emerencia

Ezzel biztos nem számol az új magyar lottómilliárdos: ilyen hamar csúszhat le - Pénzcentrum
@ágimami: Egy rokonunknak anno igencsak volt mit aprítani a tejbe. Az nem publikus, hogy miből de nagyon sok pénze volt. (Nekem mesélte, hogy egyszer egy szerencsejátékon is nyert egy nagyobb összeget.) A szűk és tágabb családja állandóan viszálykodott a pénz miatt. (Széthullás, elherdálás, stb..) Rendszeresen meglátogatott bennünket és elpanaszolta, hogy mit művelnek egymással és vele a közelebbi hozzátartozói. Egy alkalommal megjegyezte, hogy nálunk azért van itthon békesség mert nincs mit osztogatni. Azt válaszoltam neki, hogy esetünkben nincs kipróbálva, hogy hogyan viselkednénk, ha tele lennénk pénzzel. A bajban lévő vagy önhibájukon kívül szegényebb családtagjain és rokonain nem, vagy csak fillérekkel, megalázóan segített. (Ugyanaz a mentalitás mint amit O1G művel a szegényebb magyar határon belül született és élő milliókkal.) Jellemző volt egyébként, hogy mindig a leggazdagabb, legagresszívabb családtagjának osztotta a legtöbb pénzt. Nekem, mint az ő mércéjükkel szegény keresztlányának ugyan szóban megígért egy nagyobb összeget amit rám fog hagyni de ez természetesen nem volt igaz, halála után egy petákot sem kaptam. Fura de én nem haragszom rá, hiszen túl jól ismertem, olvastam a ki nem adott életrajzi könyveit és tudtam, hogy mi anyagi értelemben kiesünk az érdeklődési köréből. Az viszont érdekes, hogy az élete haszonélvező "szerettei" helyett (gyerekei, unokái, stb.) csak mi a tesómmal szoktunk a kopottas sírján minden évben egy gyertyát gyújtani.
Már tervben sincs, hogy egyéni számlát kapjanak a volt magánnyugdíjpénztári tagok
@justhpeter: Azok a Magyarországon született és felnevelkedett magyarok pedig akik nem tartoznak a fideszhű 2,5 milliós létszámú birkanyájba O1G szemében nem számítanak, sorstalanok. Egyetlen feladatuk, hogy dolgozzanak a végelgyengülésig és fizessék az adókat a vezér hobbijaira. A szavazataik sem számítanak, hiszen van helyettük elég külföldi szavazó, választási manipuláció és csalás.
A tanulást ajánlotta a romáknak kitörési lehetőségként az oktatási államtitkár
@Yoda69: Összeakadok néha olyan ifjú hölgyekkel, asszonyokkal, édesanyákkal, édesapákkal akiknek mostanság nagyon jó dolguk van. Dől a lé mindenhonnan, (az egyébként jómódú felmenőktől is) úgyhogy nem kell garasoskodniuk. O1G családpolitikájának következtében van pénzük mindenre. Némelyek ki is oktatnak rendesen, hogy ez így van rendjén, minden nekik jár, ők a jövő. A társadalom többi részének pedig az a dolga, hogy akár a saját nyomora árán is biztosítsa az ő és családjuk kiváló életfeltételeit. Ugyanakkor tele az ország olyan fiatalokkal is akik más lehetőség híján kemény munkával, tanulással próbálják megkeresni az itthoni életkezdésre valót, hiába! Végső elkeseredésükben aztán sokan közülük valamely külföldi vécépucolói állásban találják magukat majd később mégis hazahúzza a szívük. Attól félek, hogy az igazságtalanul lúzernek nyilvánított fiataljaink a társadalom többi korosztályának nem NER tagjaival együtt fogják megfizetni a csókos (csok-os) kiváltságosok mostani jólétét és a későbbi, törvényszerűen bekövetkező csokos buktákat egyaránt. O1G világában csak vesztesek és nyertesek vannak. A normális, demokratikus, tervezhető életvitel a teljes határon belüli lakosságból úgy kb. 4-5 millió (de lehet, hogy még több!) ember számára pedig csak álom marad...
Hiába a szochó-csökkentés: agyonadóztatja a kormány a fizetéseket
folyt: "2018-ban a bérmegállapodás alapján 2,5 százalékponttal 19,5 százalékra csökkent a munkavállaló által fizetendő szociális hozzájárulási adó, így a teljes adóék 46,2 százalékról 45 százalékra mérséklődött - derül ki az OECD friss kiadványából.
A helyezésünk a szociális hozzájárulási adó tavalyi csökkentése ellenére változatlan maradt, és a régiónkat tekintve is kiemelkedően kedvezőtlen. Főleg annak fényében, hogy a kormány már többször megfogalmazta azt az általános célját, hogy Magyarországnak el kell érnie a visegrádi országok adóelvonási szintjét. A nehézséget csak az jelenti, hogy jelenleg szinte közelebb van a magyar adóelvonás szintje a világ élvonalához, mint a visegrádi országokéhoz.
Igaz, ugyan, hogy Csehországban is több mint 40 százalékot von el az állam, ha az átlagot tekintjük, akkor még nagyon messze vagyunk. Mint korábban írtuk: a cél elérése az egyszámjegyű szja bevezetése nélkül nem fog sikerülni.
Az OECD szerint
Csehországban 43,7,
Szlovákiában 41,7,
Lengyelországban pedig 35,8 százalék az adóék.
Ennek átlaga 40,4 százalék, amihez még 4,6 százalékpontot kellene lefaragni. Igaz, idén júliustól újabb 2 százalékponttal csökken a szociális hozzájárulási adó, így az 17,5 százalékos lesz. A változtatás 44,1 százalékra fogja levinni a jelenlegi 45 százalékos adóéket, a rangsorban elfoglalt helyezésünket azonban jó eséllyel nem fogja változtatni. Bár azt nem tudjuk, hogy a többi országban idén változott-e az adórendszer, de a jelenlegi adóékkel olyan "légüres" térben mozog Magyarország, hogy a körülöttünk lévők esetében vagy jelentős adócsökkentésre vagy szignifikáns adóemelésre lenne szükség, hogy egy hellyel előrébb vagy hátrébb lépjünk.
A friss adatok szerint 2018-ban egyébként a legalacsonyabb adóék Chiléhez kötődött, 7 százalék, előtte Új-Zéland 18,4 és Mexikó áll 19,7 százalékkal. Az európai kontinens legalacsonyabbját pedig Svájc regisztrálja, 22,2 százalékot"
A tanulást ajánlotta a romáknak kitörési lehetőségként az oktatási államtitkár
@Yoda69: Ráadásul, ha nő vagy, akkor majd az O1G szellemében realizálódott illiberális unortodox nemzethy álkeresztény Magyarországon öregen, ha kell betegen fogod ledolgozni az elvégzett iskolát miközben a fiatalabb, tanulatlan társaid már a megérdemelt nyugdíjukat élvezik.
Több mint 3 hetet kell várni egy szakrendelésre a betegeknek
@idppp: Nap mint nap hallok olyan eseteket, mint ami veled és kedves ismerősöddel történik. Nem vagyok képes napirendre felette!!! NEM! NEM! NEM!
Jaksity Kata újra szerelmes
Remélem nem a celebség felé szeretne elmozdulni mert akkor nagyot csalódnék benne.
Több mint 3 hetet kell várni egy szakrendelésre a betegeknek
Körülöttem nagyon sokan még több időt várnak a szakrendelésre való bejutásra mint ami a Medicina 2000 Járóbeteg Szakellátási Szövetség legújabb, a szakrendelési várakozási időről készített felméréséből kiderül.

Mindez csak a szegényebbekre és a protekciótlanokra vonatkozik. Akinek pénze, kapcsolata van az magánorvoshoz megy vagy másokat megelőzve hamar bekerül a tb. szakrendelésre. A többiek várnak akkor is, ha idősb koruk és állapotuk miatt egészségesen is nehezen bírják már a munkát a többször meghosszabbított rájuk vonatkozó kötelező nyugdíjkorhatárig. Betegen, valamilyen tünettel, fájdalommal kínlódva csupa "élvezet" gályázni fiatalon, idősen, középkorúan egyaránt. Nyugdíjasan pedig nap mint nap azzal a tudattal felébredni, hogy diagnózis és időben megkezdett korrekt gyógykezelés hiányában idő előtt eljöhet a vég ugyancsak rettenetes lehet. Ennyit ér egy határon belül született, hazájában évtizedeket adót és járulékokat fizetett magyar és erre a "szebb jövőre" számíthatnak az aktív korú honfitársai is.
Novák Katalin világhírűnek tartja a munkáját, mert felszólalhatott egy konferencián
@kereső: Kb. erre számíthatnak az emberi lények, ha bajba kerülnek O1G birodalmában. Iszonyat, az embernek újra és újra ökölbe szorul a keze!
Tönkretette a Momentum aláírásgyűjtő íveit egy bácsi Pécsen
@Nessy: 10:32-re A nyugdíjasok leképezik a társadalmat. Van köztük mindenféle beállítottságú. Egy időben pl. a DK-t fikázták sokan mert a gyűléseikre a nyugdíjasok mertek elmenni. Ma hallottam valakitől, hogy az aláírásgyűjtő fidesz siserehad is rengeteg nyugdíjasból áll. Jobban előtérben vannak mint az aktívak mert szabadidőt könnyebben tudnak áldozni a politikai tevékenységre. Nagyon sok nyugdíjas vall hozzád hasonlóan előremutató elveket, nincs veletek semmi baj. Akik pedig idősen imádják az orbáni világot, nagyon nagyot fognak csalódni a többi fidesz hitű korosztállyal együtt.
Tényleg egészséges a humusz? Így vélekedik a kérdésről a táplálkozási tanácsadó
@qxy: Ma Hummus Classic-ot reggeliztem, boltit. (Lidl 30%-al leértékelve.) Ízlett. Régen egyszer készítettem hummuszt saját kezűleg. Nem volt igazán sikere mert nem tudtam, hogy a végeredménynek milyennek kellene lenni. Most már tudom, hogy hígabbra és savanyúbbra kell az állagát és az ízét hangolni. Ha egyszer összejönnek a hozzávalók, újra megpróbálom itthon megcsinálni napraforgó olajjal. (Az olívaolaj irreálisan drága a mi éghajlatunkon.)
Még a betanított gyári munkás is többet keres, mint egy rendőr
@Horizont: Addig fognak a Braunban ennyit keresni, míg le nem cserélik őket olcsóbb ukránokra.
Még a betanított gyári munkás is többet keres, mint egy rendőr
Mifelénk a legtöbb gyári betanított munkás nem kap álom fizetést pedig keservesen megdolgoznak érte. Sokan elvállalják az ilyen munkát akár tanultabban is mert nincs más. Van aki valamivel jobban keres, van aki rosszabbul de a gyári munka nem leányálom még akkor sem, ha sokan kívülről annak próbálják beállítani. Tessék kipróbálni. Szerintem nem korrekt rájuk hivatkozni!

A közszféra újra és újra kiszúr egy-egy szabadpiaci munkavállalói réteget akit lenéz, nagyon irigyel de nem osztozik a sorsában. Láttam már arra is példát, hogy nővérkék elvállalták a megvetett, "jól" fizető profitszférás munkát majd mikor megtapasztalták a rögvalóságot, rohantak vissza a szakmájukba. Igen, elismerem, hogy vannak jogos követeléseik a közszférásoknak de nem értem, mi a céljuk azzal, hogy újra és újra a cselédtörvény hatálya alá tartozó munkavállalók fikázásával akarják még jobban letörni a szabadpiaci béreket? (Mert pl. ez a betanított munkás jobban keres duma igenis erről szól.) Annyi eszük igazán lehetne, hogy ezzel nem azt fogják elérni, hogy magasabb legyen a bérük, hanem azt, hogy azoké is csökkenjen, akikre hivatkoznak. Nem szívesen mondom de vegyék már észre, hogy önmaguk ellen dolgoznak a rendőreink, pedagógusaink, egészségügyeseink, hiszen mi termeljük meg azt a profitot aminek az adójából kapják a fizetésüket. Egyszerűen félnek a hatalomtól és a könnyebbnek látszó irányban próbálnak érdeket érvényesíteni? Legalább a rendőreinktől elvárnánk annyi tökösséget, hogy merjenek a valódi kizsákmányolóik elé állni! Ezzel erőt felmutatva sokkal nagyobb társadalmi szolidaritást zsebelhetnének be mint azzal, hogy mint az oviban, másokra mutogatva a tömegeket maguk ellen hangolják.
Olyan bérrobbanás rázza meg Magyarországot, amire kevesen számítottak
Ja, olyan "bérrobbanást" sikerült elérni, hogy már csak a bolgárok keresnek tőlünk rosszabban.
Vádat emeltek a Zsolnay vezetője ellen – 11 millió forintnyi porcelánt vitt haza a gyárból
@Horizont: A melósok általi lopások általában kisebb értékűek és az elkövető könnyen lebukik. A helyi vezetőségen múlik, hogy keményen példát statuálnak vele vagy az illető puszi-puszi közös megegyezéssel távozik miközben gyanúsítottként rendőrségi eljárás folyik ellene. (Az utóbbira is van példa.) Dolgozó csak akkor tud igazán nagyot lopni, ha segít valamelyik vezető. Később osztoznak, lebukás esetén az alacsony rangú viszi el a balhét. Szerintem a Zsolnay vezetője soha életében nem bukott volna le, ha nem lett volna valamiért bögyében a még nagyobb hatalomnak. A mai magyar rögvalóságot ismerve, igaza lehet @Clavigo: -nak, valami miatt meg akartak szabadulni tőle.
Kovács Zoltán elárulta: Egyszerűen nem szeretnek minket Brüsszelben
"Mester! Meddig kell még várni a változásra?
Hááát ha várunk fiam, akkor még jó sokat..."
(Ismeretlen kínai szerző a Sárga Császár könyvéből)

Nemcsak az a gond, hogy Fideszes viselkedésükkel lejáratnak bennünket a világban. Az sem elhanyagolható amit "példamutató" kitartásukkal a magyar emberekkel művelnek. Elérték, hogy rengetegen utánozzák őket. Nemcsak a hívek és a nertársak, hanem azok is az utánzók között vannak, akik nem kedvelik őket, sőt kifejezetten vesztesei az illiberális rendszernek. Mélyen beépült a többségi magyar agyakba, hogy az egyéni boldogulás csak a mások gátlástalan ellehetetlenítése árán lehetséges. A mindennapokban is egyre elfogadottabb az arcátlan hazudozás, a hétköznapi fasisztoid megnyilvánulások eltűrése, a gyűlölködés, rágalmazás, karaktergyilkolás és az óvodás szintű öndicséret. Aki nem hajlandó elfogadni a Fideszes potentátok értékrendjét és ezzel lesüllyedni a primitív színvonalukra, keserves kitaszítottsággal, egzisztenciális ellehetetlenítéssel kell szembenéznie. Szövetségeseink megteszik amit tudnak Európa védelmében de itthon nekünk kell cselekednünk mert különben az idők végezetéig várhatunk a változásra.
Ketyeg a nyugdíjbomba: ezt nem lehet helyrehozni, ők az első áldozatok - Pénzcentrum
@verőce21: Vannak bonyolult vasbetonszerelők is, akik jóval kevesebbel mennek nyugdíjba. Sajnos nem lehet mindenki "egyszerű" vasbetonszerelő. Ami engem illet, biztosan nagyon jó járok, ha megérem, hogy egyszer diktatúramentes, liberális EU-polgárként éljek. A jelenlegi hatalomnak sajnos nem célja, hogy sokáig egészségben éljünk nyugdíjasként. A nyugdíjkassza pedig tulajdonképpen csak egy üres fogalom. Valójában, adó formájában a nagykalapba (költségvetés) öntik a befizetéseinket, hogy legyen pénz a vezér hobbijaira, barátaira, családjára. Arra költi, amire akarja, hiszen az adóbevételek nem járulékok. Számára nem fontos a határon belül születtek egészsége, oktatása, szociális helyzete, ha nem tartoznak a nertársai közé. A járulékokat ugyanis kénytelen lenne arra fizetni amire beszedték. (Pl. a nyugdíjjárulékot nyugdíjra) Az adóbevételeket viszont akár le is nyúlhatja, hiszen Magyarországról a nyolcvanas évek eleje óta ömlik a közpénz az offsorba. Mióta pedig O1G van hatalmon, + még focira, urizálásra, stb, elképesztő nagyságrendben. Nos, ennek kellene már véget vetni.
Parragh László: "Minden nyugdíjasnak öröm, hogy a kormány visszaengedi őket dolgozni a munkaerő piacra!"
Magyarországon már nem kívánatos a hosszú élet, az idősebb életkornak megfelelő életvitel, elfogatható egészségi állapot. Az illiberális orbániában "gondoskodik" az állam arról, hogy a határon belül született és élő lakosság jelentős többsége ne tudjon még időben megpihenni és méltó emberi életet élni. (Ez lenne a rugalmas nyugdíjkorhatár mindkét nem részére.) Egy kisebbség azonban elmehet öregkori nyugdíjba életerősen még viszonylag fiatalon de ennek az az ára, hogy irreálisan nagy lyuk keletkezik a költségvetésben. Nekik viszont javallott, hogy ne üljenek otthon a babérjaikon, hanem foglalják el az idősebb, lestrapált de nyugdíjba nem engedett nyomorúságra ítélt emberek munkáját és dolgozzanak amíg csak bírják. (De legalább addig kevesebbe kerülnek a munkáltatójuknak és magasabb az összbevételük mint azoknak akik bármely életkorban "csak" simán dolgoznak vagy idősen, betegen, lestrapáltan, munka nélkül vagy nyomornyugdíjból tengődnek.)

A civilizált megoldás vagyis, hogy 60-62 éves kora után az egyén saját élethelyzetének, munkájának, egészségi állapotának függvényében önállóan dönthessen, hogy az anyagi ellehetetlenülés veszélye nélkül nyugalomba vonul vagy gályázik tovább, unortodoxiában elképzelhetetlen. Majd a hatalom megmondja, hogy mit gondoljon a saját sorsáról és mit tegyen! Így lehet "sikeresen" "javítani" a halálozási statisztikát ugyanis minél több hatvanon felüli ember hal meg a fárasztó munka és a silány egészségügy kombójától, annál több pénz marad stadionokra valamint O1G családjának és baráti körének végtelen nagyságrendű meggazdagodására. Diktatúra ez semmi más. Meddig tűrjük még?
Brutális program, egy okos nővel!
Jól hangzik amit D.Klára és pártja szeretne. Így legalább nem tudna egy-egy állam versenyelőnyhöz jutni a saját, határon belüli honfitársai megélhetésének, életviszonyainak EU-s minimálszint alatti leszorításával. A teljesség igénye nélkül pl. égető szükség lenne továbbá a tagországok munkatörvénykönyveinek összehangolására és egy hatékonyabb, független, minden országra kiterjedő munka és egészségvédelmi ellenőrző rendszerre. Hajrá DK, merjetek egy igazságosabb Európáról álmodni!
A bringás is lehet tahó
A házunk előtti járdán a jó idő beköszöntével újra tobzódnak a névtelen, rendszám vagy bármiféle jelzés nélküli, kerékpárosok és kismotorosok. Hátulról támadnak, rákiabálnak, csengetnek az emberre és nagyon gyorsan hajtanak pedig csak max. 10km. sebességgel haladhatnának. Gyakorta egymás mellett jönnek többen és elvárják, hogy ugorjak el előlük. Nagyon félek, mert pl.este a 12 órai munka után már képtelen vagyok a fiatal, fürge ifjúdinamikust játszani fájós lábbal így hatvanon felül és elugrani fürgén a nagy sebességű kétkerekűek elöl. Az idén felfestettek a járda közepére egy sárga gyalogos felnőttet egy kisgyerekkel, alattuk kerékpárral. (Nem találtam meg a KRESZ-ben, hogy ez a jelzés a járdára festve sárga színben pontosan mit jelent.) Úgy látom, ez sem hatotta meg őket. Sőt, pénteken délelőtt egy robbanómotoros kismotoros dudált rám hátulról, hirtelen nem tudtam merre meneküljek. Hajszál híján elütött. Rákiabáltam, hogy menjen az úttestre, erre közölte, hogy neki tilos az úton menni, csak a járdán közlekedhet és jogosítványa sincs mert nem kötelező.

Ha a politikai gyűlölet valamint kormányzati önreklámozó plakátok helyett inkább közlekedési felvilágosító táblákat helyeznének el szerte az országban, mindenki tudná, hogy a bicajosok a gyalogjárdán csak vendégek, akik csak libasorban, lassan közlekedhetnek különösen figyelve a gyalogosokat. A zebra előtt pedig le kell szállniuk és áttolni a kerékpárt. Felvilágosíthatnák továbbá a robogósokat, hogy az ő közlekedési területük pedig az úttest és semmiképpen nem a járda. Az pedig nem igaz, hogy nincs szükségük jogosítványra. (Munkám révén hallom már évek óta ezt a butaságot az emberektől.) A gyalogosok és a többi gépjárművet vezetők állandó frászban vannak a kétkerekűek tudatlanságából adódó agressziója miatt. Emberéletek vannak veszélyben de ez úgy tűnik senkit sem érdekel. Mintha az lenne a cél, hogy minél többen sérüljenek és hajlanak meg...
Jönnek a 400 ezres átlagfizetések
Na és akkor mi van, ha 400 lesz az átlag? Ettől még semmivel nem fogunk jobban élni.
Szlovákia ötödik elnökválasztásának egy liberális ügyvédnő a győztese
Gratulálok Zuzana Caputovának a megválasztásához. Éljen az EU és a majdani Egyesült Európai Államok!
Több mint 340 ezer forint az átlagkereset
@Eladott Ország: tegnap 6:03 " A kkv-knak kellene hasonlóan gáláns állami támogatást, közbeszerzési és pályázati lehetőséget biztosítani, mint a külföldi beruházóknak." Ez nagyon jó lenne, de csak akkor, ha a tulajdonosok arra költenék azt a pénzt, amire kapták. (Pl. a vállalkozás és bérfejlesztés) Akinek van némi rálátása a kisebbek világára nem fog csodálkozni azon, hogy mindezek helyett könnyen meglehet, hogy újabb paloták, drága kocsik és egyre magasabb színvonalú luxusélet lesz a tulaj családjának a közpénz indukálta profitból. A melósok közül pedig csak azok és addig keresnek majd valamivel jobban akik kapnak valami fekete/szürke pénzt cserébe azért mert a törvényes munkaidőn túl, gyakorta rossz és veszélyes munkakörülmények között kidolgozzák a belüket. Ha pedig lebetegednek, le is út, fel is út... Nem mondom, hogy manapság minden kkv. ezt a gyakorlatot folytatja de személyes tapasztalatom, hogy sok ember panaszkodik évtizedek óta emiatt! Azt kellene először kitalálni, hogy hogyan lehetne ezeket a majdani adóforintokat távol tartani a mocskos kezektől és a felhasználásukból keletkezett profit egy részét a munkakörülmények javítására, munkabiztonságra, törvényes működésre és tisztességes, európai színvonalú béremelésre fordítani. Attól félek, hogy O1G illiberáciájában mindez megoldhatatlan, hiszen a túlterjedt korrupció valamint a független, szakmailag kiváló köztisztviselők csekély létszáma miatt nem igazán lehet számítani a hatóságokra. Egy maffiaállamban közpénzeket erre költeni jórészt kidobott pénz. :-(
A MAGOSZ szerint a vásárlókkal is tisztességtelen a Penny, mert most olcsón adják a szlovák tejet
@terlasz: március 29., 03:01 A non-food akciós termékeknél volt ez a gyakorlat. (Remélem, jó a múltidő.) Az élelmiszereknél nem tapasztaltam. A nem kajáknál nagyon nehéz előre megsaccolni, hogy mennyi fog fogyni belőle de nem lehetetlen. Pennyék erre játszottak rá, megérdemelték érte a büntit de azért is érdemelnének egy rovót, hogy meggörnyedt, álló üzemmódra kényszerítik a pénztárosaikat. (Legalábbis az általam látogatott üzletükben.) Az viszont dicséretes, hogy megpróbálnak olcsó, jó árukkal helytállni a gazdasági versenyben.
Eltemették Baló Györgyöt
Elment közülünk egy ízig, vérig demokrata. A hiánya pótolhatatlan de a szelleme tovább él:

„Nem tudom, hogy a mai világban, különösen Magyarországon létezik-e független média. A rendszerváltozás egyik legnagyobb hiányossága volt és maradt, hogy nem sikerült megteremteni az igazán független, szuverén közmédiát, amire nagy szükség van. Ütőképes, független közmédia nélkül nincs civil társadalom, ütőképes civil társadalom nélkül nincs független közmédia, és a kettő nélkül nincs igazi demokrácia.”
Az államtitkár szerint Weber vérig sértette a magyar választókat
Téved kedves Varga Judit. Mégpedig abban, hogy az összes magyar választót összemossa a Fidesz választóival. Nagyon sokan vagyunk mi magyarok, akik soha nem tennénk a voksunkat a Fideszre ergo nem miránk célzott Manfred Weber. Ha tisztességes lesz a választás valószínű, hogy Magyarország határain belül élő és az EU-ban dolgozó de itthon felnőtt szavazók közül mi leszünk többen.
Özvegyi nyugdíj: hátat fordít a kormány?
@papa.49: Pontosan. Ismerősömre sokan fújolnak mert tele van panasszal pedig ő nagyon sokakkal ellentétben választhatott és jórészt tudta, hogy mi vár rá hosszabb távon. Elment még 58 évesen öregségi női negyven nyugdíjba. Feladta a kisebb, nem túl jól fizető, nem strapás vezetői állását és most kamu részmunkaidőben (7 órás) beosztottként dolgozik ugyanott. (Gyakorlatilag majdnem ugyanazt csinálja mint eddig.) Azért ment el, hogy duplán kereshessen.

Tudta jól előre, hogy a kiszámolt kevéske nyugdíja nem nő tovább az öregségi nyugdíjasként végzett +munka által és az a dupla is csak 2019-től dupla. (Állítólag.) Ha maradt volna a fenekén, jobb nyugdíjra számíthatott volna 65 évesen de ha nem bírja és 62 éves kora körül nyugdíjba megy, akkor is jobban járt volna. Az idén pl. jobbították a nyugdíj kiszámítás módját. (Valorizáció.) Orbán a női negyvennel behúzta a csőbe a kisebb keresetű szegényebb hölgyeket, akiket a családjuk sem tud majd idősb korukban segíteni. Azért a pár anyagilag jobb évért amit most él át, a lehetőségeihez képest keservesebb öregkorral fog vezekelni. Most őt kell sajnálni mert rosszul választott a saját élethelyzetéhez viszonyítva és fel van háborodva mert a fizetését sem emelték csak fillérekkel mondván, hogy nem megbízható mert bármikor leléphet nyugdíjba. Sokkal tisztességesebb lenne, ha vagy eleve alacsonyabb lenne a korhatár, tekintve, hogy mi mindig is rosszabb körülmények között éltünk és a halálozási statisztikáink is rosszabbak a jóléti és hasonszőrű keleti EU országok polgárainál. Mindenki jobban járna, ha bevezetnének egy mindenkire, (férfiakra is!!!) vonatkozó rugalmas nyugdíjba meneteli rendszert a sokak számára köztudottan kész átverősó női negyven helyett. Nem lehet véletlen, hogy azok az uniós országok, (beleértve az exszocialista országokat is!) amelyek nem O1G unortodox megoldását választották e téren is, sokkal sikeresebbek nálunk.