Az ócsai lakópark inkább hasonlít egy különálló, kis falura. Az egyre több növénytől és kerttől a hely is egyre otthonosabbá válik, van már átszótér és focipálya is a gyermekek számára. A Blikk meglátogatta Ócsán az adósok lakóparkját, ahol képzett, többdiplomás lakó is akad. Az illető nem akarta felfedni magát a nyilvánosság előtt.

A helyiek elmondása alapján az illető egy gyár igazgatója volt, jó fizetéssel, szép lakással, amelyre nyugodtan vették fel a devizahitelt.

Aztán elkezdtek növekedni a részletek, s ezzel együtt elvesztette jól fizető állását a családfő. Sikerült ugyan elhelyezkednie, ám messze nem akkora jövedelemért, s az egekbe szökött részleteket végül képtelenek voltak törleszteni – mesélték a park lakói.

A férfi és családja helyzete mára nagyjából rendeződött, a családfő a környéken kapott munkát és tisztességes fizetést.

Hasonló helyzetbe keveredett egy jogász is, aki ezelőtt jegyzőként dolgozott. Ám miután állás nélkül maradt, nem bírta a törlesztést.

Az itt élőket eleinte szinte lesajnálták és számkivetettnek tartották a környéken, ám manapság, ahogy a lakópark egyre jobban fejlődik, ez néhány esetben átcsapott irigykedésbe, ugyanis a közeli településen nem kevés lakónak van sokkal rosszabb állapotban az otthona.

A Máltai Szeretetszolgálat munkatársa, Tigyi Balázs és kollégái irányítják a parkot s foglalkoznak a beköltözők s itt élők mindennapjaival. Tigyi elmondása szerint 79 család, 349 lakos van most, ebből 171 gyerek. Vegyes a társaság, vannak diplomások, de sok a kétkezi munkás is. Megtelt élettel a lakópark, reggelente százan toporognak a buszmegállóban. Elindult a fejlődés, még több buszjáratot ígérnek.  Csaknem minden családban van kereső, van ahol mindkét szülő dolgozik. A többség Pestre jár.  És jön a gyermekáldás is, három csecsemő már itt született, s még ketten várnak kisbabát.

Tigyi Balázs szerint érezhető, hogy  nincsenek öregek, nagyon hiányoznak a közösségből. Az ő megfontoltságukkal talán sikerülne jobban összecsiszolni a családokat, s a néha fellobbanó konfliktusokból is kevesebb volna.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

KERKA
@Horizont: Lehet, hogy a kapatos férj a szomszéd asszonyhoz tér be hajnaltájt:)) hiszen egyformák a házak, a fene se tudja , melyik a saját:))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@wagabund: '72. től kezdve én se élek a ,,nagyfaluban,, mi is vidéken élünk...
Linna
@Horizont: Na most mi bajod a pici falummal? Én tudtam, hogy itt sok mindent nem érek el úgy, mint amikor a városom közepén éltem évtizedekig, és minden szinte szó szerint egy köpésre volt. Viszont itt más dolgokat kapok meg. Valamiért valamit!
Ezért írtam, hogy azért valahogy mégiscsak meg lehet szervezni sok mindent egy lakóközösségen belül, egy kis jóakarattal.
Linna
@papa.49: Nálam még most sincs kapu! (Igaz, egyrészt pénzhiány miatt, másrészt viszont nincs rá szükség!!) Sokszor nyitva felejtettem éjszakára az ajtómat is. Ugyan erre már ügyelek, mert néha idegenek jönnek a faluba lopni. Ezt a polgármesterünk kihírdeti, és az őreink éjszakai is figyelnek, lesnek.
Ha-ha, meg van egy macskám, aki igen félős, és jobb, mint három kutya! Ő előbb jelzi, ha valaki erre mászkál, mint a szomszéd kutyája, pedig az is ajtómra lát, és ugat, ha az anyuékon kívül más csenget.
papa.49
@Linna: Viszont nekem még a kuvaszomat is megmérgezték, miután megkérdeztem, este sötétedés után három szoláriumbarna palitól hogy kit keresnek, mondták, ugye 31 éve ott lakunk, mondtam nekik olyan nevű nem lakik erre, a kutya 10 nap múlva kiszenvedett, az állatorvos megvizsgálta, patkányméreg...Örülj neki hogy jó helyen laksz...
Linna
Meg is kérdeztem, mielőtt ide költöztem, hogy milyen népek élnek errefelé :)
Egy darab téglám el nem tűnt az építkezés alatt.
Linna
@Horizont: Papa már elmondta, hogy nem kell örömködni. A továbbiakban nem érdekel a téma.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.