Hat rabnak ítélt meg kártérítést az európai emberi jogi bíróság a magyarországi börtönkörülmények miatt. Ha az államnak nem sikerül megoldania a túlzsúfoltsági problémát, hasonló perek ezreire számíthat. Már így is Strasbourg előtt van 450 hasonló ügy, több mint 1 milliárd forintnyi kiadás szinte borítékolható. 2013 végi adatok szerint a börtönök átlagos telítettsége 57 európai állam közül Magyarországon volt a legmagasabb. Nem is most kezdte szorítani a magyar államot a túlzsúfoltság-probléma. 2011-ben volt már olyan konkrét ügy, amelyben Strasbourg kimondta, hogy a túlzsúfoltság miatt sérülnek az emberi jogok Magyarországon. A mostani döntés abból a szempontból viszont sokkal jelentősebb ennél a 2011-esnél, hogy most általános cselekvési kötelezettséget írtak elő a magyar államnak. Tavaly az átlagos fogvatartotti létszám 18 204 fő volt. Ez több ugyan, mint egy évvel korábban, de mivel a férőhely is több lett, a túlzsúfoltság a 2013-as 143-ról 141 százalékra csökkent, mondta el...

Forrás: index.hu
Feltöltő: bundi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
embertelenek a magyar börtönök...nemááá... van egy csomó lakópark, ami tök öres..komfortos lakások, park, kellems környezet...tessenek kibérelni, és a fogvatartott hölgyeket/urakat ott elhelyezni...

tuti, hogy az unijó megdícsér...(mondjukkijafaszkivácsirá)

:-)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Freewolf
Vigyenek belőlük, ha már ennyire zavarja őket! Adunk szívesen!
bundi
@Freewolf: nyugi engedik őket...
444.hu/2015/08/31/a-magyarorszagon-regisztralt-menekulteket-nem-engedi-be-ausztria-le-kell-szallniuk-a-vonatokrol/
csak a magyarok eddig nem akarták engedni őket...
"Az eddigi gyakorlattal szemben hétfő reggel a magyar hatóságok felengedték a vízum nélküli menekülteket a Keleti pályaudvaron a Müchenbe tartó vonatra. Az elmúlt hetekben akinek nem voltak papírjai, az nem szállhatott fel, még akkor sem, ha volt érvényes jegye."
tehát a magyar fél volt az aki generált egy kis problémát magának...
varirmag
Jogászok csatasorba !!!
Egy lyukas kétfillér se jusson a mocsok börtöntöltelékeknek !
Tessék fizettetni velük az áldozatoknak,azok rokonainak. Fizessenek az ellátásért,örzésért
.
Strasbourg meg menjen a jó büdös francba,az oda rohangáló mocsok ügyvédekkel együtt.
Freewolf
@bundi: Én a magyar börtönökben ülő elítéltekről szóltam. Amúgy nem hallottál még az EU-s menekült ügyi eljárásról? Minden tagállam a belépőket köteles regisztrálni! Ha Orbán ezt nem teszi, a hazaáruló haverjaid ezért jelentgetik mejd fel!
Feraj49
Zsúfoltak a börtönök Mo-on.? Melyikben tetszettek lakni ? Egymásba ér a rabok f...ka ? Így kötetnek "igaz" barátságok ! Adjál pénzt ha ez téged zavar,és majd épülnek még börtönök ! Tetszenek Mo.-on adót fizetni ? Mert a magyar ember adójából megy a kártérítés!! Ja nem ! Akkor a pofád befogd. Aki fizeti a zenészt,az rendeli a nótát !
Csizmás Kond
@bundi: én nem akarok de ha muszáj akkor váltásban...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.