Ahogy az ókori Rómában nem számítottak a költségek Augustus császárnak, ugyanannyira nem fontosak most Magyarország miniszterelnökének sem, aki a főváros második világháború előtti dicsőségét kívánja visszaállítani – írja a New York Times.

Az amerikai lap részletesen bemutatja az Orbán-kormány két projektjét: A Miniszterelnökség Várba költözését, illetve a Ligetben felhúzandó múzeum negyedet. A szerző levezeti, hogy a két beruházás szorosan összefügg, hiszen ahhoz, hogy Orbán apparátusa a Várba költözhessen, helyet kellett találni Nemzeti Galériának. Ezzel kapcsolatban Karácsony Gergely, zuglói polgármester is nyilatkozik a lapnak, aki szerint a beruházásokat csak politikai nézőpontból lehet megérteni.

A lap beszélt L. Simon Lászlóval, aki a Vár-projektért felelős, illetve Baán Lászlóval a Szépművészeti Múzeum igazgatójával is és mindketten azt hangsúlyozzák, hogy a Liget projekttel Budapest közelebb kerülhet az olyan városokhoz, mint Bécs vagy Barcelona. Budapesten ugyanis évente 3 millió turista fordul meg, míg az említett városokban a duplája. Az is elhangzik, hogy Budapest egyáltalán nem híres a múzeumairól és nincsen a Mona Lizához mérhető művészeti kincs, ami a turisták tömegét vonzaná Budapestre. Ezért nehezen indokolható a múzeumokra költött sok milliárd forint. A Várba költözésről az olvasható a cikkben, hogy nem praktikus és túlságosan drága.

A cikk kitér a Liget projektet bírálók érveire is, akik a város kevés zöld területét féltik.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Hát azért erős túlzás egy császárhoz hasonlítani a dádét)))))))))))))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
Azért a császár naggyá tette a római birodalmat, uralkodásának köszönhetően még századokig fent tudott maradni. gaz, sok áldozatot kellett hoznia, - a szüntelen hadjáratok, a sok költség, - de intézkedései nyomán egy egységes, hatalmas és virágzó birodalom alakult ki, és a művészetek is szárnyaltak.
orbán ezzel ellentétben csak rombol és lop!
kukac50
Orbán a császár meleg nyomába sem léphet!
Dr. Felipe
Csak annyi a különbség hogy a római birodalom egy virágzó, hatalmas birodalom volt, Magyarbajdzsán meg egy lepukkadt kis fasiszta mini birodalom.
Na itt akar császár lenni a g..i. Mecsoda különbség.
soljanka
Néro lesz az...
Ezek az usákok nem tökéletesek európai történelemben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.