emerencia

A főpolgármester-előválasztás jelöltjei vitáztak
@Eladott Ország: ma 6:36-ra Jól írod, az a baj, hogy a fide§§nek csak ez az egyetlen tudománya: "A fidesz nem fogja megcáfolni önmagát, azt fogják csinálni, amihez mindenkinél jobban értenek: mocskolódnak, uszítanak, hazudnak, karaktergyilkolnak, zsarolnak, fenyegetnek." Nemcsak Budapestre, hanem a teljes hazánkra ráférne már végre egy normális vezetés. Szurkolok a Budapestieknek, hogy sikerüljön KG-t vagy KO-t megválasztani, akik a furanevű momentumossal összefogva élhetőbbé tehetnék a várost. Ezzel az egész országnak megmutathatnák, hogy igenis van kiút az orbánista fasisztoid mentalitású rendszerből.
Orbán reggeli rádióinterjúja után hatalmas felajánlást tett a Hableány tulajdonosa
O1G-t egyáltalán nem rendítette meg ez a katasztrófa. Vidáman szelfizgetett az uncsikájával, miközben mögötte a Duna, tele az áldozatokkal... Szegény gyerek, felnőttként nem lesz büszke a nagyapjára, ha megtudja, hogy a hullámsír előtt vidámkodtak. Ez a kései megnyilvánulás annak köszönhető, hogy megértették orbánnal végre: nem tesz jót a családi, haveri turistabiznisznek, ha a valóságos szociopata oldalát mutatja a világnak.
Mészáros Lőrinc felvásárolt 1300 hektárt Erdélyből
@nezelodo: "A környezetemben leghangosabban komcsizók voltak a régi rendszer kegyeltjei," Nemcsak a tiédben. Néha már azt sem tudom, sírjak vagy nevessek-e rajtuk.
Schmuck bejelentette: Visszalép, ha teljesülnek a következő feltételek
@jesz: @RonaGyuri: De legalább a maga módján felhívja a figyelmet arra, hogy valami nagyon nincs rendben hazánkban az idősek megbecsülésével.
Hajóbaleset: illegális drónreptetéssel sértették meg a mentés légterét
@advocat: Nem értem a tiltást mert több szem többet lát alapon a magán drónok még segíthetnének is a kutatásban. Csak azt a dróngazdit kellene büntetni kegyeleti okból, aki kiteszi a netre.
Kálmán Olga megcsinálta!
Nem temetném politikusként Karácsony Gergelyt, hiszen neki is megvan a lehetősége nyerni. Értékes ember csak másként mint Kálmán Olga. Az szerintem erény, hogy hadakozás helyett inkább megoldani szereti a dolgokat. Az sem elhanyagolható, hogy van gyakorlata az önkormányzati munkában. A fide§§ azért kezdte el nála a karaktergyilkolást mert tisztában vannak azzal, hogy méltó ellenfele Tarlósnak, esélyes, hogy legyőzi. KO jelölésével a DK elérte, hogy a fide§§ védelmébe vegye KG-t. Így legalább kevésbé fogják karaktergyilkolni ergo valamivel nyugodtabban tud az érdemi dolgokkal foglalkozni. Szerintem okosan lépett a DK, hogy mellé jelölte KO-t mert így már két jó ember is van a főpolgármesteri posztra. Bármelyikük nyer, szüksége lesz a másik támogatására. Vidékiként bízom benne, hogy ez meg is fog valósulni. Hajrá Olga, hajrá Gergely, mutassátok meg a világnak, hogy egy demokratikus rendszerben együttműködve jobbá tudjátok tenni mindannyiunk életét!
Így jár az, aki az elhagyott dolgokat nem adja vissza
Ha az utcán találod, leadod az önkormányzatnál és egy évig nem jelentkezik érte senki, akkor a tiéd. Engem azért hülyéztek le sokan mert, ha egy kis "eszem" lett volna, elviszem a pénzt önkormányzathoz és azt hazudom a jegyzőkönyvbe, hogy az utcán találtam. Ebben az esetben egy év múlva enyém lett volna a teljes összeg. Minden zárt, nyilvános helyen talált tárgy és pénz, a magyar államot illeti az utcán ill. nyílt téren talált dolgok pedig egy év múlva a megtaláló tulajdonába kerülnek. Ez a magyar törvény. (Egy jogászcsapat írta ezt le az ügyemben.)
Így jár az, aki az elhagyott dolgokat nem adja vissza
@Dr plágium: Ha vannak iratok és visszajuttatod, legalább megvan az a jóérzésed, hogy az eredeti tulajdonosé lett. Talán még köszönetet is kapsz érte. Ha viszont az állam lenyúlja, akkor mi a garancia arra, hogy nem teszi zsebre valaki? Legalább annyi joga lehetne ilyenkor a megtalálónak, hogy az általa megjelölt jótékony célra fordítsák az összeget.
Így jár az, aki az elhagyott dolgokat nem adja vissza
@Dr plágium: Én zsebből kiesett, összehajtogatott bankjegyeket találtam. Odavittem a bolt pénztárosához és egy évig vártuk, hogy valaki jelentkezik érte. (Kb. az akkori szegénységi küszöb alatti nettó bérem volt az összeg.) Egy év múlva a boltvezetővel elvittük az önkormányzathoz. Jegyzőkönyvet vettek fel és közölték, hogy a teljes összeg az államot illeti. Engem is sokan lehülyéztek akkoriban, hiszen "jutalomból" egy évet várhattam arra, hogy megtudjam: a becsületes megtalálónak a magyar törvények szerin, a nyilvános zárt térben talált tárgy esetén nem jár SEMMI.
Meghalt Benke László mesterszakács
Őszinte részvétem. A receptjei viszont tovább élnek, köszönjük Laci Bácsi!
Leállíttatták az 5. leggazdagabb magyar gyárát
@nemfideszes: ma 17:41 Jó kis gyűjtemény, köszi. Munkavállalóként sokan nem kedveljük a vállalkozókat akikkel összehozott a rossz sorsunk de mindennek ellenére azt kell, hogy mondjam: amit egyesekkel közülük művel O1G rezsimje, az már sok!
A pénztől várja a kormány, hogy megnő a gyermekvállalási kedv
Ja, és még valami. Nincsenek beoltva a rossz sors ellen a magyarországi határokon belül élők közül azok sem, akik most O1G kegyelméből a többi honfitárson megspórolt pénzből próbálnak hitelre és egyéb támogatásokat igénybe véve jó életkörülményeket teremteni maguknak és szeretteiknek. Egy országban, ha nem terjed ki mindenkire a jóléti társadalom, könnyen lehet lecsúszni bárhonnan, hiszen a diktátor bármikor, önkényesen tönkre tehet bárkit! Onnan pedig felállni már csak nagyon keveseknek sikerül...
A pénztől várja a kormány, hogy megnő a gyermekvállalási kedv
@cikicakk55: Bokros a csomagjával megmentette a gazdaságot de nem bírta ki, hogy ne csapjon oda a többségi szegényebbeknek is. Azóta fizetős a fogászat. A fiatalok még megtehették, hogy ingyenes fogmegtartó kezeléssel megelőzzék a nagyobb pénzkiadást de az ötvenes évek közepe táján születettek már nem, hiszen az ő fogaik kezelésre szorultak volna a Bokros csomag ellenére. Sokakat éppen munkanélküliként vagy valami rosszul fizetett dolgozóként érte hidegzuhanyként a fizetős fogászat, emiatt sajnos kénytelenek voltak elkerülni a fogorvosokat annak ellenére, hogy a pártállamban beléjük nevelték: fogorvost rendszeresen meg kell látogatni.

A 2008-as válság utáni másik megmentő Bajnai 2009-ben egy évre vállalt miniszterelnöksége idején úgy akarta magát hosszabb távon beírni a magyarok emlékezetébe, hogy a többségnek, -köztük az ötvenen felüli embereknek is- megemelte a nyugdíjkorhatárát. Ilyen idős emberekkel ezt már civilizált országban nem szokás megcsinálni! Ennek következményeként tessék csak megnézni a munkahelyeket és az idősb, többségében nem nyugdíj mellett dolgozó hatvanasok fogait. Az már "csak" hab a tortán, hogy a méltatlanul kevés pénzből élő nyugdíjasok is rossz lábakkal, fogakkal, szemekkel próbálnak munkát keresni mert nem tudnak megélni a nyugdíjukból. Az ifjúdinamikus, nerkompatibilis munkahelyi vezetők pedig nem szívesen látnak egy ilyen lepusztult öreget a fiatalos csapatban. Ők már megtették a magukét azzal, hogy végigküzdötték az elmúlt évtizedeket, befizették az adókat és a járulékokat és sokan közülük zokszó nélkül megszenvedték a rendszerváltásnak nevezett gengszterszaporulatot. Most már csak arra jók, hogy kioktassák őket arról, hogy maguk tehetnek az egészségi állapotukról mert úgymond nem "törődnek" magukkal, nem mozognak eleget mert már nem bírnak és nem táplálkoznak egészségesen mert választaniuk kell, hogy melyiket vonják meg maguktól részben vagy egészben: a rohamosan dráguló élelmet, a gyógyszert és gyógyeszközöket vagy a számukra cseppet sem...
A pénztől várja a kormány, hogy megnő a gyermekvállalási kedv
@Sámannus: Vajon milyen szülők lesznek azokból, akik eleve hitelfedezetnek ajánlják fel a leendő gyermekeiket?
680 ezer aláírást gyűjtött Hadházy az Európai Ügyészség mellett
@JAJMÁR: Voltak akik csak úgy tudtak volna aláírni, ha a netről letöltik a szavazólapot és visszajuttatják. Közülük sokan ezt nem tudták vagy nem merték megtenni. Teljesen igazad van, a többség szeretné a csatlakozást akár aláírt, akár nem. Szerintem a körülményekhez képest nagyon jó eredmény született!
Jön a válság? A fizetés egy részét megtakarítási számlára utaltatná az ÁSZ elnöke
@Dr plágium: Az ilyen agyament ötleteket idővel elő szokták újra venni és egyszercsak sikerrel járnak. Bár ne lenne igazam!
Jön a válság? A fizetés egy részét megtakarítási számlára utaltatná az ÁSZ elnöke
Az is csak orbánisztánban történhetett meg, hogy egy pénzintézet az állami felügyelet trehánysága miatt befuccsolt de előtte még a közpénzeket kivették belőle. Az emberek által kuporgatott pénznek viszont csak egy kisebb részét adták vissza, a többit lenyúlták az állam által segített bűnözők. (Quaestor) Azóta nem lehet megbízni abban, hogy a bármely legális pénzintézetbe befektetett pénzünket vissza is kapjuk!!!
Nemzeti összetartozás napja: országszerte megemlékezéseket tartanak
Üdvözlendő lenne mindez, ha nem az orbáni szavazatvásárlásról és a határon belüli nemnertárs milliók egyre keservesebb életéről szólna. Nem az a nemzeti összetartozás, hogy az egyiktől elveszünk és a másiknak osztogatunk.
Hazádnak megrendülten: több százezer magyar politikai okból tervezi a kivándorlást
@kereső: ma 18:30 "Varga Mihály pénzügyminiszter a csütörtöki a Kormányinfón jelentette be az Orbán-kormány gazdasági akciótervét. Mihályi Péter közgazdász, a Budapesti Corvinus Egyetem professzora, a Közép-Európai Egyetem vendégprofesszora szerint ez egyúttal a társadalombiztosítás végét is jelenti." Vajon mikor jönnek rá a fide§§hívő szavazók, hogy még haszonélvezőként sincs itthon biztonságban a testi épségük és az életük?
Jön a válság? A fizetés egy részét megtakarítási számlára utaltatná az ÁSZ elnöke
@kereső: ma 19:48 Már elkezdték a kafetériával. Azt sem költheted arra amire szeretnéd. (Pl. önkéntes nyugdíjpénztár) A csóró melósnak azt akarják bemesélni, hogy olyan jól él, hogy már csak a szórakozás és az étterem hiányzik az életéből.
Jön a válság? A fizetés egy részét megtakarítási számlára utaltatná az ÁSZ elnöke
@Commenter: Már pedzegetik, hogy aki egész életében tisztességgel fizette a családtámogatások fedezetét de abból nem kapott vissza semmit, "jutalmul" negyvenszázalékos nyugdíjcsökkenésben fog részesülni öreg korában akkor is, ha egész életében szerényen élt a nyomorult jövedelméből.
Jön a válság? A fizetés egy részét megtakarítási számlára utaltatná az ÁSZ elnöke
Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke. Jól jegyezzétek meg ezt a nevet és titulust mert aki ilyesmit kitalál, az egyéb aljasságokra is képes.
Hazádnak megrendülten: több százezer magyar politikai okból tervezi a kivándorlást
@wpym: Ipari hulladéknak nem nevezek senkit de nem egy olyan ember is kiment az ismeretségi körömben, aki itthon nem volt a munka és tanulás hőse, sehol nem állta meg a helyét. Ott mégis boldogult.
Döbbenetes adatok a magyar nyugdíjasok helyzetéről
@advocat: A rendszerváltás után másfél millió ember az utcán volt munka nélkül mert privatizáció címén magánzsebekbe vándorolt sok-sok jobb sorsra érdemes cég vagyona. A közszférában pedig előfordultak végkielégítés nélküli tömeges kirúgások. (Pl. polgári alkalmazottak a hadseregben) A privatizációs bevétel nem volt elég az akkori kormánynak, még +lakáskamatadóval is sújtották a lakosságot, köztük sok-sok önhibáján kívüli munkanélkülit. A munkaerőpiac bezárva, a munkanélküliek pedig mást sem hallottak, minthogy nem is akarnak dolgozni. Most újra ők (mi) bűnhődnek mindezért és nem azok, akik mindebből busásan megvagyonosodtak. Nem mindenki tehet róla, hogy még idősen és/vagy betegen is dolgoznia kell(ene) ha nem akar elnyomorodni mert bár minden adót és járulékot befizetett élete során, a mesterségesen alacsonyan tartott bérek és az életerősen elszenvedett munkanélküliség miatt nagyon kevés nyugdíjra számíthat. :-(
Negyvennégy év után megint egy előadás betiltásáról suttognak
@Nessy: Munkám során egyre több morc emberrel találkozom. Ha barátságosan szólok hozzájuk, a legtöbben kiesnek a szerepükből és kedvesen válaszolnak. Még mosolyogni sem kell rájuk.
Hazádnak megrendülten: több százezer magyar politikai okból tervezi a kivándorlást
@wpym: Folyamatosan megy külföldre boldog, boldogtalan. Nemcsak a hülyék maradnak és nemcsak a jók mennek.