emerencia

Ugye mindenki tudja, hogy milyen nap van ma?
Majd mindennap van valamilyen nap. Nincsen ebben semmi különös.
A kutatók is megerősítették sejtéseinket: ez okozhatja a poloskainváziót
Klimatikus viszonyok, szállítmányozás, ezt eddig is tudtuk. Blabla... az MTA Agrártudományi Kutatóközpont Növényvédelmi Intézetének igazgatójának illett volna valami konkrétumot mondani pl. a védekezésről. De én már azzal is beértem volna, ha töredelmesen bevallja: fogalmunk nincs mit kellene tenni a poloskainvázió ellen, reményeink szerint majd a problémát egy időre elintézi a hidegfront.
Megduplázza a kormány a kárpátaljai szociális csomag keretét
Ha lenne a belmagyar tömegeknek is szociális háló, kivételezés mentes, a kor színvonalának megfelelő egészségügy, EU-s polgárhoz méltó oktatás és jövedelem, ha nem lopnák ki állami segítséggel az összekuporgatott pénzünket a pénzintézetekből, ha nem dobnák az utcára a hatalom által lerontott forint miatt az embereket rendőri segítséggel ahonnan egyenes az út a börtönbe pusztán azért mert valaki a saját hazája közterületén tartózkodik, ha a két ország szolgáltatásait élvező és a belmagyar MILLIÓK rossz létére akár csalással is szavazó, a magyar adófizetők ingyen nyugdíjára jogosult külhoni honfitársainknak megjönne az esze és nem élnének a mi sorsunkat rossz irányba taszító szavazási lehetőségükkel, és végül de nem utolsó sorban: ha majd nem kell a kül és belhoni nertársak jólétéért még betegen és öregen is az EU egyik legalacsonyabb fizetéséért robotolni még öregen is majd jó eséllyel nyomorúságos nyugdíjból reménytelenül tengődni csökkentett orvosi ellátás mellett...

Ha a teljesség igénye nélkül felsoroltak megvalósulnának a szülőhazánkban, a kutyát nem zavarná, hogy a külmagyarok a magyar államtól segítséget kapnak a magyar identitásuk megőrzéséhez, sőt örülnénk neki!

De addig míg itthonról aki teheti menekül a jóléti demokráciákba, a szülőföldjükön maradt nem nertársak pedig nap mint nap küszködnek az élettel a helyzetük jobbra fordulásának esélye nélkül, ne várják el a külhoniak, hogy tapsikolunk az általunk nagy nehezen megtermelt javak a magyar költségvetésbe egy fillért be nem fizetett emberekhez való vándoroltatásáért...
Megszüntetik a fizetős szolgáltatásokat a kórházakban
Tudom, hogy sokan fognak itt engem utálni de meg kell hogy mondjam: véleményem szerint helyes lenne az intézkedés. (Amennyiben igaz.) A híresen sok adóból és járulékból bőven kitellene egy olyan egészségügy, ahol minden beteg az állapotának megfelelő ellátást kap kivételezés, paraszolvencia és külön fizetés nélkül. Mindez okafogyottá tenné a fizetős lehetőségeket a tb. keretein belül.

Ezért kellene harcolni és nem azért, hogy megmaradjon a külön pénzes kivételezés!

@justhpeter: tegnap 09:20 Attól félek, nálad a pont. Hihetetlennek tűnik ez az elképzelés. Esélyes, hogy a fizetős szolgáltatások megszűnése csak parasztvakítás a szegényebb társadalmi részlegek felé valami más, hatalmas disznóság elfedésére! De az is lehet, hogy a hatalom fél a következő ünneptől és ezzel próbálja lecsitítani a szegényebb embereket.

Az orbáni illiberácia a pénzesebb társadalmi rétegek kiváltságainak erősítésén dolgozik ezerrel mióta hatalmon van. Elképzelhetetlen, hogy a társadalom zömét kitevő +szolgáltatásokért fizetőképtelen embertömegek az orbáni világban egészségügyi vagy bármely szempontból egyenlőséget élvezzenek a jobb módú rétegekkel. :-((((((
Nincs megállás: hadat üzen a kormány a homeopátiának
A homeopátiás gyógyszer miatt súlyosbodott állapot gyógyítása sokba kerül a tb.-nek. Ez érthető. Kérdés, hogy a hagyományos orvoslásra való várakozás vagy egyéb hozzá nem jutás miatti állapotromlások vajon mennyibe kerülhetnek? Gyanítom, sokkal többe! Ha pártunk és kormányunk valóban szeretne spórolni a gyógykezeléseken, akkor először is nagyobb jólétet kellene biztosítani a tömegeknek, korszerűbb, lelkiismeretesebb egészségügyet és pl. munkarehabilitációt valamint olyan szűréseket melyek eredménye után meg is gyógyítják a pácienst még mielőbb komolyabbra fordul a betegsége. Az az érzésem, hogy a homeopátia híveinek zaklatása egy szemét elterelés a magyar egészségügy komoly problémáitól. Kb. olyan mint a tízparancsolattal való gyógyítás.
A horvát kormány a tervezettnél korábban vezetné be a 67 éves nyugdíjkorhatárt
Ha hortvát nő lennék, jövő hónapban mehetnék nyugdíjba... Az exszocialista országok polgárainál ez a jellemző mert nem volt mindig biztonságos az életünk. De a horvát emberek hátán nem lehet tiltakozás nélkül fát vágni. Ők legalább tiltakoznak, ha méltánytalanság éri őket vagy a honfitársaikat. A másokkal és a saját jövőnkkel való korlátlan kibabrálás lehetősége csak a magyar hatalomnak adatott meg.

Meddig tűrjük még???
Bajnai megszólalt: Lassan ölő daganat fenyegeti az országot
Bajnai rövid időre vállalta a miniszterelnökséget. Az volt a célja, hogy a 2008-as válság hatását amennyire csak lehet, minden tudását bevetve mérsékelje. Ezt meg is valósította de ez számára nem volt elég. Baloldali, EU-s értékrendet tükröző szavaival ellentétben úgy gondolta, hogy nem számolva a következményekkel, hosszútávra is beírja magát a magyar történelembe.

Kihasználva sok magyar élj a mának mentalitását, meghosszabbította a nyugdíjkorhatárunkat (2009). NEM TÖRŐDÖTT azzal, hogy Európában példátlanul idősb munkavállalókat tesz tönkre ezzel a húzással! Arra játszott, hogy az ország botor módon csak azt látta, hogy akkor még (2009!) vidáman elmehettek akik nem bírták, max. 62 éves korukban.

Senkit nem érdekelt, hogy az utánuk lévőknek már nem marad elég ideje felkészülni arra, hogy még újabb +éveket kell idősebb korukban kötelezően ledolgozniuk. Ez súlyos hiba, sőt kimondom, EMBERTELENSÉG volt Bajnai részéről. Ráadásul Orbán kihasználva Bajnai nyugdíjkorhatár hosszabbítását, végképp becsukott minden korrekt lehetőséget arra, hogy a többi EU-s polgárhoz hasonlóan a MAGYAR női/férfi munkavállalók jelentős többsége is elmehessen nyugdíjba még mielőtt végképp lerobbanna. Minden sikeres intézkedését elismerem de sajnos meg kell állapítanom, hogy Bajnainak is része volt ama bizonyos tumor létrejöttében.
Elkeseredett roham várható a lakástakarékpénztári megtakarítások iránt
@Desischado: ma: 04:47 Én pedig arra lennék kíváncsi, hogy hány fidesz szavazó szenved az újabb és újabb nertársi fojtogatásoktól?
A tisztes öregkort veszik el
Tudom, nem sokakat érdekel ez a kérdés. Az ifjúság elintézi azzal, hogy nekik már nem is lesz nyugdíjuk, oszt ez van. Ha nyugdíjat szeretnének öregkorukra elhúznak egy jóléti államba. Az idősebbek pedig köszönik szépen, elmehettek még időben nyugdíjba, az utánuk lévők pedig így jártak, na és?

Jogilag igaza van a véleményírónak, de ha reálisan nézzük, akkor legalább annyiban lehetett volna a baloldali értékeket valló hatalom emberségesebb, hogy egy válságos időszakban (2009 Bajnai kormány) az idősebb, 50 éven felüli munkavállalókat megkíméljék attól, hogy a világon legkevesebb időben kelljen felkészülniük idősb munkavállalóként az újabb 2-3 évvel hosszabb nyugdíjkorhatár emelésre. Ettől még az oroszok is szolidárisabbak egymással és az ottani hatalom is emberségesebben, hosszabb időt engedve az érintetteknek oldotta meg a nyugdíjemelést pedig ők nem közös értékeket valló EU tagok.
Több százezren tüntettek a rasszizmus ellen
"Nem hagyjuk, hogy megosszanak minket, különösen nem a jobboldali populisták"

Mit vétettünk, hogy nekünk nem jut egy ilyen külügyminiszter ???
Orbán Felcsúton elárulta, mi az első számú nemzeti ügy
@kereső: Mivel az életerős ifjúság tömegei kénytelenek menekülni a szülőhazájukból a jóléti országok GDP-jét növelni, az idősb korúak, rokkantak, betegek munkájából. Ez az orbáni trendi.
Minden harmadik magyar rendszeresen költ felesleges dolgokra
@papa.49: Igen, észrevettem, ezért írtam amit írtam de rengeteg ember számára még mindig a lakájmédia (Pl: MTI) az etalon, máshoz nem is jut hozzá. Annyit tehetünk, hogy felhívjuk a figyelmet erre az anomáliára. Ha csak egy ember akad, aki figyel ránk, már megérte az időt arra vesztegetni, hogy megértessük másokkal: nem szerencsés álomvilágban élni, mindenki jobban jár, ha a realitások talaján marad bármit is akar a hatalom nekünk bebeszélni.
Minden harmadik magyar rendszeresen költ felesleges dolgokra
@kokopelli: Németországi nénikém ugyanezt mesélte. Amikor itt járt, megmutattam neki néhány turit, ahol a tisztes, dolgozó emberek veszik pénzért a ruháikat mert a jó minőségű új holmikat nem tudják megvenni, az olcsó kínai ruhák pedig nagyon rossz minőségűek. Azokról a ruhákról beszélek, melyeket az angol, német, holland jóléti országok hozzánk hasonló de naiv polgárai bedobnak a konténerekbe a szegényeknek. Hatalmas biznisz a levetett ruhák kereskedelme Magyarországon, sokan gazdagodnak belőle. Amíg dúl a dolgozói szegénység, addig biztos, hogy nem fog rosszul járni az a kereskedő, aki hozzájut ezekhez a darabokhoz. A magyar munkavállaló pedig boldog, ha talál valami minőségibb, megfelelő méretű ruhát a turiban és meg is tudja venni. (A jobb turik ugyanis nem túl olcsók.) Pl. az angol ruhákra szakosodott turik a rendszerváltás óta szívesen teszik ki az angol nemzeti zászlót boltjaikra ezzel elérték, hogy számomra az angol zászlóról már régen nem a kedvenc zenekarom a Beatles ugrik be, hanem a büdös fertőtlenítő illata és a turkálás... Sok magyar számára ruhavásárláskor ez a gyakorta hangoztatott un. "vásárlói élmény".
Minden harmadik magyar rendszeresen költ felesleges dolgokra
@Eriksson: Nálam a másfél éves még újnak számít. Egyébként jut eszembe, hogy a jómódúak egy jelentős részének is van lomja ki tudja mit hoz a holnap alapon. Az a különbség, hogy nekik van hová tenni. Ha Magyarországon is lennének elfogadható áron hosszútávra bérelhető konténerek úgy mint az USA-.ban és pl. Svédországban, jelentősen tehermentesítenék az otthonokat. Nem volna szabad az embereket arra kényszeríteni, hogy akaratuk ellenére kidobják a dolgaikat vagy elkótyavetyéljék.
Minden harmadik magyar rendszeresen költ felesleges dolgokra
@Eriksson: A lomok összegyűjtésének is az az oka legtöbbször, hogy nem tudni, mi lesz holnap, másrészt pedig mondjuk meg őszintén, sok olyan tárgy is megmarad régről ami még mindig minőségibb mint amit most meg tud helyette az ember venni a boltban. Én pl. munkanélküli koromban nem vettem ruhát, cipőt, nem is tellett volna rá. Átvészeltem valahogy azt az időszakot a saját lomjaimból.
Kövér vagy? Beteg vagy! Magyarország az elhízás egyik európai éllovasa - Infografika
@görbetükör: ma 12:57 Teljes mértékben egyetértek. Pl. nagyon sokáig nem tudtuk, hogy az aszpartám nevű édesítőszer nem a fogyókúrában segít, hanem sokaknál egyre nagyobb éhséget okoz. Ki tudja, hogy hány ilyen van még?
Minden harmadik magyar rendszeresen költ felesleges dolgokra
@Eriksson: Megvesz valami filléres silányságot és egy ideig megvan az az illúziója, hogy ő is egyenrangú tagja a (fogyasztói) társadalomnak. Van aki így próbálja elviselni a csóróságot. Mást úgy sem tehet.
Minden harmadik magyar rendszeresen költ felesleges dolgokra
"a vásárlók mindössze 17 százaléka veszi mindenből a legolcsóbbat"
A mi környékünkön biztos, hogy sokkal több. A gazdagság is jelen van Európa egyik legszegényebb régiójában de a szegényebbek száma túl sok. Ők azok, akik néha beruháznak egy-egy valamivel jobb termékre de legtöbbször csak az olcsót veszik. Ahol pedig van eladó, ott szinte könyörögve kérik az olcsóbbat vagy a legolcsóbbat. Az, hogy mi a felesleges csak utólag derül ki, legtöbbször azért mert silányabb a termék minősége az elvártnál.
Kövér vagy? Beteg vagy! Magyarország az elhízás egyik európai éllovasa - Infografika
@Peller Anikó: Igazad lehet. Édesanyám miután élt a háborúban és nagyon nehezen az ötvenes években, állandóan attól félt, hogy éhen halunk. Eléggé agresszíven etetett bennünket, ami a tesómmal mindkettőnkön meg is látszik. Az is érdekes, hogy édesapánk rettenetesen szerette a hasát, ő evett legtöbbet a családban, soha nem sportolt, mégis ő volt az egyetlen, akinek csak az ötvenes éveiben nőtt egy kis pocakja, ami később eltűnt. Lényegében soha életében nem kellett kínlódnia a súlyával. Egészségben élte meg az öregkorát, sokat evett még akkor is. 86 éves kora körül betegedett meg és 89 évesen halt meg.
Kövér vagy? Beteg vagy! Magyarország az elhízás egyik európai éllovasa - Infografika
@magyarbakancs: Negyvenes éveim végén 32 kilót fogytam egy év alatt. Kiálltak a csontjaim, kb. 10 évvel idősödött az arcom majd kórházba kerültem, hónapokig beteg voltam. Az orvos szerint megroggyant az immunrendszerem. Ezt követte még egy másik betegség (gyulladás) amit négyszer egymás után kellett műteni. Kigyógyultam mindkettőből. Az ember örül mikor fogy de a szervezete nem biztos, hogy jól tolerálja. 62 évesen megteszek mindent, hogy lehetőségeimen belül egészségesen táplálkozzak de kifejezett fogyókúrára már nem vagyok hajlandó. Elég volt egész életemben kínlódni vele, míg nagyon sok ember mellettem simán vagy nagyon kis befektetéssel normál súlyú tudott maradni és ezerrel osztotta az észt nekem és sorstársaimnak. Vigyázz magadra mert nem lefogyni nehéz, hanem minden egyéb híreszteléssel ellentétben, utána egészségesnek maradni.
Kövér vagy? Beteg vagy! Magyarország az elhízás egyik európai éllovasa - Infografika
@Peller Anikó: Annak is megvan az oka, ha valaki túl sokat eszik. Éppen olyan gyógyításra szorul(na) mint az a sovány vagy normál testsúlyú ember, akinek pl. a szívét kell meggyógyítani.
Kövér vagy? Beteg vagy! Magyarország az elhízás egyik európai éllovasa - Infografika
Talán ott kellene elkezdeni az elhízás elleni harcot, hogy az orvos összes gyógyító tudománya ne abban merüljön ki, hogy megbélyegzésképpen rögzíti a betegadatok között az elhízás diagnózisát. Aztán ott lehetne folytatni, hogy minden embernek minden körülmények között legyen szabadon, önként elhatározásból LEHETŐSÉGE EGÉSZ ÉLETE FOLYAMÁN egészségesen táplálkozni és a szervezete igényeinek megfelelően mozogni. Ne kényszerüljön arra, hogy a táplálék ára határozza meg mit eszik és arra, hogy fizikailag túl és/vagy egyoldalúan terhelje magát majd még gúnyolódjanak is rajta mert hőzöngőzőék szerint keveset mozog. Azoknak pedig, akiknek mindezek ellenére magas a testsúlyuk lehessen kapni ugyanúgy ruhát mint a soványaknak. (Lásd: USA) Ami pedig a gyógyításuk árát illeti: a sok-sok sovány és normál testsúlyú beteg gyógyítására költött anyagi források ugyanúgy terhelik a költségvetést. Az már a hétköznapi fasizmus kategóriája, hogy a testsúlyukkal kínlódó emberekre fordított egészségügyi költségeket külön listázzák. Vajon kik és hogyan szeretnének a túlsúlyos emberek révén gazdagodni?
Hogyan válasszunk burgonyát? Melyik jó sütni, melyik főzni, és melyikből legyen saláta?
Mostanában az egyik kemény diszkont burgonyapelyhét választom. Két nagyétkű emberre kb. 180 forintból pillanatok alatt kész a finom krumplipüré, míg a boltban kb. 250-300 ft egy kiló krumpli. Amíg ilyen drága, kiiktatjuk az étrendünkből az egyébként nagyon kedvelt burgonya ételeinket.
Kamerán vették észre a nőt a rendőrök, aki a Dunába ugrott – kimentették
Szegény hölgy vajon miért tette magával ezt a szörnyűséget?
Minden elismerésem a rendőröké. Nagyszerű munkát végeztek! Jó tudni, hogy ilyen emberek vigyáznak ránk.
Röntgen után hazaengedték a kisfiút, másnap összeesett és meghalt
@kokopelli: Nálunk inkább az a jellemző, hogy nem fordulunk lépten-nyomon orvoshoz minden kis piszlicsáré dologgal. A munkahelyünkön a jobb sorsúak haragszanak, ha megfázva dolgozunk és terjesztjük a fertőzést. (Ugrik a jelenléti bónusz táppénz esetén amivel együtt sem magas a bérünk arról nem is beszélve, hogy a kollégánkkal tolunk ki mert attól függetlenül, hogy éppen munkanélküliség van az országban vagy munkaerőhiány, mindig kevesen vagyunk.) Sokunknál még az is súlyosbítja a helyzetet, hogy a kisebb bajokat nem veszik komolyan az egészségügyben de ha súlyosbodnak a tünetek és táppénzre kell menni, az alapból is jelentősen csökkenti a bérünket. Így idősebben az sincs kizárva, hogy a betegeskedés miatt alkalmatlannak tarthatnak a munkára és akkor csak 3 havi kegysegély van, utána semmi... Sokan mire nyugdíjba mennek már olyan rossz az addig eltitkolt állapotuk, hogy gyakrabban kell az orvost látogatniuk akár van vizitdíj, akár nincs. Sajnos a magyarországi kisnyugdíjasokkal még az is megesik, hogy el kell dönteniük: orvos, gyógyszer, fűtés vagy élelem. Van akinek még az a bizonyos háromszáz forint is sok rendszeresen és arra sincs garancia, hogy nem fogják-e hipp-hopp alaposan megnövelni az összeget, hogy minél többen kiszoruljanak az ellátásból. A magyar bennszülött élete nem sokat ér, ugyanis minél jobban csökken az élettartam, annál inkább lehet növelni akár még az ötven fölöttieknek is a kötelező nyugdíjkorhatárát ami kőbe van vésve a munkavállaló férfiak és nők jelentős többsége számára.
Röntgen után hazaengedték a kisfiút, másnap összeesett és meghalt
@wagabund: Anno sokan mondták, hogy a korombéli öregasszonyok csak pletykálkodni és másokat akadályozni járnak orvoshoz. Erre lesz a gyógyír a vizitdíj. Lehet, hogy jól jönne a költségvetésnek, ha idő előtt elpatkolnánk és megspórolnák a létező vagy leendő nyugdíjunkat de még ez sem igaz, hiszen a magyar gazdaságnak égető szüksége van az idős emberek fogyasztására is. Akárhogy is nézem, a közvetlen orvosnál való fizetés semmire nem jó.