A kormányfő szerint komolytalan a magyar haderő, ezért 2017-től től húszezer önkéntes katonát képezhet ki a honvédség – írja az Index.

Orbán Viktor erről a Katolikus Rádiónak adott interjújában beszélt. A miniszterelnök szerint Magyarország haderő tekintetében jelentős elmaradásban van, mondhatni a sor végén kullogunk:

Egy komoly országnak van saját hadserege, ami nem egy kipipálandó kötelező feladat, hanem egy komolyan vehető tényleges erő

- fogalmazott Orbán.

A hadseregre fordítandó kiadások már a jövő évtől emelkednek, a határőrizettől függetlenül. Orbán elmondása szerint a sorkatonaságot nem hoznák vissza, mert arról „nagyon rosszak az emlékeink”.

A kormányfő önkéntes alapon szerveződő területvédelmi egységek felállításában látja a jövőt, ezt a koncepciót tárgyalják, és hamarosan döntések is lesznek.

Szakértők szerint azért számít különlegesnek az interjú, mert Orbán Viktor soha nem beszélt még ilyen negatív hangnemben a magyar hadsereg állapotáról, és most beszélt először nyilvánosan a honvédség továbbfejlesztésének konkrét irányáról.

92 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
@Bringás: jobban is teszed ha halk maradsz, és nem fertőzöl itt a hülye fütyisz demagógiával!!!kis mimóza!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
huKKK
A nemzetek mind pánikbetegek attól ahogy dübörgünk.
Támadááááááááááááááááááááááááááááááááááááás.
huKKK
@dr. prédikátor: A 17 nickje közül kettővel el tetszette felejteni lájkolni magát!
Törölt felhasználó
"Egy komoly országnak.." Ki lát itt területileg vagy népességben komoly országot?:) Szerintem órákban mérhető az elfoglalás, ha egy valóban komoly ország hadserege megtámadna minket..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.