Megjelent az Európai Központi Bank éves jelentése, ahol kőkeményen nekimennek a Matolcsy György vezette Magyar Nemzeti Banknak: éppen Matolcsyék legalapvetőbb intézkedéseinél vetik fel, hogy jogsértőek. Az EKB szerint van esélye, hogy a Pallas alapítványoknak juttatott forrás tiltott monetáris finanszírozásnak minősül. (Erről már 2014 végén írtunk, hogy látható, hogy a Pallas alapítványok tízmilliárdjával vásárolják a magyar állampapírokat.) Az EKB szerint tehát nem szabadna az MNB-alapítványoknak állampapírokat vásárolnia. Szintén a monetáris finanszírozás lehet, hogy az MNB megvette a Budapesti Értéktőzsdét. (Az MNB tavaly novemberben részvényenként 3550 forintért, összesen 13,2 milliárd forintért vette meg az osztrákok 68,8 százaléknyi részvénycsomagját, amivel az MNB a BÉT 75 százalékos tulajdonosa lett.) Az pedig kiváltságos hozzáférés tilalma megkerülésének eszköze lehet, amiket a Magyar Nemzeti Bank az önfinanszírozási programja keretében lépett meg. Az EKB...

Forrás: 444.hu
Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Bokros Lajos egy éve beszélt arról, hogy Paks 2 azért kell annyira Orbánnak, hogy az ott elköltött 6000 milliárd egy részén az oroszokkal államkötvényt vetessen így juttatva pénzhez a költségvetést. Ha viszont már Paks is felépült, akkor honnan fogja finanszírozni pazarló kormányát az a jövő kérdése. Bár remélem addigra már múlt lesz az Orbán rezsim.
verum
@human: - mindig akad valamilyen jó kis ocsmány szerződés, (diktátorokban mindig bízhat) amivel hatalmasakat lehet szakítani.
Kutyuska
Kis butusok ülnek az EKB-ban. Nem értik az unortodox intézkedéseket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.