Szilveszter napján az ittas vezetés, a kihűlés és a petárdák veszélyeire figyelmeztetett az Országos Mentőszolgálat (OMSZ), amely megerősített szolgálatot tart ezen az éjszakán.

Győrfi Pál, a szervezet szóvivője csütörtökön, Budapesten tartott sajtótájékoztatón arra kérte az embereket, hogy ne üljenek a volán mögé, ha alkoholt fogyasztottak, és ettől másokat is tartsanak vissza, mert sok baleset hátterében még mindig az ittas vezetés áll.

Négy darab plusz mentőautó várja a szilveszteri bulikázókat

Tiszai Zoltán, az OMSZ központi irányító csoportjának vezetője arra hívta fel a figyelmet, hogy kemény, hideg éjszakára kell számítani, emiatt nő a kihűlés veszélye, például akkor, ha valaki alkohol hatására elalszik az utcán.

Hozzátette: a petárdák sérüléseket okozhatnak, tavaly huszonegy ilyen baleset fordult elő. Ezért arra kérte az embereket, hogy fogják vissza a féktelen szórakozást.

Tiszai Zoltán azt is elmondta, hogy a szilvesztert megerősített szolgálattal várják a mentők: mind az irányítók, mind a kivonuló egységek létszámát növelik. Ez a nap ugyanis más, mint a többi: éjfélkor nem elül az élet, hanem éppen akkor kezdődik, emiatt a mentőkre tizenöt-húsz százalékkal több feladat hárul, sőt az éjfél utáni "kritikus időszakban" megduplázódnak a tennivalók – tette hozzá.

A fővárosban naponta átlagosan nyolcszáz-ezer alkalommal riasztják az OMSZ-t, szilveszterkor azonban ez a szám nő. Mivel a szórakozni vágyók Budapest belvárosában összpontosulnak, ott plusz négy mentőautót állítanak forgalomba, de az összes megyeszékhelyre igaz, hogy többletkészültséget léptetnek érvénybe.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.