Jogtalanul, okirathamisítás révén használták fel Czeizel Endre spermáját, így fogant mesterséges megtermékenyítéssel a genetikus legkisebb gyermeke – a Blikk információi szerint emiatt tettek családtagok feljelentést ismeretlen tettes ellen.

Czeizel Endre fiatal szerelméről több alkalommal, így életrajzi könyvében is nyíltan beszélt, ahogy arról is, hogy a fiatal nő miatt nem akart elválni felségétől.

A könyvben Czeizel elmondja, hogy fiatal barátnője gyermeket akart tőle, de ettől ő életében húzódzkodott:

Már csak a korom miatt is felelőtlenségnek éreztem egy újabb gyermek vállalását. (...) Romantikus szakmai énem kitalált egy kompromisszumos megoldást. Lefagyasztattam a spermámat, és megbeszéltem, hogy ezt a halálom után felhasználhatja, ha még akkor is úgy gondolja majd. (...) Biztos voltam fogamzóképtelenségemben. Mégis, (...) egyszer csak arról tájékoztatott, hogy várandós. A hír hallatán, hogy újra apa leszek, kiborultam (...). Később azt gondoltam, hogy az ilyen körülmények között fogant magzat úgysem marad meg. Megmaradt. 2014 augusztusában megszületett (...).

Azonban a spermadonor beleegyezési nyilatkozatára valamilyen okból kifolyólag nem Czeizel Endre neve került, hanem valaki másé.

A hagyatéki tárgyaláson derült ez ki, amikor a két kisgyerek anyja bejelentette igényét a hagyaték egy részére: a bekért iratok a kisebbik gyerek esetében nem klappoltak, ezért tett a család egyik tagja okirathamisítás miatt feljelentést.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
levarosbukta
Tudta az igazságot Czeizel? Tudta! Változtatott rajta? Nem! Hát akkor mi a kérdés? Hja hogy a zsírosbödönből kevesebb jusson a szeretőnek? Kit érdekel! Ebben a történetben mindenki egy gerinctelen féreg a tisztelt doktor úrtól elkezdve a feleségen át a szeretőig. Felőlem akár egymás torkát is elvághatják az sem hat meg.
Jozefina
Hát így van ez!!! Milyen érték lesz pár év múlva jelenlegi nemzeti nagyjaink spermája!!?? Egyébként is hozzájárulhatnának a magyar népesség nagy arányú csökkenésének megszüntetéséhez!!!???
Bercifiu
@Jozefina: Igazad van, én csak attól félek, hogy a simi által nevezett személyt szaporítják.
Bercifiu
@Jozefina: Remélem nem a Lajos által megnevezettre gondoltál, mint alany.
Szókrakész
És a spermabank befizette az államnak a tranzakciós illetéket, adókat?
Csizmás Kond
...szerintem az öreggel sem volt minden rendben...
Eriksson
Feltételezem, hogy a Professzor Úr még életében megtette a a végakaratának megfelelő intézkedéseket.
Hogy ez több-e, vagy kevesebb mint amit az érintettek elvárnának, azon lehet vitatkozni, de a lényegen nem változtat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.