emerencia

Diákok és nyugdíjasok húzzák ki a munkaerőhiány csapdájában vergődő áruházakat szorult helyzetükből
A diákok és nyugdíjasok alkalmazása csak ott működik hatékonyan a kereskedelemben, ahol nincs szükség releváns szaktudásra, ill. a helyi rendszer ismeretére. Megnézném pl. azt az életét ledolgozott nyugdíjast, aki képes hosszasan állni, menni, nehéz tárgyakat emelni a földön és a magasban és seccperc alatt toppon lenni elméletben egy új munkahelyen. (Arról nem is beszélve, hogy el kell tűrnie a vásárlók időnként lekezelő kommunikációját.) A diákok fizikai erejével ugyan nincs baj de a hosszas állóképesség nekik sem mindig megy és ugyanúgy időre van szükségük az adott áruház áruforgalmi rendszerének megismerésére mint bárki másnak. Tisztességes jövedelem és a dolgozókkal való korrekt elbánás esetén lenne bőven alkalmas személy az eladói, pénztárosi, áruátvevői stb. feladatok ellátására, pár hónap után határozatlan munkaszerződéssel. Csak jobban meg kellene azokat becsülni akik szorgalmukkal, szaktudásukkal, állóképességükkel hosszabb távon kitartanak az adott áruházban. Természetesen nem a külvilágnak szánt lózungok szintjén kellene emberszámba venni a munkavállalókat, hanem abban is amit nem látnak vagy nem mindig érzékelnek a vásárlók. (Munkakörülmények, egészség, biztonság, stb.) Ennyi a "titok" semmi más.
Német modellre épült a magyar munkaidő-törvény - a különbség meghökkentő
Német multinál dolgoztam 14 éve, mikor vállalati nagyjaink úgy döntöttek, hogy az akkoriban már tragikusan lecsökkent létszámunk ellenére néhány ember szerény baksissal lefizetett közös megegyezéses kirúgásával és kettőnk kényszerhatórás munkaidő csökkentésével és az ezzel járó szegénységi küszöb alatti bérével fogják cégünk állítólagos gazdasági problémáit megoldani. (Engem még biztosítottak arról is, hogy nincs semmi baj a munkámmal.) Érdekesség, hogy akkoriban forgalmi jutalékot is osztottak, sőt kb. két hét múlva sajtóközleményben adták ország-világ tudtára, hogy a konszern válsága nem érinti a magyarországi céget és a munkahelyeket is megőrizték. Később egy tanulmányban olvastam, hogy Németországban a hatórásra csökkentett munkaidő már 1957 óta bevett válságkezelési módszer a munkahelyek megőrzésére. A két ország között "csak" annyi a különbség, hogy a német munkavállaló ebből még szerényen meg tud élni és majdani nyugdíja sem lesz emiatt kevesebb. A magyar munkavállaló nyomora a későbbi következményekkel együtt viszont nem érdekel senkit. Számomra az lett volna az igazi meglepetés, ha a rabszolgatörvény valóban azonos lenne a jóléti, demokratikus EU-s országokéval. Ezzel szemben csak mélyül a szakadék köztünk, tehát miden okunk megvan a tiltakozásra!!!
Megkezdődik a háziorvosi rendszer államosítása
@Nessy: A biznisz betegen a munkaidőben odarendelt munkavállalókra céloztam, akik üzemorvosi vizsgálatra mennek ugyanoda. Rengeteg háziorvos egyben üzemorvos is és megesik, hogy a háziorvosi rendelési időben jönnek hozzá a dolgozók. A többi beteg pedig vár. Ez biztos bevételt jelent mert a cégek fizetik. Magam is tapasztaltam, hogy errefelé nem mérnek vérnyomást rutinszerűen. Több ismerőst megkérdeztem, egy kivételével ugyanezt mondták. Egyébként sokakkal megesik, hogy ha nincs külön panaszuk, akkor akár évek is eltelhetnek a gyógyszerszedés mellett úgy, hogy nincs vérvizsgálat csak akkor, ha a beteg kiköveteli magának. Van aki úgy tudja, hogy a házidokiknak anyagi érdeke fűződik ahhoz, hogy minél kevesebb beteget küldjenek vérképvizsgálatra. Ja, és nálunk pl. csak a rendelési idő utolsó félórájára lehet előre időpontot kérni.
Bíráltak a kormánybarát professzorok: A korrupció rendkívül súlyos probléma
Jobb később mint még később felébredni. Ha nem lennének ilyen lassú professzoraink, talán nem süllyedt volna az ország állapota ilyen mélyre.
Megkezdődik a háziorvosi rendszer államosítása
@staro2: Ahol van, ott sem mindegy. Nagyon kellemetlen betegen, tünetekkel küszködve arra várni, hogy a rendelési időben beérkező bizniszbetegeket elássa az orvos. Valamivel jobb felügyelet sem ártana mert pl. akár évek telhetnek el, hogy a krónikus betegségére szedi a páciens a gyógyszereit de még véletlenül sem küldi el az orvosa egy ellenőrző vérvizsgálatra. Régebben minden orvos-beteg találkozás egy vérnyomásméréssel kezdődött, ma már ez is kiment a divatból még akkor is, ha egyébként az illető éppen emiatt beteg. Nagyon sok apróság van ami miatt az ember úgy érzi, hogy valaha jobban törődtek az orvosok a betegekkel. Sajnos ez is hozzájárul a magyar lakosság rossz egészségügyi állapotához.
Nem kellene problémának lennie, hogy egy áruház ezt megtegye
Jó ötlet, nem árt egy kis csendesebb üzletmenet időnként mindannyiunknak. Remélem a Decathlon nem a kényszerspórolást próbálja így álcázni.
Minden idők legnagyobb hiányát hozta össze a kormány
@Commenter: 14:37-re NEEEEEEEEEEEEEEM, nem ezt akarjuk de Argentínával ellentétben mi még mindig szövetségben vagyunk azokkal, akik ebben támaszt nyújthatnak nekünk. (EU) A szakértői kormány jól jönne de csak akkor, ha fékek és ellensúlyok között dolgozna ami megakadályozza, hogy olyan hosszútávú intézkedéseket hozzanak ami azon embereknek rombolja tovább az életét, akik már így is éppen elég áldozatot hoztak azért, hogy végre ez a kis ország, melyet hazánknak nevezünk végre elinduljon az európai, nyugati, északi demokratizálódás útján.
Minden idők legnagyobb hiányát hozta össze a kormány
@papa.49: 15:12-re. Adtam neked egy lájkot de nem arra amit írtál a medve öleléséről, hanem éppen ellenkezőleg: azt akarom, hogy nemsokára boldogan ünnepelhessük, hogy végre jogállami, demokratikus, jóléti, teljes jogú EU-s polgárok lettünk. Ne feledd a remény hal meg utoljára. Nekünk, neked, élnünk kell mert nem szalaszthatjuk el azt a biztosan eljövő pillanatot amikor orbáni országlásnak vége!!!
Szili Katalin üzent a határon túli magyaroknak
A szülőhazájukban élő és dolgozó határon belüli magyarok pedig kénytelenek lemondani a jogállamról és már nem is álmodhatnak másról csak a napi anyagi-erkölcsi kínlódásról amennyiben nem tartoznak a jólfizetett orbánista nertársi körbe. Nem másból, mint a belmagyar többség sorozatos kifosztásából jut bőven orbánéknak a határainkon kívül élők szavazatvásárlási célból elkövetett lefizetésére. A Stockholm-szindrómás Szili Katalinnak kötelessége lenne ezt a tényt is közölni a külhoniakkal, hogy ne érje őket meglepetés, ha a saját országukban élő honfitársaik és/vagy az élhető Magyarországra vágyó anyaországi emberek végleg megelégelik, hogy aránytalanul sokat áldoz az orbán rezsim idegen országok polgárainak jólétére.
Magyar orvosmisszió segítette az ellátás nélküli kárpátaljai gyermekeket és kismamákat
"Tevékenységükre azért van szükség, mert Kárpátalján sok helyen hiányos vagy nehezen elérhető az alapvető egészségügyi ellátás – tette hozzá."

Szeretném felhívni Écsy Gábor és hívei figyelmét, hogy Magyarországon rengeteg ember számára ugyanez a helyzet. A különbség csak annyi, hogy mi ideszülettünk, egész életünkben ide fizetjük az adókat és járulékokat melyből önöket is busásan finanszírozza a magyar kormány. Egy kivételezett réteget leszámítva mi határon belüli magyarok kényszerdolgozunk öregen, akár betegen is keményen az EU egyik legalacsonyabb béreiért. Javaslom, próbálja ki milyen érzés 12 órában, atipikus munkarendben dolgozva akár fájdalmakkal kínlódva, hosszú hónapokat várni, hogy bejussunk a szakrendelésre mely még egyáltalán nem biztos, hogy gyógyulást nyújt annak akinek nincs pénze igénybe venni a fizetős ellátást.
Nyugdíjas nyomor: választani kell a vacsora és a gyógyszer kiváltása között
@bencemacska: Nem zavaros, hanem aljas. A fide§§ék nem tekintik embernek az egyedülállókat, legyenek azok bármely korúak, élethelyzetűek. Csak a pénzük kell az utolsó fillérig. A magyar szociálpolitika busásan jutalmazza a módosabb családokat. A szegényebbeket és az egyedülállókat pedig sorsára hagyja. Az idős egyedülállók hiába fizették egész életükben szorgalmasan az adókat és járulékokat, nem számíthatnak méltó öregségre még akkor sem, ha soha nem vettek fel családtámogatást az életük folyamán. Ők "csak" nettó befizetők voltak minden megkeresett fillérük után. A fide§§zlogika szerint megvetendő népség, üdvös lenne, ha mihamarabb eltávoznának az élők sorából. A magára maradt öregek, betegek, kiszolgáltatottak ilyesfajta megbecstelenítése példátlan a civilizált világban. Pl.Magyarországon abszolút nem bűn idős egyedülálló embereket, betegeket az utcára rakni. Még egyes baloldali pártok is csak az ilyen helyzetbe került családokért emelik fel a szavukat ami nagyon helyes, ha emellett azoknak akiknek a sorsa úgy hozta, hogy egyedül kell megbirkózniuk az élettel, ugyanígy lenne kegyelem. Ehelyett kifosztva, megalázva kell átvegetálniuk idős éveiket mert azok akik részesültek a javaikból egy életen át, nem érzik kötelességüknek segíteni az idős korára leszegényített, egyedül maradt honfitársaikat.
Ezt fogja tenni az álhírek ellen az EU
Éppen ideje, hogy tegyenek valamit. Mindig is hazugságözönben éltünk de az előző átkosban legalább megtanultunk a sorok között olvasni, ez sokat segített abban, hogy valamivel reálisabban lássuk a világot. A ma emberének ez már nem elég, felnőtt közben egy olyan generáció, aki némi mézesmadzag bevetésével nagyon könnyen befolyásolható . Nem lesz egyszerű a hazugságokat felderíteni de nem reménytelen. Hajrá EU!
A nagy szupermarketekbe sem kell majd ember
Minden vásárló leveszi a polcról amit szeretne és pénztárosra sincs szükség. Ezt értem de csak olyan termékeket lehet így eladni, amiknél nem igénylik a vevők az alkalmazottak segítségét. Azt viszont már nem értem, hogy hogyan kerül fel a polcra az áru, ha nincsenek emberek? Az eladótéren kívül is rengeteg munkavállalóra van szükség ahhoz, hogy az üres, munkavállalók nélküli eladótérben minden flottul menjen, ezért szerintem a munkavállalók nélküli bolt egy szemfényvesztés.
Politico: Magyarország autokráciába hajlik
@mackoka46: Igen, nevezhetjük akár diktatúrának is azt ami történik hazánkban. Nem az elnevezés a fontos, hanem az amit átélünk.
Politico: Magyarország autokráciába hajlik
Már rég behajlott Magyarország az autokráciába és minden jel arra mutat, hogy lesz még lejjebb is.)-:
Népszavazás jöhet a túlóratörvényről?
A szakszervezetek lefeküdtek a Fide§§nek mikor napirendre került a cselédtörvény úgyhogy nagyon könnyen sikerült törvényerőre emelni. Az ellenzéki politikusok is csak erőtlenül tiltakoztak. Mi, érintettek pedig keserves félelmek közepette húztuk az igát tovább mintha mi sem történt volna. Nem számíthattunk senkire, semmire. Mióta napirendre került a kormány egyéb disznóságairól figyelemelterelő újabb rabszolgatörvény, mintha icipicit bátrabb lenne a tiltakozás de félő, hogy ezt is ugyanúgy be fogják vezetni. Lesz talán egy kis tüntetés vagy sztrájk aztán megy tovább az emberek kizsákmányolása szokás szerint, gátlástalanul...Így megy ez orbániában. Vajon meddig még?
Novák Katalin: uniós vizsgálat indul az osztrák családtámogatások ügyében
Ami a magyar melósok ausztriai adó és járulékfizetését illeti: Magyarországon természetes, hogy azok fizetnek a legtöbb adót és járulékot, akik semmit ki nem vesznek ki a rendszerből. Az adott ország szabályai szerint fizeti mindenki a közterheket akkor is, ha nem vagy csak részben részesül belőle. Így is megéri Ausztriában dolgozni a magas bérek miatt, különben nem mennének el oly sokan. Bocs, de én inkább a magyar határon belül élő és dolgozó, napi gondokkal küzdő gyermekekért és felnőttekért aggódom.
Csunderlik a Fülkében: A magyarok vonzódnak az erős vezetőkhöz
A kádári idők iránti néha túlzó nosztalgia egyik jelentős eleme, hogy akkoriban több volt az emberséges vezető. Amelyik viszont nem volt az, azt a többség elítélte és nem istenítette. Ma is így van ez, csak az a különbség, hogy a megszaporodott lopós, csalós, hazudozó aljadék minden rendű és rangú vezető lefizet magának egy hangos, hőzöngő kisebbséget. Úgy tűnik, mintha ők lennének többen. A valós többség pedig félti még azt a keveset is amije van és hallgat, meghunyászkodik, vigyorog mintha... aztán, ha teheti elmenekül.
Már több mint 40 egyetemista jelentette fel tanárát Habony bulvárlapjánál
@CsipkeRózsa: A leszoktatásról jut eszembe. Mindig vannak az embernek "kedves" kollégái akik szemrebbenés nélkül szaladnak a vezetőt informálni a munkatársuk gyakorta el sem követett "bűneiről" remélve, hogy ezzel önmaguknak tudnak némi előnyt kieszközölni. Volt egyszer egy huszonéves vezető a cégünknél aki ilyenkor azt mondta a besúgónak: rendben van, hívjuk be az illetőt és hármasban beszéljük meg a dolgot. Érdekes, hogy a rosszindulatú besúgók ilyenkor "á... köszönöm, nem fontos, nem érdekes" és hasonló mondatok közepette sürgősen kihátráltak az irodából. Egy idő után elterjedt, hogy ennél a vezetőnél fölösleges mószerolni a másik kollégát viszont, ha valóban nem kerek valami akkor hármasban, kulturáltan lehet tiszta vizet önteni a pohárba hallgassuk meg a másik felet is alapon.
Kósa: többlettúlóra csak akkor lehetséges, ha a dolgozók beleegyeznek – videó
"a többlettúlóra csak akkor lehetséges, ha a dolgozók hozzájárulnak." Ez az ember tényleg nem százas vagy életében nem dolgozott szokványos magyar munkahelyen.
Az MSZP és a Párbeszéd kezdeményezi, hogy december 24. legyen munkaszüneti nap
@simmering73: Az egyik non food áruházlánc nem fog kinyitni december 24-én és szilveszter napján sem. Kiszámolták, hogy nem nyereséges ez a két fél nap. Az alkalmazottak a pihenőnapjaikat ezen a két napon fogják megkapni. A munkaidőkeretbe belefér.
Fekvő ember miatt szóltak a rendőröknek
@advocat: Engem az néniz le aki akar azzal a feltétellel, hogy akkor ne kelljen kötelezően azt játszanom, hogy még csak a második-harmadik-negyedik X-et taposom.
Fekvő ember miatt szóltak a rendőröknek
Egy 62 éves ember nem idős az orbáni illiberális biológia szerint. Ennek az embernek a magyar munkapiacon még éveket kell kötelezően ledolgoznia az életerős fiatalokra szabott munkakörülmények között akkor is ha beteg, akkor is, ha már alig bírja... Nincs más választása, a rezsim nem ismer kegyelmet annak, aki nem tartozik a nertársak közé. Gratulálok mindenkinek, aki részt vett egy későratkós ember élete megmentésében. Úgy látszik, hogy az egyedülállók és a hatvan felettiek hatalom általi semmibe vevése még nem érte el a normál emberek szintjét. Remélem, hogy nem is fogja soha.
Jövőre adókötelesek lesznek a kedvenc béren kívüli juttatásaink, de meccsre kedvezményesen mehetünk
@human: 07:51 + az öngondoskodás (önkéntes nyugdíjbiztosítás, egészségkártya, stb.) is adózandó cselekmény. Büntetést érdemel, aki nem óhajt szotyizva szurkolni az ingyen focimeccsen úgy, ahogy őfenségétől látta.
Munkavállalókat szívató törvénymódosítást talált ki a Fidesz – reagált a szakszervezeti szövetség
@F_Viktor: Csak halkan jegyzem meg, hogy a nők 40 diszkriminatív és nagyon sokba kerül a költségvetésnek. Helyette tisztességesebb lenne egy hatvan feletti rugalmas nyugdíjkorhatár bevezetése a férfiaknak és nőknek egyaránt. A legtöbb országban vagy alacsonyabb a nyugdíjkorhatár vagy magasabb de rugalmas. Nem véletlen, hogy pl. a németeknél a munkavállalók fele már 62 évesen elmegy nyugdíjba anélkül, hogy az öregkori nyomorúsággal kellene szembenéznie.