emerencia

Egy magyar gyerek tudása három évvel marad el egy kínaiétól
Viszont remekül megtanulják hogyan kell önmagukat előtérbe helyezni mások kárára. Megdöbbentő, hogy nem kérnek semmiért bocsánatot, még nekik áll feljebb és nem igyekeznek kijavítani a hibát. A környezetemben számtalanszor megtörténik, hogy éppen az viszi a legtöbbre akinek hiányosságai vannak a szakmában vagy nem is tanulta soha. Ha pedig valamit elszúrnak még nekik áll feljebb vagy egyszerűen lelépnek és a következő munkahelykereséskor sikertörténet lesz az egészből. Akinek nem inge, ne egye magára de azért gondolkozzon el azon, hogy vajon mivé lesz az a gazdaság, ahol a tudás, a szorgalom egyre kisebb jelentőséggel bír a hőzöngő öndicsérettel szemben.
Hároméves gyerek és 62 éves nagyapa hunyt el, miután lezuhantak a lépcsőházban
@vacsi: Romániában még mindig alacsonyabb a nyugdíjkorhatár mint nálunk. A férfi valószínűleg már nyugdíjas volt. Minden civilizált országban vagy rugalmas a korhatár vagy alacsonyabb mint nálunk. Csak O1G fasisztoid rendszere kényszeríti munkára az idősb emberek jelentős többségét akkor is, ha már nem bírják. (Egy kivételezett rétegre hivatkozva.) Nem véletlen, hogy Magyarországon halnak meg a legtöbben 65 éves koruk előtt.:-((((((
Négy gyermeke maradt árván a viccből összekötözött, majd otthagyott férfinak
Szörnyű, hogy négy gyermek maradt félárván de azt is figyelembe kellene venni, hogy minden emberi lény élete egyformán védendő!!! Nehogy valaki azt a következtetést vonja le a címből, hogy egy gyermektelen és/vagy idős személlyel nyugodtan meg lehet hasonlót csinálni mert értéktelenebb ergo nem jár érte ugyanolyan büntetés.
Négy gyermeke maradt árván a viccből összekötözött, majd otthagyott férfinak
A kádári átkosban még komolyan vették a munkavédelmet a munkahelyeken és az iskolákban. Minden egyes oktatás alkalmával felhívták a figyelmünket arra, hogy milyen veszélyes a műhelyekben pl. a sűrített levegő. "Vicces" melósoknak ugyanis néha az az ötletük támad, hogy valamely társuk végbelébe fújjanak vele. Az ilyen esetek halállal végződtek. Sajnos mióta világ a világ, egyaránt haltak meg emberek viccből. Szerintem a humorgyilkolás ugyanolyan súlyos büntetést érdemel(ne) mint a jóval gyakrabban előforduló, felelőtlen vezetők miatt bekövetkezett súlyos sérülések és életvesztések.
Mintha a magyarok direkt arra hajtanának, hogy mielőbb meghaljanak
Mostanában kétszer történt meg velem, hogy csak és kizárólag a szerencsémen múlott, hogy nem ért súlyos baleset. Mindkét esemény a nem elégséges munkaszervezés eredménye. Ha mégis történt volna valami, tuti, hogy én lettem volna a hibás. (Csak erre van rublika a munkavédelmi jegyzőkönyvben.) Ráadásul az egészségügyben is szabad prédák vagyunk, hiszen a beteg szabadon megrágalmazható azzal, hogy önpusztító életet él, nem mozog még akkor sem eleget, ha 10-12 órán keresztül talpon kell lennie. Ha még mindezeken túl idős is, nem érdemel megfelelő ellátást. "Köszönjük" kedves Európai Bizottság, hogy jelentésével megerősíti O1G fasiszoid álláspontját miszerint a határon belül született, itt élő és adókat, járulékokat, világbajnok afát fizető, európa utolsó előtti legalacsonyabb bérű milliói ne is álmodozzanak hosszú életről.
Szabó Tünde: minden idők legnagyszerűbb atlétikai világbajnokságát fogjuk megrendezni
SzT vajon tett-e valamit azokért az emberekért akiket képvisel az országgyűlésben? A stadionépítés és a versenysport nyakló nélküli szponzorálása ugyanis nem az ő életviszonyaikat javítja.
Merkel már nem remeg, simán pofára esik a színpadra menet közben
Remélem Merkel asszony nagyobb baleset nélkül meg fogja érni a nyugdíjat. Bizonyos kor után már előfordul az emberrel, hogy akaratlanul nem emeli fel a lábát a lépcsőknél, ha nagyon fáradt. Azon a lépcsőn amin öt tíz éve minden gondolkodás nélkül közlekedtem, ma már a nyolc-tizedik munkaórában nagyon figyelnem kell, nehogy elessek. Remélem, az élethosszig való munka hirdetői majdan megtapasztalják, hogy milyen felemelő érzés ifjúdinamikust játszani túl a hatvanon.
Globális klímasztrájk: több ezer diák tüntet Budapesten
Abban az országban, ahol szövetségeseink közül már csak Bulgáriában kisebbek a jövedelmek butaság volt a klímaproblémát a Black Fridayval összevonni. Ez egy lehetőség néhány dolog beszerzésére azoknak is, akik máskor nem tehetik meg. A gazdag rendszerhaszonélvező nertársak pedig akkor is túlköltekezhetnek, ha nincsenek ilyen árcsökkentő időszakok. Tavaly volt szerencsém látni egy teljes napon át, hogy a módosabbak is kihasználták a lehetőséget de a szegényebbek is meg tudtak venni néhány olyan dolgot ami egyáltalán nem luxus a mai világban, csak máskor nem telik rá. Szerintem a klíma nem ettől fog tönkremenni. A klímavédelem nagyon fontos de nem gondolom, hogy az ifjak felheccelése árán fog megvalósulni.
Dermesztő szegénység vidéken: van, aki csak a konyhát tudja fűteni
@Shikari: A megélhetési gyerekgyártás legnagyobb haszonélvezője orbániában az úri középosztály. A legtöbben, ha szegénysorba kerülnek úgy is maradnak akár vannak gyermekeik, akár nincsenek. A bűnözők az igazságszolgáltatásra tartoznak. A többi szegény viszont megérdemelne emberi életet mert az országnak szüksége van rájuk. Futna rá a magyarországi dübörgő gazdaságból.
Dermesztő szegénység vidéken: van, aki csak a konyhát tudja fűteni
@Shikari: ma 09:41 Mezőgazdasági vidéken lévő városban éltem le az eddigi életemet. Abban teljes mértékben igazat adok neked, hogy nagyon nehéz megállapítani, hogy ki a rászoruló falun. Számtalanszor láttam életem folyamán, hogy az általam jól ismert gazdag falusiak hivatalosan szegénynek számítottak mert a jövedelmük után nem kellett adót és járulékot fizetniük. DE!!! mindez nem azt jelenti, hogy ott mindenki gazdag és senki sem segítségre szoruló szegény. Ugyanez mondható el a városiakról is. Magyarország szégyene, hogy falun, városon egyaránt rengeteg ember kínlódik az ország gazdasági fejlettségéhez képest indokolatlan mindennapi megélhetési gondokkal. Sokan szégyenükben leplezik rossz helyzetüket. Mások pedig visszaélnek a még létező kevéske szociális juttatásokkal pedig nem szorulnak rá. Szerintem a megoldás az lenne, hogy érdemben emelkedő bérek mellett megerősítenék a szociális hálót és a vezér hobbijai valamint a más országokban élők szavazatvásárlása helyett rendbe hoznák az egészségügyet, az oktatást és a szociális rendszert. (Például akár bevezethetnék az alapjövedelmet.) Ugyanis tény, hogy azok az országok, ahol igazságosabb az elosztás, ( jóléti államok) sokkal sikeresebbek mint az elesetteket megvető, kilátástalan helyzetbe taszító társadalmak. A dolog azért is veszélyes mert a mások nyomorán élősködő jómódú haszonélvezők bármikor elveszíthetik jelenlegi kivételezett státuszukat. Akkor bizony jó lenne nekik is egy olyan országban élni, ahol a társadalom legalja EU-s polgárhoz méltón élheti az életét mert onnan van esély ismét felemelkedni. A mostani magyarországi kitaszított létből viszont nincs, legfeljebb csak keveseknek, propaganda célból.
Kásler szerint nem az egészségüggyel van baj, hanem a betegekkel
@advocat: A német multinál pl. a vécépapír egy lezárt hengerben van. A kézmosószert sem lehet ellopni, falra van szerelve. A hőlégfúvós kézszárító szintén. Mindezt a magyar egészségügyben is meg lehetne oldani de itt még egy ultrahang is csak akkor elérhető, ha a megyeszékhelyről el tud utazni a beteg messze ki a pusztába. Ott modern minden csak az EU-s pénzből épített épület vécéjében nemhogy vécépapír de még vécépapír tartó sincs. Gondolom van olyan hatóság, melynek (ÁNTSZ?) az lenne a feladata, hogy ellenőrizze az egészségügyi intézményeket de ezek szerint az sem működik. Beteghibáztatás helyett inkább megoldást kellene keresni.
Kásler szerint nem az egészségüggyel van baj, hanem a betegekkel
Előbb-utóbb minden szolgáltató ágazatban zavaró tényezővé válik a nagy magas vezetőség szemében az ügyfél, a vásárló, a beteg, a tanítvány stb. Van olyan kereskedelmi egység, ahol a hivatalosan vevőorientált eladókat a folyamatok egyszerűsítése (lean filozófia) értelmében annyi fölösleges feladattal bízzák meg szűkös határidőket megszabva, hogy nem marad idejük a vásárlókra. Rohamosan terjed a köz és magánszférában egyaránt az a beteges mánia, hogy a fizető ember, akiből élnek, akinek szolgáltatnak, a legutolsó még ott is, ahol nyilvánosan az ellenkezőjét hangoztatják.
Nagyon megjárták, akik hallgattak a kormányra
@Vilagbol Kiabrandult Mosofazek: Akkor már nem volt munkakönyv. Nekem viszont nem javasolták a belépést mert kb.43 éves voltam és az akkori 55 éves nyugdíjkorhatáromig úgysem tudtam volna elég pénzt gyűjteni. Azóta kétszer emelték a nyugdíjkorhatárunkat, másodszorra az ötvenharmadik évemben. (Bajnai, 2009) A törvényhozók önkényeskedéseire előre felkészülni nem lehet! Most idősen próbálom elérni valahogy a nyugdíjat. Ha ez az O1G féle rendszer sokáig fennmarad, ti sem fogtok jobban járni. 60 után ugyanis az ember vázrendszere már nagyon sok szakmában nem bírja a fiatalokkal való versenyben a munkát. Rehabilitáció nincs, az egészségügyi szolgáltatások rosszak és nehezen hozzáférhetők. Fájdalmakkal küszködve is bírni kell a melót. Következmény: betegség, korai halál. Ez a céljuk. A halottaknak már nem kell nyugdíjat fizetni.
Társadalombiztosítási és versenyképességi javaslatokról tárgyalnak a képviselők
Ami a társadalombiztosítást illeti, rossz érzéseim vannak. Félő, hogy folytatódik a rossz halálozási tendencia, hiszen az alapkatyvasz már nem kötelezi az államot a társadalombiztosítási szolgáltatások nyújtására. https://24.hu/fn/gazdasag/2019/11/01/halal-ha...
Jelentősen csökkent a Fidesz tábora – az alacsony iskolázottságúak és az idősek még kitartanak
Az eleve jómódú helyzetből induló, mindenféle támogatásra jogosult ifjak közt is sok az orbánhívő. (Közülük a butábbak azt hiszik, hogy ők soha nem bukhatnak bele pl. a csok-ba.)
Ismerek olyan iskolázott embert, aki milliókat vesztett a Quaestoron és még mindig arról álmodozik, hogy majd a fideszes haverok elintézik, hogy ő visszakapja. Ami még ennél is rosszabb: hónapokat kínlódik mert nem jut megfelelő orvoshoz és tanult ember létére még mindig élteti "a" Viktort. Nemcsak a tudatlanokkal van itt a baj, hanem a nagypofájú, nagyokos életcsászáraival is.
A kormány szerint a világ hanyatt van esve Magyarországtól
Nem a világ van hanyatt esve Magyarországtól, hanem a magyar maffiaállam van pofára esve a világtól.
Nagy bérkülönbségek vannak az áruházláncok között
A közszféra szakszervezeteinek ideje volna már abbahagyni a kereskedelmi alkalmazottak fizetésére való megvető hangnemű hivatkozást. Inkább összefogni kellene a magyarországi alacsony bérek miatt mint a másikra mutogatni. Ha másként nem megy, van lehetőség kipróbálni úgy 10-20 évre, hogy milyen csodálatos dolog a kereskedelemben gályázni azokért az állítólagos álomfizetésekért és szuper munkakörülményekért. Tudom nem erről szól a cikk de már hallom lelki füleimmel amin újra és újra hangoztatják, hogy már egy társadalmilag semmibe nézett polcpakoló is jobban keres mint...
Magyar Nemzet: A vasárnapi nyitva tartás korlátozására kérik Karácsony Gergelyt
Sima kitolás a dolgozókkal, a vásárlókkal és a kereskedelmi cégekkel. A munkavállalóknak oda a vasárnapjuk de a kevés óra miatt alig fognak pótlékot kapni. A vásárlók nem fogják érteni, hogy miért rúgják ki őket kora délután a boltból, a kereskedelmi cégeknek pedig csökken a bevétele. Senkinek nem jó. Legfeljebb csak azoknak, akiknek nagyon fáj a foguk ezekre a cégekre.
Kapszulás vagy sima kávéfőző? Melyik a legjobb? - Itt a teszt eredménye
Nekünk még megvan az egyik négyszemélyes, az első átkosban vásárolt, gázos kávéfőzőnk tartozékokkal. Azzal lehet igazi kávét főzni. A kb.15 éve vásárolt ismeretlen márkájú villamos gépünk sem rossz de nem az igazi, így tartalékállományba helyeztem. A kapszulás gépek hosszabb távon több ismerősömnek nem váltak be, ők visszatértek a régi gépükhöz.
Munkahelyén ünnepelte 100. születésnapját az örökmozgó asszony
Egyre több nyugdíjas ismerősömmel találkozva újra és újra végig kell hallgatnom kéretlenül, hogy ők rengeteget dóóógoznak otthon vagy valami munkahelyen. Kezdem már magam szégyellni, hogy jóval túl a hatvanon én még mindig az elsődleges munkapiacon gürizek hosszú műszakokban, fiatalokkal egyenlő elvárásokkal, egy fizetésért, kínlódva. Attól félek, hogy mire talán egyszer nyugdíjba mehetek, végleg elszáll az erőm és már nem fogok bírni nyugdíjasként hősiesen dolgozni! Idősen, lestrapálva, nem dolgozni ma már gyakorta a társadalmi számkivetettséggel egyenlő és még nincs vége. Ha ez így megy tovább, a lehetségesnél még korábbi halálra számíthatnak a nyugdíjasok, hiszen az illiberális, nácizmusra hajazó orbániában nincs kegyelem, mindenáron csökkenteni kell az életüket ledolgozott idősb lakosság számát.
Nyugdíjasok továbbképzése lehetne a megoldás a munkaerőpiacon
@Nessy: Egyre többen és egyre fiatalabban fognak az emberek ilyen betegségekben szenvedni. Munkám révén látom, hogy divat lett a nagyon fehér led. Van olyan lakás ami csak és kizárólag 6500 Kelvin fokos ledekkel van felszerelve. Ez kb. olyan, mint amikor felnézünk az égre és automatikusan behunyjuk a szemünket. A kék fényben való hosszas tartózkodás károsítja a retinát de ezt sokan nem hiszik el. Meg vannak győződve, hogy a kékes fehér fénynél többet látnak pedig nem. A monitorokat sem tudjuk elkerülni, éppen ezért próbálok egy kékfény szűrős szemüveget beszerezni. Az otthonomban pedig csak melegfehér ledeket használok. Neked pedig gyógyulást kívánok.
Nyugdíjasok továbbképzése lehetne a megoldás a munkaerőpiacon
@Nessy: Nem is gondoltam egy percig sem, hogy cáfolni akarsz, hiszen szakmád révén tisztába vagy azzal, hogy mi folyik az egészségügyben. A legfőbb jellemzője, hogy szerencse kell hozzá. Nemrég mesélte egy ismerősöm, hogy munka ügyben járt a kórházban. Megtudakolta egyúttal, hogy van-e valaki aki megnézné a szemét mert valami fűrészt lát. Mázlija volt, az öt nappal azelőtt műthetetlenül leszakadt retináját egy görög nemzetiségű doki rakta vissza sikeresen, itt Nyíregyházán. Állítólag ez volt az első ilyen sikeres műtét. Ha nincs itt ez az orvos, ma sajnos vak lenne.
Nyugdíjasok továbbképzése lehetne a megoldás a munkaerőpiacon
@Nessy: Sosem értettem az évek folyamán, hogy valaki hogyan tud táppénzre menni egészségesen. Régi falusi kollégáim felvilágosítottak: kb. úgy ahogy te láttad.
Nyugdíjasok továbbképzése lehetne a megoldás a munkaerőpiacon
@Nessy: A mi tb. fogdokinőnk még a tévében is nyilatkozott, hogy alul van a praxis finanszírozva. Sztrájkoltak is a fogorvosok emiatt úgy tudom. Sokan kuporgatnak, hogy maszek dokihoz mehessenek mert attól félnek, hogy az alulfinanszírozás következményeként valami fertőzést fognak kapni a tb. rendelőben. Mások attól rettegnek, hogy a nem megfelelő a fájdalomcsillapítás és mindenért úgyis fizetni kell. Az is visszatart sokakat, hogy nagyon lassan jutnak a végére az állami fogászaton és közben fájdalmakkal kínlódva dolgozni kell járni. Nem szeretnének emiatt táppénzre menni mert a legtöbb munkahelyen a távol lévő mozgóbére is úszik. A maszek dokikat is sokan szidják mert gyakorta elszúrnak valamit és nem adnak számlát a horrorárakról. Vannak ugyan jól felszerelt magánklinikák de oda csak a kifejezetten anyagi jólétben élők mennek el.
Nyugdíjasok továbbképzése lehetne a megoldás a munkaerőpiacon
@Nessy: Budapesten élve és az egészségügyben dolgozva nem valószínű, hogy tudtátok mi folyik errefelé. Úgy nőttünk fel, hogy rendszeresen jártunk fogorvoshoz. Belénk nevelték, hogy ez nagyon fontos, elmaradhatatlan. A rendszerváltás után az üzemi fogdokinő közölte, hogy többé ne jöjjek pedig még négy hónap volt hátra a felmondási időmből. Lazán félbehagyta a kezelésemet, az asszisztensnője pedig hozzátette: van a doktornőnek magánrendelése. Komolyan azt gondolta a szerencsétlen, hogy a munkanélküliekből kizsarolt pénzből fog meggazdagodni akkor, amikor nagyon sok ember a megtakarítását a lakáskamatadóra költötte mert nem szerette volna, hogy a munkahelye után még a szerény otthonát is elveszítse. Az sztk-ban pedig nemegyszer meg sem jelent a fogorvos a rendelési időben. Ilyen dolgok miatt kezdett a lakosság foga egyre inkább romlani. Akkor jött Bokros és feltette az i-re a pontot a fogászat fizetőssé tételével. Ő is úgy gondolta, hogy akinek rossz a foga, annak kuss, hiszen potentátjaink úgy döntöttek, hogy a rossz fogú ember csak és kizárólag önhibás lehet. A kilencvenes évek közepén tőlem pl. lazán elvették a tb. jogosultságomat úgy, hogy nem volt lehetőség semmit befizetni pedig maximálisan együttműködtem a munkaügyi központtal. Amikor az embernek a napi betevő előteremtése sem sikerül és otthon fekve vészeli át a betegséget orvosi ellátás nélkül, akkor nem megy fogorvoshoz. Nézd meg a korosztályom fogait, csak azé van rendben, aki meg tudta fizetni. Nagyon sok embernek választania kell a szeme és a foga közt. Sokan a szemet választják mert rossz szemmel nem tudnak dolgozni, rossz foggal igen. Ennyi hanyag ember nincs!!! A magyar lakosság rossz fogaiért és rossz egészségügyi állapotáért a jobb és a baloldal egyaránt hibás, a jelenlegi tragikus viszonyokért pedig az orbánmaffiát terheli a felelősség.
Nyugdíjasok továbbképzése lehetne a megoldás a munkaerőpiacon
@kereső: Félreértettél, egy pillanatig sem gondoltam rólad, hogy igazat adsz ennek a nőszemélynek.