Orbán és Putyin arcvesztés nélküli kiutat keres, miután az orosz államkassza kiürült, és Moszkvának nincs pénze a paksi hitelre. Oroszország idén leállíthatja a külföldi államoknak szánt hitelek folyósítását az ország költségvetési nehézségei miatt – jelentette be hétfőn Szergej Sztorcsak orosz pénzügyminiszter-helyettes. „Az orosz költségvetés jelenlegi helyzetében újabb kötelezettségvállalások külföldi hitelfelvevőkkel szemben a későbbi folyósítások megemelt kockázatával járna” – indokolta meg kormánya álláspontját Sztorcsak, aki a nemzetközi kapcsolatokért felelős miniszterhelyettes a pénzügyi tárcánál. Hozzátette: Moszkva jelenleg kizárólag az Iránnak nyújtandó hitelekről folytat tárgyalásokat.

Forrás: gepnarancs.hu
Feltöltő: nocenz_Ura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Az elet meg mindig jobb forgatokonyviro, mint az elore eltervezett lepesek: sok mindenre gondoltam - foleg arra, hogy az EU iranyabol kap egy nagy kokit orban -, de arra nem, hogy putyin hatral meg.
Valoban nagy pofara eses lesz orbannak, de :"ebul szerzett joszag ebul vesz el": amilyen aljas modon kijatszotta orban meg a sajat nepet, kabinetjet is, csakhogy ujabb hatalmas penzosszeghez jusson, amibol van boven mit lecsipni , ugy most ezt erdemli meg.
putyin viszont elengansan kinyilatkoztatja majd, hogy o most rengeteg penzt beleolt az ISIS elleni tamadasokba, katonai akciokba, hogy ezert lep vissza az uzlettol, vagyis elengansan ki tud hatralni a szitubol, sot, ismetelten felhivja bekefenntarto szerepere a vilag figyelmet...

orban viszont majd magyarazkodhat, ha hazajon... En viszont, ha most az akarmelyik ellenzeki part boreben lennek, akkor nagyon forsziroznam, hogy akkor MOST oldjak fel a titkositott Paks II. szerzodeseket, mert joga van tudni a nepnek, hogy hol tartunk, es hogy mi van beleirva a szerzodesbe erre az esetre, ha az oroszok lepnek vissza.
Ja, es arrol is regeljenek orbanek, hogy mennyit ittak (koltottek el) elore a medve borere...(Mennyibe faj ez majd az adofizetoknek?)
F_Viktor
@karma1: A helyzet nem ennyire fehér, vagy fekete.
"Hozzátette: Moszkva jelenleg kizárólag az Iránnak nyújtandó hitelekről folytat tárgyalásokat."

Putyinnak ugyanilyen fontos az Amerika- és EU ellenes Orbán, mint az Irán-Afganisztán-Szíria közös erős iszlám szövetség.

Írod:
"... most rengeteg penzt beleolt az ISIS elleni tamadasokba, katonai akciokba (...) sot, ismetelten felhivja bekefenntarto szerepere a vilag figyelmet..."

Önzetlenséget ne keress Putyin akciójában se, a fent írt iszlám szövetséget támogatja, akiben a globalizációellenes, Európa léigázóját látja. S ebben nagyon jó partnert talált Orbán személyében.

Tehát én nem állítanám, hogy nem lesz Paksra hitel.
human
Biztos ez is szóba kerül, de főleg arról lesz szó, hogy Orbánnak jobban ki kell elégítenie Putyin azon vágyát, hogy gyengüljön az Európai Unió.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.