emerencia

Csecsemőgyilkosság: a nagyszülők szerint a gyámügy visszaadta a cigivel megégetett gyereket a szülőknek
@Horizont: A 10 hónapos pici lány tragédiája minden normális emberben felháborodást kelt. Ez az eset annyira szörnyű, hogy az ember hirtelen azt sem tudja mit mondjon. Nyilván nem mindenki de mégis nagyon sokan gondolják, hogy a gyerek magántulajdon, akivel azt csinálnak amit akarnak. Ezen a szemléleten jelentősen tudna változtatni a gyámügy de sajnos nincsenek mindig a helyzet magaslatán. Magyarországon nemcsak a szövetlen szociális háló miatt következnek be tragédiák, hanem a hatóságok megbízhatatlansága, olykor szakmai hiányosságai miatt is.
Havonta 850 ezret fizet a kormány tanácsadásért egy falusi plébánosnak
Téved a plébános úr. Amit ő csinál, ahhoz máshonnan kellene pénzforrást keresni. A közpénzeknek az egészségügyben, oktatásban, szociális szférában, technológiai, társadalmi kutatásokban lenne a helye.
Távozik a rendőrkapitány, aki szerint az orvosokat nem kell megbüntetni
@nezelodo: Az emberi természet rendszerfüggetlen de mivel tökéletes rendszer nincsen, egy jobbnak mondható társadalmi rendszer a normális viselkedést tekinti példának így eléri, hogy jelentősen visszaszoruljanak a negatív viselkedési normák. Anno Magyarországon rendszerváltás címén a régi gengszterek magukhoz engedték az újakat ergo gengszterszaporulat következett be aminek egyenes következménye, hogy egyre kisebbségbe kerültek a haladó, demokratikus, jogállami normák. O1G országlása elhozta nekünk a maffiaállamot, annak erkölcseivel együtt. Vagyunk azért jónéhányan, akik nem voltak hajlandók semmilyen körülmények között magukévá tenni ezen sötét, emberi közösséget belülről romboló magatartásformákat és egyre többen leszünk... Be kell látni, hogy O1G világa előbb-utóbb bedarálja azokat is, akik a jelenben úgy érzik, hogy élvezik a többség hátrányára az orbáni előnyöket.
900 ezres kezdő bért követelnek az orvosok
Szegény országnak szegény az orvosa. A magyar lakosság a második legrosszabb fizetőképességű jövedelemmel rendelkezik az EU-ban. A határon belül élők számára kellene jobban összezárni a jövedelmi ollót mert egy-egy réteg irreális kiemelése nem oldja meg hazánk legsúlyosabb gondját, a humán szféra hanyatlását. A felsőbb középosztály már jól meg tudja fizetni maszek alapon az orvosait. Sok orvosnak viszont nem jut már fizetőképes, nem tébés beteg, "csak" állami. Ők pedig nem tudnak többet áldozni az orvosaik jólétére. Irreális a címben leírt követelés. A problémát csak rendszerszinten, a határon belül élő 6-7 millió magyar életkörülményeinek javításával lehetne enyhíteni melybe természetesen beletartoznak az egészségügy klf. rendű és rangú munkavállalói is.
Népszavazás: az 1%-od ajánlhasd fel nyugdíjas szülődnek!
Munkanélküliként az édesanyáméknál jutott nekem is egy tál étel. Ők így tudtak segíteni. Amikor pedig dolgoztam, ők pedig bajban voltak, a tesómmal mi segítettünk nekik. Ettől család a család. Nincs ehhez szükség állami közvetítésre! Attól félek, egyes gyerekek ezzel letudják majd a szülőkkel való törődést. Egyre több lesz az olyan idős ember aki bajba jutván nem számíthat a gyerekeire, hiszen egy kattintással el lett intézve adóbevalláskor a papa-mama. (Akinek nem inge...) Sokkal jobb lenne a svájci indexálás visszaállítása, a szégyenteljesen alacsony nyugdíjak rendezése legalább azok számára akik min. 30 évet ledolgoztak adófizetőként. A többieket pedig szociális alapon nem volna szabad hagyni tengődni. Lehetne alapjövedelmet bevezetni vagy pl. EU-s minimálbért és nyugdíjat. Számtalan lehetőség volna arra, hogy Európa és/vagy Magyarország a fejlettségéhez képest ne hagyja az időseket tengődni akár van adófizető utódjuk, akár nincs!
Távozik a rendőrkapitány, aki szerint az orvosokat nem kell megbüntetni
Soha nem fogjuk megtudni, hogy magától mondott le vagy az elöljáró parancsolta meg neki, hogy mondjon le.
Távozik a rendőrkapitány, aki szerint az orvosokat nem kell megbüntetni
Ismerősöm mesélte, hogy van egy fizetős fogorvosa, aki segít neki és családtagjainak bejutni bármely szakrendelésre. Egy kollégám azzal büszkélkedett, hogy a fájós lábával napokon belül be tudott jutni az ismerőse segítségével arra a szakrendelésre, melyre pl. nekem 6-7 hónap a várakozási idő, miközben nettó 11 órás műszakokban kell dolgoznom a leülés reménye nélkül. Kérdeztem, hogy hogy csinálta, kaján vigyor volt a válasz némi melldöngetéssel és két szó: "csak nekem". Mesélhetnék arról a főorvosról is, aki egy nagyobb értékű tárgyat szeretett volna megvásárolni és ezért beküldte az eladót a vezetőhöz azzal az üzenettel, hogy amennyiben kap árengedményt elintézi neki, hogy bejusson hamar bármely szakrendelésre. (Csak a vezetőre vonatkozott az ajánlat, senki másra.) Rengeteg ezekhez hasonlótörténetet lehet hallani úgyhogy Teleki Zoltán rendőr alezredes viselkedése O1G világában egyáltalán nem egyedi. Inkább az az érdekes ebben a hírben, hogy belebukott. Minden egyéb információ nélkül az a sejtésem, hogy valami más lehet a háttérben ami miatt a rendőr ales kiesett a nertársak kegyeiből.
Lázár János: Aki közénk tartozik, annak lesz munkája
@tudode: tegnap 21:43 Általánosságban tényleg könnyű munkát találni a fiatal, aktív korosztálynak csak nagyon kínos, amikor szembe jön a valóság. Aki látott már pl. emberereket kirúgni ("természetesen" közös megegyezéssel és kevéske apanázzsal) miközben ugyanezen cég bárki által látogatható részében megállítótáblával toboroztak ugyanoda, ugyanazokba a munkakörökbe munkavállalókat, kicsit szkeptikusan fogadja ezt a "nagy" munkaerőhiányt.
OS Országos Sajtószolgálat - Meg kell őrizni a svédországi magyarok nemzeti identitását
@RonaGyuri: A liberális demokráciában, jogállamban, szabadságban, szociális piacgazdaságban élő svédországi magyar származású gyermekeket/ifjakat átnevelik illiberális nemzetállami mentalitású alattvalóvá a nyelvtanulás ürügyén. Sokkal jobban járnának a szülők, nagyszülők, ha nem a magyar kormány által lefizetett külhoni nertársakra bíznák utódaik magyar oktatását mert nagyon nehéz lesz ezek után megmagyarázni nekik, hogy a felmenőik miért is menekültek el anno a magyar kánaánból.
Babaváró hitel? Kezdő orvosoknak felejtős…
Az az érzésem, hogy azok járnak jól, akik most valami miatt nem kapnak arra lehetőséget, hogy leendő gyermekeiket hitelfedezetként ajánlják fel az O1G rezsimnek.
Nyakunkon maradt a dinnye
@Nessy: Elképzeltem, hogy bemegyek a patikába és kérek tűt és fecskendőt sárgadinnye injektáláshoz. :-))))))))
Nyakunkon maradt a dinnye
@RonaGyuri: A hatvanas években rengeteg dinnyét ettünk és rokfortot. Na de együtt fogyasztani sosem jutott eszünkbe. Megjegyeztem, ha egyszer összejön, kipróbálom. (Ja és az érett sonkát és a füstölt lazacot is.)
Nyakunkon maradt a dinnye
@dr. prédikátor: Gyerekkoromban meeeepupuval ettük a sárgát és a görögöt is. (Gomolya sajt.)
Nyakunkon maradt a dinnye
@Eriksson: @Peller Anikó: Vagy sonkával is isteni de ahhoz nagyon finom sárgadinnye valamint minőségi sonka szükségeltetik, melyeket már évek óta nem ettem.
Nyakunkon maradt a dinnye
Arról nem szólnak a híradások, hogy csak a csíkos, nem jó ízű dinnye árát vitték fel 99-ről 119-re, a magszegényét ugyanakkor leértékelték. Most jövök a Lidl-ből, vettünk egy szép zöld héjú magszegény dinnyét 129/kg.-ért. (Nemrég még 178 majd 149 ft. volt.) Míg ott voltam, egyetlen embert sem láttam a felértékelt csíkosból vásárolni.
A svéd rendőrség figyelmezteti a nőket: kerüljék el a parkokat és a szűk utcákat
Nincs ebben a cikkben semmi különös. Mifelénk még 2015-ben sem láttunk illegális határátlépőket, mégis be kell tartanunk ugyanezeket a szabályokat, ha nem szeretnénk bűncselekmény áldozata lenni. Utoljára fiatal lányként a Kádár rendszerben nem féltem sötétedés után de mikor megtudtam, hogy mások pórul jártak, soha többet nem mentem haza nyolc után egyedül gyalog.
Szivárványos táskája miatt vertek meg egy lányt a bényei falunapokon
@CsipkeRózsa: Hát, ide jutottunk: van egy szép pirospöttyös selyemsálam még a régi szép időkből. Mikor felvettem valaki azt hitte, hogy a nemzet orbánista csótányának vagyok a rajongója pedig eddig úgy tudta, hogy nem. A nagyon szép vékony anyagból készült nyaksálamat nem tanácsos a fejemre tenni a szélben, nehogy valami egybites muszlimnak nézzen és inzultáljon. A piros csíkos esernyőm pedig nagyon hajaz a jobberek árpádsávos zászlajára ezért inkább önként hanyagolom. A múltkoriban egy ismerősöm nagyon szép szivárványos esernyőt vásárolt de mások tanácsára nem meri hordani. Soha nem gondoltam, hogy egyszer majd így fogunk élni. :((((
Majdnem meghalt egy nő Budapesten, mert a kollégáit nem izgatta, hogy rosszul van
@vacsi: Manapság már csak hónapok múlva kapott volna időpontot a reumatológiára...
Majdnem meghalt egy nő Budapesten, mert a kollégáit nem izgatta, hogy rosszul van
@vacsi: Milyen orvos az ilyen??? A kolléganőmnek is a bal karja kezdett el fájni mikor a másik kolléga azonnal hívta a mentőt. Egészségügyi dolgozók mesélték, hogy a fogfájós betegről derült ki még mielőtt fogorvoshoz ment, hogy infarktusa van de ez nagyon ritka.
Dinnyeháború: Reagált a Lidl drasztikus árcsökkentésére az Agrárkamara
Mióta eltűntek az igazi zöld dinnyék, nincs jó minőség. Akkoriban is lehetett néha mellé fogni de ma már tuti biztos, hogy a csíkos dinnye íze nem az igazi. A környezetemben azt látom, hogy nincs már olyan kultusza a dinnyének mint anno. Gondolom a Lidl is ezért szeretne minél hamarabb megszabadulni ezért adja olcsóbban.
Orbán Viktor 48 százalékos népszerűségnek örvend Csehországban
Idős rokon nénim szerint anno Kárpátalján a csehek alatt volt a legjobb élni mert akkor és ott volt demokrácia. Manapság viszont csehül vannak nagyon, ha az illib, antidemokratikus O1G-t ennyire imádják.
Majdnem meghalt egy nő Budapesten, mert a kollégáit nem izgatta, hogy rosszul van
@szaboria1: Kolléganőm hevesen, egyértelműen produkálta a tüneteket, nem kellett gondolkoznia a mellette levő kollégának azon, hogy merje-e hívni azonnal a mentőt. Én viszont már jártam úgy, hogy egy ismeretlen férfi leült és kérte, hogy hívjak mentőt. Egyáltalán nem látszott különösebben betegnek. Kicsit fájt a mellkasa és ha nem kéri, eszembe sem jutott volna, hogy emiatt a mentőket hívjam. Csak annyit mondtam a telefonba, hogy középkorú férfi és a mellkasát fájlalja. Nagyon hamar jöttek a mentősök, bevitték és csak később tudtuk meg, hogy infarktusa volt.
Majdnem meghalt egy nő Budapesten, mert a kollégáit nem izgatta, hogy rosszul van
Az elsősegély oktató szerint a mellkasi fájdalmak kilencven százaléka banális okból következik be mégis komolyan kell venni mert az az egy százalék a beteg életébe kerülhet. Minket viszont már gyerekkorunkban arra tanítottak, hogy mindenféle fájdalommal nem szabad orvoshoz fordulni mert az lógásnak számít. Komoly bonyodalmakat okozhat, ha valaki elmegy a munkából mert valami baja van, később pedig kiderül, hogy nem kellett volna... Dolgoztam már sokszor fájdalmakkal, törött bokával, vérrel elborult szemmel, stb. Az ember csak akkor mer a munkahelyről elmenni, ha már tényleg nagy a baj és még rosszul sem tudja elvégzeni a munkáját. Az adott esetben én nem hibáztatnám a beteget és a munkatársait sem. Magyar viszonyok között nem mer az ember addig segítséghez folyamodni míg bír valahogy dolgozni!

Amíg aktív korú beteg emberek kínlódnak munkaképtelenül nyomorúságos ínségsegélyből vagy abból sem, amíg a már lestrapált, hatvan felüli ember sem mehet nyugdíjba mert O1G fasisztoid mentalitása miatt nincs nemektől független rugalmas korhatár, lehet siránkozni azon, hogy Magyarországon jóval többen halnak meg 65 éves koruk előtt mint más hasonló fejlettségű országokban, hiszen nemcsak az elvándorlás miatt csökken a népesség.

Sajnálatos, de ha a hölgy még idejében elmegy az orvoshoz, nagy esélye lett volna arra, hogy hosszasan kell gyalogolnia míg megtalálja a megfelelő ajtót és a több órás várakozás közben esik össze egy egészségügyi intézet folyosóján vagy még útközben. Végül is szerencséje volt, jobbulást kívánok neki. A magyar egészségügyben szerencse nélkül könnyen odaveszhet az ember. A munkahelyeken pedig fiatalosnak, erősnek, egészségesnek valamint a szükségesnél rosszabb munkakörülmények között is terhelhetőnek kötelező mutatkozni a végkimerülésig mert ellenkező esetben a munkavállaló könnyen elveszítheti az állását vagy még a kevesebbtől is kevesebb bérrel kell beérnie.
Fontos kísérlet indult: megvan a gyógyír Magyarország legnagyobb betegségére?
"Az elvándorlás nem csak a bérek különbségéről szól. A fiatalok nyitottak arra, hogy kulturális tapasztalatszerzés miatt menjenek külföldre, vagy egyszerűen csak nem látják a hosszútávú jövőképüket otthon

- mondta a CNBC-nek Otilia Dhand, a Teneo Intelligence elemzője."

Nem hülyék a fiatalok. Tisztában vannak azzal, hogy mi vár rájuk idősb korukra. Az életkortól és jövedelemtől függő adócsökkenés azt üzeni nekik, hogy az ő életükben sem várható szebb jövő. Az ország fejlettségéhez méltó megélhetés, megfelelő egészségügy, szociális és nyugdíjrendszer, sávos adózás és jó oktatás lenne szükséges alapból minden Magyarország határain belül élő magyarnak. Akkor érdemes hazajönni vagy itt maradni, ha élhető az ország és senkinek sem kell attól félni, hogy akaratán kívül (pl. egy bizonyos életkort elérve) kiesik a kedvezményekből és elnyomorodik.
Több ezer hallgatónak kell visszatérítenie az állami képzés összegét
@Eladott Ország: tegnap 10:05 Ha pedig nappalin tanult szakmát és nem hagyta el a hazáját/régióját esélyes, hogy fizikailag is veszélyes, kimerítő munkát fog végezni öreg korában. Akár bírja akár nem, nincs menekvés! O1G világában idősen, betegen kell megbűnhődni a fiatalkori tanulásért. Semmi csoda nincs abban, hogy az ifjúság elvándorol a jogállamokba, hiszen nem ilyen jövőt szán magának és utódainak.
Azért ez durva: ugyanannyiért eszi a jobb minőségű ételt az osztrák, mint a magyar
@kokopelli: tegnap 8:38 2011-ben még rendszeresen utaztam Nyíregyházán a rendszerváltás után használtan megvásárolt, a volt NDK-ból leselejtezett, leharcolt Ikarus buszokkal. (Még látszottak az utastérben a kopott német feliratok.) Szegény buszok, hazajöttek öregen, betegen vagyis rossz műszaki állapotban dolgozni a végkimerülésig. Fura volt ugyanakkor évekig arról olvasni, hogy Németország keleti tartományai milyen szegények...
Európa is felfigyelt a magyar rögös túróra
Gyerekkoromban egy néni hozott nekünk rendszeresen tejet a tanyáról. Nagyon egyszerűen, otthon előállított aludttej és túró készült belőle mígnem egyszer majdnem elveszítettem nyolcévesen az édesapámat mert Szalamon Ella néni beköltözött a házi nyerstejbe. Azóta csak bolti tejtermékeket fogyasztunk. A túró egy könnyen, gyorsan, olcsón előállítható tejtermék, nagy segítség pl. a fogyókúrában. Anno a szegényebbek eledele volt. Ez az egész hókuszpókusz körülötte arra megy ki, hogy még jobban lehessen emelni az árát. Aztán majd jön a sírás, rívás, hogy a magyar inkább eszik megfizethető áron klf. nemesebb külföldi sajtokat mint a méregdrágán reklámozott hagyományos magyar túrót...
Túlzás? Egy radikális állatvédő szerint a szúnyogot sem szabad lecsapni
Azért nem szoktam leverni a szúnyogot mert megeshet, hogy előtte már megcsípett valakit és tele van vérrel. Undorító!!! Az egyik szunyogűző módszer egy-két támadó szúnyog esetén a ventilátor. A szelet nem bírják.