Inkább visszalép a ranglétrán és segédápolóként folytatja pályafutását Sándor Mária, aki a fekete ruhás nővérként vált ismertté. Döntését az ATV Startban közölte.

Ha kihúzzák az egészségügyet az ember alól, én nem akarok aqzon az oldalon állni, ahol ennek a piszkos munkának a haszonélvezői tanyáznak. Én inkább egy legyek azok közül, akiket kisemmiznek és akikért küzdeni és kiáltani kell

- indokolt Sándor Mária.

Sándor csecsemő szakápoló volt 140 ezres fizetéssel, de így a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara tagjaként fizetnie kellett a kormánynak. Mivel erre a továbbiakban nem hajlandó, inkább a 90 ezres fizetést választja segédápolóként.

A fekete ruhás nővér egyébként nagyon sajnálja, hogy lemondott Zombor Gábor, szerinte ő volt az egyetlen a kormányban, aki nem azt hozta elő folyton, hogy mit adott a kormány a szakmának, hanem igazat adott a dolgozóknak.

Sándor Mária szerint az a probléma, hogy konkrét béremelésről eddig nem esett szó, a kormány csak a túlórapénzek kifizetését, illetve a délutáni és éjszakai pótlékok az alapbérhez történő igazításához ígérte. Ez utóbbiak azonban továbbra is csak nagyon kevés dolgozót érintenek.

76 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Egyszer keüljön a kezei közé valamelyik nem csecsemökorban levö
kormánytag...ezt kivánom nekik !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
glorianna
@emerencia: A kamara és a szakszervezet nem csereszabatos. A szakápolói kamara (ugyanúgy, mint a pedagóguskamara) felülről létrehozott, semmilyen érdemi munkát nem végző, teljesen felesleges szervezet. Mindkét említett hivatás esetében a szakszervezet lenne megfelelő "érdekképviselő". A kamarák eredetileg arra jöttek létre, hogy kiszűrjék a kóklereket egy-egy olyan hivatás gyakorlói közül, akik felkészültségén életek és komolyabb értékek múlhatnak, ugyanakkor jórészt önállóan dolgoznak (nálunk jellemzően orvosok, ügyvédek, közjegyzők, végrehajtók). A beosztott, döntési (eü-ben: diagnosztizálási) jogosultsággal nem rendelkezők számára teljesen felesleges, sőt kontraproduktív a kamarák létrehozása.
Freewolf
@enslaved: Igen! Itt ennyi zakkant elme van!
emerencia
@glorianna: Nem gondoltam, hogy a két szervezet csereszabatos. Bocs, ha félreérthetően fogalmaztam. Eddig úgy tudtam, hogy csak az ügyvédeknek, orvosoknak, pedagógusoknak, mérnököknek van kamarájuk. Meglepett, hogy a nővérkék is kamara tagok. Naivan azt gondoltam, hogy azért kötelezik őket a tagságra, hogy szakmai hiba esetén legyen érdekvédelmük. Annak ellenére, hogy nincs diagnosztizálási, komoly döntési joguk, még követhetnek el tragikus következményekkel járó hibákat és köztük is akadhat kókler.
glorianna
@emerencia: Semmi gond, beszélgetünk :)
A teljesség igénye nélkül: kamara.lap.hu/
wagabund
tegnap hallottam a nővér szájából, hogy az önkéntes visszaminősítésével az jár, hogy elkerül a gyermekosztályról...panaszkodott a gerincsérvére, e miatt nem bírja a nehéz betegeket emelgetni...

még a feltűnésekor hallottam a végzettségéről...azt mondta diplomás hittantanár(vagy ilyesmi), de imádja a gyerekeket, ez élete értelme, ezért lett gyermekápoló...
...illő tisztelettel szabadjon bátorkodnom megkérdezni, akkor most már nem érdekes a gyermekgondozás? még ettől is nemesebb cél vezérli? ...megasztán ha fáj a dereka, akkor miért nem teccik a diploma szerinti egyházi oktatásban résztvenni? épp itt a propelleren olvasni, hogy oktatókat keresnek...talán pont kikegyed az, akire várnak...

vagy Johanna a mágján c. műsor következik?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.