emerencia

Mit keres a sok "öreg" az utcán? - Megmondom......
Nagyon jól összefoglalta a cikk, hogy miért van sok idős az utcán. A dolgozni járók közül a nyugdíjasok simán otthon maradhatnának, hiszen kapják a nyugdíjat. Vásárlóként pedig jobban vigyázhatnak magukra mint a legtöbb munkahelyen. (Kisebb forgalomnál menni, rövid ideig a boltban tartózkodni, távolabb lépni másoktól, kesztyűt viselni.) Leginkább azokkal a 60-65 évesekkel van kitolva, akiknek NINCS más választásuk, el kell menniük dolgozni mert egyébként elveszítik a TELJES jövedelmüket! Ők azok, akik akkor is kénytelenek munkába menni, ha munka közben idegen emberekkel kell testközelben kommunikálniuk. Először a 60 éven felettieket kérte a kormány, hogy ne menjenek el otthonról, ha nem muszáj mert egy fertőzés esetén, nagyobb eséllyel halhatnak meg mint a fiatalabbak a külföldi tapasztalatok alapján. Most már hetven évnél tartunk...
Egyedül a magyar kormány titkolja a fertőzés területi adatait az EU-ban
Ezen adatokat elhallgatni és személyiségi jogokra hivatkozni szerintem merénylet az emberek egészsége ellen de az is lehet, hogy a hatóságok nem tudják a valóságot mivel hazánkban nagyon kevés tesztet hajtanak végre. Majd ha vége lesz ennek az egésznek lehet elemezni, hogy ki milyen hibát, bűncselekményt stb. követett el az emberiség ellen.
D-vitaminnal a koronavírus ellen?
Ártani nem árt az biztos. Különösen az idősebbeknek javíthatja valamelyest az immunrendszerét különösen, ha nem szoktak napozni. (Remélem, hogy esetemben a 3000 NE napi adag talán segít valamit.) A koronavírus fertőzés ellen szerintem aligha véd meg de sok kicsi sokra megy. Ezen kívül gyakori alapos kézmosás vagy fertőtlenítés, lehetőség szerint a tömegrendezvények és más emberekkel való fizikai kontaktus kerülése, vitaminszedés. Egyelőre ennyi amit tenni tudunk.
A D-vitamint pótolni kell, mert megelőzi az immunbetegségeket
3000 NE D3 vitamint szedek naponta. Nem szoktam napozni és remélem, hogy az idősb életkorom és a súlyfeleslegem függvényében javítok az immunrendszeremen valamit.
Többen rosszul lettek Budapest közepén, karanténba akartak menni, aztán mégis otthon maradtak
A tegnapi nőnapon bevezettem a lábpuszit. A legtöbb férfi jót nevetett rajta, de a nőtársaim csak hisztinek tekintették. Az utóbbi napokban beszélgettem klf. korú és végzettségű fiatallal. A legtöbben nem félnek mert meg vannak győződve, hogy fertőzés esetén megússzák egy kis megfázással. Az idősebbek közül is nagyon sokan jártak olyan iskolába anno, ahol nem tanítottak biológiát. Ők sem félnek pedig hatvan felett az olasz példa alapján jóval többen halnak bele a koronavírus fertőzésbe mint fiatalabban. Tegnap a munkahelyemen egy nagydarab férfi csúnyán rám köhögött, se zsebkendőt sem a könyökét nem használta. Egyesek az ember képébe dumálnak. Hiába próbálok tőlük legalább egy méter távolságot tartani, utánam jönnek. Ha rájuk szólok, az állásommal játszom. (Csak kedvesen szabad kommunikálnunk.) Szabadnapon megtehetem, hogy távolságot tartsak másoktól, ha nagyon muszáj elmenni valahova de a munkahelyemen nem.
Többen rosszul lettek Budapest közepén, karanténba akartak menni, aztán mégis otthon maradtak
@Pálinkás Pál: Arról nem szól az írás, hogy tesztelték-e őket. Nagyon úgy néz ki, hogy nem. Magyarországon sokkal kevesebb teszt készül mint máshol, ergo jobbak a statisztikák.
Magyar cégvezetők: durván felemelik a nyugdíjkorhatárt?
@1magyar: Bajnai nem lett eltakarítva mert eleve csak egy évre vállalta. Azzal a mai napig nincs tisztában, hogy mit művelt az idősb dolgozókkal a nyugdíjkorhatár emeléssel. Felfoghatatlan, hogy egy ilyen tanult, elismert ember ne fogja fel ésszel, hogy egy civilizált országban nem szokás ötvenen felüli életkor emberek nyugdíjkorhatárát megnövelni. Ráadásul az akkori válság kezelés szempontjából ennek nem volt jelentősége, hiszen akkoriban szépen, sorban mentek nyugdíjba 62 évesen az eberek. Az már az őt követő o1g kormány bűne, hogy még mindig nincs bevezetve a rugalmas nyugdíjkorhatár Magyarországon. Bajnai-Orbán remekül összedolgoztak éppen azok ellen, akik közül nagyon sokan (kb. másfél millióan) megszenvedték a rendszerváltást. Az ember viszonylag fiatalon, önként vagy kényszerből nem azért vállal áldozatot, hogy öreg korában szenvedjen miatta!!!
6:10 után
https://www.youtube.com/watch?v=-6N6HXVWjAY...
Magyar cégvezetők: durván felemelik a nyugdíjkorhatárt?
@vacsi: tegnap 18:31 Már most is botorkálnak. Én estefelé a nyolc -tizedik óra környékén már végképp nem bírok ifjan, dinamikusan menni. (De öregasszony módjára futólépésben igen, ha szükséges.) Rólam sokan hiszik a kinézetemről és az életkoromról, hogy már nyugdíjban vagyok csak még rádolgozom +pénzért. Kínos, mikor vadidegen emberek akarnak helyettem valamit megtenni amit nem engedhetek meg nekik vagy megjegyzést tesznek, ha olyasmit csinálok amit szerintük már egy ilyen korú nő nem bír. A tőlem fiatalabb kolléganőm azt választotta, hogy alibi részmunkaidőben, könnyebb munkakörben nyugdíj mellett dolgozik + pénzért mert ő már 17 évesen befejezte a tanulást, ezért a rendszer őt megjutalmazza. A tőlem idősebb kollégám még egy évvel az én nyugdíjkorhatárom előtt elmehetett nyugdíjba, ő is dolgozik öregségi nyugdíjasként. Azt mondja, életében nem volt ilyen jó jövedelme. (Néha ő is botorkál, mikor azt hiszi, hogy nem látja senki de ez az ő választása, nyugodtan pihenhetne otthon mint öregségi nyugdíjas.) Csak én nem választhatok. Most éppen az érettségi utáni iskolát kell ledolgoznom és soha nem tudhatom, hogy az elkövetkező kb. másfél évben a fasisztoid kormány vajon még milyen intézkedést hoz az én és sorstársaim fejére!!! Ha olasz nő lennék már nyugdíjasként maradhatnék otthon a koronavírustól félve. Magyarként, a hatvannegyedik évemben csak retteghetek mert krónikus betegként, napi 12 órás műszakokban sok-sok idegen és külföldi emberrel találkozva, szétkopott vázrendszerrel, rossz egészségügyi ellátás mellett sokkal nagyobb eséllyel veszthetek oda egy fertőzés esetén mint a fiatalabb kollégák. Nekünk nincs VÁLASZTÁSI LEHETŐSÉGÜNK! Ellentétben a tőlünk idősebb és fiatalabb nyugdíjasokkal, ha úgy adódik, JÖVEDELEM NÉLKÜL otthoni karanténba kell vonulnunk és már nincs előttünk annyi idő, hogy bepótoljuk a kiesést.
Hiába kérték, nem tesztelték a koronavírusos iráni gyógyszerészhallgató csoporttársait
@Pegero: Köszi, nemrég voltam üzemorvosnál rutinellenőrzésen. Sóhajtanom kellett jó sokszor majd megállapította, hogy kutya bajom.
Hiába kérték, nem tesztelték a koronavírusos iráni gyógyszerészhallgató csoporttársait
Gyerekkoromban nagyon betegen, elesetten az orvos szerint sokszor nem maradhattam otthon mert nem volt lázam. Előfordult, hogy a tanítónő küldött haza mert látta, hogy nem vagyok jól. Negyvenes éveim végén, egy komoly gyulladásos betegséggel négyszer műtöttek, lázam nem volt. A kórházi nővérkék többször megmérték mert nem akarták elhinni, hogy ebben az állapotban nincs lázam. Nem hiszem, hogy akinek nincs láza, az nem lehet beteg!
Magyar cégvezetők: durván felemelik a nyugdíjkorhatárt?
@emerencia: folytatás: életének megrövidítése érdekében, O1G diktátor akaratának megfelelően. -:(
Magyar cégvezetők: durván felemelik a nyugdíjkorhatárt?
Demokratikus, jóléti jogállamokban nemcsak az egészségügy, a szociális szféra és az oktatás színvonalas az emberi élethossz megnövelésének valamint a kiegyensúlyozott, gazdaságot segítő, munkahelyteremtő időskori fogyasztás elősegítése érdekében. A nyugdíjba menetel időpontja kiszámítható már egy negyvenes ember számára is. Ezzel szemben Magyarországon a baloldali Bajnai kormány ránk hozta a frászt az ötvenes éveink elején (2009-ben) azzal, hogy megemelte a nyugdíjkorhatárunkat. Ebben az életkorban, a gazdasági világválságot követő elbocsájtási hullámban sokan nem tudtunk könnyebb munkára váltani azért, hogy kibírjuk valahogy az újabb megemelt öregségi nyugdíjkorhatárig. Anno még volt némi rugalmasság a rendszerben az akkoriban nyugdíjba vonulók számára de az viszont az érintetteken kívül senkit nem érdekelt, hogy a többi idősb munkavállaló, hogyan fogja kihúzni a hosszabb időt. (Korengedményes nyugdíj ami nem jelentett egy fillérnyi költségvetési kiadást sem.) A jobboldali fide§§z kormány ezt is eltörölte és EU-s országhoz méltatlanul, a nők egy részének kivételével, (női negyven) kőbe véste a női/férfi nyugdíjkorhatárt!!!

A magyar munkavállalók döntő többségének azóta sincs választási lehetősége az egyéni helyzetének megfelelően még valamennyire egészségesen, az anyagi ellehetetlenülés veszélye nélkül nyugdíjba vonulni. Ebben a diktatórikus rendszerben nemcsak a klasszikus nehéz fizikai munkát végző hatvanasok vannak bajban, hanem azok is, akik un. "könnyű" munkát végeznek, valójában pedig leamortizálódik a szervezetük a hivatalosan el sem ismert kegyetlenül megszervezett, olykor balesetveszélyes munkakörülményektől. (Pl. elveszik a székeket, majd beírják egy hivatalos dokumentumba, hogy a munkaidő egy részében a dolgozó leülhet vagy úgy szervezik a munkáját, hogy egyes munkafolyamatokat csak a testi épségének veszélyeztetésével tudjon elvégezni.) Történik mindez a Magyarországon született és aktív éveikben tisztességesen adófizető honfitársak éltének...
Magyar cégvezetők: durván felemelik a nyugdíjkorhatárt?
Az idős úr büszkén kijelenti: 72 éves vagyok és még dógozok! Mit tetszik csinálni? Méhészkedek. És mikor vinni kell a kaptárakat segít valaki? Van nekem két erős, felnőtt fiam, ha munka van, ugrasztom őket. Hát így...
Akkora sírógörcsöt kapott a Barátok közt sztárja, hogy le kellett állítani a forgatást
@Horizont: Egészséget kívánok Neked és sok-sok pihenést mert megérdemled. Nekem még kb. 15 hónapom van az öregségiig. Remélem kibírom valahogy addig és ez a galád kormány sem fog kitalálni semmi galádságot. Legjobb lenne, ha visszatérne az ország a vegyes rendszerre és akkor nem kell attól félnünk, hogy aggkorunkban nem fogunk tudni megélni.
Akkora sírógörcsöt kapott a Barátok közt sztárja, hogy le kellett állítani a forgatást
@Horizont: Reggel volt alkalmam megnézni ezt a részt és éppen az ellenkezője a véleményem. Szerintem akkor járt rossz utakon a sorozat, mikor jórészt tinglitangli, unalmas, un. "szórakoztató" irányba sodródott. Körülöttem rengeteg ember rövidített iskolákban végzett és a szükségesnél kevesebb szépirodalmat olvastak. Dicséretükre legyen mondva, hogy közülük sokan felnőtt fejjel próbálják pótolni mindazt amit anno kihagytak de sajnos legfeljebb a náci mentalitású Wass Albertet olvasnak mert olcsón lehet a műveihez jutni. Egy ilyen sorozat sokat segíthet nekik (is) abban, hogy elgondolkozzanak: az élet nemcsak buliból, felszínes haverkodásból, önmagunk fényezéséből áll. A Barátok közt mostanában színvonalasabbnak tűnik mint azelőtt. Az RTL rengeteg pénzt és munkát öl bele ugyanakkor a lehetetlen időpontokban való sugárzással mindent elkövet azért, hogy csökkenjen a nézők száma. Nem lenne szerencsés, ha a sok-sok gyengécske év után éppen most szüntetnék meg.
Fokozódik a pánik Magyarországon – kiürültek a boltok polcai, viszik a tartós élelmiszereket
@Nessy: A kutya közönséges, sima porálarcot is viszik mint a cukrot, pedig nem hatásos a vírus ellen.
Rosszul mérhették a lázat a debreceni repülőtéren – fotó
@Sámannus: Annyit már tudunk, hogy nem bírja a koronavírus a meleget. Célszerű sűrűn fogyasztani forró teát, levest, akármit csak forró legyen. A forróság jó eséllyel megöli még mielőtt a torokból a tüdőbe kerülne.
Bevezetik a 13. havi nyugdíjt
@Macskaszem: ma 11:59 És az is eltér a lengyelektől, hogy Lengyelországban MINDEN nő elmehet nyugdíjba hatvanéves korában. Nálunk nemcsak a férfiaknak nincs rugalmas nyugdíjba meneteli lehetősége a hatvanas éveik első felében, ha már nagyon nem bírják a strapát, hanem a nők jelentős többségének sem. A magyar munkahelyeken nem ritka, hogy a fiatalabb kolléganő már nyugdíjas és választhat: vagy dolgozik tovább majdnem dupla javadalmazásért nyugdíjasan vagy nyugalomba vonul. Az idősebb, gyakorta tanultabb női/férfi munkatársai pedig utolsó erejükkel próbálják megtartani a strapás, életerős fiatalokra szabott egyetlen munkahelyüket mert NINCS döntési lehetőségük a saját sorsukról! Ők kényszermunkára kényszerülnek idősen, akár még betegen is az egyetlen fizetésükért. Orbán fasisztoid világában az egyik ember nyugodtan belerokkanhat a munkába idősen azért, hogy az o1g által kijelölt nerhaszonélvező kül és belmagyar állampolgári csoportok boldogan élhessenek a kiváltságaikkal.
Szabó Tünde: a magyar sport fénykorát éli
@RonaGyuri: Írod: " a sporteredmények vonatkozásában nincs látszata a rengeteg pénznek, de a csókosok vagyonában annál inkább." Így igaz. Az o1g által kiagyalt sportbiznisz egyetlen célja, hogy a Magyarországon született és itt dolgozó emberektől elrabolt pénzen a ner elvtársak még jobban gazdagodjanak.
Megdöbbentő részletek derültek ki az Aldi és Lidl-dolgozók mindennapjairól
@RonaGyuri: A kemény diszkontoknak az a sikerük, hogy kedvesek, mosolygósak de szűkszavúak a vevőkkel a munkatársak mert nem követelmény a teljes körű vevőorientáció. Összetett a munkakörük de jellemzően egyszerre csak egyetlen feladatra koncentrálnak. A vásárlók megszokták, hogy a személyzettől keveset kérdeznek, hagyják őket dolgozni. A vevők jelentős része viszont igényli a segítséget, ezért olyan áruházat keres fel, ahol hivatalosan az eladók elsődleges feladata a teljes körű kiszolgálás, tanácsadás. A homokszem ott kerül a gépezetbe, hogy ugyanakkor raktározási, áruelhelyezési, egyre több adminisztratív feladatot is el kell látniuk gyorsan, időre, vezetők által szigorúan számon kérve. Miután a kislétszámú eladók nem mindig képesek egyszerre több helyen is dolgozni, a vevők sokszor becsapva érzik magukat mert úgy érzik, hogy nem foglalkoznak velük elég lelkiismeretesen. Nagyon úgy néz ki, hogy ez a jövő. Aki pedig még mindig hisz a személyes eladásban csalódni fog mert csak kedves, hangosan köszönő emberrobotokkal fog találkozni a boltokban...
A Fidesz tüntetést szervez Niedermüller Péter nyilatkozata miatt
@emerencia: jav: olykor agresszívan mondják meg a társadalom többi részének a tutit.
A Fidesz tüntetést szervez Niedermüller Péter nyilatkozata miatt
Az életben gyakran tapasztalom, hogy a fiatalság orbánkompatibilis haszonélvezői betegesen, olykor agresszívan mondják meg a társadalom többi részének megmondani a tutit. Minden híreszteléssel szemben nagyon úgy néz ki, hogy ők és hozátartozóik O1G legstabilabb szavazóbázisa a külhoniakkal együtt. A pixisen kívüli fiatalok valamint a többi korosztály pedig csak tűr és/vagy menekül...
Már elérhető a kardionapló applikáció
Letöltöttem. Meglepett, hogy a kariovaszkuláris életkor kalkulátornál figyelmeztetnek, hogy a kalkulátor kizárólag 40 és 67 év között működik. A többieknek miért nincs?
Önkéntesek mentették meg egy fiatal nő életét a fővárosban
Szuper ötlet az applikáció. Gratulálok a segítőknek, a betegnek pedig egészséget kívánok.