Magyarországon a Frontex is részt vesz a migránsokkal szembeni represszióban címmel közölt tudósítást a Le Monde című francia balliberális lap csütörtökre dátumozott számában.

A cikk szerint "a Frontex az Orbán Viktor miniszterelnök migrációellenes politikájával szembeni kritikák ellenére a gyakorlatban aktívan kollaborál a magyar rendőri erőkkel, akik megbüntetik azokat, akik a szerb határon emelt kerítésen átmennek".

A tudósító november 5-én jelen volt a szegedi bíróságon négy koszovói perén, akik három nappal korábban léptek át a határzáron. A lap szerint "megdöbbentő" volt, hogy a gyanúsítottakat a Frontex holland rendőrei vezették a bírák elé egy holland rendszámú furgonnal.

A Frontex egyik szóvivője arról biztosította az újságírót, hogy ők csak a szállításért voltak felelősek. A tudósító szerint azonban két magyar rendőrrel a hollandok is a megbilincselt gyanúsítottak felügyeletét látták el, jóllehet a Frontex kizárólag a határok felügyeletéért felelős, a migránsokat azonnal át kell adniuk a magyar hatóságoknak.

A lap szerint a magyar-szerb határ szeptember 15-i lezárása óta 652 menekülőt ítéltek el egy olyan törvény alapján, amelyet élesen bíráltak több európai intézményben. Szegeden az eljárások nem tartanak félóránál tovább, s Juhászné dr. Prágai Erika szóvivő szerint a legtöbb migránst egy vagy két évre kitiltják Magyarországról. A migránsok ráadásul az ítélethirdetés után gyakran őrizetben maradnak, miután Szerbia a többségüket nem fogadja vissza.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Január
Amennyiben egy kerítésen átmennek, bárhol a világon , az nem törvényes dolog lehet. Ott van a kerítéseken a kapu - legális közlekedési hely - , ott kell közlekedni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.