A Monitoring és Lakossági Riasztó Rendszer IV. kerületi szirénapróbája törte meg a viszonylagos csendet Újpesten és Óbudán. A hangos zajban elvileg ezt a szöveget kellett volna hallanunk:

„Figyelem, ez próba! Figyelem, ez próba! Most a katasztrófariadó jelzését hallják"

Újpesti lakosok elmondása szerint a beszédet nem értették, csak a váltakozó hangmagasságú katasztrófariadó-jelzés hallatszott, amit már a Duna túlsó partján, a III. kerület északi részén is hallani lehetett.

A Monitoring és Lakossági Riasztó Rendszer (Molari) fő feladata a lakosság ipari balesetek esetén történő riasztása, tájékoztatása. A rendszerben lévő szirénákat havi rendszerességgel tesztelik. A tájékoztató szöveg, majd a kétpercnyi riasztóhang után kétszer fél percig a "veszély elmúlt" jelzést adták ki, végül egy szöveget mondtak be arról, hogy a próbának vége. Valós riasztás esetén a szirénarendszeren sugárzott szövegben nem szerepel a „Figyelem, ez próba" kifejezés.

A Molari rendszerről minden fontos információ megtalálható a Katasztrófavédelem honlapján.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
bencemacska
A próbariasztás minden hónap első hétfőjén d.e. 11 órakor van a meghatározott területeken. Nálunk egy X. kerületi gyógyszergyár miatt.
Első alkalommal elmagyarázták és elég sokáig tesztelték, azóta semmi probléma nincs vele. Nekem mindig elsőre beugrik, hogy már megint első hétfő van!
Ma egy kicsit rossz volt a mikrofon, én sem értettem a befejező szöveget, és az egész próba hosszabb volt, mint máskor!!!
Szókrakész
"„Figyelem, ez próba! Figyelem, ez próba! Most a katasztrófariadó jelzését hallják""

Rosszul mondták be.

Úgy kellett volna.

Ez még csak próba.
Az éles az márc. 15.-én jön.
bencemacska
@Szókrakész: Szerintem azt nem jelzik szirénával, csak ütnek, meg becsuknak!!!
Törölt felhasználó
Ezt birta kitalálni habony a terrorkészültségre, hogy nasgyon rettegjen a nép?..:) oda ragasztanám a pofáját a szirénához és fulkra tekerném egy évig..:)
bencemacska
@Mirabilis: Azt hallom én is minden hónap első hétfőjén d.e 11-kor!!!
Mangu
@Mirabilis: Az érdekedben. Nem érted?
Lepényleső
Szoktatják a népet,pártunk és kormányunk ismét nagyot lépett,a saját lábára,amivel a torkunkat
tapossa?
Mangu
@Mirabilis: Informálódj és megérted. Nem vagyok egy "Mirabilis" szárazdajkája.
Mangu
@Mirabilis: Tudom, ha te ezen nick variációk közül nem az utolsó verzió lennél, nem égetnéd magad - különös, rendkívüli, bámulatos, csodálatos, csodálatot keltő, csodálatra méltó, feltűnő, különös, meglepő, nagyszerű, rendkívüli, ritka, szokatlan! Így csak égj. Én kiszálltam.
Mangu
@Mirabilis: Neked és más értetlenkedőknek - www.katasztrofavedelem.hu/index2.php?pageid=iparbiztonsag_molari -, egyébként, ha az olvasott véleményeimet tudnád értelmezni, tisztában lennél vele, hogy mindennek lehet nevezni, csak fideszesnek nem. Megtudod keresni? Ha nem érted elmagyarázom, mint anya a hülye gyerekének. Mégsem, veled végleg lezártam a társalgást.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.