Szerda délelőtt a Budapestről Ceglédre tartó vonaton egy utas boxerrel támadt a MÁV-Start jegyvizsgálójára, aki a sérülései következtében a munkáját sem tudta folytatni – közölte a társaság.

Közleményükben azt írják, a MÁV-START mélyen elítéli a munkavállalóit ért támadásokat, és mindent megtesz a jegyvizsgálók, fedélzeti jegyellenőrök emberi méltóságának védelme, továbbá biztonságának garantálása érdekében. A vasúttársaság egyfelől számos rendőrségi és polgárőrségi megállapodást kötött, biztonsági személyzetet, vasútőri kíséretet rendelt meg, biztonságtechnikai beruházásokat valósított meg, másfelől kiemelt figyelmet fordít a dolgozók sérelmére elkövetett bűncselekmények miatt indított bűntető eljárások segítésére. A cél, hogy egyetlen ilyen eset se maradhasson jogkövetkezmény nélkül. Ehhez azonban szükséges, hogy az érintettek feljelentést tegyenek, vagy legalább jelezzék az atrocitást.

Idén május végéig 14, 2015-ben összesen 68, 2014-ben 52, míg 2013-ban hatvan, többségében személyi sérüléssel nem járó esetet jelentettek.

Leggyakrabban az érvényes menetjegy vagy bérlet nélkül utazók lépnek fel fenyegetően a jegyvizsgálókkal szemben.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Elkapni a bűnöst és 20 évet adni neki.
Bringás
@koszpeko: Ti? Ez a banda okozta a káoszt!
koszpeko
Nem mi.
Hanem a te gazdáid dumáját idéztem.
koszpeko
@Bringás: Orbán: két hét alatt rendet teszünk

Orbán azt ígérte, hogy kormányon két hét alatt rendet tesznek

A Fidesz elnöke hétfői budapesti nemzetközi sajtótájékoztatóján a közbiztonsággal kapcsolatos újságírói felvetésre azt mondta: őrző-védő szolgálatokra, pénzért megvásárolható biztonságra nincs szüksége Magyarországnak. “Ez nem Latin-Amerika, ahol a biztonság a gazdagok kiváltsága” – tette hozzá.

Közölte: bár nem tudnak egy nap alatt felvenni háromezer rendőrt, ami egyébként szükséges volna, de már készen állnak azok az intézkedési tervek, amelyekkel az ország különböző pontjaira rendőröket fognak vezényelni. Ennek megvan a pénzügyi háttere is, és pontosan tudják, hol fogják felállítani a kormány megalakulásának második napján az új rendőrőrsöket, az új, ideiglenes rendőrállomásokat, melyek lesznek a szükséges jogszabály-változások – sorolta.

“Kettő hét alatt fogunk rendet tenni az ország olyan pontjain, amelyek ma még reménytelennek tűnnek” – jelentette ki.
Bringás
@koszpeko: Valóban nem tette meg Pintér, hogy rendet tesz!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.