Az LMP fővárosi képviselője elfogadhatatlannak tartja, hogy a kormány "biankócsekket kiállítva" olyan kötelezettséget vállal a fővárosi busz-szolgáltatás vásárlásához kapcsolódóan, amelynek mértéke nem ismert. Csárdi Antal szerint "nem számít a pénz, ha a haverok kifizetéséről van szó".

A politikus keddi sajtótájékoztatóján bírálta a kormány pénteken megjelent rendeletét, emlékeztetve: pénz hiányában számos szükséges fejlesztés nem valósul meg, például a metrókocsik légkondicionálása vagy az összes állomás akadálymentessé tétele.

A 3-as metró felújításakor a pótláshoz szükséges szolgáltatásvásárlás ugyanakkor szerinte nemcsak drágább a buszbeszerzésénél, annak más káros következményei is lesznek – jelentette ki: BKV-s munkahelyek kerülhetnek veszélybe és gyengül a munkavállalói érdekképviselet ereje is.

Az ellenzéki fővárosi képviselő utalt a nemzeti buszstratégiára is, amely vagy magyar gyártású, vagy itt összeszerelt járműveket preferál. Rámutatott: jelenleg egyikhez sincs meg a kapacitás, így a 3-as metró felújításához kapcsolódóan, de tíz évre kiírt szolgáltatásvásárlásra állítása szerint csak Mercedes járművek jöhetnek szóba.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.