hőbörgés?
Csizmás Kond
@bundi: nem is mondtam hogy elvették, viszont ha annyira szívükön viselik a helyzetet akkor vegyenek ebből is.
bundi
@Csizmás Kond: ők csak bíróság...nem ők kezdték az ügyet...hanem hozzájuk került ...kb ennyi az ország szorgalmazza hogy minél több embert be a sittre...30 m2 17 ember?...és most ez a menekültes hiszti is?...mi ez ha nem populista hangulatkeltés?...ők is tudják hogy kezelhetetlen, megoldhatatlan ez az egész...de mégis erőltetik...minek?
Csizmás Kond
@bundi: ..ja hogy bíróság...és akkor miért nem ítélkezik a határsértőkön ?
Január
@Csizmás Kond: Tudod bíróság..., ahhoz egy felperes is kellene, bűn már van - csak az a fránya felperes hiányzik.
Csizmás Kond
@Január: Szerintem straszburgban nagyobb bűnözők ítélkeznek mint akik a börtönökben túlzsúfolva pereskednek
bundi
@Csizmás Kond: azt mutatod értelems vagy...most meg úgy viselkedsz mint aki nem...miért?
egyébként mi köze a magyar "határsértőkhöz" vagy inkább átutazókhoz... az európai emberi jogi bíróságnak?.az uniós országok mindegyike (kivéve a gyevi bíró) hozzájárult hogy kvóták szerint befogad menekülteket...
www.origo.hu/itthon/20150720-menekultek-eu-magyarorszag.html
az uniós országok összefogva próbálnak tenni ez ellen az embertelen helyzet ellen (kivéve a gyevi bírót)
www.vg.hu/kozelet/magyarorszag-az-egyetlen-tagallam-ami-nem-szallt-be-az-eu-hatarvedelmi-akciokba-455701
és most a gyevi bíró aki legnagyobb hangal követeli hogy az unió szálljon be a kerítéses hisztijébe...érted ezt?
és még így is jó biznizs ez...
estiujsag.hu/kulugy/hatalmas-biznisz-a-menekultek-befogadasa-az-unio-rengeteg-penzt-ad-erre
Csizmás Kond
@bundi: A határsértőkhöz semmi, viszont mélységesen elítélem azt a hatalmat ami egy másik hatalom aláásásán ügyködik. Az megértem, hogy vannak olyan börtönlakók akik nem igazi bűncselekmény miatt vannak elítélve pl aki egy defekt miatt karambolozott stb és vannak jogai, de azok akik szándékosan öltek azok védelmében kiállni annyit jelent hogy a meggyilkoltat semmibe veszik, mintha nem is ember lett volna.
Az uniós öszefogés meg szintén egy szembeköpés azoknak akik elszenvedik a menekültáradat minden összetevőét. Ha akarnának tenni, be akarnák fogadni akkor egyből Görögországból repülővel vihetnék magukhoz haza...de csak hazudnak ámítanak és az olyanok mint te még el sihiszikm olyannyir ahogy képesek továbbreklámozni a hazugságokat.
...a gyevi bíró...ő legalább megpróbálta a lehetetlent vagyis hogy emberként kopogjanak a kapun és kérjenek bebocsájtást...de ez nem megy és az unió na vele persze a hangadói meg köpik a semmit hogy így az emberi jog meg úgy...nagy szart nem ember az aki nem úgy viselkedik.
bundi
@Csizmás Kond: melyik is az a hatalom aki eklőször ugrott árulkodni az unióhoz?
a másik a bíróságok szerinted a magyar államot akarják aláásni?...mert ha jól tudom a magyar bíróságnak is ez volt a döntése...és szerinted a 18 000 magyar elitélt közül csak néhány az aki nem ölt embert?
valamint miért súlytaná magyarországot akkora nagy válság...ha nem tennének semmit, akkor szimplán átmennének az országon...ha segítenének is mint a szerbek vagy a macedonok buszokkal vonatokkal...még gyorsabban is...de hogy kerítéseztek, ami nem jó semmire, görcsöltök táborokkal, meg erősködtök a katonasággal rendőrséggel...na ez röhejes
wagabund
embertelenek a magyar börtönök...nemááá... van egy csomó lakópark, ami tök öres..komfortos lakások, park, kellems környezet...tessenek kibérelni, és a fogvatartott hölgyeket/urakat ott elhelyezni...

tuti, hogy az unijó megdícsér...(mondjukkijafaszkivácsirá)

:-)
bundi
@Csizmás Kond: ja és a nagy terhek kb 3/4 ét idén az unió fizeti az ország helyett...táborok fenntartása, fejlesztése...keress rá a költségvetésben ott vannak a számok miket fizet az ország, és miket sz unió
www.parlament.hu/irom40/01794/01794.pdf
613. oldaltól...
tavaly meg összesen félmilliárd ment az állam zsebéből erre...az a tavalyiban van benne...csak plakátra több nment el...és a népszavazósdi is duplájába fájt...akkor miért is csipogtok?
Csizmás Kond
@bundi: ha történetesen én elárullak a szomszédomnak mert te velem csúnyán beszéltél akkor a szomszédom téged tökön rúghat ?
A straszbugrisok meg olyan elítélteknek ítéltek meg hatalmas pénzeket akik gyilkoltak...
A magyar hatóság meg épp azért nem tudja csk úgy átengedni a menekülteket mert a neaytestvér figyeli hogy ki honnan lépett az országba és büntetné az országot ha csak úgy átengedné a menekülteke...szóval hozzuk nem lehet csak úgy belépni de belepofáznak abba ha itt valamit is akarnak tenni a szervezettség miatt.
Amúgy már többször írtam...akinek kell küldjön ide buszt vonatot repülőt és vigye nem csak pofázzon a mikrofonba...hát ez a nagy helyzet bundika.
Csizmás Kond
@bundi:
miért kell minden beírásodban hazugságokba bonyolódj ?
az unió csak azt fizeti amiben úgy érzi, hogy köteles belepótolni...vagy azt gondolod, hogy csak azért vettek be az unióba hogy legyen akit eltartsanak ?
Magyarország az unió egyik határországa ezért az unió a magyar határon önmagát védi és minden kiadás ami a védelemmel kapcsolatos az ugyanúgy osztható.
justhpeter
Arról miért nem beszélünk, hogy a Unióba való belépéskor tudomásul vett szabályokat miért nem akarjuk betartani ?
A bíróság is csak a szabályokat kéri számon rajtunk. Kokit meg sallert osztani tudunk mindenkinek, de a szabályok ránk ne vonatkozzanak 11 éve léptünk be, azóta csak azon spekulálnak, mit ne teljesítsünk. Csak akkor van normális intézkedés, ha az Unió a pénzvisszatartást belengeti.
bundi
@Csizmás Kond: bocsi...mi is a hazugsàg?...àtnézted a költségvetést?...ha valaminek ahàromnegyedét fizetik as nem kipótolàs...
Csizmás Kond
@bundi: Ember, az a háromnegyed nem könyöradomány hanem uniós rész...aki meg az ellenkezőjét állítja az hazudik.
bundi
@Csizmás Kond: tehát akkor ki is hazudik?
belepótol mi?...vagy fizeti majd az egészet...nem áll jól neked az arcoskodás...főleg hogy így kunyiztok pénzt...vagy te hogy neveznéd azt aki a sarkon kuporogva hangoztatja hogy neki milyen rossz is...és ezért adjanak neki sok sok pénzt hogy jobb legyen...
"Az MTI-nek adott nyilatkozatában Szijjártó Péter azt mondta: úgy tűnik, Európában egyesek még mindig nem képesek megérteni azt, hogy Magyarországra milyen elképesztő és drámai nyomás hárul bevándorlási szempontból a Nyugat-Balkánon keresztül."
és közben semmiben nem hajlandó részt venni...ami javítana a helyzetén...
www.vg.hu/kozelet/magyarorszag-az-egyetlen-tagallam-ami-nem-szallt-be-az-eu-hatarvedelmi-akciokba-455701
ami esetleg már a görög határon kezelné a problémát...sőt ellene van mindenben...
www.origo.hu/itthon/20150720-menekultek-eu-magyarorszag.html
én ezt utolsó koldusnak nevezném...ráadásul hazugnak...mi az az óriási nyomás?...a görögökön is ez van a macedónokon is, a szerbeken is...mindenhol csak átmennek és ugyanannyian mint magyarországon...mert ugye nem magyarországnak kell ezt a nagy nyomást kezelnie...mert ezek az emberek a németeknél, franciáknál angoloknál állnak meg...a magyarokon csak átmennek...na akkor ki is hazudik?
1magyar
Az nem zavarja Strasbourgot, hogy a munkanélkülieknek havi 50 Euróból kell megélni???
Csizmás Kond
@bundi: Nézd, én megértelek mert sokszor nekem sincs amivel elüssem az időt és ezért itt szórakozok, de azt sose feledd hogy míg én itt benne élek a tóban békaként addig te meg csak a szárazról kuruttyolsz...szintén békaként...összehordasz füvet-fát hogy fenn tudd tartani a párbeszédet...benne vagyok csak akkor próbálj szélesebb látószögből szemlélni a dolgokat.
Szíjártó hazafelé beszél ezért kapja a fizetését. Ő nem az ellenzék vagy az aztsemlehettudni micsoda zagyvaságot kell hangoztassa hanem azt amit a magyar ember a hazai magyar ember elvár..tehát ezért is nem tetszhet neked mert közöd sincs az egészhez.
...és minden zagyvaságra most nem térnék ki...
bundi
@Csizmás Kond: legalább utalj arra mi is lehet az a zagyvaság...talán csak nem arra gondolsz, hogy ugyanannyi ember megy át a görög macedon szerb területeken is mint a magyaron?
vagy hogy azt hangoztatom, hogy a magyar nem fogad be egy menekültet sem, vagy netán az, hogy a magyar nem akar részt venni semmi közös határvédelmi programban sem?
de mivel én most épp itt ütöm el az időt... megkérhetlek, hogy rajzolj a martonfai tervezett tábor köré egy 2 km sugarú kört és akkor megtudod hol a házam...tudod ahova most több mint ezer embert akarnak telepíteni...a mezőre...de a másik...mivel én is gazdasági bevándorló lennék, talán jobban átérzem ők mit is érezhetnek hogy családot házat hazát hátrahagyva egy idegen kultúrában a nulláról kezdjenek...felnőtten...tehát mi is az ami miatt úgy érzed én a szárazról kuruttyulok és összehordok hetet havat? mert ha jól sejtem te vagy az aki ha épp beleun, odamegy anyucihoz a házikójába és pénzt kér a hétvégi bulira, vagy csak megebédel...mert anyuci főztje a legjobb...
bundi
@1magyar: áááá isten hozott...a munkanélküliek maguk szavazták meg azt a kormányt aki lehetővé tette, hogy 50 000 ft ból meg lehessen élni...ja kérem...tetszettek volna másra szavazni...vagy el lehet menni és deres hajjal nulláról új országban újrakezdeni családdal...mint egyesek...akikre itt nagyon fújtok...mert ők csak ingyenélők, és minek beszélnek bele a nagy jó dolgukból a ti dolgaitokba...nem?
Csizmás Kond
@bundi: a zagyvaság az, hogy sokszor olyanokat írsz amiken semmi köze az egészhez, mint most is az utolsó mondataid az anyuciról meg a hétvégi buliról a főztjéről meg valami házikóról...
Az nem érdekel hogy hányan mennek át különböző határokon, mint ahogy az sem érdekel senkit hogy én miből élek meg vagy ha összeszarják a területemet ki takarítja ki.
Amúgy hogy érhetőbb legyek nem emberekről beszélek hanem eseményről tehát nem személyes hanem közvetett az hozzáállásom.
Nekem nem kell egyetlen menekült sem és abban is biztos vagyok hogy ha én mennék el az istenhátamögötti valahova én sem kellenék senkinek sem tehát az ilyen érzelgős szirupos ömlengés nem érdekel.
Szerintem ez az egész egy megtervezett valami aminek te is tudva vagy tudatlan de a mentalitásodat kihasználva részesévé tettek, lettél.
A történelem mindig a múlt tehát majd meglátjuk kinek volt igaza.
bundi
@Csizmás Kond: kezdjük messziről...itt bank holiday van épp tehát időm mint a tenger...a család épp a nagyszülőknél...
"Nézd, én megértelek mert sokszor nekem sincs amivel elüssem az időt és ezért itt szórakozok,"
ez erre válasz...
tudod ezt ezért írom le...csak a te kedvedért...
"a zagyvaság az, hogy sokszor olyanokat írsz amiken semmi köze az egészhez, mint most is az utolsó mondataid az anyuciról meg a hétvégi buliról a főztjéről meg valami házikóról..."
tehát vissza a hsz-hez
"de azt sose feledd hogy míg én itt benne élek a tóban békaként addig te meg csak a szárazról kuruttyolsz...szintén békaként...összehordasz füvet-fát hogy fenn tudd tartani a párbeszédet...benne vagyok csak akkor próbálj szélesebb látószögből szemlélni a dolgokat."
miben is vagy benne?
egy országban élsz, biztos anyagi háttérrel, ott nőttél fel, ismered az embereket a hagyományokat...és ha felkelsz a gép elől hazamész a családodhoz...a toleranciaszinted és az eq-d alapján nem lehetsz régóta a pályán...míg a másik oldal...azaz én...deres fejjel egy másik országban idegen kultúrában (mert ha idekerülsz rájössz hogy csak a filmekben nincs semmi különbség...az élet más és az emberek is)...a nulláról kellett kezdeni mindent úgy hogy semmi támaszom nem volt csak a feleségem...aki szintén nulláról indult itt...és nincs olyan, hogy ha nincs pénz nincs munka hazamegyek anyucihoz, és megvigasztal, meg ennem ad...és ha nem sikerül a gyerekeimnek mit mondok, viszem a híd alá őket?és emiatt talán jobban átérzem azoknak az érzéseit akiket ki akartok toloncolni...tehát te kérted hogy messziről induljak...
mit is írtál?
".benne vagyok csak akkor próbálj szélesebb látószögből szemlélni a dolgokat."
ez igaz...próbáld meg szélesebb látószögből szemlélni a dolgokat...
Csizmás Kond
@bundi: ..ez nem szélesebb látókör hanem homályosabb...még próbálkozz.
segítségként.
- nálam a tolerancia diktatorikus...nem én kell elismertessem magam, hanem a másik... tehát fordítottja a tiednek
- mindig, gyerekkoromtól fogva önfenntartásra neveltek...tehát nem kell nekem elmagyarázd hogy kell a biciklire spórolni...
- nem én szaladtam el a nehézségek elől hanem te...mit akarsz bizonyítani ?
bundi
@Csizmás Kond: továbbá...
"Szíjártó hazafelé beszél ezért kapja a fizetését. Ő nem az ellenzék vagy az aztsemlehettudni micsoda zagyvaságot kell hangoztassa hanem azt amit a magyar ember a hazai magyar ember elvár..tehát ezért is nem tetszhet neked mert közöd sincs az egészhez."
lehet hazafelé beszél, de ha kilép a nemzetközi színpadra, akkor ezt nem csak az otthoniak hallják...és lehet hogy az otthoni kb 1-1,5 milliós szavazóbázis tapsikol a gyönyörtől...és még 5-10 millió szimpatizáns de 730 millióan laknak európában és most a nyugattól akartok kunyizni...lehet nekik kicsit visszás ez a hamis hang...és ha lejáratja az országot...fügét kaptok nem támogatást...
444.hu/2015/08/31/az-osztrak-belugyminiszter-kevesebb-unios-tamogatast-adna-a-nem-szolidaris-tagallamoknak/
ennyit a nagyobb látószögről amit hiányoltál...a tied mekkora?...csak az a 1,5 milliós szavazóbázis?...tudod most én is azok közé tartozom akiknek az adóbefizetéseiből az országotok épp pénzt követel...mert hogy nektek az jár...mert nagy a nyomás rajtatok...csakhogy azok az emberek továbbmennek, és utána itt fognak dolgozni, a segélyeiket itt fizetik ki, és itt fognak élni...akkor miért is követeltek pénzt? mert átmennek az országon?
ez a látószög megfelelően nagy?
"tehát ezért is nem tetszhet neked mert közöd sincs az egészhez."
talán mégiscsak van...épp tőlünk kértek pénzt...nem gondolod? kedves nettő haszonélvező barátom...
444.hu/2015/08/31/megjott-a-nyolcezermilliardodik-forintocska-is-brusszelbol/
a másik...
"Amúgy hogy érhetőbb legyek nem emberekről beszélek hanem eseményről tehát nem személyes hanem közvetett az hozzáállásom."
ha jól látom előző hsz-ben épp arra verted magad hogy te benne élsz velem szemben aki csak szintén gazdasági bevándorló, ha azok a menekültek ideérnek szintén egy szinten fogják velem kezdeni, és a táborotok a házamtól kb 2 km-re építgetitek...az ablakból épp rálátnék...ennyit a személyes érintettségről...
bundi
@Csizmás Kond: és végül...
"Nekem nem kell egyetlen menekült sem és abban is biztos vagyok hogy ha én mennék el az istenhátamögötti valahova én sem kellenék senkinek sem tehát az ilyen érzelgős szirupos ömlengés nem érdekel. "
dehogy nem kel...de még hogy...kb 25-30 talán 40 év múlva mikor te is nyugdíjas leszel...a mamuszodban csoszogva az ajtó előtt toporogva te is fanyalognál, ha a pénzes-postás csak az ajtódíszt hozná hogy szaporodásra buzdítson, mert kipusztul az ország, és a nyögdíj helyett egy nemzeti konzultációs papírt, mivel nincs aki befizesse a nyugdíjakat ezért nem lesznek nyugdíjasok...tehát nagyon is szükség lenne rájuk...
és még valami...ha valaki arrébb megy, amikor látja felé dől a fa...és a maradók gúnyosan mutogatnak felé hogy némmááááá fut a gyáva...na ez szánalomra méltó
"- nem én szaladtam el a nehézségek elől hanem te...mit akarsz bizonyítani ?"
mit akartam bizonyítani? talán annyit hogy még kell talán 5-10 év mire felfogod miről szól ez az egész...
Csizmás Kond
@bundi: tehát előlről...
- neked a Ferenc dumája jött be nekem a Petié...és aki szavazni fog az dönt...
- a pénz...még mindig abban a tudatban élsz hogy az a tied...nagy lemaradás.
- A kettőnk személyes ügye nem azonos a bevándorlókéval...ez az a nemszemélyes.
- A nyugdíjamról pedig csak annyit hogy ha azt a hazai rendszer nem tudja kitermelni akkor azt a bevándorlók ugyanvalóst nem fogják megtenni mert az már más rendszer szerint megy ...de ez látom neked kínai.
---és a fadőlés...vágtál te ki egyáltalán fát vagy csak úgy jött az ötlet...mert én igen...amúgy a fadőléskor mindig azt nyomja meg aki a száját tátja vagy csak téblábol ott ahol nem kéne, mert az aki vágja az tudja mit csinál.
bundi
@Csizmás Kond: ez a feri-peti duma zagyavaság...
ahogy te nevezted...az itt befizetett adóim, talán még is csak jobb ha itt költik egészségügyre oktatásra...egyebekre...mintha a vezéretek kapja bármire is...a személyes ügyről...ha jól látom te emlegedted, hogy te élsz benne te vagy benne, míg én csak a szárazról kuruttyolok...ellenben a következő szösszenetben mégis kihandsúlyoztad hogy nem személyes, hanem közvetett a hozzáállásod...a nyugdíjról? annyiban igazad van hogy a menekültek sem fognak sokat segíteni...mert ők máshol fizetik majd ezt be...
de vissza témához...ha a magyar börtönökben 15-16 000 hely van, és ezekben most 18-20 000 elitéltet tárolnak...hova is fogjátok tenni a menekülteket?
Csizmás Kond
@bundi: ...tehát ha nem megy a nyugdíjduma térjünk másra...térjünk...:)
a börtönök úgy ahogy önellátóak...majd csak kikeresik a mindennapibetevőrevalót...
csa-csa
na és!
az embertelen amit nap mint elkövetnek ezek a tetvek!
és ne gyertek a jogaikkal. tudom! a törvények!
arra legyenek végre szigorú törvények, hogy jogai a szerencsétlen áldozatoknak legyenek!!!
a mocsadék csűrhe meg bekaphatja! nem kell sittre kerülni és kész!
jaj és tudom! azért lop, rabol mert szegény. bla-bla ! és azért gyilkol is a curva anyját mert szegény??!! remélem legalább azok (ugyan felőlem akár az egész rohadék bagázs!) megdöglenek odabent. legalább nem lesz zsufi. Amúgy Strasbourg is bekaphatja!
bundi
@Csizmás Kond: mi nem megy?
és a börtönök mióta önellátóak?...és a 15 000 helyre hogy akarsz 50-100 000 embert bezsuppolni?
Freewolf
Vigyenek belőlük, ha már ennyire zavarja őket! Adunk szívesen!
bundi
@Freewolf: nyugi engedik őket...
444.hu/2015/08/31/a-magyarorszagon-regisztralt-menekulteket-nem-engedi-be-ausztria-le-kell-szallniuk-a-vonatokrol/
csak a magyarok eddig nem akarták engedni őket...
"Az eddigi gyakorlattal szemben hétfő reggel a magyar hatóságok felengedték a vízum nélküli menekülteket a Keleti pályaudvaron a Müchenbe tartó vonatra. Az elmúlt hetekben akinek nem voltak papírjai, az nem szállhatott fel, még akkor sem, ha volt érvényes jegye."
tehát a magyar fél volt az aki generált egy kis problémát magának...
varirmag
Jogászok csatasorba !!!
Egy lyukas kétfillér se jusson a mocsok börtöntöltelékeknek !
Tessék fizettetni velük az áldozatoknak,azok rokonainak. Fizessenek az ellátásért,örzésért
.
Strasbourg meg menjen a jó büdös francba,az oda rohangáló mocsok ügyvédekkel együtt.
Freewolf
@bundi: Én a magyar börtönökben ülő elítéltekről szóltam. Amúgy nem hallottál még az EU-s menekült ügyi eljárásról? Minden tagállam a belépőket köteles regisztrálni! Ha Orbán ezt nem teszi, a hazaáruló haverjaid ezért jelentgetik mejd fel!
Feraj49
Zsúfoltak a börtönök Mo-on.? Melyikben tetszettek lakni ? Egymásba ér a rabok f...ka ? Így kötetnek "igaz" barátságok ! Adjál pénzt ha ez téged zavar,és majd épülnek még börtönök ! Tetszenek Mo.-on adót fizetni ? Mert a magyar ember adójából megy a kártérítés!! Ja nem ! Akkor a pofád befogd. Aki fizeti a zenészt,az rendeli a nótát !
Csizmás Kond
@bundi: én nem akarok de ha muszáj akkor váltásban...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.