Egyes közbeszerzési eljárások túlárazása a becsült 30 százalékkal szemben, elérheti a 140-320 százalékot is – derül ki a Korrupciókutató Központ Budapest nemrég nyilvánosságra hozott kutatásból – írja a Napi.hu.

Eddig az volt a vélekedés, hogy olyan 30%-a árazzák túl a közbeszerzéseket a magyar uniós pályázatoknál. Most a kutatásból kiderült, hogy nagyon alábecsülték:

ahol kimutatható a túlárazás, ott a piaci áraktól az eltérés 140-320 százalék is lehet. A túlárazásra a lehetőséget a 2011-es közbeszerzési törvénymódosítás adta meg.

A vizsgált 2009-2015-ös időszakban a túlárazott közbeszerzések aránya folyamatosan emelkedett, a nagy ugrás a 2011-es közbeszerzési törvénymódosítás után következett be, amely nagyobb teret nyitott a meghívásos egyszereplős közbeszerzések előtt.

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
Hol vagyunk már 20% kupak alajostól. Ezek köztörvényes bűnözők akik ellopják az unióból az ország fejlesztésére küldött pénzeket. Elveszítik ezek a pénzek közvagyon jellegüket mi elvtársak? Aztán a g..ik még fröcsögnek is Brüsszel felé, miközben lopják az "ejrókat".
De a legszánalmasabb mégis az, hogy az ostoba fideSS birkák még tapsolnak is hozzá.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
rapier
@Aki Én: Naponta a hülye is tud feljelentéseket irogatni, de ahhoz, hogy az eljárást le is lehessen folytatni tények és bizonyítékok kellenének! Úgy tudom, hogy az ügyeletes feljelentést tevők éppen ennek vannak híjján, így aztán sorra utasítják el a beadványaikat.
Javíts ki, ha nem így van!
Aki Én
@rapier: Ha kicsit több helyesírási hibád lenne, azt mondanám te vagy Kovács Péter a fészbukról. Neki van ennyi esze.
rapier
@Aki Én: Felvilágosítalak, hogy nem annak van igaza aki hangosabban ordítozik!
kukac50
Az unió a pénzek elosztására és a közbeszerzések ellenőrzésére létre hozhatna egy 10 16 tagú bizottságot,és még a pénztárgépet is hozzájuk kellene bekötni,látnák mire megy el a pénz amit a felzárkóztatásra küldenek.
A Fideszesek még a korrupció megszüntetésére kapott milliárdokat is ellopta!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.