emerencia

Botot hajigált és autóst kergetett egy dühös járókelő Nyíregyházán – videó
Gyakran járok arra autóval utasként. Jobbra van az örökösföldi lakótelep, a zebra másik oldalán pedig kiépített kerítéssel ellátott jó nagy kutyafuttató. Itt már sok kutyás azt hiszi, hogy leveheti a pórázt és a szájkosarat a kutyusok pedig ebből azt a következtetést vonják le, szabad a pálya és futnak át a zebrán. Nagyon félek mert nem ritka, hogy megjelenik ott egy szabadon engedett kutya aki már be van zsongva, hiszen mindjárt megérkeznek a kedvenc helyükre. A kutyatulajdonosok kibírhatnák ezt a pici időt és akkor nem lennének konfliktusok. A hatóságok is jobban figyelhetnének erre, míg nem történik valami komolyabb baj.
A DK-ban picit túltolták Gyurcsány istenítését: azt hiszik róla, hogy még mindig Magyarország miniszterelnöke
@kereső: Orbánék karaktergyilkolásban és gyűlöletkeltésben nagyon profik. Gyurcsányon elkért "sikereiket" kamatoztatják a Soros elleni akciójukban. Csak az a kérdés, hogy vajon leszünk-e elegen jövőre, akik szerint ez a "tudomány" káros mindannyiunk életére?
A DK-ban picit túltolták Gyurcsány istenítését: azt hiszik róla, hogy még mindig Magyarország miniszterelnöke
@Eladott Ország: Gyurcsány ellen egy hatalmas karaktergyilkosságot hajtottak végre amit önmagában mélységesen elítélek történjék bárkivel. Nem vagyok Gyurcsány rajongó és utáló sem és hiszek abban, hogy lehetne a politikát egymás csesztetése nélkül is csinálni. Ez az ember ott van a közéletben és pártjával együtt befolyással vannak a magyarországi életre. (Tény, hogy egyre nagyobb mértékben.) Minden valóságos és rágalmazói által hangoztatott hibája ellenére még mindig egy klasszissal jobb politikus és intelligensebb ember mint ellenlábasa, a jelenleg regnáló miniszterelnök akinek súlyos betegsége már komoly aggodalomra ad okot.
A DK-ban picit túltolták Gyurcsány istenítését: azt hiszik róla, hogy még mindig Magyarország miniszterelnöke
@karma1: Nagyon kedvelem az Örömódát és természetesnek tartom, hogy országunk EU-hoz való kötődését ezzel is kifejezi egy politikai párt. Nekem is hiányzik a parlamentről az EU zászló. Gyurcsányékban éppen az tetszik, hogy emberközeliek, közvetlenek, nem törekednek a társadalom megosztására. Amit pedig a videó részletben láttam Gyurcsány személyét érintően túlságosan pátoszos volt. Csak ennyit érzek túltolásnak. Ízlés dolga, semmi több. A szememben ettől a DK megítélése semmiben nem változott. Abban viszont igazad van, hogy az index cikke ennél jóval szélesebben értelmezi a túltolást. Nem fejtettem ki eléggé, hogy mit értek túltoláson, ezért érthettél félre.
A DK-ban picit túltolták Gyurcsány istenítését: azt hiszik róla, hogy még mindig Magyarország miniszterelnöke
Gusztus kérdése de szerintem is túltolták. Nekem jobban bejött a gitárpengetés. Mindez persze semmit nem von le abból, hogy úgy néz ki jó irányba megy a DK ami Gyurcsánynak és vezetőtársainak, a tagságnak és a konkrét pártszimpátiával nem rendelkező de erőfeszítéseiket elismerő honfitársainknak egyaránt köszönhető.
Az MTI Internacionálénak hitte az Örömódát Gyurcsány salgótarjáni eseményén
@Nessy: Sőt, a hatvanas években a kedvencem volt a zeneiskolában. A hegedűmön nagyon szerettem elnyekeregni.
Az MTI Internacionálénak hitte az Örömódát Gyurcsány salgótarjáni eseményén
@papa.49: Gondolom egy hajnali kishülye volt. Hozzátartozóm így hívja azokat az "újságírókat" akikből hajnalonta dől a butaság a neten. Ők a magyar sajtó reménységei. Reméljük, hogy más pályát választanak maguknak.
Soros, Brüsszel, Orbán, szoci esélyek, és Gyurcsány: laza szombati kampánykörképünk!
@simmering73: Nem vagy egyedül. Tegnap nálunk késő esti ünnepi vacsora volt és ez volt a körítés az egészség és a megfizethetőség jegyében. (Nem én főztem mert dolgoztam hosszú műszakban.)
Elhunyt Cseke László, a legendás rádiós műsorvezető
@wagabund: A gimiben (hetvenes évek második fele) megkérdezte a nekünk előadást tartó rendőrtiszt, hogy szoktuk-e hallgatni a Szabad Európa rádiót? Mély csend majd egyikünk megszólalt: olyan rosszul lehet hallani. A rendőrtiszttel együtt nevettünk az osztálytársnő "lebukásán". Semmi következmény, áttért egy másik témára. Később egy katonai bázison dolgoztam és nyugdíjas édesapámnak otthon az volt a mániája, hogy kirakja a rádiót az ablakba. Látom ám, hogy az egyik főelvtárs kollégám, felnéz. Tudta, hogy mi laktunk ott. Beijedtem de az égegyadta világon semmi baj nem lett belőle. Így (is) működött a késő Kádárkori puha diktatúra.
Szörnyethalt munka közben egy favágó Putnokon
@Eriksson: Mégis nagyon sokszor a munkavállaló viszi el a balhét vagy legalábbis azt veszik jegyzőkönyvbe. A nyáron leléptem a létráról és a térdemben éles fájdalmat éreztem. Kb. két hét munkabaleseti táppénz lett a vége. Nem voltam figyelmetlen, mégis ezt írták a jegyzőkönyvbe. A munkavédelmi szakértőnk szóban elismerte, hogy ez így van de megkonzultálta egy kollégájával és ketten arra jutottak, hogy nincs más rublika, muszáj a figyelmetlenséget beírni. (Remélem nem lesz belőle vezetői retorzió.)
Orbán: Fektessenek a beruházók a magyar munkások tudásába is
@RonaGyuri: Szerintem azért mert orbán jól tudja, hogy reménytelen. Nincs már annyi szabad magyar szakértelem ebben az országban amire alapozva el lehetne indítani a tömeges, jó minőségű szakképzést. Különben is nem azt kell figyelni mit mond, hanem, hogy mit tesz. Az oktatás elsilányítása nemcsak egyedül az ő "érdeme" de sajnos az érdeke valójában. Az elbutított népet ugyanis jól lehet manipulálni, gyűlöletre szítani. Az ő politikájának pedig ez a lényege.
Az EU szociális papírtigrisétől ijedt be a kormány
Ha az EU ebben a kérdésben idejében fellép, talán nehezebben erősödött volna meg pl az orbáni illiberalizmus. Biztató ez a mostani kezdeményezés de még mindig a nesze semmi fogd meg jól kategóriának tűnik... Orbán elsőre megijedt de hamar rájött, hogy semmi következménnyel nem kell számolnia, ha rábólint.
19 robot van a GE budapesti szolgáltató központjában
A magyar GE-nél rengeteg ember állása van veszélyben. (Fényforrás iparág.) https://mno.hu/gazdasag/eladja-magyarorszagi-...

Nem tudom, hogy ehhez mennyiben van köze az említett 19 robotnak. Az viszont biztos, hogy segítségükkel profit termelődik mely után meg kell(ene) fizetni a közterheket:
http://24.hu/belfold/2017/08/13/robotado-beve...
Hungary anger over US'objective' media funding plan
Néha már nem is akarom elhinni a megyeszékhely szülő/lakó városomban történő eseményeket melyekről az interneten és személyes pletykákból értesülök. Attól félek, hogy ennek az összegnek jelentős része magánzsebekben fog landolni mi pedig továbbra sem jutunk hiteles információhoz pedig "csak" az életünkről van szó.
Óráról hívták ki az idős tanárt, hogy kirúgják
Személyesen nagyon sajnálom a tanár urat de egyáltalán nem vagyok meglepve. Ő legalább végigdolgozhatta az életét és jogosulttá vált teljes nyugdíjra.Vele is az történt, ami nagyon sok munkavállalóval lassan már három évtizede. '91-ben pl. a nyírtelki katonai bázisról több mint kétszáz embert rúgtak ki végkielégítés nélkül egy zárt munkapiacon. Értük senki nem szólt egy szót sem... Sőt, azért a másfél millió munkavállalóért sem, akik a rabló privatizáció miatt az utcára kerültek, s manapság kegyetlen öregséggel kell szembe nézniük. A folyamat nem más mint:
„Mikor a nácik elvitték a kommunistákat,
csendben maradtam,
hisz nem voltam kommunista.
Amikor a szakszervezeti tagokat vitték el,
csendben maradtam,
hisz nem voltam szakszervezeti tag.
Amikor a szocialistákat bezárták,
csendben maradtam,
hisz nem voltam szocialista.
Amikorra engem vittek el,
nem maradt senki,
aki tiltakozhatott volna.”
Martin Niemöller

Csak abban reménykedem, hogy legalább az a kapitális szemétség amit az idős tanárral műveltek felnyitja azok szemét is, akik eddig nagyon meg voltak elégedve ezzel az embertelen rendszerrel és haszonélvezőként boldogan nézték, hogy milyen sok ember élete megy tönkre...
Leköpték és szatyorral fejbevágták Papp Réka Kingát
Ma este beküldtem D.Tóth Kriszta remek írását de úgy látom, hogy a Propeller letörölte:
https://wmn.hu/ugy/47728-d-toth-kriszta-eleg...

Sokunknak elege van már...
Who are Europe's'illiberal democrats'?
@RonaGyuri: Szívesen. Sajnos a magyar média nagyrészt kormánykezekben van ezért sokszor elferdíti a mondanivalót. Nagyon sokat segítesz, ha időnként felhívod a figyelmet egy-egy hiteles idegennyelvű írásra.
Who are Europe's'illiberal democrats'?
Gugli barátom segített áthidalni a nyelvi problémákat. Belhoni magyarként kb. ugyanígy látom a helyzetet. Akár még büszke is lehetnék magamra, hogy Európa értékeit elfogadó ízig-vérig magyar polgár vagyok. Aki csak egy kicsit ismeri kb.4-5 millió itthon élő, ide született magyar életét, cseppet sem csodálkozik a feltételes módon.
Theresa May példátlanul éles hangnemben támadta Putyin rendszerét
Sajnos nem törvényszerű Theresa May kijelentése.

Itt az ellenpélda: Magyarország is áttért a nyitott, szabadpiaci politikára majd három évtizede, mégis nő a szegénység, csökken a várható élettartam és fasisztoid vonásokat felmutató kormány került hatalomra. Aki tehet menekül a valódi liberális demokráciákba...
Sokan nagyot csalódtak a nyugdíj-kifizetések miatt
@JAJMÁR: A Kádár korszak utolsó évtizedeiben az emberek legalább megpróbálták a mikrokörnyezetükben minimalizálni a "nagyok" hülyeségeit. Többnyire sikerrel, ezért érezzük minden hibája ellenére élhetőbbnek, a mostaninál emberségesebbnek azt az időszakot. Ma már felnőtt egy olyan generáció, amely -tisztelet a kivételeknek- a saját környezetében utánozza a jelenlegi hatalom módszereit, így önjáróvá vált a szemétség a mindennapokban is. Pl. elég látni belülről egy-egy nagyobb vállalati kultúrát és máris megvan az oka, hogy miért mondanak az emberek fel olykor tízesével pedig amíg "csak" a kollégával toltak ki olyan szép volt minden...
Sokan nagyot csalódtak a nyugdíj-kifizetések miatt
@nyanya001: Gyakran hallok hasonló sorsokról. Soha nem leszek képes hozzászokni. Sokan képzelik, hogyha homokba dugják a fejüket akkor őket vagy szeretteiket nem érheti el ugyanez a sors. Pedig DE!!! A magyarországi betegekkel, elesettekkel való bánásmód minősíthetetlen, pedig az elpazarolt, ellopott közpénzek töredékéből emberibb életük lehetne.
Balog Zoltán minden településre eljuttatná az ingyenes szűrővizsgálatokat
@papa.49: @simmering73: Oda ß@rik a kutya, ahol a csomó van. Ez az illib. fidesz éra lényege.