emerencia

Máris méri a hírhedt kutatóintézet, hogy mit ronthatott el a Fidesz a kampányban
@Peller Anikó: tegnap 13:11 Pl. azt, hogy a minden idősb munkavállalóra érvényes civilizált rugalmas nyugdíjkorhatár helyett európai polgárokhoz méltatlanul diktatórikus, igazságtalan módon határozza meg O1G diktátor a nyugdíjkorhatárt. Ennek eredményeképpen idősb, akár beteg embereket kényszerítenek teljes munkaidős munkára az életerős fiatalokkal egyenértékű elvárásokkal, ugyanakkor irreális mértékű közpénzt igénybe véve egy kivételes csoportot még fiatalon elküldenek nyugdíjba. A többi korosztálynak pedig marad a sokkolás miszerint ők már csak 72 éves korukban mehetnek nyugdíjba és 75 éves koruk után már elvehetik a nyugdíjukat és az orvosi ellátást. Nesze fiatalok, ilyen lesz a szebb jövőtök, ezért kell hajtani egy életen át!!!
Kartondobozokkal megrakott teherautó indult éjjel az I. kerületi önkormányzat épületéből a leköszönő fideszes polgármester házához
@Yoda69: Igen, ezek ugyanazok... Azok is akik '98 után nőttek fel. Éppen ezért ők (ezek) már régen nem elvtársak, hanem az orbáni újbeszél szellemében simán nertársak. O1G világában aki nem nertárs, az elveszíti jogát a normális élethez. Nem tehet mást, mint elmenekül külföldre vagy ha valami miatt nem tud, akkor itthon maradva próbál valami emberséget becsempészni a mindennapokba úgy, hogy közben semmi körülmények között nem hajlandó behódolni az aljas maffiózó mentalitásnak.
A Borkai-videó a NER természetét leplezi le
https://hvg.hu/elet/20191009_Brody_Janos_dall...
Gyere édes, jöjj és korrumpálj

Gyere édes, jöjj és korrumpálj
és a csókodért, mondd meg, mi jár
Ez a kis mutyi senkinek sem fáj
kihagyni lenne kár

Gyere édes jöjj és korrumpálj
és a csókodért, mondd meg, mi jár
Ez a love me tender készen áll
tiéd lehet ma már

Csak neked mondom el, mer
lesz itt egy olyan tender
ahol majd én osztok lapot
És hát a végeredmény
attól függ édesem, hogy
a csókokból mennyit kapok

A formád megnyerő, és
itt most a forma fontos
és főleg az, hogy tartsd a szád
Légy kicsit engedékeny
és én majd elintézem, hogy
ne érjen semmi vád

Gyere édes, jöjj és korrumpálj...

Csak neked mondom el, mer'
tudod, hogy feddhetetlen
erkölcsű tanácsadó vagyok
Itt mindenkinek van múltja
nálam a helyzet kulcsa
s tiéd a zár, amit nyitok

Nincs ebben semmi furcsa
hiszen mindenki tudja
nálunk most így megy ez
Ebben az új világban
csak annyit ér az ember
mint amennyit megszerez

Hát gyere édes, jöjj és korrumpálj
és a csókodért, mondd meg, mi jár
Ez a kis mutyi senkinek sem fáj
kihagyni lenne kár

Gyere édes jöjj és korrumpálj
és a csókodért, mondd meg, mi jár
Ez a love me tender készen áll
tiéd lehet ma már
Tiéd lehet ma már
hát ne tétovázz babám soká
mert kihagyni lenne kár
Videóüzenetben kéri a kilakoltatott idős férfi Budafoktól, engedjék vissza otthonába
"A Város Mindenkié csoport álláspontja szerint egy újabb vizsgálat nélkül is egyértelmű, hogy az önkormányzat akkor járna el helyesen, méltányosan és jogszerűen, ha azonnal lehetővé tenné a hajléktalanná tett idős úr számára, hogy visszaköltözzön az otthonába, rendezné a bérleti jogviszonyát, és az otthonában biztosítaná számára mindazt a segítséget, amire a korára és egészségi állapotára szüksége van."
Becsapják a világot: egyre több helyen vetnek be fizetett álhír-terjesztőket
Fideszvallású ismerősöm amint szembetalálkozik a tényekkel, máris mondja nagyhangon: álhír, álhír! Tanult ember létére neki ilyen egyszerű a világ.
Sebtében átadtak egy félkész játszóteret Érden, több gyerek is megsérült, miután használatba vették
A gyermek az első! (Aki beleesik a Fide§§ családvédelmi akciós gödrébe.) Nálunk játszóvárat építettek a gyerekeknek. Nagy volt a felháborodás mert tüskék álltak ki belőle. Most már tüskék nincsenek de egyes szülők szerint még mindig veszélyes a helyszín. Remélem, nem lesz baja egyik kicsinek sem.
A Kolozsvár melletti Györgyfalván felavatták a magyar állam támogatásával felépített óvodát
"Soltész Miklós államtitkár elmondta: ami az itt élő magyaroknak segítség, az a románoknak, és Románia gazdaságának is hasznos. Az efféle létesítmények ugyanis az építkezés után befizetett adók mellett abban segítik Romániát, hogy minél többen maradjanak otthon a szülőföldjükön." És aki nem akarja a pici gyermekét vallással és bármilyen ideológiával/világnézettel tömni annak is hasznos? Vajon felfogták-e az ottaniak, hogy Magyarországon emberek halnak meg mert nem jut pl. egészségügyi ellátásra? A itthoni rossz oktatásról, szociális helyzetről, stb. már nem is beszélve. Romániában már a bérek vásárlóere magasabb mint a magyaroké. Mi Magyarországon azért fizetjük az adóinkat és gürizünk idősebben is mint a román állampolgárok, hogy a magyar költségvetésbe egy fillérrel hozzá nem járulóknak legyen kedve O1G-re tenni az X-et. Az pedig kapitális butaság, hogy Romániában egy óvoda miatt nem fog elmenni a szülőföldjéről az akinek lehetősége van egy jobb, emberségesebb életre! Ja, és itthonról Magyarországról vajon hányan menekülnek boldogabb országokba, kit érdekel???
Szijjártó: a migránsoknak ne járjon az adófizetőkével azonos egészségügyi ellátás
@tudode: 05:59 Megnéztem és felvilágosodtam. Elképesztő, hogy már megint mi, Magyarországon született magyarok égünk a világ előtt mert a magyar külügyminiszter és a kormány még az egyetemes egészségügyi ellátásról szóló ENSZ-deklarációt is képtelen értelmezni és ráadásul még embertelen is. :-(((((((((((((((((((((((
A szélsőséges időjárásra panaszkodnak a zöldségtermelők
@Clavigo: A nyolcvanas években szárnyalt a mezőgazdaság mégis drága volt a zöldség, gyümölcs a fizetéseinkhez képest. (Sokan meggazdagodtak belőle mindenféle adó és járulékfizetés nélkül.) Csak azt nem értettem, hogy a pár kilométerről piacra hozott áru miért drágább mint Budapesten. A nyugatiból kilépve már az első standon olcsóbb árakat láttam mint otthon a városi piacon. A rendszerváltás első tíz évének a végén pedig mifelénk is megjelentek a multik a külföldről behozott termékeikkel, s láss csodát: ezekből már többet tudtunk megvenni. O1G maffiakormányának szándékos forintgyengítése következményeként azonban már a külföldi termékek árai is mennek felfele, úgyhogy egy illiberális, unortodox nemzetállami nemnertárs belmagyar ember ne is álmodjon arról, hogy annyi zöldséget, gyümölcsöt fog enni amennyit akar. :-(
Ötvenes nő vagyok, munkát akarok – egyáltalán nem lehetetlen!
@azösszeskibanévfoglalt: Ilyenkor meg kellene szólalni a vészcsengőnek: vajon miért kapnak nehezen munkavállalót az ilyen tukmálós, telefonos munkakörökre? Sajnos az idősb korosztálynak legtöbbször azok a munkahelyek maradnak, amelyeket az ifjúság otthagy hamar vagy el sem vállal. Sokan nem szeretnek pl. fizikai munkát végezni, ez a korosztály pedig már nem bírja, ha eddig nem csinálta. A "szakemberek" jobban tennék, ha lelkesítő karrierduma helyett reálisan elmondanák nekik mire számíthatnak. Felnőtt emberek, egy korrekt tájékoztatást megérdemelnének.
Novák Katalin elmondta, mivel járul hozzá az emberek boldogságához a kormány
"Az emberek boldogságához a kormány is hozzá tud járulni azzal, hogy megfelelő feltételeket teremt a gyerekneveléshez, a munkavállaláshoz és a tisztességes élethez"

Az emberek mi vagyunk, ideszületett és Magyarországon adófizető állampolgárok mindannyian? Vagy közülünk csak a nertársak érdemlik a megfelelő és tisztességes életet, a többiek nem?
Jövőre jut csak be hasi ultrahangra, aki most jelentkezik egy 11. kerületi rendelőben
Szakvizsgálatra be lehet jutni így is: A munkahelyemen minden előzmény nélkül elborította az egyik szememet a vér. Tudtam, hogy a szemészeten csak hónapok múlva fogadnak, ezért inkább magamat kezdtem el gyógyítani. Szerencsémre egy véletlenül arra járó orvos magától észre vette és adott tanácsot ingyen, a szabadidejében. Örök hála Madai Ildikó doktornőnek! 5 nap után tudtam elmenni a háziorvoshoz, de szabadságon volt. Az asszisztensnő egymagában tartotta a frontot és javasolta, hogy még elég csúnya, menjek be ha úgy gondolom a szemészetre. Ott kiderült, hogy van sürgősségi szemészet is. (Ezt a neten nem sikerült előzőleg felfedeznem.) Két kedves doktornő is megvizsgált, az egyik javasolt még a saját terápiám mellé + napi 1000 mg. c vitamint. Várakozással együtt kb. másfél órát tartott az egész. Rövidesen rendbe jöttem és ráadásul megspóroltam az éppen esedékes kétévenkénti szemvizsgálatot és a több hónapi várakozást.
Jövőre jut csak be hasi ultrahangra, aki most jelentkezik egy 11. kerületi rendelőben
Mi januárban, hófúvásban mentünk vidékre a tesómnak hasi ultrahangra a megyeszékhelyről. Ott csak két hét volt a várakozási idő. Nyíregyházán ugyanis csak június végére tudtak volna időpontot adni.
Beütötte a fejét a kórházban az orvos, kollégái megvizsgálták, elengedték, pár nap múlva meghalt
@1magyar: Az orvosi protokollt sem tartják be mindig de azért én nem húznám le a vizes lepedőt minden dokiról. Vannak közöttük lelkiismeretes, megfelelő tudással felvértezett orvosok is. Hozzátartozóm pl. egy ilyen háziorvost fogott ki, így legalább azért nem kell aggódnom, hogy valami baja történik amiatt, hogy a háziorvosa nem állt a helyzet magaslatán.
Timmermans: a magyar kormány emberei mást mondanak a magyar sajtónak, és mást mondanak nekünk
@tulipan: Már 1989-ben sem értettem mit esznek egyesek ezen a hadranya hülyegyereken? Többen úgy gondolták, hogy az idősebbek féltek elmondani az újratemetési beszédet, ezért bízták rá. Amikor pedig úgy akarta beállítani, hogy ő zavarta el az oroszokat, sokan csak nevettünk rajta, hiszen tudtuk, hogy ez nem igaz. Később nem értettük, hogy a parlamentben miért engedik őket fideszeseket olykor tiszteletlenül megnyilvánulni. Akkor és ott kellett volna a sok tudós értelmiséginek valahogy visszafogni őket, de nem tették. Ehelyett azzal voltak elfoglalva, hogy mit lehetne az ország javaiból zsebre tenni. Orbánból pedig lett egy hazudós diktátor... Ebben a stádiumban már nagyon nehéz lesz visszatérni az orbánmentes normális útra de nem lehetetlen. Szeretném még megérni.
Paul Lendvai: A jómódú magyarok gyávák, Orbán Viktort semmiféle belső erkölcsi korlát nem gátolja
@lampa laz: szeptember 12 07:04 Pl. az egykulcsos adó bevezetésekor is minden lelkiismeret furdalás nélkül zsebelték be a kiemelkedő nettó béremelést. Ha valaki figyelmeztette őket arra, hogy nálunk sikeresebb országokban nem véletlenül van sávos adózás, nagyhangon lehőbörögték. Akkoriban nem sikerült egyetlen egy olyan kedvezményezettel sem találkoznom, akinek legalább egy paraszthajszálnyi lelkiismeret furdalása lett volna amiatt, hogy miközben ők teljesítmény nélkül zsebelik be a nagyobb jövedelmet, Magyarország szégyenére dúl a dolgozói szegénység.
Beütötte a fejét a kórházban az orvos, kollégái megvizsgálták, elengedték, pár nap múlva meghalt
Úgy néz ki, hogy 75 éven felül már nem lehet számítani korrekt ellátásra. Vagy azalatt sem? Részvétem a családnak és sok erőt kívánok a továbbiakhoz.
Timmermans: a magyar kormány emberei mást mondanak a magyar sajtónak, és mást mondanak nekünk
""Mást mondanak a magyar sajtónak, és mást mondanak nekünk" – tette hozzá."

Frans Timmermansnak, az Európai Bizottság első alelnökének és a többi EU-s vezetőnek hány év és hány Sargentini jelentés kellett ahhoz, hogy leessen a tantusz végre?
A Fidesz az ellenzéki plakátok eltávolítását követeli Nyíregyházán
Amerre én eddig jártam, csak fideszes elefántfüleket láttam a városban, kevesebbet mint a legutóbbi választás előtt. Ettől még lehetnek ellenzéki plakátok is, nagy a város. Az viszont felette furcsa, hogy a Propeller egy régebbi, áprilisi választási plakátot tett ki a cikkhez illusztrációul.
Népszava: mennie kell a honvédelmi miniszternek, csomó embert kirúgnak a tárcától
Beszéltek mostanában mifelénk ezt azt az emberek klf. munkahelyek megszűnéséről a seregben. Nem gondoltam, hogy ilyen komoly alapja van. Az idősebbeknek a pletykákat hallván eszébe jutott, hogy anno 1991'-ben bennünket végkielégítés nélkül dobtak ki Nyírtelekről, a kinevezett polgári technikusi állományból. Akkoriban azt jelentette az un. "hadseregreform", hogy lecsökkentették a szakmai állományt miközben itt a keleti végeken ezresével szűntek meg a munkahelyek a zárt munkapiacon a rablóprivatizáció miatt. Be voltunk zárva az országba, nem lehetett csakúgy elmenni külföldre dolgozni. A munkanélküliséget és az érettségi utáni tanulást pedig mostanság kell idősen ledolgozni strapás munkahelyen. Aki itt marad valami miatt a szülőföldjén, várható, hogy keservesen meg fog lakolni miatta öreg korára.
A kormány nem tud mit kezdeni az elszabadult zöldségárakkal, meglepte őket a klímaváltozás
@kereső: Van itthon is termelés de kevés és drága. A minőség sincs mindig rendben. A szándékosan legyengített forint miatt a külföldről hozott áru is drága, ebben egyetértünk. A szegényebb, alacsonyabb jövedelmű milliók képtelenek folyamatosan megfizetni az egészséges táplálkozást. (Akkor sem mindig, ha főállásban dolgoznak.) A rajtuk élősködő nerkedvezményezetteknek viszont mindez meg sem kottyan. Arra gondoltam, hogy még több zöldséget és gyümölcsöt kellene importálni mert az itthoni mezőgazdaságra nem számíthatunk. Nagyobb mennyiségben behozva külföldről, hátha lehetne valamivel olcsóbb árakat kieszközölni. Az igazi megoldás az lenne, hogy el kellene zavarni melegebb égtájakra a forintgyengítő maffiózókat és áttérni egy olyan belső jövedelemelosztási rendszerre, melyben az emberek maguk dönthetik el szabadon, hogy mennyi zöldséget, gyümölcsöt, húsfélét esznek. Miközben dicshimnuszokat hallunk a magyar gazdaság sikereiről, emberek milliói számolgatnak nap mint nap, mert ha túl sok túl sok egészséges (zöldség, gyümölcs hal és egyéb hús) élelmiszert vesznek más fontos, élethez elengedhetetlen dologra nem lesz pénzük. (Számlák, gyógyszer, lakhatás, stb.)
A kormány nem tud mit kezdeni az elszabadult zöldségárakkal, meglepte őket a klímaváltozás
Ismerősöm pl. azt mondja, hogy hatvanéves egészséges férfiként ő már nem csinál semmit, nem is megy el dolgozni sehova mert kapja a pénzt a földtulajdonáért. Őszintén szólva azt hittem, hogy csak kamuzik de sokan mondják, hogy ez így megy orbániában. Az egyik ember gürizik fiatalon, idősen, betegen, akár nyugdíjasan is a kevéske pénzéért, a másik pedig megél a segijkéből, akarom mondani a földalapú támogatásból. Nemcsak a termőterület csökken, hanem a termelékenység is. Minden valószínűség szerint közrejátszik ebben valamelyest az időjárás megváltozása de a klímaváltozástól függetlenül amit nem vetnek el, csak a lóvét szedik fel érte, abból nem lesz élelem. Szerencse, hogy az EU többi országában jobban megy a termelés. Meg kellene szervezni az importot mert ezeken az árakon nem tudnak a határon belül élő magyar milliók egészségesen, sok-sok zöldséget, gyümölcsöt fogyasztva táplálkozni.
Jogvédők: Budafok több pénzzel tartozott a 79 éves férfinak, mint amennyiért őt kilakoltatták
@emerencia: folyt.: hogy a társadalom ne hagyja magukra a bajbajutottakat és a következményeket elszenvedő, jó szándékú honfitársakat sem.