Egyes közbeszerzési eljárások túlárazása a becsült 30 százalékkal szemben, elérheti a 140-320 százalékot is – derül ki a Korrupciókutató Központ Budapest nemrég nyilvánosságra hozott kutatásból – írja a Napi.hu.

Eddig az volt a vélekedés, hogy olyan 30%-a árazzák túl a közbeszerzéseket a magyar uniós pályázatoknál. Most a kutatásból kiderült, hogy nagyon alábecsülték:

ahol kimutatható a túlárazás, ott a piaci áraktól az eltérés 140-320 százalék is lehet. A túlárazásra a lehetőséget a 2011-es közbeszerzési törvénymódosítás adta meg.

A vizsgált 2009-2015-ös időszakban a túlárazott közbeszerzések aránya folyamatosan emelkedett, a nagy ugrás a 2011-es közbeszerzési törvénymódosítás után következett be, amely nagyobb teret nyitott a meghívásos egyszereplős közbeszerzések előtt.

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
Hol vagyunk már 20% kupak alajostól. Ezek köztörvényes bűnözők akik ellopják az unióból az ország fejlesztésére küldött pénzeket. Elveszítik ezek a pénzek közvagyon jellegüket mi elvtársak? Aztán a g..ik még fröcsögnek is Brüsszel felé, miközben lopják az "ejrókat".
De a legszánalmasabb mégis az, hogy az ostoba fideSS birkák még tapsolnak is hozzá.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
pbalage
ez szerintem tetszik a magyar embernek, hiszen kétharmadnyi idióta (tudom, hogy nem, de ebben az esetben szeretek túlozni) a fideszre szavazott.
Dr. Felipe
Hol vagyunk már 20% kupak alajostól. Ezek köztörvényes bűnözők akik ellopják az unióból az ország fejlesztésére küldött pénzeket. Elveszítik ezek a pénzek közvagyon jellegüket mi elvtársak? Aztán a g..ik még fröcsögnek is Brüsszel felé, miközben lopják az "ejrókat".
De a legszánalmasabb mégis az, hogy az ostoba fideSS birkák még tapsolnak is hozzá.
colibri
Nem véletlen az úniós pénzek idő előtti teljes lehívására törekvésük. Ezek csak a lopáshoz és a hazudozáshoz értenek. A legjobbkor kaparintották meg a hatalmat, nem csoda, hogy a kánaánhoz tíz körömmel ragaszkodnak. Annyi a lé, hogy a szekértolóiknak is jut bőven!
sokanvagyunk
Nem hiszem, hogy az EU-támogatások elköltésének (elverésének) ellenőrzése a magyar állampolgárok feladata lenne és akár ráhatással bírna.
human
Lázár megmondta, hogy ez nem korrupció, mert az EU pénze és nem az adófizetőké. Következés képen szabad préda.
Abba meg már kevesen gondolnak bele, hogy ha a 265 milliós játszótér 40 millióból is kihozható, akkor valójában 5 játszótérrel rövidítették meg a lakosságot és a gyerekeket. Tehát a játszótér nem nekik épült, hanem valaki másnak.
index.hu/belfold/2015/11/09/gyanusan_tularazott_jatszoter_epult_szegeden/
Törölt felhasználó
Csak hozzák a kétharmadot, amit elnyertek. Háromszoros tülárazás azt jelenti, hogy kétharmadot ellopnak..:) Ez már csak jár a sértett lelkú kis vezérünknek, hiszen annyi ideig mások loptak, az igazság azt kivánja, hogy most ők lopjanak. Milyen egy beteg felfogású országban élünk, ahol az ember még tapsolnak is hozzá, hogy igen "igen most mi jövünk", de a kis híg agyáig nem jut el, hogy az ő járdáját, bölcsödéjét, közterét lopják el. minden egyes fidesz politikust megérdemlünk, mert ilyen az ország, miért lennének mások a vezetői. Suta ostoba, emberek, akiknek cirkusz és néhány morzsa elég, ahhoz hogy tovább fetrengjenek a szarban a többi disznó között...
Slade
Mi ebben a meglepő? Aki ezt eddig nem tudta az nem itt él. 30%??? Aki ezt a mocsok csürhét ismeri az tudja, hogy ennyivel nem érik be. A legalja a 150%.
Toby
Érdekes, hogy még egy fél akolnyi bégető sincs büntető eljárás alatt, különösen nagy kárt okozó csalás bűntette miatt !
Polt-bűnpártoló ismét hályogos ?
vadnarancs
Ezek mentek panaszkodni az ejjuba, hogy Gyurcsányijék ellopják a pézt? Persze, mert ők akarták ellopni! Mocskos férgek!
rapier
Mielőtt a vonyító kórus rázendíteni. picit fékezzünk! Szóval lopjuk a pénzt. Túlárazunk, ami csúnyaság! És ez a vád itthonról indult, mint hazafias cselekedet! Bizonyíték 0,0000, tanú 0,0000 viszont van vádaskodás és lejáratás!
Egyet kérnék csak! Aki ilyesmivel vádaskodoik és kiderül, hogy alaptalan 10 év börtön! Talán serkentené a gondolkodást!
vadnarancs
@rapier: Ha kibújnál orsós seggéből, akkor tudnád és látnád, hogy ez szóról szóra az igazság. Akkor hol volt a nagy igazságérzeted, mikor a derék hazafiak Brüsszelben könyörögtek, hogy ne adjanak pénzt a Gyurcsány-kormánynak? Ennyire szelektív a memóriád? Az MSZP kormány 100 év alatt nem tudott volna ennyi pénzt ellopni, mint ezek! Toljad csak a szekerüket pubi, neked is meglesz a helyed hamarosan, buksz velük!
rapier
@vadnarancs: "Ha kibújnál orsós seggéből, akkor tudnád és látnád, hogy ez szóról szóra az igazság. "
Valami bizonyítékot lökj már elénk, ha gyúlölködni tudsz! Gyenge lábakon álló vádaskodás, szemlélyeskedéssel fűszerezve!
rapier
@vadnarancs: Úgy tűnik a cica elvitte a nyelved! Csak bele ne dögöljön!
justhpeter
@rapier: Szerinted miért vesztett Lázár 100 milliárdot legutoljára ? Mert mindenben szabályosan jártak el ? Van ez ügyben bármiféle eljárás ? Ül ezért valaki ? Ha az ország veszít 100 milliárdot valakik miatt, az nem bűn ?
Ha holnap ellopok az áruházban egy mobiltelefont, akkor visz Pinocset a bíróság elé. Ha 100 milliárdot lopok holnap, Pinocset már csak osztozni akar. Polt Pot meg nem is látott semmit.
rapier
@justhpeter: Tök igazad van, csak egy a hiba! Hol a bizonyíték, hogy Lázár miatt ennyi pénzt vesztettünk? Világos, kérjük számon a pénzünket, de valami alap, ami a vádnak kell, csak szükséges!
vadnarancs
@rapier: látom M1-en nevelkedett agymosott birka vagy. Remélem tapsikoltál a lengyelek között március 15-én is! Ne tőlem várd a választ, a gugli a barátod, pubi! Az EU is visszatart pénzeket a korrupció miatt, az eljárást is ő kezdeményezte, mert szemtelenül lop a gazdád. A te szemedet és eszedet is kilopta, csak neked nem hiányzik!
vadnarancs
@rapier: Bizonyíték 0,000??? Te tényleg ennyire birka vagy??? Tele van bizonyítékokkal az EU is, nem kell közgazdásznak lenni ahhoz, hogy fény derüljön a lopásokra. Komolyan mondom nem értem, hogy lehet agy nélkül létezni. Pedig itt vagy rá élő példaként!
justhpeter
@rapier: Televízióban nyilvánosan beismerte, hogy 100 milliárdot buknak, de 500-at visszakapnak. Ez nem elég ?
teuton
@rapier: Talan neked kellene utanaolvasni... Vagy olvasni tanulni! Akkor tudhatnad, hogy mivel unios penzekröl van szo, mar evekkel es honapokkal ezelött is voltak jelzesek Brüsszelböl, söt vizsgalatok is. Azok eredmenye pedig penzbüntetes es forrasmegvonas lett.
egyvandor
@human: Azért a közösség pénze mert felzárkóztatásra adták.nem arra hogy néhány tolvaj degeszre tömje a zsebét. A fejlesztési támogatások elmúlásával Magyarország még hátrébb lesz mint annak előtte volt. Az elsíbolt eurók még hátrányosabb helyzetbe hozzák az országot. Ezek a tolvaj suttyók dumálnak nemzetről közösségről, akik nap mint nap pofátlanul harácsolnak, míg az őket eltartókat a kiszolgáltatott nyomorúságba sodorják. De hát mit várjunk egy olyantól mint Gorbán, aki az adózásból trükkösen kivont taho pénzekről úgy beszél mintha az övé lenne.
teuton
@rapier: Az alap az, hogy elment a 100 milliard! Aztan nem is
egyvandor
@ziziplanet: Gorbán és bandája a rendszerváltás óta a gazdasági befolyást az önkormányzati pozíciókat, leghosszabb ideje uralja. Kormányban eltöltött fékeveszett tíz évük (adjuk még nyugodtan hozzá a "zemúttnyóc" év obstrukciós korszakát is) szorozva tolvajlási aktivitásukkal nem lehet magyarázat arra hogy most nekik kell mindenkit maguk alá gyűrve degeszre lopniuk. (ráadásul olyan silány céllal hogy pusztán helyzeti előnyt élvezhessenek. Ez kb annyi mint annó hazalopták a gyárakból a drágább eszközöket, hogy legyen belőle otthon. -Gorbán és bandája végül is abban a rendszerben kapta a kiképzést- a munkahelyen meg tovább fuseráltak a rozsdás csípőfogóval)
verum
@egyvandor: - igaz, hogy vittek haza a gyárból, de legalább volt gyár, volt munkahelye mindenkinek. Ma egész gyárakat herdálnak el, munkahelyek százait!
human
@egyvandor: Bizony. Az EU pénzekből gyerekeink, unokáink jövőjét kellett volna felépíteni. Ehhez képest a kopasz drukkereknek , Garancsinak, Simicskának stadiont építtet, mert szerinte ez a jövő záloga. Az oktatás teljesítménye pedig semmit sem javult. Kiszórják a pénzt az ablakon.
gibgab
Az eu-s pénzek elsíbolása nem lenne lehetséges, ha az ellenőrzés megfelelően működne. De nem működik. Vagy ott is virágzik a korrupció, és az elsíbolás feletti szemet hunyás a politikai játszmák része. A mi bőrünkre!
Hellcat
@human: EZ bosszant engem is...jön a pénz abból a szemét EU ból ugye, hogy ugyan már legyen miből fejlődni, ezek a szemétládák meg ellopják a pénzt az ország meg dől össze. Nagyon szar jövő elé néz ez az ország.
human
@Hellcat: Én is ború látó vagyok. Nem hogy fejlődni nem tudunk, de életszínvonal visszaesés várható. Egy reális nemzet és gazdaságpolitika még mindig megmenthet minket, de az évtizedes lemaradást nem fogjuk tudni behozni.
Desischado
Naná, hogy szátlopják orbánék a juttatásokat! Mit gondol bárki is, miért ragaszkodnak annyira a hatalomhoz? Hát ezért! Hogy fütyülne már a szél a talpuk alá, mikor himbálóznak egy lámpavason! Ilyen korrupt, tolvaj, embertelen kormánya még nem volt ennek az országnak! Gratulálok mindenkinek, akik segítettek őket a hatalomba juttatni!
rapier
@teuton: Semmivel sem vagyunk korruptabbak, mint acsehek, vagy a szlovákok. Ellenük milyen szankciókat vezetett be az EU?
rapier
@vadnarancs: Nem pálya, ha sértegetnek érvek helyett.
rapier
@justhpeter: Az EU semmi bizonyíték alapján elvett ennyi pénzt.
wagabund
méghogy korruptak vagyunk? nemá...luxemburg miből él ilyen jól? meg a többi, ott a tűz körül?

itt csak tanulgatja az elit, hogy lehet száz-kétszáz évet megspórolni úgy, hogy az utódok már arisztokratáknak látszódjanak..mindezt egy, esetleg két ciklus alatt..

hogy időben kialakuljon egy nagyon(kő)gazdag (új)arisztokrácia, ahhoz nagyon gyorsan, nagyon sokat kell ...ööö...dolgozni...úgy néz ki, működik az elképzelés...az adófizető(pleb's) meg tátott szájjal áll az út szélén...
Jozefina
Hát ezért kell elzárni az EU-s csapokat, de azonnal!!! Az összes fidesz-kdnp- és csatlósaik mind ezen gazdagodtak meg!!! Lopják a csillagokat is az égből!!! Elszámoltatás, vagyon elkobzás, börtön legyen a jutalmuk!!!
Aki Én
@rapier: Aki ezt a három éveseknek való mozaikot összetudja rakni, az nem beszél ekkora butaságokat, de végképp nem várja el, hogy hitelesnek tűnjön.
Téged valószínűleg ezért tartanak, mert kizárt, hogy aki írni tud, az ennyire fogyatékos legyen.
rapier
@Aki Én: Folyamatosan a korrupcióról beszél a liberális sajtó, csak épp bizonyítékuk nincs! Sebaj, olyan jó uszítani a lakosságot azzal, hogy lám ezek lopnak, de se bizonyíték, se egy épkézláb feljelentés nem került még elő! Ezzel lesznek hitelesek? Na ne már!
JAJMÁR
A lopás, túlárazás, jattolás olyan szinten elvárás. hogy aki nem akarja követni, azt kilökik, az az egzisztenciájával játszik. Velejéig romlott, büdös, aljas a rendszer. Eu-s pénzek vagy csak állami pénzek, ez így megy. kicsiben és milliárdokban is.
Már a tervezés sem a valódi alkotást veszi célba, hanem a "látszatalkotást"., látszatmagyarázatokkal. Mindent a látszatért, látszatkormány, látszatkeresztény, látszatúriemberekkel. Csak a lájmolás a valódi a történetben.
Aki Én
@rapier: Naponta vannak feljelentések...
Aki Én
@rapier: ... de tudod mit? Hagyjuk. Vagy egy fizetett ártány vagy, vagy fogyatékos.
justhpeter
@rapier: Lázár nem tiltakozna, ha így lenne ? Simán belenyugodna ?
rapier
@Aki Én: Naponta a hülye is tud feljelentéseket irogatni, de ahhoz, hogy az eljárást le is lehessen folytatni tények és bizonyítékok kellenének! Úgy tudom, hogy az ügyeletes feljelentést tevők éppen ennek vannak híjján, így aztán sorra utasítják el a beadványaikat.
Javíts ki, ha nem így van!
Aki Én
@rapier: Ha kicsit több helyesírási hibád lenne, azt mondanám te vagy Kovács Péter a fészbukról. Neki van ennyi esze.
rapier
@Aki Én: Felvilágosítalak, hogy nem annak van igaza aki hangosabban ordítozik!
kukac50
Az unió a pénzek elosztására és a közbeszerzések ellenőrzésére létre hozhatna egy 10 16 tagú bizottságot,és még a pénztárgépet is hozzájuk kellene bekötni,látnák mire megy el a pénz amit a felzárkóztatásra küldenek.
A Fideszesek még a korrupció megszüntetésére kapott milliárdokat is ellopta!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.