emerencia

Kitartanak Bukarestben a kormány távozását követelő tüntetők
Ügyetlen ez a Dancila. Miért nem kér szaktanácsot a mi őfenségénktől? Ő el tudná magyarázni, hogy hogyan lehet hosszú távon kussoltatni a sok lopástól, korrupciótól kiakadt népet. :(
Ráömlött a KFC-s mártás, borzalmasan megégett
@karma1: Vettem egy kuktát (gázos) vagy húsz éve. Otthon megnézegettem és úgy döntöttem, hogy gyenge az anyaga, így sima levesfőző lábos lett belőle. Szeretnék egyszer egy biztonságos kuktát de sajna nem te vagy az első, aki pórul járt vele, így inkább lemondok róla. A képen lévő sérülés gyerekkorunkban mindennapos volt, (lement a plezúr) soha senkinek nem jutott eszébe emiatt kártérítést kérni. Én akkor lennék mérges, ha nem elég forrón tálalnák fel a mártást. A langyos mártásban ugyanis könnyen elszaporodnak a kórokozók és emiatt fognak perelni a kedves vásárlók.
Nézze, ilyen szép lett az új kisvárdai focistadion
@Sámannus: tegnap 21:36 "Így egészen biztos, hogy nem lesz nyugdíja SENKINEK a környéken." Dehogynem lesz. A határon túli, a magyar költségvetésbe egy kanyit sem befizető ukránoknak biztosan lesz a magyar adófizetők pénzéből. Mi, ideszületett, egész életünkben itt élt és adót, járulékot fizető belmagyar állampolgárok pedig dolgozunk halálig, hogy legyen miből orbánnak külföldi szavazatokat vennie.
Novák: azt szeretnénk elérni, hogy a fiatalok számára ismét divatos legyen a családalapítás
@papa.49: Ez a hatalom nem az emberek megbecsüléséről, hanem a divide et imperáról híres. Szemfényvesztésképpen lefizeti a kegyeltjeit több milliónyi jóravaló ember kárára. Csak idő kérdése, hogy egyszer a haszonélvezők is rájöjjenek, hogy ők is lyukra futottak mert a nagyszámok törvénye alapján az élet valamely területén elvesztik kiváltságaikat. A tragédia csak az, hogy mi idősebbek már aligha fogjuk megérni ezt a felvilágosulást.
Novák: azt szeretnénk elérni, hogy a fiatalok számára ismét divatos legyen a családalapítás
A divatból szülővé lett emberek örökre infantilizálódnak és ezt a mentalitást örökítik majd a gyerekeikre. Mindez kiszolgáltatottá, könnyen manipulálhatóvá teszi őket orbánék legnagyobb körömére. A sok megvezetett ember viszont nem fog tudni megfelelni a jövő kihívásainak! Demokrácia, általános jólét, biztonság, szolidaritás, szabadság, egyenlőség, normális egészségügy, oktatás, stb.. Minimum ennyi kell ahhoz, hogy a szülőképes korú honfitársaink felelős döntést hozhassanak az utódaikról. Az illiberális álkeresztény kétharmad ezt a minimumot sem képes a saját, bennszülött polgárainak biztosítani. Az egész társadalmunkat lesüllyesztik az orbáni színvonalra és megölnek mindannyiunkat a rutinjukkal. :-((((((((((((
A magyar államtitkár megleckéztette a svéd kormányt
@csak úgy...: ma 10:57 A hozzászólásodhoz kapcsolódva: a milliárdokért botrányok között épített csilivili szakrendelőben miért nincs rendelési idő? Miért kell hónapokig várni és betegen dolgozni, majd a jeles napra szabit kivenni és kora reggel odamenni, sorszámot kérni és folyamatosan bámulni egy számkijelzőt először azért, hogy megtudjuk mikor kezdődik egyáltalán a rendelés, (legutóbb de.10 óra után) másodszor azért, hogy mikor hívnak be. A közben eltelt több mint 5 órában az ember ki sem mer menni a wcpapír mentes mellékhelyiségbe mert ha közben hívják kimarad... Mindez "apróság" de jól tükrözi a beteg ember idejét, állapotát semmibe vevő illiberális egészségügyet.
Novák: három év alatt 81 ezer családnak segített a csok az otthonteremtésben
@szaboria1: Orbán már az első kormányzása idején is ezt csinálta. Körülöttem is a jómódúak éltek a lehetőséggel további ingatlanvagyon szerzés céljából. Sokan fel voltak akkoriban emiatt háborodva de csak magukban puffogtak. Mások pedig botor módon beszedték a lecsorgás dumát és később beleestek a devizacsapdába. Nagyon régen tudjuk már, hogy az orbáni családpolitika csak egy kész átverő só a lakosság milliói számára.
Jobbik: a férfiak is vonulhassanak nyugdíjba 40 év munkaviszony után!
A rugalmas nyugdíjbamenetel lenne a megoldás. Ehhez első körben egységesíteni kellene a szolgálati idő fogalmát mert az erősen diszkriminatív, hogy a nők negyven esetében másként számolják a szolgálati időt mint a sima nyugdíjaknál. A fizikaiaknál pedig figyelemmel kellene lenni a munkakörülményekre. Nagyon sok olyan "könnyű" fizikai munka van, ahol a felesleges gyötrés, a szükségtelenül kegyetlen, veszélyes munkakörülmények miatt az emberek szépen, lassan leamortizálódnak és már csak betegen érik meg a nyugdíjat vagy idő előtt elpusztulnak, amihez a rehabilitáció hiánya és a rossz egészségügy is hozzájárul. :-( Vagy éppen ez a cél?
Jobbik: a férfiak is vonulhassanak nyugdíjba 40 év munkaviszony után!
@Eriksson: De. Kell gyerek, senki nem mondja, hogy nem. Arról van szó, hogy a megszületett gyermeknek minden életkorban és élethelyzetben ne egy éppen regnáló diktátor kénye kedve szerint alakuljon a sorsa.
Jobbik: a férfiak is vonulhassanak nyugdíjba 40 év munkaviszony után!
@Eriksson: A nyugdíjnak nincs köze a gyerekvállaláshoz. Nyugdíjkorban már nincs kiskorú gyerek. A kiskorú gyermekek neveléséhez kell hozzájárulni közös forrásból, nem a szülők jólétéhez. Az embereknek egyaránt meg kellene tudni élni a saját munkájukból a gyerekvállalástól függetlenül és nyugdíjaskorban is. A nemszülőknek is joguk van tisztes öregségre mert önzetlenül finanszírozták a gyerekvállalást ugyanakkor nem vettek ki a rendszerból semmit ergo nem éltek jól normál munkavállalóként. Azért megy el sok fiatal külföldre dolgozni mert ott a munkája és nem a magánélete formája alapján dől el, hogy van-e joga tisztes életre. Ezt kellene itthon is megvalósítani.
Jobbik: a férfiak is vonulhassanak nyugdíjba 40 év munkaviszony után!
@Eriksson: ma 20:54 "Arról nem is beszélve, hogy a gyermektelen emberek, sokkal, de sokkal nagyobb kényelemben és jómódban tudnak élni, mint a gyermekesek."

Ez egy primitív fidesz mantra. Mindenki tudja, hogy azok élnek jómódban, akiknek van ehhez elegendő bevételi forrásuk. Gyerekkel és gyerek nélkül is vannak jómódúak, de rengetegen kínlódnak napi gondokkal gyerektelenül, keményen dolgozva. Utóbbiak azok, akik egész életükben fizetik az adókat és a járulékokat de nem kapnak vissza belőle semmit és még rájuk is fogják, hogy jómódban élnek. Az értelmesebb fiatalok pedig akkor gondolnak gyerekvállalásra, ha gyerektelenül is tudnak normális, megbecsült emberi életet élni. Nem véletlen, hogy rengeteg olyan magyar gyerek szüleik a jóléti országokban, akiknek a szülei itthon élve gyerektelenül küszködtek az élettel és nem kértek a gyerekgyártásért adott orbáni baksisból. Ezek a pénzek ugyanis idővel megszűnnek és akkor majd megint pénztelenül kínlódhatnak mert már nincs olyan kisgyerekük akire orbán adna nekik annyit, hogy ne kelljen szűkölködni. Arról már nem is beszélve, hogy ő sem fog a végtelenségig uralkodni mert millióknak kezd elege lenni abból, hogy szabad dolgozó emberként csak a bizonytalanság az osztályrészük gyerekkel és gyerektelenül egyaránt.
Tarlós szerint nem bírná el a légkondit a metró
@simmering73: Egy emberségesebb társadalomban még ez is előfordul:

http://hvg.hu/elet/20180802_A_hoseg_miatt_ott...

Nálunk csak egy becsapós katasztrófavédelmi lista van. :-(((((((((((
Tarlós szerint nem bírná el a légkondit a metró
A Metrónál is győztek a légkondi terroristák! Egyre több helyre beteszik a lábukat. Van ahol sikerrel megakadályozzák a klíma felszerelését, máshol embertársaikat kényszerítik szívinfarktus közeli helyzetbe mert nem engedik használni.

A lelkiismeretes munkáltató hiába tisztíttatja ki minden évben a légkondit, ha pl.Mucika a biológiát csak általánosban tanult kolléganő retteg a fertőzéstől és a többséget terrorizálva megakadályozza, hogy emberhez méltó légállapot legyen a munkahelyen.

Akik pedig nem engedhetik meg maguknak, hogy otthonaikban élvezzék a hűvös levegőt, érdeklődjenek mielőtt a katasztrófavédelem honlapján feltüntetett áruházakba menekülnek a hőség elöl mert könnyen pórul járhatnak! Van ugyanis olyan áruházlánc, amelyiknek egyes áruházaiban már majd két évtizede megspórolták a légkondit de a hivatalos katasztrófavédelmi listán még mindig klimatizált helyiségként szerepel.
Többéves, mumifikálódott holttestet találtak egy budapesti lakásban
Ez a cikk egy idős emberről szól. Nekem fura, hogy egy hatvan körüli embert idősnek titulálnak miközben a munkapiacon elvárás, hogy életerős fiatalokkal egyenértékű munkaerőként dolgozzon.
Többéves, mumifikálódott holttestet találtak egy budapesti lakásban
@karma1: augusztus 1 A társasházunkban a negyediken lakott egyedül egy 58 éves nő. Aranyos volt, nem bántott senkit. Az öccsével és családjával tartotta a kapcsolatot de ők elmentek nyaralni. Az illatok miatt törték fel a lakását a nagy kánikulában pár évvel ezelőtt. Infarktus végzett vele. Sajnos ez bárkivel előfordulhat, bármely életkorban.
Márai Sándor és a robotok – Immár teljessé vált a teljes napló
@ila51: És tökéletes jós is: "És ha eltűnnek a kommunisták, jönnek majd a félművelt sunyi parasztok." Márai Sándor.
Kísérleti nyúlnak használja a kormány a rendőrséget
@Manhattan: Nincs új a nap alatt. Az első átkosban a seregben az elvtársak nekünk sem fizettek túlórát, csak lecsúsztathattuk. A német multinál is ez volt a módi rendszerváltás után és a magyar nagyvállalatnál úgyszintén. (Nagyon kevés kivételtől eltekintve.) A szolidaritás hiánya már '91-ben tetten érhető volt. Akkor is egy csomó ember azt hitte, hogy őt soha nem fogják kirúgni, ő csak haszonélvezője lehet a rendszernek. Másfél millióan voltunk az utcán, kamatadót kellett fizetnünk a kicsiny lakásainkra, miközben mást sem hallottunk a jobb és baloldaltól valamint magánemberektől egyaránt, hogy nem akarunk dolgozni és egy év munkanélküliség után leépülünk. A rendszerváltással megszűnt a szolidaritás!!! Azokat, akik anno a legnagyobb hangon hőzöngtek, némi fáziskéséssel ugyan de szintén elérte a rossz sors. Ez a magyar átok. Az oroszok pl. heves tiltakozásba kezdtek a nyugdíjkorhatár emelése ellen, a magyarokat hidegen hagyja. Majd csak akkor fognak sipákolni, ha pár évtized múlva öregen, betegen dolgozniuk kell és a majdani fiatal generáció csak simán megmosolyogja az öreget, aki fogyatkozó erejével megpróbál helytállni...
Orbán Gáspár: Mióta megismerkedtem Jézussal, jobban szeretem az apám
@Commenter: Nekem is tele a hócipóm az orbáni világgal de nem tudok menekülni előle mert állandóan beleszól az életünkbe. Ezen tevékenysége jelentősen hozzájárul, hogy több millió magyar élete egyre rosszabb. :-(
Orbán Gáspár: Mióta megismerkedtem Jézussal, jobban szeretem az apám
@Commenter: Nem tervezem, hogy vénségemre csatlakozzam a "csapatukhoz." Akarom mondani szektájukhoz. A kiadványaik maximum egy rövid betekintés szintjén érdekelhetnek. Szeretném életem végéig megőrizni a világnézeti függetlenségemet.
Orbán Gáspár: Mióta megismerkedtem Jézussal, jobban szeretem az apám
@Commenter: Sajnos az új könyvek ára túl magas ezért már nem vásárolunk új könyveket. Sajnálom a mai írókat mert kevés a vásárlóerő. Van egy szuper régiségpiac a városunkban, ha nem dolgozom vasárnap, ott szoktam szétnézni. Megesett, hogy a több mint harminc éve kölcsönadott és soha vissza nem kapott könyv egy példányát sikerült néhány százasért megvásárolnom. :-) Egyébként jobban szeretem a képernyőt, a papírról való hosszú idejű olvasás a méregdrága multifokális szemüvegemmel papírról fárasztó. Ha megérem a nyugdíjat, csináltatok egy jó, csak olvasásra való szemüveget.
Orbán Gáspár: Mióta megismerkedtem Jézussal, jobban szeretem az apám
@Commenter: ma 16:30 Sokáig azt hittem, hogy ma már teljesen devalválódott az olvasás. Sokan kidobálták a könyveik nagy részét mert úgy is csak "porfogó". Egy véletlen elszólás kapcsán tudtam meg, hogy van a környezetemben több olyan negyvenes férfi és nő, akik anno nem jártak jó gimibe és így kimaradt a regényolvasós korszakuk. Most pótolják. Sőt, ismerek olyan srácot akiről csak a közvetlen környezete tudja, hogy alig várja a hétköznapi szabadnapot, hogy átvehesse a neten rendelt legújabb kincseit az antikváriumban. Őket gyakorta lekezelik, butának, primitívnek tekintik a társadalmilag leértékelt munkájuk miatt pedig intelligens emberek akik ha csak tehetik, kezükbe kapják az aktuális kedvenc könyvüket és olvasnak. Így kapcsolódnak ki néhány órára a magyar rögvalóságból.
Hidegzuhany a kánikulában: ennyien fagytak meg télen
Ha orbán világában lenne egy emberséges(ebb) egészségügy és szociális háló, sokkal kevesebben halnának meg. A humán szféra lezüllesztése őfensége legnagyobb bűne. Remélem, hogy egyszer törvényesen meglakol érte.
Hazaküldte a mellkasi fájdalomra panaszkodó beteget az orvos - a rendelőtől nem messze halt meg
@Veleda: De igen! Minden korosztály emberekből áll, a létük, egészségük egyformán fontos. Ne a fasisztoid orbáni értékrendhez mérd magad. Ha vigyázol magadra még megérhetsz egy olyan Magyarországot, ahol fel sem merül az életkori diszkrimináció legalábbis az egészségügyben. (Sajnos élet más területein mindig lesz.)
Hazaküldte a mellkasi fájdalomra panaszkodó beteget az orvos - a rendelőtől nem messze halt meg
@Veleda: Nem, ne álmodozzál. Inkább érdeklődj a kezelőorvosodnál. (Van egy olyan érzésem, hogy már megtetted.) Nem lennék meglepve, ha simán megoldható lenne, hogy legyen ilyen kütyüd csak nem jutsz hozzá mert nincs protekciód, pénzed lefizetni a dokit vagy csak egyszerűen nem tartja fontosnak az orvosod. Magyarországon szárnyal a gazdaság, nem igaz, hogy éppen erre ne lenne pénz! Egyetlen stadion árából rengeteg embernek lehetne biztosítani azokat az eszközöket melyek biztonságosabbá tehetné az életüket.
Csúcson a magyar gazdaság
Ha ez tényleg így van, éppen ideje rendbe hozni az egészségügy működését, a szociális rendszert, az oktatást, az átlag alatti fizetéseket, a biztonságos és egészséges munkavégzést, a nyomorúságos nyugdíjakat és az összes közszolgáltatást. Eszerint nem lenne szükség arra sem, hogy idős, beteg embereket kényszerdolgoztassanak. Lenne elég munkaerő, ha a belmagyar emberekkel végre európaiakhoz méltón bánna a hatalom! Az anyagiakon nem múlik, hogy élhető ország legyünk már végre.
Hazaküldte a mellkasi fájdalomra panaszkodó beteget az orvos - a rendelőtől nem messze halt meg
@Commenter: ma 18:19 Trombózisra hajazó tünetekkel majd három hónapot vártam a szakrendelésre miközben 10-11 órás műszakokban strapás fizikai munkát végeztem idősb munkavállalóként. Többen tanácsolták, hogy mímeljek heves fájdalmat és hívjam ki a mentőt éjszaka. Akkor bekerülök a rendszerbe és kivizsgálnak. Nem tettem meg de minden súlyos tárgy felemelésekor kivert a hideg a félelemtől. Csak a saját szerencsémnek köszönhetem, hogy végül kiderült: "csak" vénaelégtelenségem van.
Hazaküldte a mellkasi fájdalomra panaszkodó beteget az orvos - a rendelőtől nem messze halt meg
@csipetke: ma 9:53 Csak azt nem értem, hogy ugyanaz az orvos miért gyógyít másként tb orvosként és a saját bizniszében? (pl. a tb. rendelőben nem veszi komolyan ugyanazon panaszokat amelyeket a magán rendelésén igen.) Azt is nehéz megérteni, hogy az itthon még létező lehetőségeket sem kihasználva lelkiismeretlen doki miért táltosodik meg külföldön?
Hazaküldte a mellkasi fájdalomra panaszkodó beteget az orvos - a rendelőtől nem messze halt meg
@dr. prédikátor: ma 12:22 A kétórás elsősegély oktatáson is mondta az oktató, hogy a mellkasi fájdalmak kb. kilencven százaléka banális de mégis komolyan kell venni! Még a nyolcvanas években a hozzátartozómat mentő vitte be kisebb mellkasi fájdalommal. Hiába mondta, hogy már nem fáj mert sikerült egy jót büffentenie, teljes kórházi kivizsgálás lett a vége. Most majd hetven éves és jól van.