Károly Zsuzsanna még 2004-ben vette fel a hitelt lakásépítésre, összesen 13 millió 200 ezer forintot. Itt nem volt kiszámíthatatlan devizaárfolyam, hiszen ez egy államilag támogatott forinthitel volt. Ennek ellenére a törlesztőrészletek önálló életre keltek, és hol 180 ezer forint volt a befizetendő csekkre írva, hol pedig 120 ezer – írja a Blikk.

A családfőt négyórás beosztásba helyezték vissza, a bevételek megcsappantak, és ekkor a kétségbeesett família óriási hibát követett el. Nem egyeztetett a bankkal, hanem kiszámolta, mennyi a minimális törlesztőrészlet, s azt a százezer forintot minden hónapban elutalta.

Felgyújtaná a feje fölül elárverezett házat az elkeseredett forinthiteles

Ezzel egy időben pert is indítottak a THM miatt és bár fizették a saját maguk által meghatározott részleteket, ügyük végrehajtásra került. A végrehajtó egy külső fotóval 14 millió forintért küldte kalapács alá a 24 milliós házat, amely el is kelt. Zsuzsanna a napilapnak kijelentette: nem engedi, hogy másé legyen otthona, inkább felgyújtja azt. A család a 13,2 milliós hitelt már visszafizette, a bank azonban még nagyjából 16 millió forintot követel tőle.

A Blikk által megszólaltatott ügyvéd szerint az új tulaj csak bírósági úton tudja kitenni a családot az otthonából, de ha a károsult felgyújtja a házat, azzal bűncselekményt követ el.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Nehogy bánatában eszébe jusson belépni az állami lakás pilótajátékba, mert aki ilyen rossz döntéseket hozott egymás után, azzal még az is megeshet, hogy elhiszi az újabb, "három szoba három gyerek négy kerék" pártállami átverést.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.