emerencia

Egy 62 éves férfi úgy felkapta a vizet, hogy hasba szúrta volt főnökét
Nem ismerem az ügy részleteit de könnyen elképzelhető, hogy az illetőt 62 évesen kikészítették és/vagy kirúgták mert már fizikailag nem bírt versenyezni a fiatalokkal vagy egyszerűen csak nem bírták nap mint nap nézni az idős arcát egy ifjú, dinamikus un. "csapatban". Esélye semmi arra, hogy újra elhelyezkedhessen az elsődleges munkapiacon. Az orbáni illiberáciában még kb. három évig dolgoznia kellene teljes munkaidőben, hogy meglegyen szolgálati ideje. Arra pedig még álmában sem gondolhat, hogy a még pár évvel idősebbek vagy a kivételezett nők negyven mintájára megpihenhessen végre.

A mi korosztályunkban aki nem tud valamely okból dolgozni annak már csak a kimúlás az alternatíva és ezt közülünk sem mindenki tudja lehajtott fejjel, csendben tudomásul venni... :-((((((((((((((((((((((((((
Megszünik az 55 év felettieknek járó adókedvezmény
@gulyasgyula: tegnap 20:32 Meg van a lehetőség, költözz Mátészalkára és bizonyíts kitartóan! Megmutathatod, hogy az ottani nehéz körülmények között képes vagy-e leutánozni a szorgalmukat és a kitartásukat. Osztozz a sorsukban a még hátralévő életedben! Egy villámlátogatás után könnyű gúnyolódni és leszólni azokat az embereket akiknek Európa egyik legszegényebb régiója a szülőföldje.
Drágulnak a tejtermékek, és nem kicsit
Nagyon erőltetettnek tűnik nekem ez az érvelés. Mostanában pl. a tejfelt többször is leértékelték ami nem arra enged következtetni, hogy hiány van. De csak tessék emelni nyugodtan, mi pedig ezzel arányosan fogjuk csökkenteni a fogyasztásunkat. Aztán ne legyen sírás az eladhatatlan vaj és tejfölhegyek miatt!
Hogy ne pénzünk kérdése legyen! - ingyen segítség Orbán külcsínén
@Horizont: Abban igazad van, hogy megengedheti magának folyamatosan a szuper egészséges kajákat és nem ártana neki némi mozgás sem. (Pletykák szerint a felcsúti budija melletti stadiont teljesen lezárják, ha őfenségének az egyéni edzőjével kettesben némi labdarugdosásra szottyan kedve.) Csak az a baj ezzel, hogy számtalan hasonló helyzetben lévő embernél ezek (kaja, mozgás) hatástalanok. Lehet, hogy nála is. Erről nem tehet de arról igen, amit mindezeken kívül művel velünk, a hazánkkal és a szövetségeseinkkel !!!
Hogy ne pénzünk kérdése legyen! - ingyen segítség Orbán külcsínén
@RonaGyuri: "Komolyra fordítva, az azért tény, hogy nem illik valakit a nadrágja / külseje / súlya miatt basztatni, még akkor se ha alapvetően nem kedveljük az illetőt. A miniszterelnököt ráadásul meg szeretjük, nem? "

Engem is zavar, ha valakit a külseje miatt bántanak. Aki tudja mit jelent egy életen át a túlsúllyal küzdeni, az sohasem fog emiatt mást megszólni. Orbán viszont azzal húzta ki a gyufát, hogy számtalanszor nem viselkedik miniszterelnökhöz méltóan. Ha simán suttyó lenne, azt is elviselném de sajnos ő már rég túllépett ezen. Agresszív, gyűlölködő mentalitása és tettei életeket tesz tönkre nap mint nap. Régen eljátszotta már emberi hitelét, ő már semmilyen téren nem érdemel kíméletet.
Megszünik az 55 év felettieknek járó adókedvezmény
@Macskaszem: Nem mondom, hogy mindenhol ez megy de gyakori:

Aki egy cég munkaerő felvételi hirdetését böngészi nem tudhatja, hogy ugyanazon a munkahelyen hátul az irodában éppen embereket rúgnak ki közös megegyezéssel és kicsinyke baksissal, így a statisztikában nem jelenik meg, hogy kollégákat tesznek lapátra minden valós ok nélkül. Ezzel a trükkel szokták leplezni, hogy igazában nincs is szándékukban érdemben növelni a létszámot. Továbbra is az a cél, hogy kevés, olcsó emberrel végeztessék el azt a munkát melyet nagyobb létszámú, megbecsült munkavállalóval kellene.

Érdemes azt is megfigyelni, hogy ebben a nagy munkaereőhiányban a "hatalmas" béremelések dacára még mindig olyan alacsonyak a jövedelmek, hogy még Romániában is magasabb az egyéni fogyasztás mint nálunk. Az pedig már csak hab a tortán, hogy az egészségre és testi épségre veszélyes munkahelyeken nagyon sokszor csak optikai tuning van, az ártalmak és veszélyek változatlanok.

A legtöbb munkavállalónál simán leesik előbb utóbb a tantusz és rájön, hogy a mézesmadzagok ellenére érdemben nem változott az élete.
Mindenki lefelé rúg.... esetünkben a buszvezető az utasba
"Végül a néni kénytelen volt otthagyni a buszt és némi vita és ordibálás után gyalog volt kénytelen továbbmenni."

Az idős hölgy végül belátta, hogy Magyarországon, ha az ember bajba kerül, senki sem fog a segítségére sietni. Még azok sem, akik szintén veszélybe kerültek a vezető(k) felelőtlen tevékenysége miatt. Csak egy megoldás marad: MENEKÜLNI!!!
Megszünik az 55 év felettieknek járó adókedvezmény
"A nyugdíjkorhatár viszont 58-65 év között mozog, 55 éves kor felett pedig van pár munkában eltöltött év." A kivételezett női negyvenen kívül (akik már akár 54 éves korukban is nyugdíjba mehetnek) kik azok akik sima, elsődleges munkaerőpiaci munkavállalóként 58 évesen nyugdíjba vonulhatnak? A kollégám pl. a napokban vonult nyugdíjba 63,5 évesen. Nekem viszont most, a hatvankettedik évemben még majd három év van hátra gránitszilárdsággal mert a tanulásért és a rendszerváltás utáni zárt munkaerőpiaci munkanélküliségért idős korunkban kötelező jelleggel meg kell lakolnunk.
Nem akart temetést Paudits Béla
Paudits Béla emlékét akkor is megőrizzük, ha tiszteletben tartják az utódai a végakaratát.
Nem akart temetést Paudits Béla
@Sziszifusz: A nyomott hangulatú, apátiába süllyedt, gerjesztett fenyegetettségben élő, vegetáló "zombiknak" is vannak érzései. Amennyiben az empátia és szolidaritáshiányt embertársaink iránt érzéseknek tekintjük.
Az orbáni egészségügy: Lefeküdt egy fiatal férfi fájdalomtól a debreceni kórház ambulanciáján, mert nem kapott gyógyszert!
@Rockxy: Nekem is ez volt a véleményem 47 éves koromig. Akkor kaptam egy olyan betegséget melyet nem lehet megelőzni. Szerencsére 2003-2004-ben még maradéktalanul meggyógyítottak. De pl. azt a betegséget sem lehet megelőzni amit a munkával kapcsolatban kap az ember és azt sem, ha idősb korában életerős húszas-harmincas emberekre szabott terhelésnek teszi ki magát az illető. Ráadásul az egészséges életmód nagyrészt cseppet sem olcsó mulatság. Arról nem is beszélve, hogy a betegségeket még kellő időben kellene diagnosztizálni és gyógyítani de a magyar körülmények között a legtöbben már csak akkor jutnak szakszerű ellátáshoz amikor már nagy a baj...
Az orbáni egészségügy: Lefeküdt egy fiatal férfi fájdalomtól a debreceni kórház ambulanciáján, mert nem kapott gyógyszert!
@Eriksson: Sajnos már egyes orvosokban sincs meg a kellő empátia és felelősségérzet mert kevesen vannak és emiatt kicsi az esélye, hogy valamely gondatlanságukért felelniük kellene.
Az orbáni egészségügy: Lefeküdt egy fiatal férfi fájdalomtól a debreceni kórház ambulanciáján, mert nem kapott gyógyszert!
Sokan tudnánk az egészségügyi dolgozók embertelen megnyilvánulásairól mesélni. Empátia, segítőkészség, elhivatottság ugyan még létezik köreikben de egyre többen vannak közöttük akik a nehéz munkakörülményekre, a kevés fizetésükre vagy a jóég tudja mire hivatkozva lelketlenül hagyják a betegeket szenvedni. A fájdalmában az ajtó elé fekvő fiatalember esete is azok közé tartozik ahol segíthettek volna de nem tették! Ha ezeket a hétköznapi fasisztoid megnyilvánulásokat sikerülne kiirtani valahogy az egészségügyből, talán nem az ilyen esetek jutnának az emberek eszébe mikor a jogos béremeléseikért és a társadalom megbecsüléséért emelik fel a szavukat.
Az EU elkezdi kivonni a forrásait: tiltakozik a magyar agrárminiszter
@ila51: ma 7:59 Volt iskolatársam suli után (1977) pár évet dolgozott majd rájött, hogy az alkalmazotti fizetésből nem lehet megélni. Otthagyta a munkahelyét és kihasználva családja erőforrásait mezőgazdasággal foglalkozott. Innentől kezdve többé nem voltak megélhetési gondjai. Most 61 éves és sok éve nem csinál már semmit. Azt mondja, hogy jól megél a földalapú támogatásból. Szolgálati ideje alig van. Mi többiek pedig gürizünk ezerrel öregen, betegen is az első vagy a másodlagos munkapiacon a kevéske bérünkért és rettegünk a jövőtől...
Másfél millióan tiltakoztak online a készülő orosz nyugdíjreform ellen
Az orbáni illiberális magyar társadalom minden tiltakozás nélkül, a szolidaritás nyomait sem mutatva fogadta el, hogy egy kivételezett női réteg kivételével az összes többi nő és férfi akkor is kénytelen öregen, akár betegen is dolgozni akár szükségtelenül nehezített, emberi egészségre és testi épségre veszélyes munkakörülmények között, ha már idősb, hatvan feletti munkavállalóként fogytán az ereje. Nekünk Magyaroknak Eu-s polgárként el kell tűrnünk, hogy a fiatalok és a tőlünk idősebb, még időben nyugdíjba vonult honfitársaink kioktassanak arról, hogy ez így van rendjén. Így jártunk, ha pedig nem bírjuk, legfeljebb hamarabb eltávozunk a másvilágra és mindenki örömére lehet akár egy újabb stadiont húzni a megspórolt nyugdíjainkból.

Az orosz társadalom legalább tiltakozik! Egységet mutatva fellép Dmitrij Medvegyev tervezete ellen. Lehet, hogy ha a keleti orientációt követjük előbb-utóbb egy szolidárisabb, emberségesebb életet élhetünk mint a nyugatorientált Európai Uniós magyar társadalom tagjaként???
Erős és büszke: akkora a munkaerőhiány, hogy mégiscsak dolgoztatná a nyugdíjasokat a kormány
@wpym: Nem ördögtől való gondolat. Előtte pedig fel kell bruttósítani. 1988-ban minden munkavállaló bérét bruttósították. Utána fillérre ugyanannyi volt a nettó bérünk. A nyugdíjasokkal is megtehetnék ugyanezt.
54 percet kapott az MTA, hogy véleményezze a róla szóló törvénymódosítást
Sitysutty suttyóéknál már az első átkosban (rendszerváltás előtt) is az volt a szokás, hogy akit semmibe vettek, annak nem hagytak időt a saját sorsát jelentősen befolyásoló döntés, vélemény kialakítására. Az aljanép erről tudja, hogy hol a helye. Az 54 perc ugyanez az üzenet az MTA felé.
Nyékládházi férfi próbálja kiütni azonos néven Rokker Zsoltit - Városi Kurír
Meg kellene tudni, hogy ki fia borja a második Erdei Sándor és mit gondol a közügyekről.
Szerintem a humorista Erdei Sándor malmára hajtja a vizet mindaddig, míg nem lép a nyilvánosság elé.
A Tesla elbocsátja dolgozóinak 9 százalékát
Ha Elon Musk magyar lenne, a filléres melósokat rúgná ki elsősorban. Aztán sírna ezerrel, hogy jaj, nincs elég munkaerő...
Most rohanj a Lidlbe! Alapélelmiszer lett 20 százalékkal olcsóbb - Pénzcentrum
@simmering73: Jó szokásuk, hogy reggelente kiteszik az aznap lejárós húsokat kb. féláron. (Azonnal lefagyasztva az aznap lejáró húsok később is felhasználhatók.) Szerencsére útba esik nekünk a közeli boltjuk, így olyan húsárukat is megvehetünk amelyeket eredeti áron nem, vagy csak ritkán engednénk meg magunknak. Kedvencem a pisztráng. A halfogyasztás és az egészséges táplálkozás elterjesztésért nem rinyálni kéne a médiában, hanem az árát a tömegek bérviszonyaihoz alakítani vagy a jövedelmeket megnövelni.
Merkel: a magyar kerítés Németországot is védi
@libellle: Kezdem érteni. Merkel szeretné, ha a külső határokat (pl. a magyarországi szakaszt) az EU közössége védje ne csak az orbáni magyarok. Ha Merkel összevész orbánnal, akkor orbán nem fogja ideengedni az EU-s szövetségeseket. Az orbáni Magyarország viszont egymagában, úgynevezett nemzetállamként képtelen lesz az EU külső magyarországi szakaszát egyedül megvédeni, ezért egy nagyobb bevándorló krízis esetén mi leszünk a rés az EU-s pajzson! Merkel azért, hogy orbánnal jóban legyen és rá tudja venni az EU-s határvédelmi összefogásra, inkább hagyja, hogy orbán tovább tegye a disznóságait. (Nagyrészt úgyis mi, nem orbánista belmagyarok szenvedünk emiatt, mi pedig kevesen vagyunk az egész EU létszámához képest.) Merkel az EU egész lakosságát védi, így kénytelen orbánt eltűrni. (Na és a néppártban is jól jönnek az orbáni szavazatok.) Jól gondolom?
Folytatódik a Lengyelországgal szembeni eljárás
@karma1: ma 11:03 "Miert nem ismeri fel Brusszel orban bomlaszto hatasat?"

Arra tippelek, hogy felismeri csak még mindig nem tartja olyan jelentőségűnek mint a lengyelországi történéseket. Az Európai Unió egyes potentátjainak, a lefizetett haszonélvezőnek valamint a sajtószabadság gyengítésével elbutított kül és belmagyaroknak köszönhetően az orbáni pávatánc (vagyis a pofátlan hazudozás) a mai napig működik. A pávatáncban a lengyel politikusok nem olyan jók ergo sokkal inkább érzékelhetők a disznóságaik mint nálunk. Ha Magyarországon a helyzet tragédiába fordulna, a nagy EU-nak meg sem kottyanna, hiszen kis ország vagyunk. Ha viszont a tőlünk jóval nagyobb és vehemensebb természetű lengyeleknél történne egy országos fellángolás, az sokkal jelentősebb hatású lenne az EU közösségére. Emlékszem, hogy 1980-ban az elvtársak nagyon be voltak tojva a lengyelországi eseményektől. Itthon simán leverték volna egy kis divide et imperával de a lengyelek összetartóbbak és már pusztán emiatt is sokkal nehezebb diók mint mi.
Már a fogászatokon is megjelentek a várólisták – van, ahol öt évet is várhat egy gyerek a fogszabályzására
@Eriksson: Egyetértek, valóban így van. Még a későkádári időkben is lehetett rémtörténeteket hallani az egészségügy háza tájáról de a környezetemben általában időben ellátták az embereket és még fertőtlenítettek is. Most viszont túl sokszor kell túl sokat várni, ami súlyosbítja a beteg állapotát. Ha fertőtlenítésen és a várakozáson sikerülne valamit visszajavítani, már egy nagy lépést tennének előre. A fertőtlenítés nekem különösen fontos mert születésem után (1956) majdnem belehaltam egy kórházi fertőzésbe. Az akkori fiatal kórházi orvosok semmi hajlandóságot nem mutattak a megmentésemre, sőt azt hazudták a szüleimnek, hogy egy ilyen gyulladásra nincs gyógyszer. Rengetegen születtünk, egy csecsemő élete nem volt érték. (A szomszédék svájci segélycsomagjában talált lejárt szavatosságú injekció mentett meg.) Rohamosan megyünk vissza azokra az időkre!!! :-(((((((((((( Ennek kellene sürgősen megálljt parancsolni.