Ne tévesszen meg senkit, hogy vasárnap gyász nap van, mert az állam szolidaritása a párizsi terror áldozataival csak hazug képmutatás és haszonleső színjáték. A világ és benne Európa választás előtt áll és nem november 13. óta, de már sokkal régebben. Lesz-e Egyesült Európa, így nagy betűvel, vagy visszacsúszunk a nemzetállamok káoszába. Jelenleg ez utóbbinak áll a zászló, ami tragédiák sorozatához fog vezetni. Magyarország is választás előtt áll. Sodródunk-e tovább Orbán Viktor új, illiberális politikai rendjét és primitív, önző értékrendszerét lassan elfogadva egy neofasiszta, egocentrikus és a világból kitaszított Magyarország felé, vagy elfogadjuk az európai integráció eszméjét, ami megmentheti a jövőnek kontinensünket és benne hazánkat, amely ennek az Európának elszakíthatatlan része.

Forrás: gepnarancs.hu
Feltöltő: nocenz_Ura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Butautáló
Lehet nyomni az Orbánci hülyeséget fiúk! De Magyarország az EU lé nélkül egy percig sem állja meg a helyét! Kell majd helyette valaki és az legfeljebb Oroszország lehet. Az meg ugye nem határos.A következmény az elszigetelődés és a nyomor lesz! Én jókat röhögök majd innen svédből, hogy mit hoztatok össze magatoknak! Nem foglak sajnálni, azt érdemlitek "mélymagyarok"!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
wagabund
..."vagy elfogadjuk az európai integráció eszméjét, ami megmentheti a jövőnek kontinensünket és benne hazánkat, amely ennek az Európának elszakíthatatlan része."...

ezekkel? na neee..
1magyar
Ha az unio a rend felbomlásához vezet akkor nincs helyünk ott. Az iá is ezt ítéli el, azt mondják a romlottság,pazarlás miatt támadják őket.
Ahol a pedofilokat nem lehet megölni, a gyilkosokat a normál,dolgozó embereknek kell eltartani halálukig, a gyerekgyilkos megússza - az nem rend.
1magyar
Na meg amikor 20-40 éves emberek a munka helyett (tudom, hogy nincs) de a kábítószerekhez menekülnek, az öregek létbizonytalanságban élnek, a rokkantakat akarják dolgoztatni - az bizony káosz.
A szoc-ban százszor nagyobb rend volt.
kopeba
Ekkora baromságot... azt se tudja miről beszél... az a jó világ ahol a buzik házasodnak meg nem védheti meg valaki a tulajdonát ? Nem lehet kivégezni a többszörös gyilkosokat ? Ez a káosz ami most van.
katalin70
Mindenki nezze-hallgassa Drábik Jánost! Sok értelmetlennek tűnő dolog a helyére kerül. Csak nemzetallami formában van esélyünk egyáltalán fennmaradni.
1magyar
Afrikában meg ingyen fogamzásgátlót kellene osztogatni cukormázzal befedve.
Butautáló
Lehet nyomni az Orbánci hülyeséget fiúk! De Magyarország az EU lé nélkül egy percig sem állja meg a helyét! Kell majd helyette valaki és az legfeljebb Oroszország lehet. Az meg ugye nem határos.A következmény az elszigetelődés és a nyomor lesz! Én jókat röhögök majd innen svédből, hogy mit hoztatok össze magatoknak! Nem foglak sajnálni, azt érdemlitek "mélymagyarok"!
JAJMÁR
A hozzászólások többségét olvasva, a "színjátéknak" nagy sikere van.

Magyarország a szolganépek társadalma :(
verum
A baloldal sajnos pont ugyanolyan elfogult, igazságtalan, mint a jobboldal.
Azt írja az állandóan fröcsögő Gépnarancs, hogy Magyarország nem Franciaország oldalán áll.
Most akkor Orbán képviseli az országot, vagy nem?
Most akkor ha gyásznapot Orbán rendeli el, akkor az nem gyásznap?
A jobboldal sem törődik az igazsággal, de a baloldal sem. És sajnos a híveik pont olyan elfogultak mindkét oldalon.
A semlegességem minden eddiginél erősebben megáll. Mert én nem röstellek igazat adni, ha igaznak tartom sem a jobb- sem a baloldalnak. Azonban a szimpatizánsoknak elég az, hogy a másik oldal mit mond és azonnal az ellenkező oldalon állnak. Ez egy olyan ország, ahol a többség csak a saját maga oldalán áll bárkivel, a saját honfitársával szemben is, az igazsággal nem törődve. :-(
Toby
@Butautáló: A hazai beruházások szinte kizárólag uniós pénzből valósulhatnak meg, mert "a reformok működnek !" A GDP is csökkent, szóval 2018-2020 után nagy szopcsi lesz, amikor megszűnik a csókosok uniós pénzből való "jobban teljesítése" !
JAJMÁR
@verum: 10:08 Olvastam egy-két hsz.-odat, és hidd el, nagyon távol vagy a semlegességtől. Ami nem baj, mert hát lehet-e, az ember "semleges", egy ekkora tragédia másnapján? Még akkor is, ha nem velünk, nem itt történt, de hát én nem tudok érzelemnélküli lenni sem akkor, ha Párizsban, és akkor sem, ha Damaszkuszban ölnek embereket. Főleg ártatlanul.
(De még 3 terrorcselekmény történt, igaz, azok a Közel-Keleten, hát az nem ekkora hír, de azokban is közel 100 ember meghalt.)

Az igazság most az, hogy az eu közössége, és az európai nép, össze tud-e fogni, vagy a terrorcselekmények elérik-e a céljukat?

Mert mi is a cél? A zavarkeltés, a félelemkeltés, az eu szétszedése talán? Minden bizonnyal. Jó az a védekezés, ha most a másikat hibáztatjuk, ha kerítéseket húzunk fel, és szétesik az eu nemzetállamokra? Majd "félelmek" miatt lezárulnak a határok, elmaradnak a rendezvények, elszigetelten - és nagy nyomorban -, de kevesebb terrorfenyegetettségben élnénk? A "terror" sokféle lehet! A lelki terror is öl.

Vagy talán most nem ezt kellene tenni, hanem tényleg tolerálni a többség véleményét, döntését, és nem "megzavarodni", minden tiszteletem a párizsi népé, akik ebben példát mutatnak:
propeller.hu/kereses?q=John+Lennon
nusika
JAJMÁR"Mert mi is a cél? A zavarkeltés, a félelemkeltés, az eu szétszedése talán? Minden bizonnyal." falramentaparlament.atlatszo.hu/2015/11/14/azert-gyilkoltak-hogy-elinduljon-a-gyulolethullam/
verum
@JAJMÁR: - csak egyetlen kérdésem van. Ha szerinted távol állok a semlegességtől, érdekelne, hogy szerinted melyik politikai szimpatizánsok közé sorolnál?
JAJMÁR
@nusika: Nagyon jó írás. Vágó Gábor okos, reális gondolkodó!
JAJMÁR
@verum: A bevándorlásügyben egyértelműen a - nem jobboldalit írok, mert olyan nincs - orbanistákhoz közelítesz, néha már egészen szélre.
Örülök, ha segíthettem meghatározni magadat :)
verum
@JAJMÁR: - egy témában igazat adok Orbánnak és te már orbanistának tartasz?
Persze, jogodban áll. Azonban ha olvastál tőlem egy-két hozzászólást, talán nem olvastad azt, amit többször is leírtam: szerintem a jobb- és baloldal ugyanannak az ördögi éremnek két oldala.
És szerintem nincs olyan, hogy valakinek semmiben ne legyen igaza, mint ahogy az sincs, hogy valakinek mindenben igaza van.
És ha te ezt oldalak alapján ítéled meg, akkor nagyon más hullámhosszon vagyunk.
Nem, nem örülök, mert a meghatározásod rám nézve nem érvényes. Persze, ettől neked még jogodban áll azt értelmezni, amit akarsz.
JAJMÁR
@verum: Olvasd újra, mit írtam. "A menekültügyben..." egyébként már rég nincsenek az országban a politikában meghatározható oldalak, és azokhoz köthető értékek.
Ezért írtam úgy, ahogy.
Eltévedtél, Verum... szerintem,, de olvasd el amit Nusika belinkelt. Valahol ott és az lehet az igazság.
verum
@JAJMÁR: - abban egyetértünk, hogy a politikában nincsenek meghatározó oldalak és ahhoz köthető értékek, mert a fogalmak már rég nem azt takarják, amit jelentenek.
Azonban az a baj, hogy a szimpatizánsok bizony az oldalak szerint vannak és fenntartás nélkül elfogadják ezeket a képlékeny fogalmakat és értékeket, amiket a kedvenc pártjuk képvisel.
És én ettől vagyok távol, ettől vagyok semleges.
A linkkel meg nem értek egyet. Mert reális alapja van a félelemnek, bizony senki nem lehet biztonságban. És hogy ezt ki generálja, arról lehet vitázni.
Csizmás Kond
Basszák meg a katyvasztervüket. Európát nem akkor lesz egységes ha pepita lesz mindenki sőt az öntudat és az egymás becsülése akkor igazi ha tudjuk kit kell tisztelni valakibe és nem terroristát vagy merénylőt vélünk látni benne.
verum
@Csizmás Kond: - te azt sem tudod, Magyarország mitől lenne egységes, honnan tudnád, hogy Európa mitől?
1magyar
@JAJMÁR: A Korán 3.151 megparancsolja, hogy a muszlimoknak terrorral kell eltölteniük azok szívét, akik hitetlenek, mert az istenség, azaz Allah imádatához mást társítottak (pl. Jézus Krisztust), amire pedig Allah nem adott felhatalmazást.
Forrás: kuruc.info/r/34/151113/
JAJMÁR
@verum: Nézd, Te kérdezted 10:57-kor, én pedig őszintén válaszoltam.
Lehet, hogy semleges szeretnél lenni, de egy kívülálló -én- nem így látom.
Újra leírom: a menekültügyben. Most erről van szó.
Az, aki félelmet és gyűlöletet generál, az elősegíti a nagyobb tragédia bekövetkezését, akár tudatos, akár nem.
glorianna
@1magyar: 3. szúra 151: "A hitetlenek szívébe rettegést bocsátunk azért, mert Allah mellé [más isteneket] társítottak, amire nézve nem nyilatkoztatott ki semmiféle bizonyítékot. Lakhelyük [majdan] a [Pokol] tüze lesz, Milyen nyomorúságos [is] az istentelenek lakhelye!" (Korán, Helikon Kiadó, 1987, 49. oldal)
Naja, és mit tesz Allah. ha nem vagyunk hajlandók rettegni?
verum
@JAJMÁR: - ha szigorúan vesszük,akkor a cikk témája szerint arról van szó, hogy ki is képviseli Magyarországot és hogy kinek van "joga" gyászolni és kinek nincs.
A félelmet meg nem én generálom hanem a terroristák.
Azt meg, hogy a migránsokat nem tudja mind befogadni Európa, nem a gyűlölet mondatja velem, hanem a realitás.
Ilyen alapon te gyűlölöd a magyarokat, mert nem lehet minden rászorulton segíteni, vagy elfogadod, mint szükséges rosszat?
Mert én az utóbbit teszem menekült ügyben.
Ettől függetlenül én tiszteletben tartom a véleményed, csak éppen alapvetően nem értek egyet.
Csizmás Kond
@verum: ...nem szeretnék modortalan lenni de addig ne beszélj az én meggyőződésemről amíg te a magadét sem tudod kifejezni.
verum
@Csizmás Kond: - lehet, hogy nem szeretnél modortalan lenni, de az vagy.
És nem a meggyőződésedről beszélek, hanem a megnyilvánulásodról, ami arra enged következtetni, hogy fogalmad sincs az egység mibenlétéről.
glorianna
@1magyar: Aligha személyesen Allah robbantott és lőtt. Megvezethető, bepalizható ember pedig mindenütt akad bőven, akik valamilyen "jutalomért" elvállalják a piszkos teendőket. A szálak igazi mozgatóit úgysem ismerjük, és valószínűleg sosem fogjuk megtudni, kik azok, és miért teszik az "ilyeneket".
Csizmás Kond
@verum: Igyekszek mindig úgy kifejezni magamat hogy értsd meg a mondanivalómat...
Fogalmad sincs ki vagyok de azt vélni képzeled hogy mit tudok...próbáld meg levetkőzni a rád ruházott butaságot.
JAJMÁR
@1magyar: Nem olvasok kurucinfót, és te is jobban éreznéd magad, ha nem olvasnád :) A Korán nem neked, nekem, hanem a követőinek szól, nekik nem lehet más istent imádni. Oké?
Egyébként az iszlám Jézust prófétának ismeri el. Az iszlám vallással alapvetően semmi gond nincs. Minden vallást ki lehet fordítani, ha valakinek éppen az az érdeke.
Csizmás Kond
@JAJMÁR: ...dehát nem is imádnak más istent csak másként nevezik...
Csizmás Kond
@verum: ja és még az egység mibenlét...a lecsó mióta egység ?
verum
@Csizmás Kond: - ugye hogy nem érted? A lecsó többféle étel elegye. Az egysége abban rejlik, hogy egyetlen tányérban mind együtt a különbözőségük ellenére egyetlen konkrét ételfajtát jelentenek.
verum
@Csizmás Kond: - jellegzetes ízzel, amit az összes összetevő ad meg mástól megkülönböztetett egységként.
Csizmás Kond
@verum: vagyis a lecsó nem egység hanem egyveleg...minek kell okoskodni ha nem tudod meg magyarázni ?
verum
@Csizmás Kond: - a lecsó egy konkrét étel, minden más ételtől megkülönböztethető. De nem is várom el tőled hogy megértsd. Ennyi.
JAJMÁR
@verum: 12:23 Szándékosan értesz félre? Hiszen kampány volt és van nálunk nem emlékszel? Mi nem fogadunk be más kultúrájú menekültet, mert elveszik a munkánkat, a Merkel meg idecsalja őket stb.
Nem írtam én olyat, hogy te gyűlölködő vagy, ha mégis, nem szándékosan. A menekültellenességről írtam ezt, általánosságban.
Már eléggé utálja a magyar a menekülteket, kkb. egyenlőek a terroristákkal. De tényleg ugyanazok? Persze, hogy nem. Egyébként a terrorista eszköz, - ezt már lehet, hogy írtam - ahogy az öngyilkos merénylő is. Igen, ők keltik a félelmet, éppen ez a céljuk, a megfélemlítés. Nagyon nehéz és tragédiákkal teli időszak jön sajnos.Közben fogalmunk sincs, hogy kik állnak az egész mögött, jó lenne, ha "csak" a terroristák, de nem tudjuk! Egy biztos, csak összefogással, egymás támogatásával lehet "győzni".
Azt képzelni, hogy ennek a helyzetnek a menekültek az okai, veszélyes, hiszen akit támadnak, az előbb -utóbb visszatámad.

Ugyanis a félelem gyűlöletet szül. Aki pedig gyűlöl, az nem lát objektíven, hiába mondja.
De nyilván nem fogunk közös nevezőre jutni ebben a kérdésben, ezért abba is hagyom.
Gyászolni pedig mindenkinek joga van.
verum
@Csizmás Kond: - talán még annyit, nem is neked magyarázva. A lecsó az összetevők különbözőségét nem egymás ellen "fordítja", hanem megkülönbözteti magát "kifelé" a többi ételtől.
Ettől lesz egységes a különbözőség.
De te ezt úgysem értheted, ne is erőlködj. :-)
Csizmás Kond
@verum: ..te...persze hogy konkrét de attól még sokféle, sokízű, sok összetevőjű..tehát nem egységes hanem ízek egyvelege...
ilyen az általad vizionált sokszínű ország is.pl ámerika...ahol a büdös életben nem lesz egység csak egyenlőtlenség, mert míg az egy nemzetet valahogy kordában lehet tartani addig a pepita társaságot soha ezt már bebizonyította a történelem.
verum
@JAJMÁR: - attól, hogy szélsőséges elemeket veszel be a tőled eltérő véleménybe, a tőled eltérő vélemény még nem lesz teljes egészében egységes.
Attól, hogy olyan valaki zengi a hazaszeretetet, aki meggyalázza azt, attól még a hazaszeretet fontos és pozitív dolog.
Tény, hogy sok millió idegen ember, aki egyszerre száll meg egy országot, kontinenst, élni akar. Most vagy eltartani kell őket, amíg megszűrik, vagy munkalehetőséget biztosítani. Az meg bizony elveszi sok hazai lehetőségét, sőt olyanokét is, akik az Eu-n belül vándorolnak munka ügyben.
Az iszlám vallás nem befogadó. Tény, hogy a legtöbb fanatikus mozgatható ember, akiből terrorista lehet, iszlám országokban van jelenleg.
A tolerancia sem határtalan. Én pl. nem tolerálom a környezetemben, hogy nőknek ne legyenek jogaik és gyereket férjhez adjanak hatvan éves pasashoz. Vannak kultúrák, akik tényleg nem férnek meg egymás mellett, mert mások a törvényeik.
A kevés alkalmazkodik a többhez, de a több már nem fog.Nem is véletlen, hogy a migránsok olyan erőszakos módon, ellentmondást nem tűrve, törvényt taposva áramlanak. Van egy határ, amit nem szerencsés átlépni.
Tarthatod ezt te gyűlöletnek - én reális veszélynek.
Nem értelek félre, pláne nem szándékosan. Egyébként ha azt írtad, orbanista vagyok, akkor te vagy, aki nem tudja pontosan, mit is akar kifejezni.
JAJMÁR
@verum: Már nem akartam írni, de már megbocsáss, miket írsz? Belegondolsz egyáltalán? Ki "gyalázza" itt meg a hazaszeretetet?

"A kevés alkalmazkodik a többséghez, de a több már nem fog" ???
Ezt se értem. Miről írsz? Miért kellene egy kisebbségnek alávetnie magát, vagy fordítva? Ha te egy kisebb csoporthoz tartozol, akkor kevesebb vagy talán, mint az, aki egy nagyobbhoz? Miért lenne egy nagyobb csoportnak több joga?

(Mondjuk már alakul, vannak gyevi bírók mifelénk) De komolyan, ez a törvényeken múlik. Ha az a törvény, hogy minden ember azonos jogokkal bír, akkor aki nem tartja be, azt - ha jól működik az állam - megbünteti.
Minden más indokolatlan belemagyarázás. A kultúrát pedig úgy lehet megőrizni, ha gyakorolja az ember, a károsat, sallangokat pedig nyesegeti, de az újat, a jót befogadja.
verum
@JAJMÁR: - ki gyalázza meg? A nagyvezírre utaltam. A hazaszeretet fogalmát sajnos ő járatta le.
Az, hogy a kisebbség alkalmazkodik, azt jelenti, hogy bár a saját értékrendje szerint él, de nem törekszik másokra erőltetni. Sajnos az iszlám vallású megteszi.
De nem írok többet a témában, mert vagy tényleg nem érted, vagy csak önmagadra figyelsz és ami eltér a te véleményedtől, attól megbotránkozol.
Kár, hogy ennyire nem értjük egymást. Nem az a baj, hogy más véleményen vagyunk, hanem hogy nem érted amit írok.
verum
@Csizmás Kond: - a lecsó íze egyértelmű és egységes. Ettől lecsó.
Főtt étel lényege, hogy több összetevőből van. A közösség nem attól egységes, hogy egyformák, hanem hogy egyvalamit képviselnek a maguk módján.
De ezek szerint te diktatúrában gondolkozol és félsz az egyéniségtől. Kár, mert a lecsó egyéni íze pont az egyéni összetevők eredménye. Az egysíkú, fűszerezetlen étel számomra negatívum.
Csizmás Kond
@verum: ..én azon gondolkodék, hogy mi lehet túlsúlyban abban a nagy lecsótartály fejecskédben ami elnyomja a többi tudat ízét...
Butautáló
@verum: Így megy ez, kedves Verum! Ha elfogynak az érvek, előjön a modortalan, ami pedig nem akar lenni... :))
JAJMÁR
@verum: Lehet, hogy félreértettelek, de nem voltál egyértelmű. Az előző beírásaidból nem ez következett amire utalni akartál.

Nem tudom, hogy honnan, miből vagy kitől tájékozódsz az iszlámmal kapcsolatban, nekem van ilyen ismerősöm. Iszlám követő.
Én nem utasítom el a más vallású embert, és az ateista embert se, egyik se fertőző, de nem eszerint ítélem meg őket. Az iszlám követő ismerősöm is nagyon érdekes, tiszteletre méltó ember.
Elolvastam egy csomó mindent, 2010 előtti véleményeket, egyéb műveket.
Egy rövidet belinkelek, nagyon érdekes. A szexről szól főleg, de elég jó keresztmetszetet láttat a mindennapi életről, az iszlám sokféleségéről és a valóságról:

Szex és iszlám
terebess.hu/keletkultinfo/dobrovits.html
verum
@JAJMÁR: Már megint kezd elegem lenni, mert vastagon érzem az ellenszenvet.
Persze, szerinted csak én lehettem nem egyértelmű, te mindig mindent azonnal jól megértesz, fel sem merül, hogy te értesz valamit félre. :-(
Az iszlám vallást honnan ismerem? Ahonnan a keresztényt.
Nem írok többet, mert a hitemről aztán itt végkép nem akarok beszélgetni.
Az alapkérdésre meg nem jött válaszod, hogy kinek van "joga" gyászolni és hogy ki is képviseli Magyarországot.
Én erre az első hozzászólásomban írtam, a többi már csak hab a tortán.
JAJMÁR
@verum: De hisz úgy kezdtem... a "félreértésemmel", Már írtam, hogy mindenkinek joga van gyászolni. (ma, 13:08) Ez természetes. (és félreértés is előfordul.)
Az országot persze, hogy a választott legfőbb vezetők képviselik. (több is van :) ), de ettől én még megítélhetem őket.
Ezek egyértelműen megválaszolható kérdések, nem vitatémák.
Mindenféle ellenszenv nélkül írtam neked, de te is nekem, nem? Miért haragudnánk mi egymásra?

Persze, te egy okos nő vagy, de mások se h@lyék. Ez van.
verum
@JAJMÁR: - azt írtad: "Lehet, hogy félreértettelek, de nem voltál egyértelmű." Tehát, ha félreértettél csak az én hibám lehetett, mert nem voltam egyértelmű. Nyilvánvaló, hiszen szerinted hülyének nézlek.
Miért is haragudnánk egymásra? Talán az őszintétlenség miatt...
JAJMÁR
@verum: 18:53 Bassszuskulcs, hát nem! Nem gondolom, hogy hülyének nézel, senkiről sem gondolom, hogy annak néz, mert ez engem nem is érdekel, de téged igen. Nálad ez fontos, te saját magadat szereted mások fölé tenni, és ha ez látványosan nem jön össze, megsértődsz!
A félreértésnek általában a kétértelműség az oka! Nos, lehet, hogy följebb én sem voltam egyértelmű, de remélem, hogy most igen.
Jó "haragudást", ha neked az kell.
Ne mondd, hogy nem vagyok őszinte!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.