A kapcsolaton belüli erőszak visszaszorítását célzó Isztambuli Egyezmény ratifikálásának kezdeményezését várja a kormányzattól az LMP, de azt is, hogy az érintett minisztérium a médiát is vonja be a küzdelembe.

Szél Bernadett társelnök keddi budapesti sajtótájékoztatóján a nőkkel szembeni erőszak elleni tizenhat napos akciónap apropóján kijelentette: az elmúlt öt évben sem az áldozatok védelmében, sem a megelőzés vagy az elkövetők felelősségre vonása terén nem történt előrelépés, bár a társadalom megmozdult, a kormány nem.

Továbbra is minden ötödik nő érintett a kérdésben, és hetente hal meg valaki kapcsolaton belüli bántalmazás miatt, az érintettek 90 százaléka pedig továbbra sem talál menedékhelyet – jelentette ki a politikus, aki mögött a sajtótájékoztató alatt beragasztott szájú aktivistanők álltak, akik kabátjukra lila szalagot tűztek.

Az országgyűlési képviselő a médiától is kiegyensúlyozott tájékoztatást vár. Ezt elősegítendő, azt kéri az Emberi Erőforrások Minisztériumától, hogy állítsa vissza a Lila Szalag-díjat, de szükségesnek érezte a közszolgálati kódex kiegészítését is, és azt, hogy a kereskedelmi médiumok is alkossanak médiaetikai irányelveket a nők és az őket ért erőszak bemutatásával kapcsolatban.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Freewolf
Hát, ha olyan bután erőszakosak, mint Szél Bernike, kezdem megérteni az erőszakos férfiakat. Még csak- csak, ha legalább szép lenne, de ilyen kinézettel és ennyi ésszel, ha otthon erőszakoskodik, hamar a kamrában találhatja magát!
justhpeter
@Freewolf: A fideSS Selmeczi Gabikán kívül nem ismer jó nőt. Pelcznét is azért küldte Brüsszelbe, mert közelről irritál. Hoffmann Rózsika meg a Tömjén-Harag páros fennhatósága alá tartozik.
Freewolf
@justhpeter: Az nem menti Bernikét, hogy más is hülye!
justhpeter
@Freewolf: lehet, hogy nem menti, de ha neki is vannak hülye női miért nem azokkal foglalkozik

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.