A Mercedes-Benz 185 milliárd forintos beruházást jelentett be pénteken Kecskeméten, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. új generációs kompakt autók gyártásával bővíti tevékenységét.

Az összegből 2018-ig új karosszériaüzem épül, a magyarországi telephely hatékony és innovatív berendezésekkel bővül.

A 99 ezer négyzetméter alapterületű új, csúcstechnológiával felszerelt karosszériaüzem felépítésére 80 milliárd forintot fordít a Mercedes-gyárat üzemeltető Daimler AG. A teljes beruházás keretében a már meglévő üzemekben is fejlesztések történnek, bővül a kapacitás.

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. mintegy 4000 embernek biztosít munkahelyet, 2015-ben a kecskeméti gyár több mint 180 ezer kompakt autót gyártott.

A Mercedes-gyár 2008-ban, a Gyurcsány-kormány idején települt Magyarországra.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Szoktam arra járni majd figyelemmel kísérem, hogy épül.e valami, vagy csak a csonti megeresztett egy vaskos hazugságot, mert ugye még nincs 2 éve mikor azt nyilatkozta a konszern elnöke ,,Magyarországon nem tervezünk további beruházásokat,, !!!
verőce21
Ilyen olcsón úgysem találnak sehol Európában karosszériás melósokat. Az M. gyár legjobban fizetett alkalmazottai, megkeresnek havonta 140 eFt bruttót is! Három műszakban!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.