emerencia

Németh Szilárd nem megy a sürgősségire, magát gyógyítja
@ila51: Nincs a kondíciójával vagy a kinézetével semmi baj. Olyan amilyen, a géneket nem tehet befolyásolni. Az viszont mindannyiunk szégyene, hogy ilyen sötét, primitív, buta emberek kerülnek a hatalomba és osztják az észt.
Németh Szilárd nem megy a sürgősségire, magát gyógyítja
@1magyar: Engem 2005 elején fél év helyett már másnap felvettek a kórházba és megműtöttek a kérésemre mert abban az állapotban nem tudtam volna a munkámat végezni. Orvosilag kb. fél évet is csúszhatott volna a műtét melyet táppénzen tudtam volna kivárni vagy felmondok. (Korom és élethelyzetem miatt aligha tudtam volna akkor már visszakapaszkodni az elsődleges munkapiacra.) Egy fillérembe nem került. Ha manapság történne velem ilyesmi, nagyon valószínű, hogy az utcára kerülnék azalatt, míg rám kerül a sor. Nem voltam oda anno az MSZP uralomért de legalább az egészségügy egy kissé emberségesebb volt.
Németh Szilárd: Mindenki orvoshoz szalad
Kapartam a falat (képletesen) a fájdalomtól lábizomhúzódás miatt de nem hívtam mentőt. A szomszédom felvilágosított, hogy csak akkor hívjak, ha bizonyos jeleket észlelek. (Szerencsére nem voltak ezek a jelek.) Másnap reggel segítséggel elbotorkáltam nagynehezen a háziorvoshoz. Rendelési időben az asszisztens fogadott. Mondta, hogy szedjek fájdalomcsillapítót és jöjjek vissza másnap délután mert akkor lesz orvos. Már egy icipicit jobb állapotban voltam mire az orvos színe elé kerültem. Megkérdezte, hogyan gyógyítottam magam. Felpóckolás, jegelés. Ennyiben maradtunk. Nagy mázlim van mert szabin vagyok, még két napom van meggyógyulni. Még fáj kicsit de ezt már remélhetőleg ki fogom bírni a hatvankettedeik évemben a munkahelyemen. (11 óra járómunka, nehéz tárgyak mozgatása, stb.+1 óra munkaszünet, csak ekkor szabad leülni.)

"Köszönettel" tartozom a Bajnai kormánynak, hogy 2009-ben még az ötvenen felüli embereknek is több évvel meghosszabbították a nyugdíjkorhatárát és a FidedeSS-nek, hogy számunkra kőbe véste azt! (Egy kiváltságos belmagyar, ill. egy soha Magyarországon nem élt és adót nem fizetett réteg kivételével.)

Mi többiek, akik itt éltünk/élünk, dolgozunk, adókat és járulékokat fizetünk minden megkeresett fillérünk után évtizedekig, átvészeltük a szerény lakásainkra kivetett kamatadót miközben másfél millióan az utcán voltunk a rendszerváltás után, még idősen is "boldogan" hozzuk az újabb és újabb áldozatot a felsőbb társadalmi osztályokhoz tartozó hazai és a környező országokban élő, ott adót fizető honfitársaink jólétéért.

Ha legközelebb szögbe nyúlok, igyekszem majd elkerülni azt az egészségügyet, melynek fenntartásáért egész életemben jövedelmen jelentős részét áldoztam. Inkább csendben a szobámban kimúlok, ha tetanuszmérgezést kapnék. Attól a pillanattól kezdve ugyanis megszűnök tb. és nyugdíjjogosult lenni, melyet az illiberális munkaállami alaptörvény egyébként sem garantál.

Értem, értünk, nem fog jönni a vip mentőhelikopter egy esetleges...
Nem kapott időben szakszerű ellátást, lánya szerint ezért halhatott meg Lázár Ervin felesége
Az írónő esete az egészségügyi személyzet kegyetlenségről szól. Felismerni a problémát és beadni az életmentő injekciót pillanatok alatt megoldható lett volna. Nem tették mert jól tudják, hogy nincs felelősségük. Ezzel szemben van olyan áruházlánc (non food) ahol a társadalmilag lenézett eladót keményen büntetik, ha a leterheltség miatt hasonlóan bánik a vásárlókkal pedig ott ritkábban van szó emberéletekről...

A mai napig nem felejtem annak a huszonéves asszisztensnőnek rideg tekintetét, aki a testvérem határozott kérésére sem volt hajlandó a mentők által behozott, egy szál alsónadrágban sok órát várakozó 89 éves édesapámat behívni. (Ez nem sürgősségi, a többi beteg saját lábon jött be és meg voltak döbbenve látván a kegyetlen elbánást.) Az szakorvos szintén nem volt hajlandó megvizsgálni. Mire végre valahára behívták, azonnal ellátták, betegszállítót hívtak, sürgősségi osztályra szállították, ahonnan kórházi osztályra került. Ott egy rezidens passzív felügyelete alatt pár nap múlva meghalt. Ha ember módra bántak volna vele, akkor is meghalt volna de legalább nem ilyen méltatlanul... (Mindez 2012 nyarán történt Nyíregyházán.)

Hány ilyen történetet fogunk még hallani ???
A fosztogatási botrány után egyre több reptéri csomagrakodó megy betegségszabadságra
@papa.49: Itt nem egy-egy megtévedt dolgozóról van szó, hiszen ha igazak a sajtóhírek, nagyban ment a fosztogatás. Ilyenkor az szokott történni, hogy valamelyik vezető szervezi a lopásokat. Az önállóan cselekvő, sima rakodóemberek már régen lebuktak volna.

Az erkölcsieken kívül azért sem érdemes belemenni beosztottként a munkahelyi lopásokba mert a végén gyakorta a kevés érdekérvényesítő képességgel rendelkező melósok viszik el a balhét a főszervező(k) főnökök helyett is.
Ha nem tiltakozik, a jövőben minden állampolgár automatikusan szervdonor lesz Hollandiában
@Eriksson: A Kádár rendszerben kinevezett polgári alkalmazott voltam egy nagy katonai javítóbázis technikusaként. Kétszer vettek tőlünk vért reggel éhgyomorra a munkahelyünkön úgy, hogy nem voltak hajlandók megmondani meg mi a célja. Pár év múlva ('91-ben) végkielégítés nélkül rúgtak ki több százunkat gazdasági okokra hivatkozva.
“Majd akkor most ti vártok, Kiskomám!” – Szándékosan tartotta fel a mentőt egy férfi
@staro2: Orbán illib "jogállamában" bármi elképzelhető. Mondok mást. Egyáltalán nem tisztázott egyértelműen, hogy melyik robbanómotoros kétkerekű jármű jogosítvány köteles és melyik nem. Majd megtudod, hogy mit gondol erről az a rendőr aki éppen igazoltat...
Köves Slomó: Horthy nem volt államférfi! – Interjú
@Shikari: ma 12:09 Horthy rossz politikus, Magyarország elveszejtője volt az adott időben és a XX. század egyik leggyengébb és a magyarságért legkevesebbet tevő államférfija!
“Majd akkor most ti vártok, Kiskomám!” – Szándékosan tartotta fel a mentőt egy férfi
@staro2: Nem feltétlenül. Pár éve történt, hogy a házunk előtt szabályosan parkoló két autóba rohant egy vadiúj puttonyos kisteherautó. Az egyik szomszéd autója totál összetört, a mi kocsink könnyebben sérült de soha nem lesz már tökéletes a hátsó illesztése. Nyolcvanon felüli halálos beteget ápoltunk, akit orvosi előírás szerint egy percre nem volt szabad magára hagyni. A tesóm vigyázott rá, én dolgoztam. Kénytelen volt anyut magára hagyva lerohanni. Mire visszajött már félig szét volt szedve a lakás. (Demencia.) Anyu haldoklott, nem tudtuk elvinni a járgányt a szervízbe. Ma is baj van az illesztéssel ami eladáskor is pénzveszteséget fog jelenteni. A másik, 23 éves, gyönyörűen karban tartott, balesetmentes autó pedig örökre tönkre ment.

Az ifjúdinamikus elkövető a csattanást követően nagyhangon, lekezelően követelte a másik két sérült autó tulajdonosától, hogy NE hívják ki a rendőrséget! Ők mégis megtették. A huszonévesnek látszó rendőröknek előadta, hogy ő három gyereket nevel, éjt nappallá téve keményen dolgozik, adót fizet, ezért aludhatott bele a vezetésbe. Megható szövegének hatására megúszta öt, azaz 5000 ft. büntetéssel...
Döbbenet! Itt kapott súlyos ételmérgezést Szűcs Judith
@RonaGyuri: ma 10:50 Határozottan emlékszem, hogy már a Kádár rendszerben sok rajongó felháborodott a Judith miatt. A pasik viszont előszeretettel rakták fel pl. az öltöző falára a Judithos plakátot. A művésznőt már akkoriban sem a mélyen szántó gondolataiért szerettük.
Juszt László leprostizta az MSZP egykori miniszterét
@Horizont: @bencemacska: Lévai Katalin és Szél Bernadett pártjai nem fognak össze a többi demokratikus ellenzéki párttal, ehelyett inkább a saját pártcsaládjukkal versenyeznek. (Az LMP a Momentummal összefog de az még nem elég.) Pedig normál esetben éppen a nők szokták összetartani a családot. Ez a két hölgy viszont csak a saját pártcsaládtagjára gondol.

Ezzel a magatartásukkal veszélyeztetik a kormányváltást és a saját magukkal szembeni bizalmat is megrengetik. Eközben nagyjából ugyanazokat hangoztatják mint a többi ellenzéki párt. Jólesik látni a korrupció elleni fellépést, az idősödő polgárokért hangoztatott szép szavakat és nagyon sok egyéb haladó elképzelést de az itt kommentelők meggyőztek engem arról, hogy a teljes demokratikus ellenzékkel való együttműködés nélkül csak a fasisztoid vonásokkal fűszerezett orbáni illiberális antidemokrácia malmára hajtják a vizet.

Bernadettnek és Katalinnak is be kell látnia végre, hogy egy igazságosabb társadalom létrehozása egyedül nem fog sikerülni! Nincs kizárva az sem, hogy a demokratikus többség nélkülük is elér valami jó eredményt de akkorra nekik már nem marad más lehetőségük mint szégyenszemre elszilikatalonosodni. (Ő azzal járatta le magát, hogy komoly MSZP politikus létére átállt a jobboldalra.) Van még egy kis idejük kijavítani a hibát és megtalálni a módját a többiekkel való hatékony együttműködésre. Ha ezt megteszik, akkor egy esetleges győzelem után kibontakoztathatják az egyéniségüket és nem lesznek arra kényszerülve, hogy demokrata létükre betagozódjanak egy sötét diktátor vezette diktatúrába.
Juszt László leprostizta az MSZP egykori miniszterét
@Horizont: A Lévai párt egy a sok kicsi közül. Nem tudom, hogy igértek-e valami konkrétumot bármely társadalmi rétegnek de az biztos, hogy olyan témát hoztak előtérbe amely szinte minden párt elképzeléseiben benne van valahogy de nem elég markánsan. A demokratikus baloldalnak nem kellene ennyire letámadni őket mert nem különösebben tényezők a politikai palettán. A személyes ellentétek rendezésének pedig nincs itt az ideje mert vészesen közeledik a választás napja.

Sokkal bölcsebb lenne rájönni, hogy bizony komoly gáz van az idősb dolgozókkal és munkanélküliekkel, betegegekkel melyet nem lehet leseperni fideszmódra azzal, hogy bezzeg egyes nők már fiatalon elmehetnek nyugdíjba és akár még fiatalosan +keresethez is juthatnak a nyugellátás mellett a versenyszférában, más nők és férfiak pedig kínlódjanak, ahogy tudnak. Naivság lenne azt gondolni, hogy Lévaiék képesek ezt a rendszert igazságossá tenni de fellépésükkel picit felhívják a figyelmet arra, hogy egy jelentős idősebb választói réteg azért nem tud pártot választani a demokratikus baloldalról mert nem tudja, hogy mi lesz vele öregségére...
Juszt László leprostizta az MSZP egykori miniszterét
@wagabund: Lévai és pártja ráérzett arra, hogy a nyugdíjasok problémái mellett a nyugdíj előtt álló későratkósok is komoly problémákkal küzdenek. Ez egy jelentős lélekszámú réteg melynek szavazatai befolyásolhatják a választás eredményét. Még nincs késő, a többi párt is odafigyelhetne azokra akik idősen, olykor betegen dolgoznak ifjúdinamikusokra szabott munkahelyeken és rettegnek, hogy már nem fogják kibírni a hátralévő 3-4 évet valamint azokra is akik hatvan felett betegség vagy egyéb okból kiestek az elsődleges munkapiacról.
Köves Slomó: Nem is volt ez olyan nagy hiba felkerülni Hollik szórólapjára
@CsipkeRózsa: Zsidó honfitársaink nem tudták kivárni, hogy a figyelemre méltó, értelmes fiatal élettapasztalatot szerezzen mielőtt közössége életét jelentős befolyásolási lehetőséggel felruházott pozícióba kerül. A magyar politikában is van erre rossz példa elég. Gondoljunk csak a jelenlegi rezsim vezetőjére és baráti körére, akik miután éppen kikerültek az iskolából, befolyást szereztek és évtizedek múlásával egyre lejjebb süllyesztik a hazánkat, hiszen nem állítja őket meg senki! (Orbán és barátai.) A demokratikus ellenzékben is volt példa arra, hogy az egyébként tehetséges fiatalok nagy hangon háttérbe szorították az idősb párttársaikat mely jelentősen hozzájárult az 1914-es választások elvesztéséhez és az MSZP népszerűség vesztéséhez.

A generációk békés egymás mellett élése és együttműködése eredményesebb mint az, hogy idő előtt túl nagy hatalmat adunk tehetséges de kevés élettapasztalattal rendelkező fiatal felnőtteknek. Bízom benne, hogy zsidó honfitársaink tanulnak az esetből és jól működik náluk a fékek és ellensúlyok rendszere amely lehetőséget ad a hiba kijavítására. Ez a nyílt levél arról győzött meg engem, hogy számukra van remény. A teljes Magyarországot gúzsba kötő mostani hatalom megtörése viszont nehezebb lesz de nem lehetetlen, ha áprilisban vallástól és életkortól függetlenül minél többen elmegyünk szavazni.
Álomfizetés? Ennyit keres egy eladó az Aldinál – minden megyében ezt a fizetést garantálják
Kíváncsi volnék, hogy vajon a 75 százaléknyi részmunkaidősből hányan szeretnének teljes munkaidőben dolgozni de nem kapják meg a lehetőséget? A részmunkaidőben ugyanis csak részszolgálati időt lehet gyűjteni a nyugdíjhoz.
Az MSZP kiállt a határon túli magyarok szavazati joga mellett
A propis cikk szerint megint csak az történik, hogy a fideszuralom ellen a módszereiket átvéve próbálkozik a demokratikus ellenzék. (Most pl. orbánt utánozva, a külmagyarok szavazataira játszanak.) Nem nehéz megjósolni, hogy nem fog bejönni. Orbán pedig röhög a markába, hiszen le fogja győzni az MSZP-Párbeszéd szövetséget a rutinjával. Azt is vegyük figyelembe, hogy ez egy MTI hír tehát esélyes, hogy a jereváni rádiós vicc stílusában lett megírva. Sajnos az MTI már régen nem hiteles forrás. :-(
Nyílt levél a tanárnak, aki szerint a gyerekek csak „kis mocskok”
Ma is emlékszem anyukám fiatalkori mosolyára miközben a többi szülővel együtt tiltakozás nélkül nézték hogyan masírozunk le-fel a lépcsőn P néni, a matektanár parancsára szünetben. A hatvanas évek második felében alig múltunk tízévesek és tudtuk mindannyian, hogy P néni a legkiválóbb, kitüntetett pedagógus. Rajta kívül voltak nagyon aranyos, emberséges tanáraink is. Ők nem kaptak kitüntetéseket. Mégis őket tartottuk meg jó emlékezetünkben. Gondoljanak erre is a tanárok, mikor kegyetlenkedéssel próbálják nevelni a rájuk bízott gyerekeket.
Újabb levelet kapnak a magyar háztartások Orbán Viktortól
@verőce21: ma 9:00

Ezt írtad tavaly:

verőce21
@emerencia: "Írtam már korábban neked, hogy a legésszerűbb lenne elmenned "nyugdíj előtti segélyre". Nyugdíj előtti 5 évben igénybe vehető. A minimálbér 40% a segély összege-10% nyugdíjjárulék. Ugyanúgy növeli a ledolgozott évek számát a rád vonatkozó 64 éves nyugdíjelérési korig!
Ez annál is inkább megfontolandó számodra, mert ha most folyamatosan csökken munkaviszonyban a fizetésed, nagyon rosszul fogsz járni mire eléred a nyugdíjkorhatárt! Ugyanis bármilyen hihetetlenül hangzik, szinte az utolsó két hónap nettó jövedelméből számítják ki a nyugdíjadat! Így van megírva a számítási algoritmus!
Hiába volt 39 korábbi évben magas fizetésed és azt ('88-tól) "valorizációs szorzóval" felszorozzák, a végeredmény - a nyugdíjszámítási alap -, az utolsó hónapok nettó átlagfizetése!

Minden ledolgozott "csoszogó" nappal csak rontod a leendő nyugdíjad összegét!
Mert a segély nem számít keresetnek - csak a munkaviszony hosszát növeli (a "degressziós szorzó" értékét) -, így az utolsó aktív dolgozói nettó fizetésed lesz a nyugdíjszámítás alapja!"
2017. január 27., 08:41

Ezt válaszoltam:

emerencia
@verőce21: "Sajnos ezt nem engedhetem meg magamnak."
2017. január 28., 06:36
http://propeller.hu/itthon/3263236-ugrott-ked...

Én kérek elnézést, hogy azt hittem rólad mint hithű fideszesről, hogy képes vagy megérteni: a minimálbér töredékéből nem lehet megélni, ergo orbán illiberális munkaállamában nem megy el az ember önként segélyre.
Nyugdíjasok levese, 2018
A poszthoz. A húsleves pénztárcától függetlenül farháttal a legfinomabb szerintem. Mi tésztát már régen nem eszünk hozzá, hízlal. A zöldségeket külön esszük, a húst is. A húsból remek quiche-t (francia pizza etsd: kis) lehet készíteni. A megmaradt leves jó alaplé és hőálló pohárban frissen őrölt borssal a tetején forrón szeretem tea helyett inni. A húsleves is olyan mint a töltött káposzta. Nincs tuti receptje, mindenki másképp csinálja és fogyasztja. Az a jó benne, hogy nem lehet elrontani. :-)
Nyugdíjasok levese, 2018
@ila51: Egy tálka kocsonya frissen őrölt borssal és citromlével isteni reggeli. Utána forró kávé vagy tea, s máris jól indul a nap. A marha ín jó ötlet, köszi.
Nyugdíjasok levese, 2018
@RonaGyuri: Én ilyenkor inkább kocsonyát főzök húsleves helyett. Napokig megvan belőle a reggeli vagy a vacsora. Imádjuk és jót tesz a térdizületeknek is. A szüleim még zöldséggel főzték de én rájöttem, hogy fölösleges bele. (Költséges ilyenkor de azért két közepes megpucolt egybehagyma és kb. öt gerezd fokhagyma belefér. Fűszere pedig a szemesbors, só, némi ételízesítő, semmi más.) Így egy kilencliteres fazék kocsony kijön a leértékelt 1140 forintos, konyhakész Lidl-ös kétkilós kocsonyahúsból. Imádom.
Újabb levelet kapnak a magyar háztartások Orbán Viktortól
@verőce21: Igen, többek között az érzéketlen, zsigerből másokat semmibe vevő mentalitásból van elegünk. Konkrétan.
Újabb levelet kapnak a magyar háztartások Orbán Viktortól
@emerencia: Szerencsére velem nem történt meg de vagyunk kb. 4-8 millióan akik könnyen kerülhetünk ilyen helyzetbe. Javaslom, hogy erre találjatok megoldást azon a bizonyos elnökségi ülésen. Túl sok jobb sorsra érdemes belmagyar ember szenved emiatt. Ja és még javaslom továbbá, hogy ne csak a hozzád szóló kommenteket olvasd el hanem a többit is. Azokból képet kaphatsz a siralmas mai magyar rögvalóságról.