Az MNB-nek azért van ennyi pénze, mert a devizahitelek forintosításán rengeteget kerestek, ezt a pénzt a devizahitelesektől vették el - mutatott rá Hadházy Ákos. Hadházy azt mondta, az MNB által most eljátszott pénz nagy része árfolyamnyereség, ami a devizahitelesek kárán keletkezett, ugyanis devizahitelmentés címén a forintosításkor a bankok svájci frankot vásároltak a Nemzeti Banktól 256 forintért úgy, hogy az MNB igazából 160 forintért, vagy annál olcsóbban vett. A kettő közötti árfolyamnyereséget, vagyis minden egyes forintosított svájci frank után durván 100 forintot a devizahiteleseknek kellett kifizetnie, és ezt a pénzt az MNB nyelte le. Hadházy ezért azt mondta, a devizahitelesek most már tudhatják, hogy mire költötte az MNB az ő vérükön keresett pénzt, ezek után pedig ő még egy lincseléstől is féltené Matolcsy Györgyöt, "mert ez egy nagyon csúnya dolog". Hadházy a kilencvenes évek olajszőkítéséhez hasonlított a "tanulmányozást", vagyis a különböző alapítvány túlárazott...

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: Horizont
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Most miert nem tuntetnek a deviza hitelesek? A helyukben lampavasra logatnam ez feleszu es felszemu idiota gecit.
Yoda69
Most miert nem tuntetnek a deviza hitelesek? A helyukben lampavasra logatnam ez feleszu es felszemu idiota gecit.
Yoda69
@Horizont: Nem gond, a Dunaba is be lehet loni oket :) A Duna meg sok szemetet levisz igy is.
Hellcat
Szóval a fidesz bevezette a devizahitelt ezzel kiszolgálva a bankokat...aztán a végén még álszent módon meg is gazdagodott a károsultakon...elég nagy botrány.
Pálinkafőző Rézüst
Ez nyilvánvaló, az is tudja, aki tagadja..Igaz, fanok, fannék?
bakegya
@Pálinkafőző Rézüst: a "ganék" is fedi a lényeget-de hát hallottátok,élvezi egymás kölcsönös bizalmát a két FŐ-TÖK-FEJ.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.