Hiába zuhant hatalmasat a Fidesz népszerűsége, továbbra is a kormánypárt tudja maga mögött a legtöbb szavazót. 

A kormányközeli Századvég júniusi közvélemény-kutatása szerint a pártok versenyében továbbra is a Fidesz vezet. Az alapítvány pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményében kiemelte: a "legnagyobb jobbközép néppárt" 2006 nyara óta, vagyis tíz éve áll a rangsor élén.

A Századvég felidézte: 2006 nyarán kezdődött az a jobboldali fordulat a magyar belpolitikában, amelynek eredményeként a Fidesz tartósan átvette a vezetést a pártok versenyében. Ez mai napig változatlan, függetlenül attól, hogy időközben a párt támogatottsága, a politikai ciklusok természetének megfelelően, időközönként csökken vagy emelkedik – írták.

Legfrissebb felmérésük szerint 2016 júniusában

a teljes népesség körében 29 százalék támogatja a Fideszt. A Jobbik 13, az MSZP 9 százalékon áll. A DK támogatottsága a teljes népesség körében 5, az LMP-é 3 százalék.

A biztos szavazók körében a Fidesz-KDNP jelenleg 44 százalékon áll. A Jobbikra 24, az MSZP-re 16 százalék voksolna. Ebben a választói csoportban a DK-t 8, míg az LMP-t 4 százaléknyian támogatják.

A Századvég a telefonos kérdőíves közvélemény-kutatást június 1-5. között, ezer véletlenszerűen kiválasztott felnőttkorú ember megkérdezésével készítette.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Desischado
Mikor azt hallom, hogy két vacak tollal lehet szavazatokat venni, én már semmin sem csodálkozom. Hülye a magyar, tisztelet a kivételeknek!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csodálkozó
@verőce21: Éljen.
Kamcsatkán, kukázásból!
Fradigege
Nálam nem vezetnek. A századvéget pedig hagyjuk. A századvég more. More a vezetőjük is, aki héber neveket adott a gyerekeinek. Tehát nem magyar.
vitriol
a nézőpont és a századvég felváltva súlykolja az emberek fejébe, hogy a fidesz a győztes párt.
bundi
@verőce21: éljen...éljen...
www.youtube.com/watch?v=3uB3cOb5i3w
nem súlyedtek hanem emelkedtek...éljen az európai atlantisz ezeréves birodalma
szalaiveronika
Csalással, hazudozással, alávaló intrikával, maffiózókra jellemző félelemkeltéssel sikerült elérniük, hogy az emberek bólogassanak, vagy hallgassanak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.