Nemrég beszámoltunk arról, hogy egy különösen pofátlan taxis hiénázik a Szigetnél. Kapaszkodjanak: engedélye sincs két éve.

Mivel látszott az engedélyszám a fotón, az Index rákérdezett a BKK-nál, hogy lehet ilyen szembeötlő csalással taxizni Budapesten. A válasz elképesztő:

A taxit ellenőrizték egy hete, de kiderült, 2014. április 18-a óta lejárt taxiállomás-használati engedélye

Mivel nincs engedélye, a BKK nem tudja felelősségre vonni (igaz, küldtek intézkedési javaslatot a közlekedési hatóságnak)

Sőt! Bár a BKK-val járőröztek a Készenléti Rendőrség munkatársai is, és ők se tettek keresztbe egy fűszálat se.

És ugye az Uber volt a szemét...

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

oncogito
Ugye, milyen hiteles, amikor a taxisok a tüntetésen követelik, hogy csak törvényesen adózó, minden követelményeknek megfelelő taxizhasson?
Az Uber megfelelt - mennie kellett, hogy konkurencia nélkül működhessenek szélhámosok, rablók, csalók - a hatalom jóváhagyásával. :-(
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
vonotok
A taxis - tisztelet a kivételnek - olyanok mint ez a szennyes kormány.
Ott lopnak, csalnak ahol csak lehetségeset látnak rá.
És ezekre voksoljunk 2019-ban. A nagy büdös frászt.
papa.49
Ugye nem kézivezérelt a söndörség, á dehogy nem!!!
wagabund
ugye ez a hír csak vicc? ...mert mi lehetne más?

...ha meg nem vicc, akkor valakiknek nagyon szégyelnie kellene magát...jól gondolom, hogy a szégyenkezés az meg a vastag bőr miatt nem megy?

a legnagyobb baj az, hogy az adófizető nem értesül erről sehol...az ellenzék meg strandon álmodik...
sziha
mintha erre senki nem szamitott volna az Uber-ugy ota...
bencemacska
Csak idősen be ne szállj egy taxiba, mert nem öregnek látnak, hanem hülyének néznek!
oncogito
Ugye, milyen hiteles, amikor a taxisok a tüntetésen követelik, hogy csak törvényesen adózó, minden követelményeknek megfelelő taxizhasson?
Az Uber megfelelt - mennie kellett, hogy konkurencia nélkül működhessenek szélhámosok, rablók, csalók - a hatalom jóváhagyásával. :-(
karma1
A legdorzsoltebb taxist is meg lehet szivatni, ha az utasnak van helyismerete. (Persze, itt nem volt, sajnos)
Egy baratunkkal tortent meg Ausztraliaban, hogy taxiba ult, es elkezdett beszelgetni a soforrel, miutan bemondta a cimet. A sofor erdeklodott, hogy honnan van az idegen akcentusa az utasanak, mikor az mondta, hogy, invercargill-i, (ujzelandi). Na, erre a taxis nem a 200 meterre allo hidon vitte at a baratunkat, hanem tett egy oriasi kiterot, es mikor megerkeztek az adott cimre, a taxis mondta, hogy 60 dollar. Mire a baratunk mondta, hogy 18-at ad csak, mivel ot ennyiert szokta hazahozni a taxi a repterrol, o ugyanis ITT LAKIK!
(A taxis nem kerdezte, hogy hol el, csak hogy honnan van az akcentusa).
Nem mert tobbet kerni a fuvarert.
Tehat nem mindenki hiena, de boven vannak a vilagban mindenfele ugyeskedok,... Sajnos..
Azert erre viszont az Uber sem megoldas, mert ha az agyonellenorzott taxisoknal nincs mod kiszurni az ilyen tetveket, az Ubernel sokkal konnyebben huzhatjak meg magukat az ilyenek es az ehhez hasonlok,.
oncogito
@karma1: - gondolom, az osztrák taxis sem adott számlát. A hiénák ilyen körülmények között aratnak. Viszont az ubereseknél nincs kp. a bankszámla meg mindent elárul. Nem szentek gondolom az uberesek sem, de lehetőségük szinte nulla a csalásra. És ha sok panasz van egyre-egyre, ki lesz paterolva. Míg a taxis hiénák büntetlenül rabolhatnak.
Tehát hogy kinek könnyebb, azt nem tudod elmaszatolni!
eugen4402
@oncogito: Azt hiszem, ezt elnézted. Karma1 Ausztráliáról írt, nem Ausztriáról...
karma1
@oncogito: Nem osztrak, ausztral...Ket angolul beszelo emberrol beszeltem, de lenyegeben mindegy...;o))
oncogito
@eugen4402: - bocsi, figyelmetlen voltam!
karma1
@oncogito: Ugye, most viccelsz velem? Ne haragudj, de lehet, hogy nagyon keson irtad a valaszt, es nem egeszen ertetted meg, hogy mirol beszelek...

Mar hogy a loszarba ne csalhatnanak az Uberesek? Keszpenzszamlat valoban nem adnak, de nem mindegy, hogyha valaki beszall a Szt Istvan krt-on egy taxiba, es azt mondja, hogy vigye fel ot a Rozsadombra, es az illeto taxis nem a Margithidon at jut el oda, hanem elvisz a Petofi hidig, ott atmegy Budara, es onnan kozeliti meg a Rozsadombot. Nehogyma ne keressen tobbet, ha tesz egy ekkora kiterot? Ha valaki kozvetlenul atvisz a rovid utin, akkor mondjuk csak 5000 forintot szamol, de ha a Petofi hid fele kerul, akkor azert elkerhet akar 20 ezret is, foleg, ha ezt csucsidoben teszi. Az uberesnek is az az erdeke, hogy minel hosszabb utakat csinaljon, szerinted nem errol szol a taxizas? Viszont az uberes NEM felismerheto egykonnyen, nem hasznal olyan rikito jegyeket magan, mint egy sarga taxi, tehat a NAV es a fogyasztovedelem ellenorzesebol is kiesik, nem gondolod?
oncogito
@karma1: - nem hogy készpénz számlát nem adnak, de készpénzt sem fogadnak el. Ismétlem, a bankszámla beszél és ami oda befolyik, nem az ő pénze. Ismétlem, ha több panasz van, akkor az uberest nem alkalmazzák, míg a taxis vígan szedi a harácsot amíg akarja. Az ubers bármikor beazonosítható, hogy mikor kit hova vitt.
A NAV ellenőrzéséből a taxis esik ki. És ha fennakad, akkor sem esik baja.
Szóval lehet ezt ragozni, az igazság attól nem változik. ;-)
oncogito
@karma1: - még valami. Te nem érted, hogy miről beszélek. Nem a taxist, mint embert bántom, hanem a rendszert, ami hagyja csalni, sőt agresszívnak is lenni. Hogy nincs megfelelő ellenőrzés, nincs szankció.
Az uberesek rendszere ezerszer jobb, ezerszer kevesebb a csalási lehetőség -- ezért lettek kipaterolva. Idehaza csak a csalóknak, rablóknak van jó világ. A többit vagy elüldözik, vagy ellehetetlenítik.
Ez van.
karma1
@oncogito: En ugy tudtam, hogy a sargataxiknak kotelezo bekotve lenni az NAV-hoz, mig az ubereseknek nem. Ebbol indultam ki. Azt viszont ne mondd nekem, hogy ez a penz nem az uberese, es neki nem erdeke az utast megautokaztatni. Beleneztem a policy-jukbe, az osszes penz az utastol befolyik az o bankszamlajara, minusz a diszpecser es a szolgaltatassal jaro egyeb koltsegek, vagyis a tulnyomo resze a penznek a sofore. (Jol emlekeztem. Es ok nincsenek bekotve a NAV-hoz. A sarga taxinak kotelezo bekotve lenni, de biztos kikerulik ok is a minden ut utani adozast valahogy.
eugen4402
@oncogito: Semmi gond, csak azért szóltam, nehogy valamelyik éber honleány fennakadjon a sietségből adódó pontatlanság "gátján"... :-)
wagabund
@karma1: rosszul tudod..egyelőre nem megoldott a sárga bekötése...nincs olyan eszköz.. :-(
oncogito
@karma1: - szánalmas ez az erőlködésed.
Inkább gyalog megyek manapság, mint taxival...
oncogito
@eugen4402: elég gyakran olvasok félre, mert a szavakat képszerűen nézem. Sok cikis és mulatságos félreolvasásom volt, szerencsére azokat nem kell leírni. :-D
karma1
@oncogito: Mielott vegleg felkrenkelned magad, egy szoval nem mondtam, hogy a sarga taxisok szentek, eppen csak azt probaltam neked elmagyarazni, hogy amit az uberes kilometerben pluszban korical a varosban, azt bizony megfizetik neki, mert oneki lesz ezaltal tobb penze.

A gyaloglas jot tesz, es meg egy ideig ingyenes...
oncogito
@karma1: - mindenki pénzért dolgozik, nem? Ismétlem, ha az uberesre van panasz (teljesen beazonosítható) akkor annak van következménye, tehát nem éri meg neki csalni.
A taxisnak megéri, mert sem a NAV, sem senki nem szankcionálja.
Miért akarod ezt elkenni?
karma1
@oncogito: Ne akard nekem azt mondani, hogy jelenleg Magyarorszagon nem lehet egy sarga taxist beazonositani??? Ugye viccelsz? De hagyjuk a fenebe, mert nem ertetted, mirol irtam igazan...
oncogito
@karma1: én értem. Rólad is feltételezem, hogy érted, amit írok, viszont NEM AKAROD érteni.
Ez meg egészen más kategória. :-(
karma1
@oncogito: Akkor ezt megdumcsiztuk...:o))
csa-csa
@oncogito: a taxis is teljesen beazonosítható nem?
oncogito
@csa-csa: - és akkor mi van? Látod, adott esetben még engedélye sem volt, senki felelősségre nem vonja.
Uberesnél hallottál ilyenről?
oncogito
@csa-csa: - és vajon hány ilyen engedély nélküli, tulajdonképpen beazonosíthatatlan taxi rohangál?
Nem csoda, hogy hatalmi szóval kiebrudalták az Ubert!
human
A taxisok elég jól tejelhetnek a kormánynak, hogy ennyire megúsznak mindent.
Equus
fillérék jól elvannak a közszolgák szolgálatában... gondolom, szépen vissza is osztanak, ha kell
kkalman
Hát, üljön taxiba az, akinek két anyja van!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.