Jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és hamis magánokirat felhasználásának vétsége megalapozott gyanúja miatt is kérte Kovács Béla európai parlamenti képviselő mentelmi jogának felfüggesztését az ügyészség. Ezzel együtt további négy hónappal meghosszabbították a jobbikos politikus ügyében indított nyomozást a hatóságok – közölte a Legfőbb Ügyészség kedden az MTI-vel.

Két éve vált ismertté, hogy Polt Péter legfőbb ügyész diplomáciai úton Martin Schulz európai parlamenti elnökhöz fordult, kérve, hogy az EP függessze fel a jobbikos képviselő mentelmi jogát. A politikus ellen az Alkotmányvédelmi Hivatal 2014 áprilisában tett feljelentést, miután a polgári elhárítás figyelmét felkeltette, hogy a képviselő rendszeresen találkozik konspiratív módon orosz diplomatákkal, és havonta Moszkvába látogat.

A Legfőbb Ügyészség közölte: a költségvetési csalás ügyében a megalapozott gyanú szerint Kovács Béla 2012-2013-ban gyakornoki szerződést kötött négy magánszeméllyel. A szerződések szerint ezek a személyek a képviselő mellett, általa meghatározott utasítások alapján, brüsszeli munkahelyszínen négy és hat hónapos szakmai gyakorlatot teljesítettek.

Valójában azonban nem jártak Brüsszelben, ott semmilyen munkát nem végeztek Kovács Béla képviselő számára. Mindezzel Kovács Béla jogtalan anyagi előnyt biztosított az álgyakornokoknak, megtévesztve az Európai Parlament illetékes szolgálatát, amely teljesítette a kifizetéseket – tették hozzá.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Nem szivem csücske a Jobbik, de...
Minő véletlen, hogy valamilyen társadalmi vagy választási esemény előtt mindig kibukik egy-két-sok ellenzéki, akiről hirtelen kiderül valami. Nehogy már a Fidesz és tagjai viselt dolgai legyenek a médiában.
Aztán, ha vége a választásnak, szépen elhal az ügy, amit aztán újra melegítenek a következő eseményük előtt.
És azt hiszik, hogy mi, a nép, még mindig kapunk rajta. A gond az, hogy valóban akad még mindig ilyen.
Az a szerencsétlen, aki csak MTv1-en, Tv2-n, Kossuthon és elvbarátain nő fel, az mást se lát-hall, mint azokat a néphülyítő dolgokat. Csoda, ha a végére el is hiszi?
Volt erre a Fidesznek egy profi tanára, valami Göbbels nevű. Hát ezt elsajátították, méghozzá rendesen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.