Iskolák százai és tanárok ezrei csatlakoztak a Miskolcról indult tiltakozáshoz a közoktatás rendszere ellen. Rengeteg a panasz, tanárok, szülők és diákok tízezrei érzik úgy, hogy az utóbbi években sokkal rosszabbak lettek a körülmények. 2010 óta alapvetően változott meg a magyar közoktatás rendszere: az önkormányzatok helyett egy állami hivatal, a KLIK vette át az általános- és középiskolák működtetését, a tantervektől a tankönyvekig mindent központosítottak. A változások mögött van egy nagyon fontos körülmény, ami talán a legegyértelműbb magyarázat arra, hogy miért érzik azt az oktatásban érintettek, hogy minden sokkal rosszabb lett:

Forrás: 444.hu
Feltöltő: bundi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bundi
és a szocikra mutogatnak...hát kérem szépen ehhez is pofa kell...
bundi
Jól látszik tehát, hogy négy év alatt
84.721 forinttal jutott kevesebb egy általános iskolásra,
194.850 forinttal jutott kevesebb egy középiskolásra,
212.130 forinttal jutott kevesebb egy egyetemistára.
Ekkora elvonással már nem csoda, hogy minden érintett úgy érzi, hogy rohad a rendszer.
(Van olyan célcsoport, amelynek támogatása viszont folyamatosan növekszik. Ilyenek például a focidrukkerek. Az mfor számításai szerint 2016-ban az egy focidrukkerre járó éves költségvetési támogatás 3,4 millió forint, míg 2015-ben ez még csak 2,2 millió forint volt, 2013-ban pedig mindössze 1,4 millió forint jutott rájuk.)
pbalage
@bundi: de a focidrukker az fideszes, egy tanuló pedig rizikós hogy mire fog szavazni.
bundi
@pbalage: oké...de ha te szülő vagy akkor nem baszná a csőröd, hogy az adóforintokból a gyerekedre mondjuk 600 000-et költenek évente míg kopasz józsira a b-középből 3,4 milliót...csak hogy néha hétvégenként megnézhesse a töketlenek vergődését az arénában?
pbalage
@bundi: irónia volt az előző hozzászólásomban.
bundi
@pbalage: tudom...nem is neked szántam...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.