emerencia

Meghalt a Nyugatinál összeeső fiatal, akihez lassan ért ki a mentő
Kedves Mentősök! Miért tűritek meg pl. azt a "bajtársat" magatok mellett, akinek egy 89 éves, utolsó stádiumos láthatóan csontra lesoványodott, balesetet szenvedett emberhez az az első szava: ezért hívtak ki? (Nagy kegyesen bevitték, pár nap múlva meghalt.)
Konditeremben kapták lencsevégre M. Richárdot, aki másfél hete súlyos szívbetegsége miatt hagyhatta el a börtönt
Mi büntetlen előélettel ha nem is állandóan de emelgetünk rendesen a munkahelyen. Ha valami bajunk van, szorgalmas munka mellett kivárjuk a hónapokat míg egy megfelelő orvos elé kerülünk. Senkit nem érdekel, hogy élünk, halunk-e. Csak akkor lenne fontos az egészségünk, ha bűnöznénk valamit. :-((((
Győrfi: emberi mulasztás miatt érkezett későn a mentő a Nyugati-pályaudvarhoz
Elérte a mentőket az egészségügyben is egyre gyakrabban tapasztalható lelketlenség. (Tisztelet a kivételeknek!) Remélem, hogy nem a takarítót vagy a segédmunkást fogják hibáztatni ezért az esetért.
Nem tüntetik ki a szökött foglyot feltartóztató mercedeses férfit
Ennek az embernek egy pillanat alatt kellett eldönteni, hogy mit cselekedjen. Tette amit jónak látott. Tipikus orbánista megoldás kirekeszteni öt az elismerésből népnevelési szándékkal. Mindenki tudja, hogy hasonló helyzetben nem célszerű felvenni a harcot a rendőrök helyett de az vesse a követ rá, aki akkor és ott hagyta volna a testvérét...
Dolgozni akar a nyugdíjas - A fővárosban dolgoznának leginkább
@36: Kívánok az édesanyádnak még sok-sok boldog, egészséges évet a holland munkaadónál!

Ami pedig a cigányokat és a fizikai munkát kerülő fiatalokat illeti: Kádár alatt is voltak problémák de az tény, hogy a cigányok kb. kilencven százaléka dolgozott ugyanolyan munkaszerződéssel mint a többségi társadalom. A fiatalok pedig nem érezték magukat kevesebbnek amiatt mert megfogták a fizikai munka végét. A rendszerváltáskor az elsők között rúgták ki a cigányokat és a fizikai munkásokat. Emlékszem, együtt álltam sorban roma honfitársaimmal munkanélküliként a hivatalban reménytelenül. Mi is sokára és nagyon nehezen tudtunk elhelyezkedni az elsődleges munkapiacon a rendszerváltást utáni évtizedben de számukra ez továbbra is reménytelen volt.

Közülük a következő generáció zöme már nem látta dolgozni járni a szüleit és ez mély nyomott hagyott bennük. Majd három évtized telt el így!!! Biztos vagyok benne, hogy idővel őket is vissza lehetne téríteni egy diszkrimináció mentes munkaerőpiacra. Csakhogy ehhez nemcsak az ő mentalitásuk megváltozására volna szükség hanem arra is, hogy Magyarországon függetlenül attól, hogy ki miféle munkát végez, minden munkavállalónak EGYFORMÁN EU-s polgárhoz méltó jogai és méltó javadalmazása legyen.
Dolgozni akar a nyugdíjas - A fővárosban dolgoznának leginkább
@Aki Én: Ne feledkezzünk meg a primitívebbekről sem. Ők azok, akik otthon nem tudnak mit kezdeni magukkal, azért szeretnének dolgozni. (Pl. ismerősöm tanítónő édesanyja kiborult mert nem tudta mivel tölteni a napjait.) Ezek az emberek nem tévesztendők össze azzal a többséggel akik tudnak értelmes életet élni akkor is, ha nincs főnök aki megmondja mit kell tenniük a mindennapokban.

A nyugdíjasok leképezik a társadalmat, van köztük ilyen is és olyan is. Sajnos a környezetemben azt tapasztalom, hogy rengeteg idős, beteg ember szégyenli magát amiatt, hogy sok évtized munkával a háta mögött napi anyagi gondokkal küszködik és nem tud munkavállalással javítani a helyzetén. Civilizált társadalomban nem volna szabad ilyesminek előfordulnia!
Dolgozni akar a nyugdíjas - A fővárosban dolgoznának leginkább
@Levendula: Abszurdisztánban semmi sem lehetetlen. Nők esetében simán megtehetik, hogy az idős, kényszerdolgozó nyugdíjra még jóval hatvanon felül sem jogosult munkavállalót több évtized munka után kirúgják és helyette felvesznek egy életerős, fiatalos, olcsó öregségi nyugdíjas női negyvenest.
Orbán: A helyzet rossz
@papa.49: Többek között neki köszönhetjük, hogy három évtizeddel a rendszerváltás után még mindig aktuálisak Márai szavai: "És ha eltűnnek a kommunisták, jönnek majd a félművelt sunyi parasztok." Márai Sándor.
Novák Katalin: a kanadai konzervatívok számára modell a magyar családpolitika
A többségi itthoni magyar életviszonyok ismeretében hogyan képesek elfogadni a kanadai magyarok az orbáni baksist?
Váratlanul megszigorították a Sándor-palotába a belépést az országgyűlési képviselőknek
@rokker33: Tegnap 220:50 "Kezdődik a diktatúra fidesz birkák!!" Helyesbítek: már régen elkezdődött csak most ért erre a szintre.
Államtitkár: már hat éve folyamatosan emelkednek a bérek Magyarországon
"Büszkén" mondhatom, hogy a fizetésem már 1977 óta emelkedik számszerűleg. (Legalábbis amikor jut nekem munkahely.) Minden fizetésemeléskor örülök, hogy picit fellélegezhetek anyagilag majd rájövök, hogy mégsem. Friss öregségi nyugdíjas kollégám az utóbbi néhány hónapban saját bevallása szerint először érzi úgy az életében, hogy normális a jövedelme. (Nyugdíj+fizetés.) Ezzel csak az a baj, hogy az utóbbi négy évtizedben sikerült úgy lestrapálnia magát, hogy egyre többet betegeskedik. Arra az időre pedig nem jár más csak a nyugdíj + a szokásos csóró magyar életérzés.
Drágul a kenyér
Kis kolbász, nagy kenyér. Számtalanszor hallottam ezt a mondást gyerekkoromban. A kenyérre ugyan nem mindig jutott húsnemű de így is jól lehetett vele lakni. A legtöbb buliban fiatalon zsíros kenyér, hagyma és mustár volt a menü, nyáron pedig szabadtéri szalonnasütés jó sok kenyérrel, hagymával. Felnőttként egy időben sikerült több tíz kilótól megszabadulnom mikor minimálisra csökkentettem a kenyér és szénhidrát bevitelt de így irreálisan sokba került az étkezés a jövedelmemhez képest. Manapság némileg lehet spórolni a kenyér és a péksütemény házilagos, kézzel gyúrt előállításával gázsütőben. (105ft/kg. körüli árú lisztből, ha sikerül hozzájutni.) Aki ezt választja rendszeresen (akár még hatvanon felül is) a 12 órás főmunkaidős műszakok mellett nyugodtan elmondhatja, hogy huszonegyedik századi orbániai EU-s polgárként rosszabb az élete mint anno anyáinké volt.
Kínos: helyesírási hibás papírral próbált tiltakozni az MSZP
A politikushölgyek nevetve tartják kezükben a helyesírási hibás papírt. Tudják jól, hogy így sokkal többen fognak felfigyelni rá. Ez egy sikeres médiahack semmi más.
Túltolták a kirúgásokat: fennakadásokat okoz a köztisztviselői létszámcsökkentés
A versenyszférában pl. sok cégnél ajánlói programot hirdettek ami nem lenne rossz de van ahol kifejezetten felszólították a munkatársakat, hogy nyugodtan ajánljanak rokont, havert, kebelbarátot stb., még pénzt is kapnak érte. A szakmai megfelelés ebben az esetben másodlagos. Akinek nincs protekciója (újmagyarul kapcsolata) esélytelen. Ha be is kerül valahogy, előbb utóbb tudomásul kell vennie, hogy a szakértelem és a szorgalom nem sokat ér, ha nincs valami potentát protektora az illetőnek. Így lesz sok vállalatból a maffiaállam másolata kicsiben.
Timmermans: Nem túlóratörvény kell, hanem magasabb bér a magyaroknak
A túlóratörvény hiába lépett életbe. Rengeteg cég továbbra sem kérdezi meg az alkalmazottját, hogy túlóra kifizetést kér-e vagy csúsztatást.
Timmermans: Nem túlóratörvény kell, hanem magasabb bér a magyaroknak
@1magyar: Azért kell a külföldi mert ilyen munkát nem vállal el a német, mégsem hal éhen. A mi honfitársainknak pedig még ez is jobb mint itthon dolgozni. :-(
http://propeller.hu/nagyvilag/3398787-nemetor...
Novák Katalin bocsánatkérésre szólította fel a svéd szociális minisztert kritizáló Twitter posztja miatt
Pedig de. Valamely réteget megjutalmazzák majd azt a látszatot keltik/hazudják, hogy ettől a társadalmunk minden tagjának jó lesz az élete. A valóságban viszont az történik, hogy kevesek jólétét a többiek sorsával fizettetik meg. Az orbáni szociálpolitika így működik, melynek következtében a többség méltatlan elbánásban részesül, könnyen elveszítheti a megélhetését, életét. Ez bizony jellemzően a fasisztoid ideológiára jellemző mentalitás. Ezzel szemben a jóléti országokban (pl.Svédország) arra törekszenek, hogy lehetőleg mindenki megőrizhesse emberi mivoltát még krízishelyzetben is. Szíjjártó és Novák téved: nekik kellene bocsánatot kérni mindazért, amit a határokon belül élő többségi társadalom ellen elkövettek.
Azonnal kirúgták a Suzuki esztergomi gyárából az alakuló szakszervezet titkárát
@Aki Én: Tudok olyan fehéren foglalkoztató szabolcsi cégről, ahol a meghirdetett állásokra több száz jelentkezés érkezett nemrég.
Más: A minap éppen egy ifjú hölgy panaszkodott, hogy nem tud elhelyezkedni normál bejelentett állásba, feketén vagy szürkén viszont nem szeretne dolgozni. Hiába van gyakorlata, a legutóbbi interjún azt mondták neki, hogy 28 évesen öreg. Elmehetne külföldre vagy Magyarország boldogabb vidékeire de ez a szülőhelye és itt szeretne boldogulni. Nem ő az egyetlen errefelé, aki hasonló gondokkal küszködik.
Lincshangulat alakult ki a miskolci gyár sztrájkolói között
Jut eszembe. A raklapokból seccperc alatt össze lehet rakni ülőalkalmatosságot ás asztalt.
Lincshangulat alakult ki a miskolci gyár sztrájkolói között
" A dolgozókat beterelték egy raklapokkal körülvett területre, ahol se ülőalkalmatosságot, se asztalt nem biztosítottak."

A magyar munkahelyeken gyakorta elveszik a székeket az emberektől ott is, ahol ez nem indokolt. Van ahol már azért is rászólnak a dolgozóra, ha sok-sok órás talponállás után hozzádől valaminek mert már rohadtul fáj a dereka, lába. Sajnálatos de azt kell mondanom, hogy a gyár vezetői a spártai körülményekkel semmiféle rendkívüli intézkedést nem tettek. :-((((((((((((((
Azonnal kirúgták a Suzuki esztergomi gyárából az alakuló szakszervezet titkárát
"a férfi 14 éve dolgozott az üzemben, egy nagyobb területért felelt, munkájára eddig sosem volt panasz. Épp ezért furcsa, hogy elbocsátásakor arra hivatkoztak, nem végezte jól a munkáját."

Hűűűűű de ismerős! Törvényesen végzett jogvédői éveim alatt kétszer fenyegettek meg a vezetőim elbocsátással a német multinál. Egyszer durván megfélemlítve elbocsátással riogattak rossz munkát hazudva, másodszor pedig a munkám elismerése mellett leépítéssel fenyegetve kényszerítettek egy számomra hátrányos munkaszerződés módosítás aláírására. Kiálltam magamért és az akkori kollégák is tettek értem gesztusokat melynek következményeként nem mertek kirúgni. Végül az el nem követett bűneimért cserébe sajnos több mint fél éven keresztül a szegénységi küszöb alatt kerestem, ezt nem tiltja a törvény. (Ekkor én is éppen 14 éve dolgoztam ennél a cégnél.) A mai napig ott dolgozom, a velem méltatlanul eljáró vezetők azóta is pozícióban vannak és mintha semmi nem történt volna, kedvesek és cukiságkampányt indítottak a teljes nagyvállalatnál. (A többségi tulajdonos később változott de nem szól bele az ilyen ügyekbe.)

Velem a kulisszák mögött szórakoztak a "kedves" vezetők, a Suzuki szakszervezeti titkárával viszont sokkal csúnyábban bántak el de a nyilvánosságot nem tudták kizárni.

Remélem, hogy mellé állnak a kollégák, valamint a közvélemény és professzionális jogászok segítségével győz az igazság. Mást nem tehetek, izgulok értük. Hajrá Suzukisok, nem szabad feladni!!!
Radioaktív szonda sérült egy pécsi kutatófúráson
A biztonsági kultúra hiányosságai az élet szinte minden területén megtalálhatók. Nincs baj amíg nincs baj! A munkahelyeken és a magánéletben egyaránt csak a szerencsénken múlik a testi épségünk, életünk. Ha az illetékesek lelkiismeretesebben és szakszerűen végeznék a munkájukat, élhetőbb lenne Magyarország.
Már a románokat is irigyelhetjük! A sor végén kullog a magyar minimálbér
@Yoda69: Nemcsak a nyugdíjmegtakarítások ellopásával tett emberéleteket tönkre hanem azzal is, hogy segítséget nyújtott a lakosság pénzintézetben tartott jövedelmeinek lenyúlására valamint leépítette a humánszférát (egészségügy, szociális rendszer, oktatás, igazságszolgáltatás) és a devizaárfolyamokat bűnös módon manipulálja. Fasisztoid ideológiákra jellemzően a kiválasztott nertársaknak osztogatja el a közpénzeket és azt hazudja, hogy hazánkban mindenkinek van lehetősége boldogulni. A határon belül született és élő ill. dolgozni elmenekült magyarság elleni bűneiért egyszer még elnyeri méltó büntetését a maffiaállamot létrehozó és működtető, mások nyomorúságán élősködő összes főkolompos O1G-vel az élen.
Fél nap alatt meghalt a kislány, akit ide-oda küldözgettek az orvosok
Részvétem a szülőnek és sok-sok erőt kívánok a további életükhöz.

Nemcsak a pénzhiány miatt vannak bajok az egészségügyben. Az emberség is hiányzik. (Tisztelet az egyre ritkuló kivételeknek.)
Az audisok megmutatták: be, a szervezetbe
Az Audinak van egy jelentős zsarolási potenciálja: ha sztrájkolnak Magyarországon, leáll a jobban fizetett munkavállalók által működtetett németországi üzem is. Egy magyar nagyvállalatnál vagy a közszférában nincs ilyen hatás. A haszonélvező döntést hozók legfeljebb csak annyit vesztenek, ami nem rengeti meg napfényes életüket. Bár talán itthon is lehetne gyenge pontot találni úgy, hogy ne közvetlenül a másik hasonló sorsú honfitársaknak kelljen elviselni a következményeket. Helyettük a kizsákmányolók érezzék a saját bőrükön, hogy nem lehet a végtelenségig feszíteni a húrt mert egyszer elszakad...
Molnár Anikó közel 30 kilót fogyott, látványos fotóval demonstrálta a változást
Íme a celebre specializálódott csodadoktor. A többi orvos csak hibáztatja a beteget mert túlsúlyos és nem tud minden segítség nélkül lefogyni.
Németország - Magyar munkások élnek rabszolgasorban
Németországi agg korú nénikém éppen ezeket a húsüzemeket hozta fel arra példának, hogy ott náluk sem mindenkinek jó az élet. A németek ilyen helyen már nem is vállalnak munkát. A magyar és egyéb nemzetiségű munkavállalókat pedig nagyon sajnálja. Ő "csak" 1946 óta él kint de még mindig nem veszett ki belőle a szolidaritás.

Ellentétben azzal az itthon élő fiatalasszonnyal aki tavaly mindenkinek hangosan arról hőzöngött, hogy a gyermekei apja itthon ül és nem csinál semmit. Visszazavarta dolgozni még bekötött kézzel. Szerencsétlen ember évek óta szenved Németországban húsipari munkásként és elvágta a kezét. Ő már feljebb van a hierarchiában, csak ketten alszanak egy szobában. Azóta összeházasodtak mert így megkapja a német gyermektámogatást is. Most már szent a béke, négy-öt évente lakáscsere hitelből, elsőosztályú anyagokból felújítva. Anyucinak itthon nem kell garasoskodnia, jut mindenre jó középosztálybeli színvonalon. Csak az a kérdés, hogy apuci meddig bírja... (Ezt a kérdést a feleség nem szokta feltenni.)