Az LMP azt követeli a kormánytól és a miniszterelnöktől: számoljon el a sportra költött százmilliárdokkal, a párt szerint ugyanis a kabinet ezt a területet is csupán propagandacélokra használja ellenőrizetlenül, miközben sportpolitikája megbukott.

Ikotity István, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szerdai sajtótájékoztatóján utóbbi állítását látta igazolva az által, hogy a kormány maga kezdeményezte a sporttörvény módosítását, az irányítás átszervezését. A politikus ugyanakkor úgy értékelte: a módosítás lényegi változtatást nem hozna azzal, hogy számos területet a Magyar Olimpiai Bizottságtól (MOB) visszaadna a szaktárcának.

A képviselő arra kéri Orbán Viktor miniszterelnököt: tegye nyilvánossá a sportért felelős államtitkárság, valamint a MOB szakmai és pénzügyi beszámolóit a többi közt a riói olimpiáról valamint az elmúlt évek tevékenységéről.

Ikotity István a sportszövetségek költéseinek és szakmai terveinek megismerhetőségét is követelte, de azt is kérte: a kormány és a Magyar Labdarúgó Szövetség közösen készítse el a futballakadémiák szakmai értékelését, mert azok a hatalmas közpénz-felhasználás ellenére sem működnek megfelelően – mondta.

A politikus arra is választ várt: a társasági adókedvezményből 2011 óta a sportra rendelkezésre álló mintegy 300 milliárd forintból mennyi jutott az egészségmegőrzést szolgáló szabadidősportra, de azt is szorgalmazta, hogy a tizenhat kiemelt sportággal foglalkozó szakmai egyeztetéseken az ellenzék delegáltjai is helyet kapjanak.

"Vissza kell adni a szakmának a sportvezetést, nem szabad, hogy a szakszövetségek élére a Fidesz nagykutyái kerüljenek" – fogalmazott, visszásnak ítélve, hogy a politikai erő dönti el egy-egy sportág támogatásának mértékét.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Hogy mire mentek el milliárdok? Emlékeztek még Gömöri Zsoltra aki 3 millió forintot szavazott meg magának a szövetség pénzéből, hogy ne nyomassza devizaadóssága? Ugyan ez mehet nagyban magosabb szinten.
quadrocopter
Támogatható a főgengszter elszámoltatása, Felcsútkán az is kapott a közpénzből, aki már látott labdát! Mészáros, hatvanpusztai "traktorgarázsa" is a helyi aréna(?) tartozéka!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.